Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Anlaşılmayacak çok şey var maalesef. Onca bilimsel dokümanda bunlar zarariyla faydasiyla sayfa sayfa yazıyor. Ama problem o değil benim anlamadığım nedeni bilinmez bir güvensizlik sonucu tonla bilimsel yayının desteklediği, dünya üzerinde milyarlarca doz uygulanmış bir aşıyı olmak istemiyorsunuz tamam anlıyorum ve kararınızı saygı ile karşılıyorum ama aşı olmayanlara bir video referansı ile rahat olmalarını söylüyorsunuz; sadece bu da değil insan denemeleri henüz yapılmamış veteriner hekimleri birliğinin dahi sakın kullanmayın dediği bir ilacı yine aynı video referansı ile "tedavi edici olabilir denilen" bir ilaç olarak nitelendirebiliyorsunuz. İşte bunu anlayamıyorum. Sadece siz değil genel olarak aşı olmak istemeyen insanların aşıya güvensizlikleri ile sosyal medya video ve paylaşımlarına duydukları güven arasındaki oranın büyüklüğü sosyolojik olarak incelenmeli diye düşünüyorum.
Nedeni araştırarak gayet bilinebilir;
1) Tedavi için üretilen herhangi bir ilaç yada aşı adayında kesin etkinlik oranı olan "absolute risk reduction" değerine bakılır biontech ve diğer mrna aşıları için bu değer yalnızcal %0.84~%1 arasında yani virüse karşı etkinlik 1 bile değil.
2) Biontech çakallık yaparak faz 2/3 yazarak sanki faz 3 çalışması bitti gibi gösteriyor halbuki biten yalnızca faz 2. Her bir faz periyodu minimum 1 yıl sürer bu güvenlik için en önemli şarttır bundan sonra ruhsat verilir. Ako izni bir aşı adayını aşı yapamayacağı gibi onu güvenli de kılmaz.
3) Bu sıvı -70 derecede sabit tutulmalıydı hatırlarsanız ancak sağlık ocaklarında bu düzenek mevcut değil. Raf ömrünü uzatmak için içersine grafen oksit eklenmiştir ve bu madde yüksek miktarda toksiktir. Grafen ie ilgili komplo teorilerine girmiyorum bile...
4) Kimseye zorla onam formu dayatılamaz. Tüm sorumluluk SB lığında olmalıydı. Aşıya bağlı ölüm hali dahil tüm sorumluluğu onam formuna imza atarak kendiniz üstleniyorsunuz. Buna ameliyatlarda da onam formu imzalatılıyor diyenler var bu daha feci demek ki durum ciddi ve risk çok fazla !
5) Ekranlarda boy boy "aşı" yanlısı yayın yapılıyor ancak karşıt görüşlere asla müsade yok. "Aşı olmayı reddetti covid oldu öldü" haberleri boy boy ancak aşıya bağlı 115000 ölümden bahseden tek bir ana akım medya kuruluşu yok!!!
Birçok iş yeri maalesef bu doğrultuda hareket etti, ediyor. Bu konuda kesinlikle hak veriyorum size.

Geçtiğimiz pazartesi grip olduğumdan kendimden şüphelenip kimseyi de riske atmamak için test yaptırdım. Gece sonuç pozitif çıkınca karantina sürecim başladı. Dersine girdiğim üç sınıf da karantinaya alındı. Bu iki haftalık sürede ek dersim kesiliyor. Karşı taraftan bakınca kesilmesi de doğru tabii, girmediğim derslerin ücretini talep etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Lakin bir daha test yaptırır mıyım, hiç sanmam. Aşıları yaptırdığım, maske takmaya devam edip hastalığa yakalanmamak için gerekli azami çabayı sarf ettiğim halde elimde olmayan bir durum yüzünden cezalandırılmış gibi hissediyorum. Aslında gibisi fazla.

Bu arada normal griplerimi dahi yatarak geçiren ben, bu süreci ayakta geçiriyorum. Bunu da aşıya bağlıyorum. Aşı yaptırmadan önce şu an çoğu insanın taşıdığı endişeleri, yaşadığı tereddütleri paylaşan biri olarak aşı yaptırdığım için hiç pişmanlık duymadım. Herkese tercihleri ile sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.
Aşıya bağlamayın nedeni bağışıklık cevabınızın aşırı yüksek olmaması!
Bu virüs iki şekilde insanı yatağa deviriyor.
1) Kuvvetli ve aktif bir bağışıklık sistemi olanlar. Sebebi 1 terörist(virüs) için binlerce askerle(T hücreleri) müdahale ediyor ve ortalık yangın yerine dönüyor(sitokin fırtınası).
2) Bağışıklık sistemi çokzayıf olanlar. Virüsle baş edecek sayıda T hücresi yok.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
You have one job diyor gavurlar. Bir işin var ve o işi doğru yap. Bebeklere üstelik, hem de bir kez de değil, hem de bunu ağzı kulaklarında açıklayan biri, hem de ayy yanlış oldu diye takip edilmiş, hem de makale haline geliyor ve yayınlanacak. Ben bu işte art niyet ararım. Bu ülkenin insanı değerli.

Olmayacağım diye efelenenler, yanlışlıkla yapı verirler, üstelik takip ederler, sonuçları da tıp dergisinde yayınlarlar

(link)

(link)

Türk Ceza Kanunu'ndan:
İnsan üzerinde deney
Madde 90- (1) İnsan üzerinde bilimsel bir deney yapan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Bu saygın(!) doktorumuz çalışmalarına hapishanede devam edecek sanırım...

Bu arada etik kurallarını bu derece çiğneyen bir çalışmayı, "çok ünlü bir tıp dergisi"ni geçin, sıfır itibarlı "pay to publish" (makaleniz yayınlansın diye üzerine para verdiğiniz) dergide bile yayınlamazlar.

İş yerinde yapılan baskıya artık direnemiyorum yaklaşık 1 saat sonra ilk doz sinovac olacağım hakkımızda hayırlısı işin ilginç yanı 2.dozu olana kadar her hafta 1 kere pcr testi istiyorlar devlet hastanesin de ücretsiz fakat bu sefer de yığılma olacak diye düşünüyorum pcr testi olmayanı fabrika kapısından geri çevireceklerini ve savunma alınacağını belirttiler aşı olmak lafta zorunlu değil ama zorluyorlar

Nedeni araştırarak gayet bilinebilir;
1) Tedavi için üretilen herhangi bir ilaç yada aşı adayında kesin etkinlik oranı olan "absolute risk reduction" değerine bakılır biontech ve diğer mrna aşıları için bu değer yalnızcal %0.84~%1 arasında yani virüse karşı etkinlik 1 bile değil.
2) Biontech çakallık yaparak faz 2/3 yazarak sanki faz 3 çalışması bitti gibi gösteriyor halbuki biten yalnızca faz 2. Her bir faz periyodu minimum 1 yıl sürer bu güvenlik için en önemli şarttır bundan sonra ruhsat verilir. Ako izni bir aşı adayını aşı yapamayacağı gibi onu güvenli de kılmaz.
3) Bu sıvı -70 derecede sabit tutulmalıydı hatırlarsanız ancak sağlık ocaklarında bu düzenek mevcut değil. Raf ömrünü uzatmak için içersine grafen oksit eklenmiştir ve bu madde yüksek miktarda toksiktir. Grafen ie ilgili komplo teorilerine girmiyorum bile...
4) Kimseye zorla onam formu dayatılamaz. Tüm sorumluluk SB lığında olmalıydı. Aşıya bağlı ölüm hali dahil tüm sorumluluğu onam formuna imza atarak kendiniz üstleniyorsunuz. Buna ameliyatlarda da onam formu imzalatılıyor diyenler var bu daha feci demek ki durum ciddi ve risk çok fazla !
5) Ekranlarda boy boy "aşı" yanlısı yayın yapılıyor ancak karşıt görüşlere asla müsade yok. "Aşı olmayı reddetti covid oldu öldü" haberleri boy boy ancak aşıya bağlı 115000 ölümden bahseden tek bir ana akım medya kuruluşu yok!!!

1) Kuvvetli ve aktif bir bağışıklık sistemi olanlar. Sebebi 1 terörist(virüs) için binlerce askerle(T hücreleri) müdahale ediyor ve ortalık yangın yerine dönüyor(sitokin fırtınası).
2) Bağışıklık sistemi çokzayıf olanlar. Virüsle baş edecek sayıda T hücresi yok.

1- (link) bakın bu makale 2015 yılında yayinlanmis ve aşı etkinlik oranı nasıl hesaplanır anlaşılır biçimde anlatılmış.

2- Faz3 bitti. İstenen sayıda ve çok merkezli denersen biter.

3- bence de komplo teorileri ile uğraşmayalim artık.

4- ben sağlık personeliyim, hastanede hastaya yapacağın her uygulama için onam formu almak zorundasın. Ayrıca 3 doz aşı oldum hiçbir şey imzalamadim.

5- bu ülkede muhalefete de ekranlarda yer verilmiyor ama ben her dediklerini duyuyorum. Herkesin cebinde bir bilgisayar ve internet varken sesini duyurmak isteyen duyurur.

1- (link) bakın bu makale 2015 yılında yayinlanmis ve aşı etkinlik oranı nasıl hesaplanır anlaşılır biçimde anlatılmış.

4- ben sağlık personeliyim, hastanede hastaya yapacağın her uygulama için onam formu almak zorundasın. Ayrıca 3 doz aşı oldum hiçbir şey imzalamadim.

5- bu ülkede muhalefete de ekranlarda yer verilmiyor ama ben her dediklerini duyuyorum. Herkesin cebinde bir bilgisayar ve internet varken sesini duyurmak isteyen duyurur.
3. Faz sayılı ile ilgili olduğu kadar süre ile de etkili. Bir sene sonra, 2 sene sonra ve 3 sene sonra, bugün aşı olanlarda neler olacak bunlar belirlendikten sonra güvenirliliği tescillenmiş olur.

Sağlık personeli isen şunu iyi bilmen gerekirdi. Önemli olan çok sayıda aşılama değil geçecek güvenlik süresi içersinde aşılama yapılmış kişilerde hangi yan etkilerin oluşacağı ve buna bağlı ruhsat değerlendirmesi yapılacağıdır. Bu süre tüm aşı ve ilaç adayları için değişmez ve minimum 3 yıldır! Bu süre doldu mu elbette hayır.
Bu işin makalesi yok belirlenmiş normları var bir ilaç yada aşı değerlendirilirken çevresel faktörler ve kişiye özgü haller elemine edilir her ortam ve koşulda etkinlik değeri olan absolute risk reduction değerine bakılır neden ?çünkü diğer değerler içersinden istediğin grup ve faktörlere dahil olanları tercih yada elemine ederek amaçlanan oranı yakalarsın. O sebeple bir aşı yada ilacın etkinliği için ARR değeri genel geçerdir. Buradaki değer ise içler acısı %1 bile değil maalesef
İş yerinde yapılan baskıya artık direnemiyorum yaklaşık 1 saat sonra ilk doz sinovac olacağım hakkımızda hayırlısı işin ilginç yanı 2.dozu olana kadar her hafta 1 kere pcr testi istiyorlar devlet hastanesin de ücretsiz fakat bu sefer de yığılma olacak diye düşünüyorum pcr testi olmayanı fabrika kapısından geri çevireceklerini ve savunma alınacağını belirttiler aşı olmak lafta zorunlu değil ama zorluyorlar
Bizim işyerinde de belirlenen şartları yerine getirmeyenlerin turnikeden geçemeyeceği söylenmişti 2 hafta geçti takır takır geçiyoruz böyle baskı kuramazlar.
Bırak savunmanı alsınlar ilaç alerjim var de geç kimse birşey yapamaz yasal hiçbir yaptırım yok!

Sağlık personeli isen şunu iyi bilmen gerekirdi. Önemli olan çok sayıda aşılama değil geçecek güvenlik süresi içersinde aşılama yapılmış kişilerde hangi yan etkilerin oluşacağı ve buna bağlı ruhsat değerlendirmesi yapılacağıdır. Bu süre tüm aşı ve ilaç adayları için değişmez ve minimum 3 yıldır! Bu süre doldu mu elbette hayır.
Bu işin makalesi yok belirlenmiş normları var bir ilaç yada aşı değerlendirilirken çevresel faktörler ve kişiye özgü haller elemine edilir her ortam ve koşulda etkinlik değeri olan absolute risk reduction değerine bakılır neden ?çünkü diğer değerler içersinden istediğin grup ve faktörlere dahil olanları tercih yada elemine ederek amaçlanan oranı yakalarsın. O sebeple bir aşı yada ilacın etkinliği için ARR değeri genel geçerdir. Buradaki değer ise içler acısı %1 bile değil maalwsef

Bizim işyerinde de belirlenen şartları yerine getirmeyenlerin turnikeden geçemeyeceği söylenmişti 2 hafta geçti takır takır geçiyoruz böyle baskı kuramazlar.

Bu süreler kesin süreler değil. Kaldı ki bilmiyorum haberiniz var mı ama bir pandemi süreci içerisindeyiz. Kurtarilabilecek her can değerlidir.

Bu işin makalesi var, hatta bilim adına söylenecek her sözün makalesi var ve olmak zorunda. O dediğiniz normlar bilimsel çalışmalar sonucu oluşturulan makalelerle belirlenir. Paylaştığım makaleyi dikkatli okursanız kurdugunuz mantığın hatalı olduğunu görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Bebelere aşı yapan adam pfizer dan çıktı

(link)

Bu süreler kesin süreler değil. Kaldı ki bilmiyorum haberiniz var mı ama bir pandemi süreci içerisindeyiz. Kurtarilabilecek her can değerlidir.

Bu işin makalesi var, hatta bilim adına söylenecek her sözün makalesi var ve olmak zorunda. O dediğiniz normlar bilimsel çalışmalar sonucu oluşturulan makalelerle belirlenir. Paylaştığım makaleyi dikkatli okursanız kurdugunuz mantığın hatalı olduğunu görebilirsiniz.
işinize geldiği gibi değerlendirin aşı denen sıvının gerçek etkinliğini yukarıda paylaştım fazla söze gerek yok...

işinize geldiği gibi değerlendirin aşı denen sıvının gerçek etkinliğini yukarıda paylaştım fazla söze gerek yok...

Ben sıradan bir vatandaşım kişisel olarak işime gelen ya da gelmeyen bir taraf yok. Değerli paylaşımınız için teşekkür ederim.

Berbat bir bağışıklık sistemim var, sizin önermelerinize göre ikinci maddeden bu hastalığı yatarak geçirmem gerekiyordu ama öyle olmadı. Plasebo etkisi yaşatmadı ise aşının faydasını gördüğümü düşünüyorum. Ya da belki 0,84'lük şanslı kesimin içindeyim. :hımm:

Berbat bir bağışıklık sistemim var, sizin önermelerinize göre ikinci maddeden bu hastalığı yatarak geçirmem gerekiyordu ama öyle olmadı. Plasebo etkisi yaşatmadı ise aşının faydasını gördüğümü düşünüyorum. Ya da belki 0,84'lük şanslı kesimin içindeyim. :hımm:
Demek ki bağışıklığınız düşündüğünüz kadar berbat değilmiş 👍

Herkese, bu diziyi bi' izleyin derim...

NOT: Ben aşı oldum. İkinci dozumu olmayı bekliyorum şu an.

1632394762847.png

Ben bu konuya millet aşı oldu mu olmadı mı, ne gibi yan etkiler yaşandı, bu etkiler bisiklete nasıl yansıdı, bisiklet ve aşı gibi şeyleri okuma ümidiyle girmiştim de ne akademik çalışmalar kalmış ne hukuki boyutlar kalmış. :D

Ben dünyanın büyük bir kısmına uygulanmış olan bir aşının (ya da sıvının) kendime de uygulanmasına bir sakınca görmedim ve 2 doz Biontech oldum.
Yan etki: 1. dozda yok, 2. dozdan sonra sol omuzdan el parmak ucuna kadar uyuşma, ağrı
Bisiklete etkisi: Hiçbir olumsuz etki yok aynı performans ve nefes ile sürüşlere devam edebiliyorum.

Ben bu konuya millet aşı oldu mu olmadı mı, ne gibi yan etkiler yaşandı, bu etkiler bisiklete nasıl yansıdı, bisiklet ve aşı gibi şeyleri okuma ümidiyle girmiştim de ne akademik çalışmalar kalmış ne hukuki boyutlar kalmış. :D

Ben dünyanın büyük bir kısmına uygulanmış olan bir aşının (ya da sıvının) kendime de uygulanmasına bir sakınca görmedim ve 2 doz Biontech oldum.
Yan etki: 1. dozda yok, 2. dozdan sonra sol omuzdan el parmak ucuna kadar uyuşma, ağrı
Bisiklete etkisi: Hiçbir olumsuz etki yok aynı performans ve nefes ile sürüşlere devam edebiliyorum.
yaş 46, covid delta varyantı geçirdim. pcr pozitif, az baş ağrısı, sadece 3 akşam ateş, boğazımda hafif bir ağrı. hiç bir sıkıntı yaşamadım. ehh, artık ben de aşılılar tarafına geçtim :) doğal antikorlu, made in Ankara.

Dostum dünyanın çoğuna uygulanmış olması güvenli olduğunu değil insanların sürü psikolojisi ile hareket ettiğini gösterir. 2 sene sonra ne olacak belli değil???

(link)

"İsrail'de kalp krizi vakalarının patlak verdiği bildirildi. ABD'nin Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde görev yapan bilim adamı Profesör Restef Levi tarafından yayımlandığı belirtilen bir çalışmada, aşıların kalp kriziyle bağlantılı olduğu bildirildi. Rapora göre kalp krizi vakalarının yüzde 83'e varan oranda arttığı gözlemlendi."
274412 dosyayı görüntüle

Bu işin makalesi yok belirlenmiş normları var bir ilaç yada aşı değerlendirilirken çevresel faktörler ve kişiye özgü haller elemine edilir her ortam ve koşulda etkinlik değeri olan absolute risk reduction değerine bakılır neden ?çünkü diğer değerler içersinden istediğin grup ve faktörlere dahil olanları tercih yada elemine ederek amaçlanan oranı yakalarsın. O sebeple bir aşı yada ilacın etkinliği için ARR değeri genel geçerdir. Buradaki değer ise içler acısı %1 bile değil maalesef

Bırak savunmanı alsınlar ilaç alerjim var de geç kimse birşey yapamaz yasal hiçbir yaptırım yok!
Birkaç mesajda ARR değerinden bahsetmişsiniz, tamamen cahilliğimden soruyorum aşilarda RRR değerine bakılmıyor mu? Yurtdışında yaşıyorum ve bir hastahanede çalışıyorum ama sağlık personeli değilim teknik kısımda çalışıyorum. Burdaki doktorlar aşıların verdiği RRR değeri önemli diyor sizin tam tersinize. İnanmalımı bu doktorlara bilemedin şimdi.

Birkaç mesajda ARR değerinden bahsetmişsiniz, tamamen cahilliğimden soruyorum aşilarda RRR değerine bakılmıyor mu? Yurtdışında yaşıyorum ve bir hastahanede çalışıyorum ama sağlık personeli değilim teknik kısımda çalışıyorum. Burdaki doktorlar aşıların verdiği RRR değeri önemli diyor sizin tam tersinize. İnanmalımı bu doktorlara bilemedin şimdi.

Evet asilarda RRR değerine bakılıyor, doğru biliyorsunuz.

RRR(relative risk reduction) değeri göreceli risk değeridir. Yani aşı dışında birçok faktör değerlendirmeye dahil edildiği yada bertaraf edildiği için sonuç belirlenen gruplar, geçirilen hastalıklar, gibi faktörler istendiğinde istatistiğe dahil edilip istendiğinde istatistikten çıkartılabilir ki prifez bu değeri kıstas almayı uygun görmüş.
Yasal mı elbette.
Etik mi derseniz asla değil.
Tüm iç ve dış faktörlerden arındırılmış kesin etkinlik sonucu olan ARR değerinin paylaşılması gerekirdi. Zaten ARR %0,84 RRR ise %97 idi arada dağlar kadar fark var, bu bile işin içinde bir iş olduğunun açık göstergesi!
Bugüne kadar
çiçek
verem
tetanoz
kızamık
aşısı gibi tüm aşılarda ARR değeri kıstas alınmıştır. Doktorlarınızın ilaç firmaları tarafından fonlanmadığından emin olun.

Geri