Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Günaydın.

16 Haziranda Biontech 1. doz aşı oldum. 15 Temmuz'a 2. doz için randevü almıştım. Bilim kurulu kararı ile daha önce Covid geçirenlerin 2. doz Biontech aşıları iptal edildi. Nisan 2020'de Covid geçirmiştim. E-nabız'da 2. doz aşının Nisan 2020'de yapıldığı yazıyor. 2. doz olamıyoruz. Garip bir durum.
Merak etmeyin hocam, iki gün sonra Bi kararla covid geçirenlerin aşı olmasına gerek yok derler yada her aşıdan kokteyl yaparlar. Ortası yok 😂 geçmiş olsun.

Scudo
Çalışanına böyle bir şart koşması, cenevre insan hakları sözleşmesine aykırı. Allah tan ticaret kanunu var, yoksa batacak demek ki banka.

Cenevre İnsan Hakları Sözleşmeleri, savaş zamanındaki hak ihlallerini düzenler. Aşı yapılmayan çalşanı işe almamak ile Cenevre Sözleşmelerinin hiç bir alakası yoktur.

Muhtemelen "insan hakları" diye bahsettiğiniz şey, BM'nin "Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi" bildirgesi, veya TR'nin de taraf olduğu "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi".

Her iki akit de, temelinde "herkes başkalarının özgürlüğünü engellemeye başlamadıkça, hak ve hürriyetlerinde özgürdür" temel felsefesine dayanır.

Siz, başkalarının sağlığını tehdit ediyorsanız, ortalıkta artık kişisel bir hak ve hürriyetten bahsedilemez.

AİHM'nin zorunlu aşılamayla ilgili verdiği bir örnek karar da mevcut (Burda da Çek bir çift, aşılı olmayan çocuklarını almayan kreşe dava açmışlar ama kaybetmişler)

(link)

Cenevre İnsan Hakları Sözleşmeleri, savaş zamanındaki hak ihlallerini düzenler. Aşı yapılmayan çalşanı işe almamak ile Cenevre Sözleşmelerinin hiç bir alakası yoktur.

Muhtemelen "insan hakları" diye bahsettiğiniz şey, BM'nin "Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi" bildirgesi, veya TR'nin de taraf olduğu "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi".

Her iki akit de, temelinde "herkes başkalarının özgürlüğünü engellemeye başlamadıkça, hak ve hürriyetlerinde özgürdür" temel felsefesine dayanır.

Siz, başkalarının sağlığını tehdit ediyorsanız, ortalıkta artık kişisel bir hak ve hürriyetten bahsedilemez.

AİHM'nin zorunlu aşılamayla ilgili verdiği bir örnek karar da mevcut (Burda da Çek bir çift, aşılı olmayan çocuklarını almayan kreşe dava açmışlar ama kaybetmişler)

(link)
hocam 15 gündür geyik yapıyorum burada. uzattıkça uzattım, uzattıkça uzadı. olun aşıyı. Allah sağlık sıhhat versin. sevdikleri ile herkes uzun ve sağlıklı bir ömür yaşasın. olmayana da saygı duyun. ben makinelerle çalışıyorum. zaten asosyal biriyimdir. bu pandemi en çok bana yaradı. tokalaşmalı, yanak yanağa seramonileri sevmem, ilaç gibi geldi bu hastalık. olun aşınızı.

Merak etmeyin hocam, iki gün sonra Bi kararla covid geçirenlerin aşı olmasına gerek yok derler yada her aşıdan kokteyl yaparlar. Ortası yok 😂 geçmiş olsun.
Haklısın. Aklıma yine sorular geliyor. Acaba yine aşı sıkıntısımı çekeceğiz. O yüzden mi 2. doz aşıları iptal ediyorlar bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Hiç şaşmaz, burda da işler 2 kutba ayrıldı. Aşı olanlar aşı olmayanları tehdit olarak görüyor, aşı olmayanlar naparsanız yapın bana bulaşmayın diyor. Herkes kendine göre haklı. TV programlarına çıkan uzman doktorlar bile anlaşamıyor, biri olun diyor diğeri olmayın diyor. Tüm veriler net bir şekilde tutulup şeffaf bir şekilde paylaşılmadan aşı olmam. Zorunlu tutanlara da muhtemelen yargı yolu gözükür çünkü yasal dayanağı yok, sebebi ne olursa olsun fanatiklikle engelleme yapılamaz. Önümüzdeki günlerde bu konu netleşir. Sonra alfa beta teta varyantlarını konuşuruz, 870. dozun olunmasını falan tavsiye ederler sonra kapanış yaparız.
Haklısın. Aklıma yine sorular geliyor. Acaba yine aşı sıkıntısımı çekeceğiz. O yüzden mi 2. doz aşıları iptal ediyorlar bilemedim.
Stok ve tedarik konusunu bilemiyorum ama 3. Doz muhabbetinden sonra eldekileri verimli kullanmaya çalışırlar. Olabildiğince çok kişiye 2 doz yapıp kalırsa yine açarlar covid geçirenlere 2. Dozu hatırlatmaları falan.

Benim de önceden aldığım 2. aşı randevum iptal edildi mesajı geldi.. İki durum var bence ; birincisi aşı saıyıs az , ikincisi turist gelsin diye yapılan aşı şovları yerini buldu artık gerek kalmadı..

Kolum ağrıdı geçti diyerek olayın bitti sanıldığına inana kısa vade hayat felsefecilerine şaşırıyorum. Dünya üzerinde 5 senede bir böyle büyük salgın oluyor. Ya bu aşılar etkisini uzun vadede gösterip bir 5 sene sonraki planlı salgında aşı olanları patır patır öldürürse. Bizim halkımızın en kötü özelliği de bu. Kısa vade hayatlar yaşayıp, çok çabuk unutmak.
Aynen 5 sene sonraya alarm kuruyolarmış saatli bomba gibi.

O degilde acık havada maske yasagi kalkti ve benim haberim yok mu?
Aşıyı olan ve hatta olup olmadigi belli olmayan agzini, burnunu, basini, mabadini acmaya basladi.
Yolda gidiyorum her 10 kisiden 7'si maskesiz! Oyle cenesine dusurme vesairede degil. Bildigin maske takmıyor.
Ortada cirit adan polis, bekci, arasira ''maskesiz dolasmak yasak'' dierek yanınızda n gecerken uyaran zabitalarda kayboldu.
Turistik yerde yasiyoruz, ''yaz geldi, para lazim, ellesmeyin milletle! kış gelince milleti eve kapatip tepesine dikilerek yardırırız yine'' modu acildi herhalde
:snzdglsn:

O degilde acık havada maske yasagi kalkti ve benim haberim yok mu?
Aşıyı olan ve hatta olup olmadigi belli olmayan agzini, burnunu, basini, mabadini acmaya basladi.
Yolda gidiyorum her 10 kisiden 7'si maskesiz! Oyle cenesine dusurme vesairede degil. Bildigin maske takmıyor.
Ortada cirit adan polis, bekci, arasira ''maskesiz dolasmak yasak'' dierek yanınızda n gecerken uyaran zabitalarda kayboldu.
Turistik yerde yasiyoruz, ''yaz geldi, para lazim, ellesmeyin milletle! kış gelince milleti eve kapatip tepesine dikilerek yardırırız yine'' modu acildi herhalde
:snzdglsn:
Kalabalık cadde ve sokak haricinde maske takmak artık insanları bunaltıyor zaten açık havada bulaş riski çok azalıyor. Kafe restoranlarda garsonları bile maskesiz görüyorum onların yanında açık havada maske takmayanlar devede kulak 😀

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kalabalık cadde ve sokak haricinde maske takmak artık insanları bunaltıyor zaten açık havada bulaş riski çok azalıyor. Kafe restoranlarda garsonları bile maskesiz görüyorum onların yanında açık havada maske takmayanlar devede kulak 😀
O zaman aciklama yapsinlar. Bende acik havada maske takmaya meraklı degilim :)

1. Çocuklara örnek olmak lazim. Maske yasagi devam ediyorsa ''boşver sen kuralı takıl kafana göre'' diyemiyoruz cocuklara. Ondan sonra her turlu kuralda ''takıl kafana gore'' olur, kırmızı ısıktada gecer, kurallar denetleyen yoksa uyulmasada olur seylerde der.

2. Sehir meydanı ve kaldirimda 2 adımda bir sigarasini ufleyen, öksüren, tıksıran, burnunu sumkuren insanlarin yanından gecmek zorunda kalıyorsun ki bu durum beni gicik ediyor.

3. Yasak devam ederken kimse takmıyor diye bende cikarirsam bahtsiz bedeviyim. Kimseye bulasmayan memur illa gelir, ceza kesmek icin beni bulur. Laf anlat, ceza iptali icin ugras hic gelemem.

Bir sey ya yasaktır uyulur ya degildir aciklama yapilir hepimiz ona gore davranırız.

Covid 19 geçirmiş olanlarda tek doz Biontech aşı uygulamasında sıkıntı yok arkadaşlar. Mevcut idarecilerin aldığı kararlara ben de güvenmiyorum. Fakat saygın bir bilimadamı ve aşının mucidi de olan Uğur Şahin de bu yönde açıklama yapmıştı bir süre önce.

Hastalık geçirip üstüne tek doz Biontech aşı olanlarda antikor sayısı, hastalık geçirmeden iki doz Biontech olanlara göre 10 kat yüksek oluyor. Fakat hastalık geçirip de 2 doz ve tek doz Biontech olanların antikor sayısı arasında çok anlamlı bir fark olmuyor. Dolayısıyla 2. Doza da pratikte gerek kalmıyor (daha önce geçirenler için elbet).

Buyrun kaynak

(link)

Para ile alakasi yok. Turk Ceza Kanununda Mal veya Hizmet Satimindan Kacinma Sucu diye bir suc var. Kafaniza gore "Ben sana hizmet vermiyorum" diyemezsiniz. Onu ancak devlet duzenleyebilir.

Isyeri ise Finansbank'in tuzeline ait, istedigini sokar, istedigini sokmaz.

Gayet de iyi yapiyorlar. Insallah kurumlar arasinda bu uygulama genisler, ipse sapa gelmez komplo teorileriyle toplumun sagligini tehdit edenler baska turlu ikna olmayacak cunku.
TCK'daki Mal veya hizmet satımından kaçınma suçu bu konuyu kapsamaz diye düşünüyorum. İlgili yasa metni şu şekilde:
Mal veya hizmet satımından kaçınma
Madde 240- (1) Belli bir mal veya hizmeti satmaktan kaçınarak kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Suçun unsurları arasında "kamu için acil bir ihtiyacın ortaya çıkmasına neden olma" da var. Bunun örnekleri; un satmayarak fırınların işlemez hale gelmesine sebep olma, veya lojistik hizmetlerini durdurarak bir bölgede yokluk yaratmak falan olabilir.

Benim beklentim; aşı karşıtları, sizin gösterdiğiniz maddeyi değil; "Aşı karşıtlığı bir felsevi inançtır, bu inanca sahip olanlara karşı ayrımcılık yapılmakta ve bankacılık/eğitim/kültür hizmetinden faydalanması engellenmektedir" diye Madde 122 (1) b)yi zorlayacaklar. Elbette bu da geçersiz bir argüman, bu geçerli olsaydı nüdistlere karşı da ayrımcılık yapılamayacağı için çıplak olarak her yere girmelerine izin verilirdi.

Yenilikçi ve ciddi kurumlar.. “başkalarına mutant virüs bulaşma riskine karşı “ önlem alıyor.
Otursunlar evlerinde. Aşı olmasınlar sorun yok

İsrail sağlık bakanlığı vaka sayısında büyük bir artış açıkladı ve sebebini Delta varyantı olarak gösterdi. Vakaların %51 i çift doz Biontech aşısını olmuş olanlar.

(link)

Bu durumda aşı oldum diye hastalık bulaştırmayacağım sanan sizler, tedbirsiz davranacağınız için daha tehlikelisiniz.
Şuna da emin olabilirsiniz, evde oturup oturmayacağıma bisiklet forumundan tanımadığım birinin görüşlerine göre karar vermiyorum.

Nihayet bu cumartesi birinci aşı olalı 28 gün olacak ve MHRS den ikinci aşı randevusu alabildim.
Böylece kurban bayramı sonunda aşılar tamamlanalı 14 gün dolmuş olacak😊

Dosyalar

• 733AC144-2EAE-485F-90E6-E90EBDCFCAC9.png
    733AC144-2EAE-485F-90E6-E90EBDCFCAC9.png
    155 KB · Okunma: 14
  • Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
İsrail sağlık bakanlığı vaka sayısında büyük bir artış açıkladı ve sebebini Delta varyantı olarak gösterdi. Vakaların %51 i çift doz Biontech aşısını olmuş olanlar.

(link)

Bu durumda aşı oldum diye hastalık bulaştırmayacağım sanan sizler, tedbirsiz davranacağınız için daha tehlikelisiniz.
Şuna da emin olabilirsiniz, evde oturup oturmayacağıma bisiklet forumundan tanımadığım birinin görüşlerine göre karar vermiyorum.
Sen misin alamanlara soykırımcı diyen. Bakalım alaman aşısı yafedilere neler yapacak. Daha dur.

(link)

Aslında mesele şu; aşı olanlar varyant virüs bile kapsa ölüm oranı neredeyse sıfır. Hafif atlatıldığı için mutasyon riski de düşük. Ama Aşı olmadan virüs kapanlarda mutasyon riski yüksek. Virüs genelde ciğerde mutasyon geçiriyor. Dolayısıyla aşı olmayanların kamusal alana girmemeleri önce kendileri adına iyi, sonrasinda da aşıya karşı dirençli mutasyon yaymamaları için kamu adına iyi. Tabii burda kimsenin sizi evde oturmaya zorlayacak bir yaptırım gücü yok. Bunu kamu otoriteleri sağlar ancak.

Geri