Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
Acı ama iyi bir örnek diye düşünüyorum. Umarım ben sporcuyum bana bisey olmaz diyenlere bir şeyler ifade eder. Çevremde sporcu olupta ağır geçirende oldu yaşı epey ilerlemiş kişilerde hafif geçirende var. Kime ne yapacağı maalesef belli olmayan bir hastalık için risk almaya değmez aşı olmak en mantıklısı bilime güvenmek en mantıklısı duruyor.

Biz ailece mart ayının 22 sinden itibaren covit pozitif olduk. 5nisan'a kadar karantina altındaydık. Verilen tüm ilaçları aksatmadan kullandık. Sadece benim hastalığım ağır geçti, onun da sebebi nörolojik ilaç kullanmam mış. Asıl soruya gelelim, ben aşı olmayacağım. Zaten aşı zayıflatılmış virüs değil mi..? Biz hastalığın kendisiyle muhatap olduk, aşıya gerek olmadığına inanıyorum. Bunun mantığını açıklayabilecek bir doktor arkadaş var mı...?

Biz ailece mart ayının 22 sinden itibaren covit pozitif olduk. 5nisan'a kadar karantina altındaydık. Verilen tüm ilaçları aksatmadan kullandık. Sadece benim hastalığım ağır geçti, onun da sebebi nörolojik ilaç kullanmam mış. Asıl soruya gelelim, ben aşı olmayacağım. Zaten aşı zayıflatılmış virüs değil mi..? Biz hastalığın kendisiyle muhatap olduk, aşıya gerek olmadığına inanıyorum. Bunun mantığını açıklayabilecek bir doktor arkadaş var mı...?
Zamanla antikor sayınız düşüyor. O nedenle belirli aralıklarla aşının tekrarlanması gerekli.

...Bilim ne diyor ona bakalım:
(link)
...Aşının ürettirdiği antikor seviyesi, hastalık geçirmek ile bunun 20 katı arasında.
Sorunuzun cevabı bir önceki sayfada verilmişti.

Nihayet ikinci Biontech aşısı olalı 14 günü doldurdum.

eve gelen alışveriş malzemelerini kolonya ile fısfıslamayı bıraktım.

Maskeyi sadece kapalı alanda takıyorum.

yavaş yavaş maskesiz hayat gelecek. Merhaba.:)

Son düzenleme:
Ilk dozu olduktan sonra ertesi gun aksama kadar beynimin icinde sovyet kizil ordu marslari calmisti. Ikinci asiyi olmaya korkuyorum, bu sefer nasil hissederim bilemiyorum.
Hic pozitif cikmadim, cikacagimi da zannetmiyorum. Sarimsagi sogani sofrasindan eksik etmeyen biriyim. Kolay kolay grip de olmam.

• Hahaha
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Martı gidonlu, dik pozisyonu bisikletle o eğimle nasıl inmeyi hayal etti acaba?

• Hahaha
Tepkiler: hasanben
Biz hastalığın kendisiyle muhatap olduk, aşıya gerek olmadığına inanıyorum.

covid.jpg

İnsanlık tarihinde yaygın aşılama olmadan bertaraf edilebilmiş bir salgın hastalık yok. Canınızı ortaya koyarak maceraya atılmayın, aşı olun.

covid.jpg

(*) Peki yangın söndürücü köpüklerin uzun vadeli etkileri hakkında neler biliyoruz?

Sağlık bakanı “Örneğin, şuan aktif vakalarımızın yaklaşık %87’si aşısı tamamlanmamış kişiler. Mevcut aktif vakalar içinde tam aşılı olup hastalığa yakalananların oranı %5’den az. Hastanede yatan hastalarımızın %95’i de aşısı tamamlanmamış kişiler.” demiş.

Aşı olmayan yoğun bakım hastasının pişmanlığı: Biz basite aldık

Sinovac 3.doz yapılabildiğini biliyorum ama biontech 3.doz ilk defa bu forumda okudum. Randevü alayım bari.

İlave bilgi : e - nabız üzerinden randevü almak istedim ama aşı süreciniz tamamlanmıştır diye bir uyarı çıktı. Burak bey , siz 3. dozu nasıl oldunuz .? 2. dozdan sonra 3 ay mı geçmesi gerekiyor ?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Sinovac 3.doz yapılabildiğini biliyorum ama biontech 3.doz ilk defa bu forumda okudum. Randevü alayım bari.

İlave bilgi : e - nabız üzerinden randevü almak istedim ama aşı süreciniz tamamlanmıştır diye bir uyarı çıktı. Burak bey , siz 3. dozu nasıl oldunuz .? 2. dozdan sonra 3 ay mı geçmesi gerekiyor ?

İlk 2 doz aşınız sinovac ise 3. doz aşınızı -ister biontech ister sinovac- yaptırabilirsiniz. Ama ilk iki dozunuz biontech ise ki sanırım sizin böyle 3. doza gerek duyulmuyor.

Geri