Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Evet, bugün amcam vefat etti. Ölüm nedeni olarak ne yazıldı bilmiyorum.
Ölüm nedeni olarak "doğal ölüm" yazılmış. Bundan sonra birisi açıklanan verilerin doğruluğuna inandırsın hadi beni. Tüm kurumlarda olduğu gibi burada da verilerle açık açık oynanıyor. Aşının ölüm oranı düşükmüş, yan etkisi azmış vs vs. Ne aşılara güveniyorum ne sağlık bakanlığına, şuan cenazemizi almaya gidiyoruz. Bundan daha somut örnekte yok.

Scudo
Ölüm nedeni olarak "doğal ölüm" yazılmış. Bundan sonra birisi açıklanan verilerin doğruluğuna inandırsın hadi beni. Tüm kurumlarda olduğu gibi burada da verilerle açık açık oynanıyor. Aşının ölüm oranı düşükmüş, yan etkisi azmış vs vs. Ne aşılara güveniyorum ne sağlık bakanlığına, şuan cenazemizi almaya gidiyoruz. Bundan daha somut örnekte yok.

Baş sağlığı ve sabır diliyorum... :(

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Anonim , Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun.

@Anonim başınız sağolsun. Sabırlar dilerim.

Covid geçirenlere 2 nci doz yapılmıyordu, vazgeçmişler açmışlar tekrar. Şaka gibi. Hani ikinci dozun etkisi olmuyordu? Sabaha ne çıkacak acaba

Bu işin şakası olmaz. Sayın Uftade ye baş sağlığı diliyorum.

Babam ameliyat olacaktı. Gün falan alındı. Alerji var mı soruldu. Kalp hastası. Bu bilgi paylaşıldı. Kan sulandırıcılar 3 gün önce bırakıldı. Şırınga kan sukandırıcı yapıldı. Ameliyat günü 600 km ötedeki hastanede hazır bulundum. Anestezi uzmanı (uzmanı bak alelade biri değil) şıkırdım atkuyruklu amca geldi. Babama amca sana genel anestezi yapılacak dedi. Babam ameliyat psikolojisinde tamam dedi. Ben hop hop hooop yavaş gel adam kalp hastası ritim bozukluğu var emin misin, yazmıyor mu bilgi kartında dedim. Lütfedip elindeki evraka baktı (bakınız elinde tuttuğu bakmasi gereken evrak diyorum) aaaa dedi. Tamam dedi kısmi anestezi olması gerekiyor dedi. Babamı 600 km gitmemiş olsam kaybedecektim. Bu hastane izmirdeki en pahalı hastane. Ben bu sisteme güvenip nasıl aşı olayım ki?

3. Dozu da oldum. Gerek burada okuduklarım gerekse basındaki bilgiler ışığında tabiki insanın aklına bir sürü şey geliyor.
Ama en nihayetinde düşününce karşımızda ciddi bir tehdit var. Ve şimdilik tüm Dünya nın tek silahı aşı gibi görünüyor. Ben kendi adıma çocuğumun geleceği için gerekirse kobay da olurum. Böyle bir durumda kendimi düşünerek bencillik yapamam. Ben 50 yıl yaşadım. Kalp ve şeker ilacı kullanıyorum. Yüz felci geçirdim. Aşının yan etkileri olabilir. Ama dediğim gibi oğlum 1.5 yıldır evden ders yapıyor. Arkadaşları ile görüşemedi. Evde hapis kaldı. En güzel çocukluk anılarının yaşanacağı günlerde evdeydi. Gençler üniversitelere gidemedi. Bunun devam etmemesi için elimden gelen aşı olmaksa aşı yı herşeye rağmen olurum. Bu konuda bencillik yapamam.
Ona güvenme, buna güvenme, eğitim sistemine, sağlık sistemine, kanunlara, polise, yöneticilere vb. kimseye güvenme. Bu şekilde kimseye güvenmeden yaşamak benim için yaşam değil. Huzursuz bir hayat sürmek istemem. Bu Dünya da iyi insanlarda var. Onlara bir şans vermeyi istiyorum.
Not: Bunlar benim düşüncelerim. Sonuçta herkesin yaşadığı olaylar farklı ve bu olaylar karşısında göstereceği tepkileri kendileri seçecektir. Ama unutmayınki kimseye güvenmeden, herşeye şüpheli yaklaşarak ve karşı gelerek yaşamak insanı çok yorar bu hayatta. Hayat o kadar uzun değil.

Aşı olmayı ve hatta kimsenin aşı olmasını istemeyen aşı karşıtı kişilere saygım var.
Acaba ne yazmışlar diye de okuyorum. Anlaşılır ya da anlaşılmaz, akılcı ya da değil. Bi fikirleri var.

Kendi fikrim mi? Ben olunmasından yanayım. Olmayanlar ölsün mü peki? Olan olmayan arasında ayrımcılık yapılmalı mı? Elbette hayır.

Sırf politik duruşundan dolayı, devletin yaptığı her icraata karşı durma zihniyetinden çıkamayanlar için ve deli zırvası facebook komplolarını burada yazıp bi de arkasından mesnetsizce savunanlar için forumumuzda "Okul Öncesi Eğitim" bölümü açılmasını rica ediyorum.

Diğerleri gelsin, bilgilerimizi paylaşalım.

dün çok sevdiğim bir aile dostumuz bir abim 50 yaşında öldü. aşı yaptırmıştı. vücudunda çok ağrı hissetmiş ve bacaklarını hareket ettiremez hale gelmiş. hastaneye kaldırıldı ve pıhtı atmasından ötürü hayatını kaybetti aşı yaptırdığından 6 gün sonra. tabi bu kayıtlara aşıdan dolayı ölüm olarak geçmeyecek.
inanmayanlar olursa isim soyisim yer ve aile bilgilerini verip ispatlayabilirim

Aşı olanlar, aşıyı savunanlar neden aşı olmayanlara tepeden bakıyor anlaşılır gibi değil. Aşı olmak istemeyenleri neden küçümsüyorsunuz?

Sırf politik duruşundan dolayı, devletin yaptığı her icraata karşı durma zihniyetinden çıkamayanlar için ve deli zırvası facebook komplolarını burada yazıp bi de arkasından mesnetsizce savunanlar için forumumuzda "Okul Öncesi Eğitim" bölümü açılmasını rica ediyorum.

devlet değil hükümet

birleştirilen diğer mesaj:
ben şu ana kadar aşı olmadım. iş hayatımda keskin bir duvarla karşılaşmadığım sürece de olmayı düşünmüyorum. iş hayatımda çok büyük bir engel ile karşılaşırsam mecburen istemeye istemeye aşı olurum ancak. aşı karşıtı değilim. hayatım boyunca çok aşı oldum. askere teslim olduğum gün bile 3 dakikada 3 aşı oldum. bunlar sorun değil. ben corona aşılarının henüz yeterli düzeyde gelişmiş ve koruma sağlayan aşılar olduğunu düşünmüyorum. bir aşı geliştirildikten 5-10 yıl sonra halka vuruluyormuş. daha birkaç ay geçip hiç bir yan etkisini ve kötülüğünü bilmediğimiz bişeyi vücuduma zerk ettirmem. ayrıca aşı karşıtlarını düz dünyacı falan sanıyorlar. sanki kendileri dünyanın sırrına erişmiş alim. ayrıca hükümet yalakası kanallarda gece gündüz aşı propagandası yapılması bu aşının çok da iyi bişey olmadığını belli ediyor zaten. kaldı ki maske takacaksak avmlere hes koduyla gireceksek neden aşı yaptırıyoruz ? bazı ülkelerde lokantalara almıyorlarmış, burda da almasınlar çok da umurumda. benim için öncelik iş hayatımdır gerisi önemli değil benim için. gerekirse avm'lere de almasınlar umurumda olmaz. zaten bir tek dergi almak için d&r'a girip çıkıyorum. bütün sorumluluk bendedir diye kağıt imzaladığıma göre kimse aşısının arkasında durmuyor demektir. hükümet de firmalar da aşılarına güvenmiyor...

Son düzenleme:
dün çok sevdiğim bir aile dostumuz bir abim 50 yaşında öldü. aşı yaptırmıştı. vücudunda çok ağrı hissetmiş ve bacaklarını hareket ettiremez hale gelmiş. hastaneye kaldırıldı ve pıhtı atmasından ötürü hayatını kaybetti aşı yaptırdığından 6 gün sonra. tabi bu kayıtlara aşıdan dolayı ölüm olarak geçmeyecek.
inanmayanlar olursa isim soyisim yer ve aile bilgilerini verip ispatlayabilirim
Başınız sağolsun. Yakınınızın herhangi bir kronik rahatsızlığı var mıydı. 50 yaşındaymış daha çok üzücü gerçekten. Allah sabır versin.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
bu başlık altında zorla aşı olacaksınız, aşı olmayanlar cahildir kekodur tiz kellesi vurulsun diyenlerle sokak köpeklerini sevmek zorundasınız sokaklar onların doğal alanı siz sonradan geldiniz mahalleye, onları gördüğünüzde korkmayın sevin mama verin hatta totonuzu uzatıp ısıttırın diyenler ortak küme elemanları.

Ben bu başlık altında aşı karşıtı mantıklı/bilimsel bir fikre itiraz edildiğini görmedim.

Ben bu başlık altında aşı karşıtı mantıklı/bilimsel bir fikir de görmedim.
Bilimsel diye bize dayatılan anglosakson dünyanın kurgusu halbuki. Bilimsel açıklamalar diye bizlere sunulanlar, istatistiki sayılar, sonucu şaibeli testler vs. 2 arkadaş aşıdan sonra yakınlarını kaybetmiş. İstatistik bu rahmetlileri, emboli sonucu ölüm olarak kaydedecek. Sonra bilimsel veri olarak biz bunu bileceğiz.

İbrahim abi aşı olmak, olmamak senin seçimin. Bana sorarsan insan nüfusunu azaltma çabaları var. Beş senede bir, kuştur, domuzdur, covid dersin sürekli ortaya çıkıyor. Bence bu aşılar beş, on sene sonraki insan nüfusunun bağışıklık sistemini yavaş yavaş zayıflatmak için yapılıyor. Zaten sosyal medya üzerinde 3 yıl sonra bu hastalığı geçirenlerde çeşitli hastalıkların türeyip ölüm sayılarının kat ve kat üzerine çıkacağı lafları dolaşıyor. Ben 40 yaşına kadar kalçamdan iğne olmadım veya 2-3 gün yatak döşek yatacak bir hastalık geçirmedim. Bu sebeple aşı olmayı düşünmüyorum. İsteyen olur...

"Yatırım tavsiyesi değildir."
Şunu belirteyim. Endüstrinin amacı satışı artırmaktır. İnsan nüfusu azalırsa ilaç, aşı, tedavi ve birçok şeyi satamazlar. İlaç endüstrisinin amacı insan ömrünü uzatmaktır. Aşı olursunuz olmazsınız sizin bileceğiniz iş ancak yanlış bilgi zarar verir. Nüfusun azalması kimsenin işine gelmez.

Geri