Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
Kelepir fiyata D vitamini kapsülleri satılıktır.
Tanınmış bir firmanın ürünü.
1 kapsülde 1000 İÜ
60 kapsül içeren kutu kısa bir süre için 69.99 TL.
İlgilenen bana özel mesaj atsın.

Aşı olmak istemeyenler içiniz rahat olsun.
D vitamini değerinizi ölçtürün. Ekteki videoda, solunum yolu hastalıkları, özellikle yaz aylarında d vitamini değerleri yüksek iken sorun olmuyor, hastalık yapmıyor diyor. İvermektin ilacından yine tedavi edici olarak bahsedilmiş.
İngilizcesi biraz hızlı ama hollanda dilinde altyazı var ordan takip edersiniz artık :)

Onca bilim insanına ve bilimsel dokümana güvenmeyip bir videoyu referans göstermek; gerçekten bunu anlayamıyorum.

Onca bilim insanına ve bilimsel dokümana güvenmeyip bir videoyu referans göstermek; gerçekten bunu anlayamıyorum.

bu videodaki denilenleri, covid-19 delta geçirdiğim zaman aynen sağlık birimlerince söylemesinden. anlaşılmayacak bir şey yok. size, bize her detay söylenmiyor maalesef. onca açıklanan bilimsel dökümanlarda bunlar yazmıyorsa bu sizin kabahatiniz veya benim kabahatim değil.

Birçok iş yeri maalesef bu doğrultuda hareket etti, ediyor. Bu konuda kesinlikle hak veriyorum size.

Geçtiğimiz pazartesi grip olduğumdan kendimden şüphelenip kimseyi de riske atmamak için test yaptırdım. Gece sonuç pozitif çıkınca karantina sürecim başladı. Dersine girdiğim üç sınıf da karantinaya alındı. Bu iki haftalık sürede ek dersim kesiliyor. Karşı taraftan bakınca kesilmesi de doğru tabii, girmediğim derslerin ücretini talep etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Lakin bir daha test yaptırır mıyım, hiç sanmam. Aşıları yaptırdığım, maske takmaya devam edip hastalığa yakalanmamak için gerekli azami çabayı sarf ettiğim halde elimde olmayan bir durum yüzünden cezalandırılmış gibi hissediyorum. Aslında gibisi fazla.

Bu arada normal griplerimi dahi yatarak geçiren ben, bu süreci ayakta geçiriyorum. Bunu da aşıya bağlıyorum. Aşı yaptırmadan önce şu an çoğu insanın taşıdığı endişeleri, yaşadığı tereddütleri paylaşan biri olarak aşı yaptırdığım için hiç pişmanlık duymadım. Herkese tercihleri ile sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.
Eee hani Avrupa bizim ülkeyi kıskanıyor du? Her fırsatta demiyormu bazıları bunu ? Ülkemizi kıskanan avrupa ülkeleri hasta olup işine gidemeyene hastalığın ne olduğuna bakmadan ücretini ödüyor.

bu videodaki denilenleri, covid-19 delta geçirdiğim zaman aynen sağlık birimlerince söylemesinden. anlaşılmayacak bir şey yok. size, bize her detay söylenmiyor maalesef. onca açıklanan bilimsel dökümanlarda bunlar yazmıyorsa bu sizin kabahatiniz veya benim kabahatim değil.

Anlaşılmayacak çok şey var maalesef. Onca bilimsel dokümanda bunlar zarariyla faydasiyla sayfa sayfa yazıyor. Ama problem o değil benim anlamadığım nedeni bilinmez bir güvensizlik sonucu tonla bilimsel yayının desteklediği, dünya üzerinde milyarlarca doz uygulanmış bir aşıyı olmak istemiyorsunuz tamam anlıyorum ve kararınızı saygı ile karşılıyorum ama aşı olmayanlara bir video referansı ile rahat olmalarını söylüyorsunuz; sadece bu da değil insan denemeleri henüz yapılmamış veteriner hekimleri birliğinin dahi sakın kullanmayın dediği bir ilacı yine aynı video referansı ile "tedavi edici olabilir denilen" bir ilaç olarak nitelendirebiliyorsunuz. İşte bunu anlayamıyorum. Sadece siz değil genel olarak aşı olmak istemeyen insanların aşıya güvensizlikleri ile sosyal medya video ve paylaşımlarına duydukları güven arasındaki oranın büyüklüğü sosyolojik olarak incelenmeli diye düşünüyorum.

Anlaşılmayacak çok şey var maalesef. Onca bilimsel dokümanda bunlar zarariyla faydasiyla sayfa sayfa yazıyor. Ama problem o değil benim anlamadığım nedeni bilinmez bir güvensizlik sonucu tonla bilimsel yayının desteklediği, dünya üzerinde milyarlarca doz uygulanmış bir aşıyı olmak istemiyorsunuz tamam anlıyorum ve kararınızı saygı ile karşılıyorum ama aşı olmayanlara bir video referansı ile rahat olmalarını söylüyorsunuz; sadece bu da değil insan denemeleri henüz yapılmamış veteriner hekimleri birliğinin dahi sakın kullanmayın dediği bir ilacı yine aynı video referansı ile "tedavi edici olabilir denilen" bir ilaç olarak nitelendirebiliyorsunuz. İşte bunu anlayamıyorum. Sadece siz değil genel olarak aşı olmak istemeyen insanların aşıya güvensizlikleri ile sosyal medya video ve paylaşımlarına duydukları güven arasındaki oranın büyüklüğü sosyolojik olarak incelenmeli diye düşünüyorum.
Binlerce sayfa yazılması doğru olduğu anlamında mıdır? Bu hastalığın bir tedavi yöntemi antikor tedavisi deniyor Neva hanımın videosunda. Tadavisi olan bir hastalık için çok korkmayın. Politikacıların hasta olduğunda antikor tedavisi ile ayağa kaldırıldığından bahsediyor kendisi.

Kelepir fiyata D vitamini kapsülleri satılıktır.
Tanınmış bir firmanın ürünü.
1 kapsülde 1000 İÜ
60 kapsül içeren kutu kısa bir süre için 69.99 TL.
İlgilenen bana özel mesaj atsın.

1 damlası 1000 IU olan, 1 şişeden 500 damla çıkan, tanınmış bir firmaya ait D3 vitamininin fiyatı da 20 TL.

Cuma günü 3. aşımı da oldum, yine Sinovac... Bir süre devam eden kolumdaki hafif ağrı, akşamki fiziksel etkinliklerimi engellemedi.
Cumartesi-pazar da, kamp yüklü bisikletle Yalova'nın rampalı dağlarındaydım... (laf aramızda akşam komünal masada rakımı da içtim ;) )
Bu arada, uzun vadedeki olası yan etkilerinden çekindiği için aşı olmayan kardeşimi de ikna ederek Sinovac aşını yaptırdım. Enerjik, huzurlu ve mutluyum... :harika:
(not: kalbim henüz 57 yıllık. )

Cuma günü 3. aşımı da oldum, yine Sinovac... Bir süre devam eden kolumdaki hafif ağrı, akşamki fiziksel etkinliklerimi engellemedi.
Cumartesi-pazar da, kamp yüklü bisikletle Yalova'nın rampalı dağlarındaydım... (laf aramızda akşam komünal masada rakımı da içtim ;) )
Bu arada, uzun vadedeki olası yan etkilerinden çekindiği için aşı olmayan kardeşimi de ikna ederek Sinovac aşını yaptırdım. Enerjik, huzurlu ve mutluyum... :harika:
(not: kalbim henüz 57 yıllık. )
Hocam şifa olsun. Geleneksel yöntemle üretilmiş bir aşı sinovac. Mrna kullanmıyorlar. Yanlışım varsa düzeltin.

Binlerce sayfa yazılması doğru olduğu anlamında mıdır? Bu hastalığın bir tedavi yöntemi antikor tedavisi deniyor Neva hanımın videosunda. Tadavisi olan bir hastalık için çok korkmayın. Politikacıların hasta olduğunda antikor tedavisi ile ayağa kaldırıldığından bahsediyor kendisi.

Hangisinin doğru olduğundan bahsetmiyorum. Anlatmaya çalıştığım Neva hanımın videosuna nasıl güveniyoruz? ya da X kişisinin bilimsel makalesine neden güvenmiyoruz? Bu iki sorunun cevabı birbiri ile çelişiyor.

Hangisinin doğru olduğundan bahsetmiyorum. Anlatmaya çalıştığım Neva hanımın videosuna nasıl güveniyoruz? ya da X kişisinin bilimsel makalesine neden güvenmiyoruz? Bu iki sorunun cevabı birbiri ile çelişiyor.
Her x kişisine y konusunda yazacağı makale için, tüm masrafları benim tarafımdan karşılanacak bir bilimsel toplantıda sunum hakkı versem, diyelim hawaii de bir organizasyon planlasam. Sizce kaç uçak kaldırmam gerekir?

Her x kişisine y konusunda yazacağı makale için, tüm masrafları benim tarafımdan karşılanacak bir bilimsel toplantıda sunum hakkı versem, diyelim hawaii de bir organizasyon planlasam. Sizce kaç uçak kaldırmam gerekir?

Anlatmaya çalıştığım da tam olarak bu şüphe, aşı etkindir ve zararsızdır diyen tüm bilimsel makaleler ekonomik çıkar için yazıldı ama sosyal medyada aşı karşıtı herkes hayırsever? Şüphe mekanizması bariz şekilde tek taraflı çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
Anlatmaya çalıştığım da tam olarak bu şüphe, aşı etkindir ve zararsızdır diyen tüm bilimsel makaleler ekonomik çıkar için yazıldı ama sosyal medyada aşı karşıtı herkes hayırsever? Şüphe mekanizması bariz şekilde tek taraflı çalışıyor.
İyi.

Hocam şifa olsun. Geleneksel yöntemle üretilmiş bir aşı sinovac. Mrna kullanmıyorlar. Yanlışım varsa düzeltin.

Evet aşı için uzun yıllardır kullanılan yöntemle üretilmiş Sinovac... Tamam, koruyuculuğu MRna aşılarına göre daha düşük görünüyor... Ama, her ne kadar yeni teknolojinin "güvenilmez" olduğu iddialarına katılmıyor, komplo teorilerini ciddiye almıyorsam da; bir takım öngörülemeyen "olası" yan etkileriyle boğuşmak istemedim açıkçası... Daha genç yaşlarda olsaydım, ortaya çıkabilecek olası yan etkilerinin zamanla çözüleceğini düşünerek Biontech'i seçerdim... Kaygılarımın, altmışlı yaşlarımın ortalarında ve hatta, belki yetmişlerimde (son derece ciddiyim) bisikletle dünyayı dolaşma planlarıma sekte vurmasını istemedim... ;)

Tüm tartışmalara ilişkin olarak da, "ben böyle düşünüyorum", "ben buna inanıyorum." cümleleri elbet değerli.. Ama "arkadaş, işte araştırma sonucu veriler bunlar" cümlesi karşısında (siyasi yaklaşımlardan değil, bilimsel incelemelerden sözediyorum; cımbızlanmış destek cümlelerini değil, araştırmaların objektif sonuçlarını kasdediyorum), "bilimsel şüpheciliği" elden bırakmadan "peki abi" demek gerekiyor bence...

Olmayacağım diye efelenenler, yanlışlıkla yapıverirler, üstelik takip ederler, sonuçları da tıp dergisinde yayınlarlar

(link)

(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Olmayacağım diye efelenenler, yanlışlıkla yapı verirler, üstelik takip ederler, sonuçları da tıp dergisinde yayınlarlar

(link)

(link)
9 aylık kızım var tam da bahsettiği dönemde aşı oldu. Sağlık bakanlığını arayıp bilgi talebinde bulundum ve şikayet kaydı oluşturdum. Eğer o yanlışlıkla yapılan aşılardan biri benim kızıma yapıldıysa cebimdeki son paraya kadar harcayıp, arabamı evimi bisikletimi satıp dava masraflarına harcayacağım.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Olmayacağım diye efelenenler, yanlışlıkla yapı verirler, üstelik takip ederler, sonuçları da tıp dergisinde yayınlarlar

(link)

(link)
Şimdi gelin de güvenin böylesi doktor geçinenlerin lafına...

Geri