Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Geçmiş olsun Mehmet abi . Kısa zamanda iyileşmen dileği ile.
Teşekkür ederim. Geçen sene daha aşının a sı yokken tariflenen semptomları 2 kez yaşadım. Telaşa kapılıp hastaneye gitmedim. Sarımsak limon, soğan ve farmakolojik bir ilaç ile geçti gitti. İş yerinde bir arkadaş, ikinci doz biontekini oldu. 5 gün sonra kendisi delta varyantı oldu. Eşi ve 2 çocuğu ile birlikte. Biz de nasiplendik. Tetanoz aşısı 5 senede bir yapılır, o sürede tetanozdan korkmazsınız. Köpek ısırır, kuduz aşısı olır kurtulursunuz. 2 doz aşı olunca herşey düzelecek dediler, 3. Doz çıktı, 4. Doz çıktı, çin oldunuz almanda olun dendi, alman aşısı onay aldı, hala kağıt imzası devam ediyor. Lise arkadaşlarımın 2sinin babaları biontek aşısı olduktan sonra Covid den vefat ettiler. Bugün aldığımız bir habere göre sayın ezgi mola hanımdan bile medet umar olmuş covit aşıcıları. Aşı olsaydım bu hastalığa yakalanmaz mıydım? Sanıyorum yakalanırdım. Neyse uzun hikaye.

Scudo
Aşı olmayacağım. Şu an Covid 19 delta varyantı geçiriyorum. İyileşsem de aşı olmam. Yasal zorunluluk dışında.

Selamlar. Ben de geçirdim ve iyileştim. Hiç bir sıkıntım yok. Verdikleri favipiravir içerikli ilacı kullandım, daha hızlı iyileştirdiğini düşünüyorum. Hafif geçiren ama kullanmayan bir tanıdığım da iyileşse de kullanana kadar negatif çıkamadı.

covid aşısı olmayı düşünmeyenlerin özgüveninden istiyorum. tüm dünya tarafından çok net bir şekilde gerizekalı olarak adledilirken -ki katılıyorum- hala tutup da aşı olmayacağım demek baya büyük bir özgüvenin ürünü. ya da özgüvene paralel giden bir şey var, onun da ürünü olabilir.

aşı olun, oldurun. aşı olsanız da hastalık geçirip ölebilirsiniz ama aşı olmadığınızda hem hastalığı kapma oranı hem de ölüm oranı aşılı birine kıyasla akıl almayacak derecede artıyor. ayrıca aşının bulaşma riskini azalttığı da kanıtlandı. yaşadığınız topluma bir katkınız da olur yani.

aşı olmaz isek toplum sağlığı nı tehlikeye atarız ve kötüleşen ekonomiye bahane üretiriz ölmez sürünürüz

covid aşısı olmayı düşünmeyenlerin özgüveninden istiyorum. tüm dünya tarafından çok net bir şekilde gerizekalı olarak adledilirken -ki katılıyorum- hala tutup da aşı olmayacağım demek baya büyük bir özgüvenin ürünü. ya da özgüvene paralel giden bir şey var, onun da ürünü olabilir.

aşı olun, oldurun. aşı olsanız da hastalık geçirip ölebilirsiniz ama aşı olmadığınızda hem hastalığı kapma oranı hem de ölüm oranı aşılı birine kıyasla akıl almayacak derecede artıyor. ayrıca aşının bulaşma riskini azalttığı da kanıtlandı. yaşadığınız topluma bir katkınız da olur yani.
yorumunuz bizlere açıklanan istatistiklere dayanıyor. ben sizlere saygı duyuyorum. aşı olabilirsiniz, dilediğiniz gibi, dilediğiniz kadar. ancak, ne olduğu belirsiz rakamlara göre, aşı olmayanlara bu şekilde yüklenmeyin lütfen. ""akıl almayacak derecede"" ifadesi ne istatistiğe ne de matematiğe uygun.
aşı olmaz isek toplum sağlığı nı tehlikeye atarız ve kötüleşen ekonomiye bahane üretiriz ölmez sürünürüz
kaç tane aşı olmamız gerekecek toplum sağlığını riske atmamamız için? belli bir sayı var mı? 3 doz? 4 doz? 2 ayda bir? 4 ayda bir? 6 ayda bir?
Aşı olmayı kesinlikle düşünmüyordum. Kısırlığa sebep olabileceğini öğrenince hemen gittim aşı oldum. Çocuğum yok ve bu ülkede çocuk sahibi olmak da istemiyorum.
umarım sadece kısır kalarak belli olmayan yan etkilerinden kurtulursunuz.
Selamlar. Ben de geçirdim ve iyileştim. Hiç bir sıkıntım yok. Verdikleri favipiravir içerikli ilacı kullandım, daha hızlı iyileştirdiğini düşünüyorum. Hafif geçiren ama kullanmayan bir tanıdığım da iyileşse de kullanana kadar negatif çıkamadı.
5-6 çeşit ilaç var. gebelik riski olanların içmemesi gereken ilaçlar hepsi. uzuvları gelişmeyen çocuk doğumlarına sebep vermiş yıllarca.
Covid19 aşısı olmanın hiçbir mantığı yok. Kaç doz vurursalar vursunlar yine covid olabilirsiniz , maskeye mesafeye devam diyorlar. Böyle saçma aşımı olur. Ben çocuklarıma klasik aşılarını yaptırıyorum.kendimde oldum. Aşı karşıtı asla değilim.ama covid aşıları benim için saçmalıktan ibaret. Belge imzalatıp sorumlulukta almıyorlar böyle şey mi var?!
aşı olamayan doktor ve hemşire tanıdıklarım var. söylendiği gibi onlara aşı olmak zorunlu değil.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
yorumunuz bizlere açıklanan istatistiklere dayanıyor. ben sizlere saygı duyuyorum. aşı olabilirsiniz, dilediğiniz gibi, dilediğiniz kadar. ancak, ne olduğu belirsiz rakamlara göre, aşı olmayanlara bu şekilde yüklenmeyin lütfen. ""akıl almayacak derecede"" ifadesi ne istatistiğe ne de matematiğe uygun.

kaç tane aşı olmamız gerekecek toplum sağlığını riske atmamamız için? belli bir sayı var mı? 3 doz? 4 doz? 2 ayda bir? 4 ayda bir? 6 ayda bir?

5-6 çeşit ilaç var. gebelik riski olanların içmemesi gereken ilaçlar hepsi. uzuvları gelişmeyen çocuk doğumlarına sebep vermiş yıllarca.

aşı olamayan doktor ve hemşire tanıdıklarım var. söylendiği gibi onlara aşı olmak zorunlu değil.

Evet gebelik ihtimali ya da gebe olanların favipiravir kullanmaması gerekiyor, prospektüsünde de net bir şekilde yazıyor.

az daha gelişsinler diye bekliyom, olacağım.

Hâlâ daha aşı olmayan insanları görünce artık onlar için yapılacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Elbette isteyen olmaz. Fakat ivedi bir biçimde aşı karnesi uygulaması başlamalı. Çevremde 2 hafta içinde 2 aşı karşıtı, covid yüzünden hayatını kaybetti. Yoğun bakımda entube olduklarında ne düşündüler acaba? Aklıma geldikçe içim kararıyor.

yorumunuz bizlere açıklanan istatistiklere dayanıyor. .... ""akıl almayacak derecede"" ifadesi ne istatistiğe ne de matematiğe uygun.

Hangi ıstatistik acaba? Bütün istatistikler aşı olanların yakalanma oranının daha düşük olduğunu, yakalansalar bile hafif geçirdiklerini gösteriyor.

Yeri gelmişken bu yanlış anlaşılmanin da cok dillendirildigini belirtmek lazım. Aşı olanlar covid e yakalanmaz diye bir kural yok. Evet daha zor yakalanıyorlar. Fakat aşı olan hiç hasta olmayacak diye bir şey yok. Ama şu kesin, hastalığı daha hafif geçirecekler.

Mesela her sene grip aşısı oluyoruz.. ya da tetanoz için 5 senede 1 oluyoruz.

Aşının yan etkisi maksimum 4 5 gün sürer.

SmartSelect_20210826-101646_Twitter.jpg

Hâlâ daha aşı olmayan insanları görünce artık onlar için yapılacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Elbette isteyen olmaz. Fakat ivedi bir biçimde aşı karnesi uygulaması başlamalı. Çevremde 2 hafta içinde 2 aşı karşıtı, covid yüzünden hayatını kaybetti. Yoğun bakımda entube olduklarında ne düşündüler acaba? Aklıma geldikçe içim kararıyor.

Hangi ıstatistik acaba? Bütün istatistikler aşı olanların yakalanma oranının daha düşük olduğunu, yakalansalar bile hafif geçirdiklerini gösteriyor.

Yeri gelmişken bu yanlış anlaşılmanin da cok dillendirildigini belirtmek lazım. Aşı olanlar covid e yakalanmaz diye bir kural yok. Evet daha zor yakalanıyorlar. Fakat aşı olan hiç hasta olmayacak diye bir şey yok. Ama şu kesin, hastalığı daha hafif geçirecekler.

Mesela her sene grip aşısı oluyoruz.. ya da tetanoz için 5 senede 1 oluyoruz.

Aşının yan etkisi maksimum 4 5 gün sürer.

272677 dosyayı görüntüle
Güzel kardeşim, istatistiklerde açıklananlar doğru mu, emin misin? Nasıl emin olabiliyorsun? Aşının yan etkisinden kasıt 4 gün süren etkileri değil. Bir-iki belki 5 yıl sonra çıkacak yan etkileri kastedilen.
Doktor kurulunun hiç bir yan etkisi yok diye annemin kullanması için verdiği zayıflama ilacı 15 sene sonra annemde paje ve mastektomiye sebep olan meme kanseri yaptı. İlaç geçmişi sorgulandı, klinik istatistikler ile birleşti ve o ilacın kadınlarda meme kanseri yaptığı netleşti.
Aşı olmuş adamdan bulaştı bana ve benden daha ağır geçiriyor hastalığı.

Hersene grip aşısı olmaya gerek yok. Grip aşısının geçmişini yazdım. 15 sene kadar önce olmayan, 15 senedir çok kişinin itibar etmediği, olunmasa da olacak bir aşı o.
Bu aşı için de her sene olunması lazım gibi bir takvim çıkamadı bir türlü. Aşı karnesinde neye göre aşılayacaklar? 2 ayda bir mı? Yılda 2 mı? 2 yılda 6 kez mı? Aşı çıktı çıkıyor, geldi bitti bu iş, 2 doz olacağız bu iş bitecek denmedi mı? Şimdi 5. Doz konuşulmuyor mu?
Aşı olduktan sonra entübe olup ölen tanıdıklarım var. Muhtemelen ayağım kırılaydı da o son dozu olmayaydım diye düşünmüşlerdir entübeyken.

işim gereği doktorlar ile sürekli temas halindeyim, bir tanesi şu anda yoğun bakımdaki covid hastalarının tamamına yakınının aşısız insanlar olduğunu söyledi. aşılananlar yakalanmıyor diye bir şey yok ama çok çok daha hafif geçirdikleri ortada. ben hepsini sıram geldiği gün oldum, üçüncü aşı çıkarsa onu da olacağım. yok kısırlık yok çip böyle komplo teorileri eskiden de vardı, gelecekte de olacak. covid'den önce de bu aşı karşıtları yüzünden çocuk felci gibi hastalıkların yeniden hortladığı ile ilgili şeyler okumuştum, bu sebepten bilimin sunduğu veriler ortadayken aşı karşıtlığı konusuna ne empati ne de saygı duymam mümkün değil. hatta aşı kartı bulunmayanların kalabalığa karışmasına da karşıyım, kimsenin önlenebilir hastalıklar taşıyarak başkalarını tehlikeye atmaya hakkı yok.

ES1YRz-XQAAWRA_.png

Baslik asi karsitligina donmus. Ortada bu kadar istatistik vs varken hala olmayin diye naralae atanlari cidden anlamiyorum.

Yıllar yıllar önce Astımdan, nefes darlığından, nezleden, gripten, zatürreden ölenler vardı,! siz bilmessiniz.

Yasiniza saygim sonsun ama aklinizda olsun yeni nesil siz bilmezsiniz lafindan nefret ediyor. Birisi gelip burada ustunuze nefret kusarsa acaba ne yazdim diye dusunun lutfen. Isteyen istedigi seyi ogreniyor su cagda.

• Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
Aşı olunca oluşan bağışıklık beni çivit pozitif olmaktan koruyacak sa tamam, üç bin tane doktorla konuştum hepsi de bağışıklık sağlamıyor yine covit olabilirsin diyor. Bir türlü ikna olamıyorum

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Aşı karşıtı değilim, sadece bu aşıyı olmak istemiyorum. Bu kadar net.
Aşı olunca oluşan bağışıklık beni çivit pozitif olmaktan koruyacak sa tamam, üç bin tane doktorla konuştum hepsi de bağışıklık sağlamıyor yine covit olabilirsin diyor. Bir türlü ikna olamıyorum
Hocam, hem aşılar, hem de hasta olursanız verilen ilaçlar dahası hastalığın kendisi kanda pıhtılaşma yapıyor. 2 günde bir kurum sağlık ekibi arıyor, kan sulandırıcı kullanın diyor.

Grip asisi da ayni degil mi?

Grip asisi da ayni degil mi?
Belirli yaşın üstündekilere, alerjisi olanlara önerilmiyor grip aşısı. Dahası grip aşısı olsanız iyi olur olmasanız da olur denilen aşı. Kimse kimseye 15 yıldır neden grip aşısı olmuyorsun diye mahalle baskısı yapmadı. Hala da yapmıyor.

Belirli yaşın üstündekilere, alerjisi olanlara önerilmiyor grip aşısı. Dahası grip aşısı olsanız iyi olur olmasanız da olur denilen aşı. Kimse kimseye 15 yıldır neden grip aşısı olmuyorsun diye mahalle baskısı yapmadı. Hala da yapmıyor.

Ben onu size yazmamistim ama.

Ayni zamanda bu asida da alerjik gecmis soruluyor. Olmaya gitmediginiz icin bilmezsiniz. Kaldi ki bu asi da da zorunluluk yok. Olursaniz yaklansaniz bile hafif gecer diyorlar. Dinlediklerinizi anlamaniz lazim bence.

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Ben onu size yazmamistim ama.

Ayni zamanda bu asida da alerjik gecmis soruluyor. Olmaya gitmediginiz icin bilmezsiniz. Kaldi ki bu asi da da zorunluluk yok. Olursaniz yaklansaniz bile hafif gecer diyorlar. Dinlediklerinizi anlamaniz lazim bence.
Saygısızlık yaptığınızın farkındasınızdır umarım.

Güzel kardeşim, istatistiklerde açıklananlar doğru mu, emin misin? Nasıl emin olabiliyorsun? Aşının yan etkisinden kasıt 4 gün süren etkileri değil. Bir-iki belki 5 yıl sonra çıkacak yan etkileri kastedilen.
Doktor kurulunun hiç bir yan etkisi yok diye annemin kullanması için verdiği zayıflama ilacı 15 sene sonra annemde paje ve mastektomiye sebep olan meme kanseri yaptı. İlaç geçmişi sorgulandı, klinik istatistikler ile birleşti ve o ilacın kadınlarda meme kanseri yaptığı netleşti.
Aşı olmuş adamdan bulaştı bana ve benden daha ağır geçiriyor hastalığı.

Hersene grip aşısı olmaya gerek yok. Grip aşısının geçmişini yazdım. 15 sene kadar önce olmayan, 15 senedir çok kişinin itibar etmediği, olunmasa da olacak bir aşı o.
Bu aşı için de her sene olunması lazım gibi bir takvim çıkamadı bir türlü. Aşı karnesinde neye göre aşılayacaklar? 2 ayda bir mı? Yılda 2 mı? 2 yılda 6 kez mı? Aşı çıktı çıkıyor, geldi bitti bu iş, 2 doz olacağız bu iş bitecek denmedi mı? Şimdi 5. Doz konuşulmuyor mu?
Aşı olduktan sonra entübe olup ölen tanıdıklarım var. Muhtemelen ayağım kırılaydı da o son dozu olmayaydım diye düşünmüşlerdir entübeyken.

Valla artık aşı olmak istemeyenlerle tartışmıyorum. Ama ıstatistik diyoruz, "doğru olduğunu nereden bileceğim" diyorsunuz. Bu noktada zaten sizinle tartışmam bu konuyu..

Grip aşısı bir örnek.. grip geçirmek sorun değilse her sene olmanıza gerek yok evet. Tetanoz mesela, korunmak istiyorsaniz 5 senede 1 olmanız gerekiyor. Kuduz aşısı mesela, onu da ısırıldıktan sonra 1 ay içinde 5 adet olmanız gerekiyor. 2 sene kadar sonra yine olmalısınız eğer gerekli olursa..

Aşı olduktan sonra covid olup ölen tanıdıklarım var demissiniz. Ne aşısı olduklarını, aşı olduktan ne kadar zaman sonra vefat ettiklerini merak ettim açıkçası.

2 doz oluyoruz ama iş bitemiyor çünkü aşı olmayanlar sebebiyle varyantlar ürüyor.

Neyse, dedigim gibi aşı olmayabilirsiniz. Beni zerre ilgilendirmez. Ama aşı olmayanlara getirilecek karne uygulamasının sonsuz destekçisiyim.

Hocam, hem aşılar, hem de hasta olursanız verilen ilaçlar dahası hastalığın kendisi kanda pıhtılaşma yapıyor. 2 günde bir kurum sağlık ekibi arıyor, kan sulandırıcı kullanın diyor.

Burada da yanlış bilgi veriyorsunuz. Aşının kanda pıhtılaşmaya sebep olduğu yönünde anlamlı bir çalışma, bir ölçüm, bir ıstatistik yok.. hastalık pıhtılaşmaya sebep oluyor.

Aşı hasta olmayı önlemiyor. Hasta olma riskini azaltıyor. Fakat hastalığı hafif gecirmenizi sağlıyor.

Kuduz aşısı da sizin köpek tarafından ısırılmanızı engellemez. Ama kuduz mikrobu yüzünden ölmenizi engeller. Bir de böyle düşünmeyi deneyin.

Geri