Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

İsrail sağlık bakanlığı vaka sayısında büyük bir artış açıkladı ve sebebini Delta varyantı olarak gösterdi. Vakaların %51 i çift doz Biontech aşısını olmuş olanlar.

(link)

Bu durumda aşı oldum diye hastalık bulaştırmayacağım sanan sizler, tedbirsiz davranacağınız için daha tehlikelisiniz.
Şuna da emin olabilirsiniz, evde oturup oturmayacağıma bisiklet forumundan tanımadığım birinin görüşlerine göre karar vermiyorum.

İnsanı bırak, belediyeler sokak köpeklerini bile toplayıp aşılıyor.
Yoksa saldırgan oluyorlar.
Özellikle de bisikletlilere saldırıyorlar.
21.yüzyıldayız. Aşısız zor artık.

Aşı hastalanmayı engellemiyor. Ölümcül riskini engelliyor. Bu defalarca bilim adamları tarafından bildirildi.
Sağır sultan bile duydu.😊

Scudo
Gece 10:20 de ikinci doz Biontech randevum vardı.Hastaneye gittik, 6 kişi olmadan aşı kutusu açılmıyor ve açılırsa 6 saat içinde aşıların yapılması gerekiyor. Eğer kişi sayısına ulaşılmazsa ertesi güne kalınıyor..
Neyse yeterli sayıya ulaşınca içeriye - sulandır- dedi hemşiremiz.
-Ama ben sek alacaktım- diyemedim.
Aşımı oldum ve bana- Bir hafta/10 gün alkol almayın dedi.
Yer Ayvalık Devlet Hastanesi..
Şimdi papalinalar ne yapacak, Ayvalık var, balık var, rakı nın suçu ne?:koptum:
Kimseye bişey denmeyip bana 3 gün alkol alma dediklerinde herhalde tipimi beğenmedi diye düşünmüştüm ama benden beteri varmış

hocam adamına göre mi muamele yapıyorlar acaba :komik:
bizde 1 gün alkol almayın, alırsanız da sorun olmaz dediler. konum trakya :koptum:
Bu sabah 10'da ikinci doz Biontech'i de vuruldum. İkisinde de alkolle ilgili bir uyarı yapılmadı. İlki Tekirdağ, ikincisi Kırklareli. Geçen ay ilk dozun akşamı unutup bir bira içmiştim. Az önce yine unutup bir bira aldım, yine içeceğim.
YTD. :koptum:
Not: İlki kadar olmasa da hafif bir kol ağrısı oldu yine.

Ben iki defa Pfizer aşısı olmuşum. Kaç çeşit aşı var acaba?

İngiliz var alman var, çin var rus var, söylentiye göre türk var. Isteyene kokteyl var.

İngiliz, Fransız bir de Temel korona aşısı olacaklarmış. Önce ingiliz girmiş korka korka, 5 dk sonra kolunu tutarak çıkmış. “Biraz kolum uyuştu ama değdi” demiş. Sonra Fransız girmiş 10 dk sonra çıkmış. “Biraz başım döndü ama değdi” demiş. En son bizim Temel girmiş. 15 dk olmuş çıkmamış 25 dk olmuş çıkmamış. 45 dknın sonunda Temel de çıkmış. “Aşı yapmaması için ikna etmek 45 dkmı aldı ama değdi” :ssrtcbya:

İnsanı bırak, belediyeler sokak köpeklerini bile toplayıp aşılıyor.
Yoksa saldırgan oluyorlar.
Özellikle de bisikletlilere saldırıyorlar.
21.yüzyıldayız. Aşısız zor artık.

Aşı hastalanmayı engellemiyor. Ölümcül riskini engelliyor. Bu defalarca bilim adamları tarafından bildirildi.
Sağır sultan bile duydu.😊

Pek anlamadım ama bir gün karşılaşırsak söz sizi ısırmam. Beraberinizdekiler için garanti vermiyorum yalnız.
Aslında mesele şu; aşı olanlar varyant virüs bile kapsa ölüm oranı neredeyse sıfır. Hafif atlatıldığı için mutasyon riski de düşük. Ama Aşı olmadan virüs kapanlarda mutasyon riski yüksek. Virüs genelde ciğerde mutasyon geçiriyor. Dolayısıyla aşı olmayanların kamusal alana girmemeleri önce kendileri adına iyi, sonrasinda da aşıya karşı dirençli mutasyon yaymamaları için kamu adına iyi. Tabii burda kimsenin sizi evde oturmaya zorlayacak bir yaptırım gücü yok. Bunu kamu otoriteleri sağlar ancak.

Ben bu tür kısıtlama/ayrımcılık taleplerini tehlikeli buluyorum. Bunlar genelde halka empoze edilir ve halk da direnç gösterir. Talep halkın kendisinden gelince bu yöneticilerin işine gelir ama ters tepebilir. Örneğin aşı olmayanlar için yapılacak kısıtlamalara kolayca aşı olanlar için de farklı uygulamalar dahil edilebilir. Geçtiğimiz süreçte bunun örnek uygulamalarını da pandemi ile ilgisiz yasaklar/kısıtlamalar olarak gördük.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bugün iş yatırım dan grup maili geldi iş bilgisayarıma covid olupta biontech 💉 aşısı olanların 2. Doza gerek kalmadığını sistemde otomatik olarak 2.doz yapıldı gözükmekte olduğu yönünde neyse ikinci dozdan kurtulmuş olduk

Bugün iş yatırım dan grup maili geldi iş bilgisayarıma covid olupta biontech 💉 aşısı olanların 2. Doza gerek kalmadığını sistemde otomatik olarak 2.doz yapıldı gözükmekte olduğu yönünde neyse ikinci dozdan kurtulmuş olduk
Bizim iş yerinde 3 er ay arayla 2 kez Covid olan var. Aslında aşılar aylık olmalı. Ne olur ne olmaz.

2-3 gün önce amcam sinovac aşısını oldu. Eli yüzü şişti boğazı kapandı. Bildiğiniz alerji semptomaları. Tamam, olabilir. Aşıdan önce alerji testi yapmadılar, hadi bu da olabilir. Ama adam bu haldeyken sağlık bakanlığına bağlı ilçe hastanesi adamı böyle gördüğü halde kabul etmiyor ve özele gidiyorlar. Yapılan işin arkasında durulsun bari. Hadi aşıya güvendim, bu hizmete nasıl güveniyim? Altıüstü alerji iğnesi yapılıp kontrol altında tutulacak ama bunun sorumluluğunu bile almıyorlar.
Evet, bugün amcam vefat etti. Ölüm nedeni olarak ne yazıldı bilmiyorum.

Forumun bu konu başlığı, yıllar sonra bu günleri ele alacak araştırmacılara çok büyük bir kaynak olacak bence... :) Başat iki farklı düşüncenin ne kadar farklı veri ve güdülerle desteklenebileceği/karşı çıkılabileceği/çürütülebileceği ya da yadsınabileceği, nasıl ve hangi düşüncelerle pek çok alt dala ayrılabileceği, aynı "bilgi"nin nasıl ve kadar uç noktalarda farklı değerlendirilebileceği.. sosyal bilimciler için de güzel bir alan olacak...:harika:

Ben, 2 doz Sinovactan sonra, 2 ay içinde 3. dozumu olacam... Gönlüm yine Sinovactan yana... Maske-hijyen ve mesafe tedbirlerimi olabildiğince sürdürüyorum...
Bisikletle yurtdışında turlama planlarımı gerçekleştirmeme daha epey zaman var.. Gelişmelere göre, gerekirse ilerde sırf bu nedenle Bionteche de hayır demem sanırım.

Bu arada, aşı olmayanlar için işler karışıyor. Sabah gözüme takılan iki yazı:

“Eğer aşı olmamış ve virüs kapma olasılığı yüksek yerlerde de bulunuyorsa baştan sorumluluğu üstlenmiş demektir. (....) Ancak, hastalığı kapmaları ve yaymaları halinde, hem bilinçli taksir, hem de olası kast suçlarından haklarında dava açılıp ceza alabilirler. Cezaları da 5 yıldan 30 yıla kadar çıkabilir… "

Bazı Anayasa hukukçuları aşı zorunluluğunun getirilmesinin mümkün olmadığı görüşünü savunuyor. "Kişi, vücut bütünlüğünü koruma hakkına sahip olabilir, ama ondan çok daha fazla kişilerin hakkının başladığı yerde bu hakkı tükenir. (....) Aşı olmak istemiyorsa Almanya’nın aldığı kararda duyurduğu gibi evinde oturabilir. "

Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Braun, aşı olmayanlar kısıtlamalardan kurtulamayacak diyor..
Pakistan Pencap Sağlık Departmanı Sözcüsü “aşı yaptırmayanların cep telefonu iletişime kapatılacağını” duyurdu.
AB ülkelerinde aşı karnesi...

(link)

(link)

Son düzenleme:
Geri