Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Dünyada ilk defa bir salgın olmuyor. Daha önce de defalarca yaşanan bir "doğal felaket". Hatta bugün yaşadığımız salgın, öncekilere göre nispeten daha küçük..

Her salgında bu tarz komplo teoricileri çıkmıştır. Her salgında, bu salgın işinin arkasında büyük bir güç olduğunu, Tanrı'nın verdiği bir ceza olduğunu ya da şeytanın işi oldugunu veya ruhlar aleminin huzursuz ruhlarının intikam aldığını ya da serbest kalan ölüm cininin insanların kulaklarına üfleyerek can topladığı veyahut gökte ağlayan Tanrı Zeus'un peçete tutan yardımcısı valerius'un peçeteleri kaybettiği için gribin yayıldığını vs vs söylemişlerdir.

Bugün de benzer komplolar üretilmektedir. İnsan tam anlayamadığı ve korktuğu şey için komplo teorileri üretir diye düşünüyorum. Doğal olarak da bugün üretilen komplo teorilerinde başrol tanrılar değil. Daha çok paraya sahip olanlar, Bill Gates'ler, kapitalist ekonomik düzeni yönetenler falan.. Yanı günümüz insanı Tanrı ya da Şeytan'dan çok bunlardan korkuyor ve çekiniyor demek ki..

Oysa olan şey basit. Virüs var, bulaşıyor, hasta ediyor. Şimdilik elimizde aşı var. Abidik gubidik twet alıntılarını geçersek koruyuculuğu falan da bin kez kanıtlanmış. Artık bu kısmı tartışmıyoruz zaten. Bunun dışında birşey arama zahmetine girmiyorum. Aşı olmayan da olmasın. Yavaş yavaş yasaklamalar geliyor zaten. Gidip haftada 2 pcr testi yaptırsın.

Scudo
Ben pandemi diye ispanyol gribine derim.
3 yılda bulaştığı her 10 kişiden birini almış götürmüş. Aşısı 25 yılda bulunmuş. 50 milyon vakaya mal olmuş.

3 tepe dalga yapmış ispanyol gribi.

(link)

Bir bakın bakalım kimler yoğun bakımda yatıyormuş

Bu İsrail yoğun bakım doktoru Kobi Haviv kanal 13 e konuşuyor
Buda gebze devlet hastanesi !!!
(link)
Hocam acaba bu durumun sebebinin İsrail'in nüfusunun hemen hemen hepsini aşılamış olması ile bağlantısı olabilir mi diye düşündünüz mü ? Bu arada bu haberdeki içerik çürütüleli baya oluyor. En son İsrail'de 850.000 kişi ile yapılan araştırmaya bakacak olursanız aşının işe yarayıp yaramadığını görebilirsiniz. Bu tweette yapıldığı gibi verileri cımbızlama yoluna giderseniz aşının işe yaramadığı sonucunu alamayacağınız araştırma olduğunu sanmıyorum.

Hocam acaba bu durumun sebebinin İsrail'in nüfusunun hemen hemen hepsini aşılamış olması ile bağlantısı olabilir mi diye düşündünüz mü ? Bu arada bu haberdeki içerik çürütüleli baya oluyor. En son İsrail'de 850.000 kişi ile yapılan araştırmaya bakacak olursanız aşının işe yarayıp yaramadığını görebilirsiniz. Bu tweette yapıldığı gibi verileri cımbızlama yoluna giderseniz aşının işe yaramadığı sonucunu alamayacağınız araştırma olduğunu sanmıyorum.
hocam aşının virüse karşı kesin etkinlik değeri(absolute risk reduction) %0.84 ken nasıl bir yarar bekliyorsunuz merak ediyorum

hocam aşının virüse karşı kesin etkinlik değeri(absolute risk reduction) %0.84 ken nasıl bir yarar bekliyorsunuz merak ediyorum
Pandemi zaten aşı olunmalıya evrildi. Gel hele bir aşı ol, Bu salgın geçer deniyor. Ha geçmez ise bakarız sonra çaresine diye devam ediyorlar.

Şu an bir sonraki aşamadayız. Aşılar arasında kıyaslama.

(link)

Hocam hala verileri cımbızlıyorsunuz. Bilinçli olarak mı yapıyorsunuz yoksa bilinçsiz şekilde mi yapıyorsunuz anlamak güç... Hiçbir aşı %100 koruma sağlamıyor ve sağlayamaz da. Öyle bir vaadi de yok zaten. Aşı hastaneye yatma, kalp krizi, miyokardit, akciğer hasarı vb. ve ölüm oranlarını ciddi derecede azaltıyor. İnsan bağışıklığının başarısız olma değeri ile aşınınkini karşılaştırırsanız aşının ne kadar işe yaradığını görürsünüz.
Alın size 885.000 kişilik bir İsrail araştırması.
(link)
Bu da meali.

Bana kalırsa isteyen olsun, isteyen olmasın. Ben aşısı olan bir virüs için maske takmak, eve tıkılmak istemiyorum.

Mesela bu sene okul açık ama derslerin geneli online ve sınavlar yüzyüze. KYK yurdunda internet rezil hızda. Derse girmek için okulun kütüphanesine gitmem gerekecek. Madem yarı online olacaktı ve yurda tıkılacaktım neden İstanbul'a gidiyorum ? Bu tür durumlarla virüs sayesinde tanıştık. Pandeminin başında insanlara istemeden zarar vermek istemiyordum ama bu saatten sonra ne maske ne sokağa çıkma yasağını ciddiye almam. Gece çıkarım artık boğaz turu yaparım sokağa çıkma yasağı gelirse. İsteyen istediğini yapabilir. Her neyden olursa olsun ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.

Son düzenleme:
Hocam hala verileri cımbızlıyorsunuz. Bilinçli olarak mı yapıyorsunuz yoksa bilinçsiz şekilde mi yapıyorsunuz anlamak güç... Hiçbir aşı %100 koruma sağlamıyor ve sağlayamaz da. Öyle bir vaadi de yok zaten. Aşı hastaneye yatma, kalp krizi, miyokardit, akciğer hasarı vb. ve ölüm oranlarını ciddi derecede azaltıyor. İnsan bağışıklığının başarısız olma değeri ile aşınınkini karşılaştırırsanız aşının ne kadar işe yaradığını görürsünüz.
(link)
Bu da meali.

Bana kalırsa isteyen olsun, isteyen olmasın. Ben aşısı olan bir virüs için maske takmak, eve tıkılmak istemiyorum.

Mesela bu sene okul açık ama derslerin geneli online ve sınavlar yüzyüze. KYK yurdunda internet rezil hızda. Derse girmek için okulun kütüphanesine gitmem gerekecek. Madem yarı online olacaktı ve yurda tıkılacaktım neden İstanbul'a gidiyorum ? Bu tür durumlarla virüs sayesinde tanıştık. Pandeminin başında insanlara istemeden zarar vermek istemiyordum ama bu saatten sonra ne maske ne sokağa çıkma yasağını ciddiye almam. İsteyen istediğini yapabilir. Her neyden olursa olsun ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.

Çok güzel bir araştırma paylaşmışsınız fakat bu verilerin dikkate alınmayacağına iddiaya girerim.

Bu ilaçları kim sürüyor piyasaya, sonra güzide amerikamızın cefakar kuruluşu fda toplamakla uğraşıyor. Bu ilacın piyasaya sürülmesine uygundur diyen kuruluşu bulmak ve alsana alsana diyerek şapaşille ile girişmek gerek. Ayıp ayıp, amerikan halkının ve dahası kendi kendine bıraksanız zaten kanser olma potansiyeli olanları zorla kanser etmek neyin nesi oluyor. Kesin amerikan tarım bakanlığı izin vermiştir bu ilaca.
(link)

Aşı hastaneye yatma, kalp krizi, miyokardit, akciğer hasarı vb. ve ölüm oranlarını ciddi derecede azaltıyor. İnsan bağışıklığının başarısız olma değeri ile aşınınkini karşılaştırırsanız aşının ne kadar işe yaradığını görürsünüz.

Ben aşısı olan bir virüs için maske takmak, eve tıkılmak istemiyorum.
Bu tabloya baktığımda aşılı grupta 21 miyokardit, aşısız grupta 6 miyo kardit görünüyor. Bundan aşı miyokardit riskini artıyor sonucu çıkar.
Aşı olunsa bile maske halen gerekli. Aşı olanlarda her ne kadar ölüm riski daha az olsa bile halen bulaştırma ve hasta olma olasılığı yüksek.

bu kadın neyin nesi?

(link)

bill gates baba bizleri düşünmüş ve gelen pandemi için hindistan vilayetine mRNA fabrikası kurulacağının müjdesini vermiş. yaşa Bill baba, sağol varol.

(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
(link)
Bu da meali.

Mesela bu sene okul açık ama derslerin geneli online ve sınavlar yüzyüze. KYK yurdunda internet rezil hızda. Derse girmek için okulun kütüphanesine gitmem gerekecek. Madem yarı online olacaktı ve yurda tıkılacaktım neden İstanbul'a gidiyorum ? Bu tür durumlarla virüs sayesinde tanıştık. Pandeminin başında insanlara istemeden zarar vermek istemiyordum ama bu saatten sonra ne maske ne sokağa çıkma yasağını ciddiye almam. Gece çıkarım artık boğaz turu yaparım sokağa çıkma yasağı gelirse. İsteyen istediğini yapabilir. Her neyden olursa olsun ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.

Yahu neyini cımbızlayım paylaştığın sözde veriler, ortada hakemli hiçbir inceleme yok ! Senin paylaştığın verileri yukarda paylaştığım yoğun bakım doktoru yalanlıyor.

Biontech in virüse karşı kesin etkinlik değeri(absolute risk reduction) %0,84 Nokta

Bu hızda mutasyona uğrayan rna virüslerin zaten aşısı olamaz çünkü sen aşıyı üretene kadar virüs çoktan şekil değiştirmiş olur. Bunu söyleyen kişi nasada çalışmış Prof. Neva Çiftçioğlu gibi bir mikrobiyolog!!!

İnsan bağışıklığı aşının yaratacağı antikor seviyeler kıyaslanamaz insan bağışıklığı öyle üstün ve gen çeşitliliği öyle zengin ki bu virüsün ölümcüllüğü sadece %0.5
Semptomsuz iyileşme olasılığın %80 !!!

4 doz aşılı olan Prof. Dr. Bülent Tırnaksız, Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: Ride Alone
4 doz aşılı olan Prof. Dr. Bülent Tırnaksız, Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

(link)
Neva Çiftçioğlu 'nun söyleşisi paylaştım. Orada kendisi de, 2 grup karşılıklı birinden biri ölsün aha bak gördün mü desinler diye bekler hale geldik diyor. Böbrek nakli olmuş rahmetli profesör. Yeni böbreği vücut reddetmesin diye bağışıklık hücrelerini baskılayan ilaçlar kullandığı için Covid 19 dan kurtulamamış. Allah rahmet eylesin.

işyerimde çalışan bi abimizin çocuğunda covid çıktı sınıfını kapattılar abiyi karantinaya aldılar fakat: 2. aşıyı olduğu için karantina vermemişler. şu an yıllık izninden izin kullandırıyorlar.

ben 1. aşıyı oldum bu şekilde 2. aşıyı olmayı düşünmüyorum malesef. yıllık iznimi niye karantinada harcayım ?

işyerimde çalışan bi abimizin çocuğunda covid çıktı sınıfını kapattılar abiyi karantinaya aldılar fakat: 2. aşıyı olduğu için karantina vermemişler. şu an yıllık izninden izin kullandırıyorlar.

ben 1. aşıyı oldum bu şekilde 2. aşıyı olmayı düşünmüyorum malesef. yıllık iznimi niye karantinada harcayım ?
İlginç çözüm.

Birçok iş yeri maalesef bu doğrultuda hareket etti, ediyor. Bu konuda kesinlikle hak veriyorum size.

Geçtiğimiz pazartesi grip olduğumdan kendimden şüphelenip kimseyi de riske atmamak için test yaptırdım. Gece sonuç pozitif çıkınca karantina sürecim başladı. Dersine girdiğim üç sınıf da karantinaya alındı. Bu iki haftalık sürede ek dersim kesiliyor. Karşı taraftan bakınca kesilmesi de doğru tabii, girmediğim derslerin ücretini talep etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Lakin bir daha test yaptırır mıyım, hiç sanmam. Aşıları yaptırdığım, maske takmaya devam edip hastalığa yakalanmamak için gerekli azami çabayı sarf ettiğim halde elimde olmayan bir durum yüzünden cezalandırılmış gibi hissediyorum. Aslında gibisi fazla.

Bu arada normal griplerimi dahi yatarak geçiren ben, bu süreci ayakta geçiriyorum. Bunu da aşıya bağlıyorum. Aşı yaptırmadan önce şu an çoğu insanın taşıdığı endişeleri, yaşadığı tereddütleri paylaşan biri olarak aşı yaptırdığım için hiç pişmanlık duymadım. Herkese tercihleri ile sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.

Aşı olmak istemeyenler içiniz rahat olsun.
D vitamini değerinizi ölçtürün. Ekteki videoda, solunum yolu hastalıkları, özellikle yaz aylarında d vitamini değerleri yüksek iken sorun olmuyor, hastalık yapmıyor diyor. İvermektin ilacından yine tedavi edici olarak bahsedilmiş.
İngilizcesi biraz hızlı ama hollanda dilinde altyazı var ordan takip edersiniz artık :)

Bu konuda haklısınız. Eğer siz üstünüze düşen sorumluluğu yerine getirdiyseniz, bu biraz sizi cezalandırmak oluyor.

Aşı olmayana kısıtlama gelsin diyoruz da, olup da görevi esnasında yakalananı cezalandırmak da cok saçma.

Bu konuda haklısınız. Eğer siz üstünüze düşen sorumluluğu yerine getirdiyseniz, bu biraz sizi cezalandırmak oluyor.

Aşı olmayana kısıtlama gelsin diyoruz da, olup da görevi esnasında yakalananı cezalandırmak da cok saçma.
Grip gibi koronavirüs salgınlarına baktığınızda diyor yukarıdaki videoda, hiçbir zaman yaz aylarında salgın oluşturmaz diyor. Yaz aylarında demiş, d vitamini değerleri yüksektir ve bağışıklık daha iyidir diye eklemiş. Güzelim yaz günlerinde insanları neden eve tıktılar acaba? Bu sene aşı sayesinde Allah a şükür yaz aylarında tepe yaptı diyor, bunun sebebi aşılardır diye eklemiş.

Aşı olan kişi, hasta oldu ise karantinaya alınmamalı gibi bir sonuca varmışsınız. En azından, aşı olmuş kişilere bulaştırmamış olur karantina süresince. Hadi aşı olmayan komplocu, bağnaz, insan değil, düşüncesiz onu anladık çok şükür. Ama en azından aşı olanlar, aşı olmuşları korumalı. O nedenle doğru yapılmış bir uygulama.

Grip gibi koronavirüs salgınlarına baktığınızda diyor yukarıdaki videoda, hiçbir zaman yaz aylarında salgın oluşturmaz diyor. Yaz aylarında demiş, d vitamini değerleri yüksektir ve bağışıklık daha iyidir diye eklemiş. Güzelim yaz günlerinde insanları neden eve tıktılar acaba? Bu sene aşı sayesinde Allah a şükür yaz aylarında tepe yaptı diyor, bunun sebebi aşılardır diye eklemiş.

Aşı olan kişi, hasta oldu ise karantinaya alınmamalı gibi bir sonuca varmışsınız. En azından, aşı olmuş kişilere bulaştırmamış olur karantina süresince. Hadi aşı olmayan komplocu, bağnaz, insan değil, düşüncesiz onu anladık çok şükür. Ama en azından aşı olanlar, aşı olmuşları korumalı. O nedenle doğru yapılmış bir uygulama.

Aşı olan insanın karantinaya alınmaması gerektiğini nerede söyledim acaba? Maaş kesintisi olmamalı, ücretli izin gibi haklardan men edilmemelı dedim.

Geri