Nedeni araştırarak gayet bilinebilir;Anlaşılmayacak çok şey var maalesef. Onca bilimsel dokümanda bunlar zarariyla faydasiyla sayfa sayfa yazıyor. Ama problem o değil benim anlamadığım nedeni bilinmez bir güvensizlik sonucu tonla bilimsel yayının desteklediği, dünya üzerinde milyarlarca doz uygulanmış bir aşıyı olmak istemiyorsunuz tamam anlıyorum ve kararınızı saygı ile karşılıyorum ama aşı olmayanlara bir video referansı ile rahat olmalarını söylüyorsunuz; sadece bu da değil insan denemeleri henüz yapılmamış veteriner hekimleri birliğinin dahi sakın kullanmayın dediği bir ilacı yine aynı video referansı ile "tedavi edici olabilir denilen" bir ilaç olarak nitelendirebiliyorsunuz. İşte bunu anlayamıyorum. Sadece siz değil genel olarak aşı olmak istemeyen insanların aşıya güvensizlikleri ile sosyal medya video ve paylaşımlarına duydukları güven arasındaki oranın büyüklüğü sosyolojik olarak incelenmeli diye düşünüyorum.
1) Tedavi için üretilen herhangi bir ilaç yada aşı adayında kesin etkinlik oranı olan "absolute risk reduction" değerine bakılır biontech ve diğer mrna aşıları için bu değer yalnızcal %0.84~%1 arasında yani virüse karşı etkinlik 1 bile değil.
2) Biontech çakallık yaparak faz 2/3 yazarak sanki faz 3 çalışması bitti gibi gösteriyor halbuki biten yalnızca faz 2. Her bir faz periyodu minimum 1 yıl sürer bu güvenlik için en önemli şarttır bundan sonra ruhsat verilir. Ako izni bir aşı adayını aşı yapamayacağı gibi onu güvenli de kılmaz.
3) Bu sıvı -70 derecede sabit tutulmalıydı hatırlarsanız ancak sağlık ocaklarında bu düzenek mevcut değil. Raf ömrünü uzatmak için içersine grafen oksit eklenmiştir ve bu madde yüksek miktarda toksiktir. Grafen ie ilgili komplo teorilerine girmiyorum bile...
4) Kimseye zorla onam formu dayatılamaz. Tüm sorumluluk SB lığında olmalıydı. Aşıya bağlı ölüm hali dahil tüm sorumluluğu onam formuna imza atarak kendiniz üstleniyorsunuz. Buna ameliyatlarda da onam formu imzalatılıyor diyenler var bu daha feci demek ki durum ciddi ve risk çok fazla !
5) Ekranlarda boy boy "aşı" yanlısı yayın yapılıyor ancak karşıt görüşlere asla müsade yok. "Aşı olmayı reddetti covid oldu öldü" haberleri boy boy ancak aşıya bağlı 115000 ölümden bahseden tek bir ana akım medya kuruluşu yok!!!
Aşıya bağlamayın nedeni bağışıklık cevabınızın aşırı yüksek olmaması!Birçok iş yeri maalesef bu doğrultuda hareket etti, ediyor. Bu konuda kesinlikle hak veriyorum size.
Geçtiğimiz pazartesi grip olduğumdan kendimden şüphelenip kimseyi de riske atmamak için test yaptırdım. Gece sonuç pozitif çıkınca karantina sürecim başladı. Dersine girdiğim üç sınıf da karantinaya alındı. Bu iki haftalık sürede ek dersim kesiliyor. Karşı taraftan bakınca kesilmesi de doğru tabii, girmediğim derslerin ücretini talep etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Lakin bir daha test yaptırır mıyım, hiç sanmam. Aşıları yaptırdığım, maske takmaya devam edip hastalığa yakalanmamak için gerekli azami çabayı sarf ettiğim halde elimde olmayan bir durum yüzünden cezalandırılmış gibi hissediyorum. Aslında gibisi fazla.
Bu arada normal griplerimi dahi yatarak geçiren ben, bu süreci ayakta geçiriyorum. Bunu da aşıya bağlıyorum. Aşı yaptırmadan önce şu an çoğu insanın taşıdığı endişeleri, yaşadığı tereddütleri paylaşan biri olarak aşı yaptırdığım için hiç pişmanlık duymadım. Herkese tercihleri ile sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.
Bu virüs iki şekilde insanı yatağa deviriyor.
1) Kuvvetli ve aktif bir bağışıklık sistemi olanlar. Sebebi 1 terörist(virüs) için binlerce askerle(T hücreleri) müdahale ediyor ve ortalık yangın yerine dönüyor(sitokin fırtınası).
2) Bağışıklık sistemi çokzayıf olanlar. Virüsle baş edecek sayıda T hücresi yok.
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: