Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

mrna aşısı olanlara sizin gibi yaklaşmıyorum. Fark burada. Olmayın başınıza bir şey gelir neden oldun demiyorum. Bu sizin hür iradenizle verdiğiniz bir karar. Saygı duyuyorum. Sisteme duyduğum güvensizlik nedeniyle kendi kişisel kaygılarım var ve ben olmak istemiyorum. Geçen sene daha bu aşı çıkmadan 2 kere Covid 19 için tariflenen semptomları yaşadım ancak herhangi bir sağlık kuruluşuna gidecek kadar bir sıkıntı duymadım. Bu sene delta varyantı atlattım. İnanın bu kadar hafif bir hastalık yaşamadım ben. İş yerinde bir arkadaş üstelik 2 doz mrna aşılı arkadaş Covid olunca aynı ekipte çalışanların test yaptırması istendi, o nedenle gittim teste. Aşı olmayanlar da, aşı olanlar kadar olmasa da, hafif geçirebiliyor. 5 senedir grip aşısı bile olmuyorum. Çünkü, eskiler gribe grip demezler, şifa derlerdi. Grip olan yine şifayı kaptım derdi. İlaç alırsanız 7 günde, almaz iseniz bir haftada geçerdi.

Gri alanlar netleşirse elbette aşı olurum. Önce bu deneklerde testler bitsin, Bu arada yeni varyasyonlara göre geliştirme olsun. Grip aşısı olmadan da yaşıyoruz bir şekilde. B3lki ilacı çıkar, ordan devam ederiz.

Bu söylediğiniz sigara içen birinin akciğer kanseri olup, bir şekilde iyileşip "hmm, ben atlattım, demek ki sigara içmem çok da önemli değil" demesi kadar saçma.

Eskiler vereme de deva na-pezir (çaresi olmayan) derlerdi. Neyse ki, devletlerin yıllarca seferber olup gerçekleştirdikleri yoğun tarama çalışmaları ile birlikte canavar ilaç şirketlerinin ürünleri var da, artık verem'in çaresi var.

Ama tabii, verem olursanız, siz ilaç kullanmayabilirsiniz. Tedavi olunmadığında kendiliğinden geçme oranı 50%, gayet iyi bence.

Scudo
bende bir şey demiyorum hocam salgın boyutunun büyümesine fayda sağlamalarına rağmen aşı olmayanlara lafım yok. :hhhhhh:

Lakin dayanaksız şekilde aşı karşıtlığı ile olacak insanların aklını karıştırmaları rastgele yapılmış çeviri videolarını bilimsel kanıt gibi sunmaları bu tarz dayanaksız bilgiler ile aşı olmayı düşünen kişileri caydırmaları sadece komplo teori aşkı için insanları öldürmeye teşebbüs etmeleri olarak yorumlarım. :harika:
Yahu bu adam Nobel tıp ödülü almış Luk Montagnier kendisi en saygın virologtur daha nasıl bir bilimsel kanıt arıyorsun saray soytarısı değil bilim karşında duruyor!

bende bir şey demiyorum hocam salgın boyutunun büyümesine fayda sağlamalarına rağmen aşı olmayanlara lafım yok. :hhhhhh:

Lakin dayanaksız şekilde aşı karşıtlığı ile olacak insanların aklını karıştırmaları rastgele yapılmış çeviri videolarını bilimsel kanıt gibi sunmaları bu tarz dayanaksız bilgiler ile aşı olmayı düşünen kişileri caydırmaları sadece komplo teori aşkı için insanları öldürmeye teşebbüs etmeleri olarak yorumlarım. :harika:

Mesela aşı olduğu için ölen yakinlarim var diyenler gibi değil mi hocam?

Yahu bu adam Nobel tıp ödülü almış Luk Montagnier kendisi en saygın virologtur daha nasıl bir bilimsel kanıt arıyorsun bilim karşında duruyor!

Daha önce de yazdım. İşinize gelene cevaplayıp, sıkıştığınız yerde ölü taklidi yapmayı bırakın. Luk Montaignier'in suyun hafızası olduğuna dair de iddiaları var. Nobel ödülü var diye "hmm o zaman doğru" mu diyeceksiniz?

Bilim dediğiniz şey öyle bir şey değil. Şu yaptığınızın yegane anlamı safsata.

Bunun çalışmasını yaparsınız, kanıtlarsınız, yayınlarsınız. Olması gereken budur.

Yoksa, nuhu nebi değil, daha 2020 yılının Nobel tıp ödülünü kazanan Michael Houghton (ki kendisi Sars-1 virüsüne karşı aşı geliştiren ekibin üyesi) da aşının insanlık için öneminden bahsediyor:

Speaking of vaccines, one of your great accomplishments was developing a vaccine for SARS, the original SARS-CoV-1. But of course, that never got rolled out because that disease got wiped out. How effective might that vaccine for SARS have been in the early days against COVID-19?

This is one of the major lessons, I think, of the COVID pandemic: If we and other companies had actually produced the vaccine against the SARS 2003 strain and stockpiled it, we could have used it to prevent a lot of the disease and fatalities of COVID. Papers published this year have shown that antibodies to the SARS 2003 strain cross-neutralize the COVID-19 virus pretty well. It’s very expensive to make vaccines for human use, but COVID has taught us we need to do this. At the U of A, we’re planning to do that with our own COVID vaccine.

Hadi bakalım o zaman. Alın ben de Nobelli aşı taraftarı buldum. İkna oldunuz mu zırvalarınıza şimdi?

Mesela aşı olduğu için ölen yakinlarim var diyenler gibi değil mi hocam?
Aşıdan kaynaklı ölüm kanıtlarınızı merakla bekliyorum :)

Kendinizi kandırmaya ve komplo teorileri ile gizli oyunu gördüğünüze inanmaya devam edin umarım ateş size ve çevrenizdekilere düşmeden değişim yaşarsınız.

Yahu bu adam Nobel tıp ödülü almış Luk Montagnier kendisi en saygın virologtur daha nasıl bir bilimsel kanıt arıyorsun saray soytarısı değil bilim karşında duruyor!

Üst mesajda mert hocam size gayet iyi cevap vermiş zannediyorsam.

Mutasyona sebep olacak taraflar kimler gri bölgelerden biri de bu. Korona tip virüsleri her iki taraf çok fazla mutasyona uğrayan virüsler olarak tanımlıyor zaten. Mutasyona uğrayan bir virüse yakalanan bir aşılı, Bu virüsü mutasyona uğratıp başka bir varyasyona sebep olur zaten. 1.tip virüs e aşı geliştirilken 2.tip virüs çıktı, ilkine aşılanan 2.ye yakalanırsa mutasyona uğratamaz diye elimizde kimsede kanıt yok.

Wikipedia mesela, güvenilir değildir. Veri, çevrimiçi olduğu anda, çok kolay değiştirilir, geri alınır, birden silinir ve manipüle edilir. Ben yaşadıklarımla, 35 yıldır resmî açıklamalara güvenmemeyi öğrendim, daha da doğrusu resmi açıklamalar, güvenilir olmadıklarını öğretti. len sayıları konusunda tutarsızlık ki kimisi az söyleniyor aslında daha çok ölen var derken, kimisi çok sayı açıklanıyor insanlar korkutuluyor diyen oldu. Belediye ölüm kayıtları çıktı sonra kaldırıldı.

Sürecin başından beri tutarlı bir seyir izlenebilseydi keşke.

Aşıdan kaynaklı ölüm kanıtlarınızı merakla bekliyorum :)

Kendinizi kandırmaya ve komplo teorileri ile gizli oyunu gördüğünüze inanmaya devam edin umarım ateş size ve çevrenizdekilere düşmeden değişim yaşarsınız.

Üst mesajda mert hocam size gayet iyi cevap vermiş zannediyorsam.

Yanlış anladınız 😀 alıntı yaptığım mesajınızda bahsettiğiniz kişilere örnek verdim. Konuyu geriye doğru bir iki sayfa okursanız bir arkadaş vardı aşı kaynaklı 4 (yazıyla dört) yakınının öldüğünü iddia eden. Şimdi bu konu hakkında konuşmak istemiyor ama bu yalanı ısrarla hatırlatmaya devam edeceğim.

Bakan F. Koca az önce açıklama yapmış. "Aşının hiçbir komplikasyonu yok demiyorum ama aşı ile ilgili doğrudan vefat eden bir hastamız olmadı" demiş. Daha duymamış demek ki. Burayı takip etseymis keşke.

• Beğen
Tepkiler: ridermachine
Mutasyona sebep olacak taraflar kimler gri bölgelerden biri de bu. Korona tip virüsleri her iki taraf çok fazla mutasyona uğrayan virüsler olarak tanımlıyor zaten. Mutasyona uğrayan bir virüse yakalanan bir aşılı, Bu virüsü mutasyona uğratıp başka bir varyasyona sebep olur zaten. 1.tip virüs e aşı geliştirilken 2.tip virüs çıktı, ilkine aşılanan 2.ye yakalanırsa mutasyona uğratamaz diye elimizde kimsede kanıt yok.

Wikipedia mesela, güvenilir değildir. Veri, çevrimiçi olduğu anda, çok kolay değiştirilir, geri alınır, birden silinir ve manipüle edilir. Ben yaşadıklarımla, 35 yıldır resmî açıklamalara güvenmemeyi öğrendim, daha da doğrusu resmi açıklamalar, güvenilir olmadıklarını öğretti. len sayıları konusunda tutarsızlık ki kimisi az söyleniyor aslında daha çok ölen var derken, kimisi çok sayı açıklanıyor insanlar korkutuluyor diyen oldu. Belediye ölüm kayıtları çıktı sonra kaldırıldı.

Sürecin başından beri tutarlı bir seyir izlenebilseydi keşke.

1) Bütün virüsler mutasyona uğrar. Hem de bir değil, 5 değil, harf sayısı kadar değil, binlerce kez. (2. tip dediğiniz virüs tespit edilip izole edilen, yoksa muhtemelen ona gelene kadar binlerce kez mutasyon oldu) Buna da "evrim" deniyor. Şu aralar okullarda okutulması cıs olan.

2) Virüsler havada gezerken değil, konaklarda replikasyon yaparken mutasyon yaşarlar. Virüs yükü ne kadar çok olursa, o kadar mutasyona uğrarlar. Mutasyon olmasının sebebi aşılı değil, aşı olmayan kişilerdir. Çünkü aşı ile üretilen antikorlar, virüslerin replikasyonunu bloke eder.
(link)

3) Wikipedia güvenilir değildir. Lancet güvenilirdir.

(link)

özeti: mevcut varyantlara karşı etkili olan aşıların, virüs yükünü azaltacağı için bulaşıcılığı da azaltacağı, ancak aşısızlarda oluşan yeni varyantların mevcut aşıların etkisini aşıp, bulaşıcılığı arttırabileceği sonucu..

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Yanlış anladınız 😀 alıntı yaptığım mesajınızda bahsettiğiniz kişilere örnek verdim. Konuyu geriye doğru bir iki sayfa okursanız bir arkadaş vardı aşı kaynaklı 4 (yazıyla dört) yakınının öldüğünü iddia eden. Şimdi bu konu hakkında konuşmak istemiyor ama bu yalanı ısrarla hatırlatmaya devam edeceğim.

Bakan F. Koca az önce açıklama yapmış. "Aşının hiçbir komplikasyonu yok demiyorum ama aşı ile ilgili doğrudan vefat eden bir hastamız olmadı" demiş. Daha duymamış demek ki. Burayı takip etseymis keşke.
Kusura bakmayın söyleyince kontrol ettim :) :harika:

• Beğen
Tepkiler: fztserhat

Hocam çok basit bi şey söyleyerek başlayacağım. Bakana güveniyosunuz sonuçta.

Geçen sene yazın 20-30 arası vefat varken o kadar kişinin aşı olmasına rağmen vefat sayısı neden 200 üstü ?

Hadi bakanın iddalarını yine ben size kendim çürüteyim. Geçen Nisan-Mayısta sırf İstanbulda ölüm sebebine virüs yazılan hasta sayısı bakanın açıkladığı bütün türkiye vefat sayısından daha yüksekti. Ki orada da ölüm sebebi boş bırakılan çok sayıda vefat etmiş insanlar da vardı. Gelin görün ki o haşmetli muhalefet bu rakamların üstüne uzun süre gitmedi. Olaya ilk günden müdahale etse rakamlar daha doğru açıklanabilirdi. Yani şunu diyorum muhaliflerden de medet ummuyorum.

@Mehmet Metin Levent aşıdan dolayı 4 yakınım tanıdığım vefat etti diyor. Aşı olurken ölürsen kalırsan biz mesul değiliz kağıdı imzalatıyolar. Bunu bile bile nasıl aşıyı %100 savunabiliyorsunuz?Demek ki onların da korktuğu yan etkiler olabilir demek değil mi bu? En basit örnek olarak kanserden vefat eden insanların ölüm sebebine çoklu organ yetmezliği gibi sebepler yazıyolar(bu çok aşikar herkesin bildiği bişey). Aşının yan etkileri bile hala kesin değilken birinin vefat sebebine kim yazabilir ki bu kişi %100 aşının yan etkisinden vefat etti diye. Mehmet abi aslında çok basit bişey söylüyor. Ben de başka bişey söyliyeyim. Virüs esnasında verilen ilaçlara dayanamayıp kalpten vefat edenler çok var. Benim etrafımda da çok oldu kalpten gidenler. Bakın aşağıya aralık ayında atılmış abd'de yaşayan türk bir doktorun tweetini ekliyorum. Aynı zamanda sıkı bir aşı savunucusudur.
Normal ilaçlar da bile firmalar bi ton hata yapıyolar. Önceki sayfalarda attığım tweetlere de bakın. Abd de eyalette olanlara. O kadar aşı yaptık sanki hiç yapmamışız gibi diyordu. Bunun dışında Uğur Şahin vs hep diyordu mesela seneye son peak yapıcak ondan sonra biticek. 2 doz ol kurtul. Bu işi çözüyoruz diye. Geçen zaman gösteriyor ki yanılmışlar. Şimdi denilen şeyler 2 doz yetmedi 3 e 4 e dönüyoruz. Ne olucağı belli değil vs. Yani ortada bilinmeyen binlerce şey var. Aşı olmak istemeyen insanların şüpheyle yaklaşma hakkını yok sayamaz kimse bütün olay bu. Zamanın göstereceği tek şey ise aşı olanlar virüsün mutasyonunun yolunu açıyor veya olmayan mı hangi kitle ölüme daha çok sebep verdi veya veriyor.

Hocam çok basit bi şey söyleyerek başlayacağım. Bakana güveniyosunuz sonuçta.

Geçen sene yazın 20-30 arası vefat varken o kadar kişinin aşı olmasına rağmen vefat sayısı neden 200 üstü ?

Hadi bakanın iddalarını yine ben size kendim çürüteyim. Geçen Nisan-Mayısta sırf İstanbulda ölüm sebebine virüs yazılan hasta sayısı bakanın açıkladığı bütün türkiye vefat sayısından daha yüksekti. Ki orada da ölüm sebebi boş bırakılan çok sayıda vefat etmiş insanlar da vardı. Gelin görün ki o haşmetli muhalefet bu rakamların üstüne uzun süre gitmedi. Olaya ilk günden müdahale etse rakamlar daha doğru açıklanabilirdi. Yani şunu diyorum muhaliflerden de medet ummuyorum.

@Mehmet Metin Levent aşıdan dolayı 4 yakınım tanıdığım vefat etti diyor. Aşı olurken ölürsen kalırsan biz mesul değiliz kağıdı imzalatıyolar. Bunu bile bile nasıl aşıyı %100 savunabiliyorsunuz?Demek ki onların da korktuğu yan etkiler olabilir demek değil mi bu? En basit örnek olarak kanserden vefat eden insanların ölüm sebebine çoklu organ yetmezliği gibi sebepler yazıyolar(bu çok aşikar herkesin bildiği bişey). Aşının yan etkileri bile hala kesin değilken birinin vefat sebebine kim yazabilir ki bu kişi %100 aşının yan etkisinden vefat etti diye. Mehmet abi aslında çok basit bişey söylüyor. Ben de başka bişey söyliyeyim. Virüs esnasında verilen ilaçlara dayanamayıp kalpten vefat edenler çok var. Benim etrafımda da çok oldu kalpten gidenler. Bakın aşağıya aralık ayında atılmış abd'de yaşayan türk bir doktorun tweetini ekliyorum. Aynı zamanda sıkı bir aşı savunucusudur.
Normal ilaçlar da bile firmalar bi ton hata yapıyolar. Önceki sayfalarda attığım tweetlere de bakın. Abd de eyalette olanlara. O kadar aşı yaptık sanki hiç yapmamışız gibi diyordu. Bunun dışında Uğur Şahin vs hep diyordu mesela seneye son peak yapıcak ondan sonra biticek. 2 doz ol kurtul. Bu işi çözüyoruz diye. Geçen zaman gösteriyor ki yanılmışlar. Şimdi denilen şeyler 2 doz yetmedi 3 e 4 e dönüyoruz. Ne olucağı belli değil vs. Yani ortada bilinmeyen binlerce şey var. Aşı olmak istemeyen insanların şüpheyle yaklaşma hakkını yok sayamaz kimse bütün olay bu. Zamanın göstereceği tek şey ise aşı olanlar virüsün mutasyonunun yolunu açıyor veya olmayan mı hangi kitle ölüme daha çok sebep verdi veya veriyor.

Kimseye sorgusuz sualsiz güvenmem. Aksini ispatlayan, akla, mantığa, bilime uygun kanıtlarla gelirsen kendi dusuncemden de kolaylıkla vazgeçerim. Geçen sene muhalefet partilerinin belediye başkanları çıktı dedi ki siz böyle bir rakam acikliyorsunuz ama biz bulaşıcı hastalıktan daha fazla insan defnettik. Biz de anladık ki hükümet salgının boyutu yüksek görünmesin turizm, ticaret etkilenmesin mantığı ile rakamları düşük göstermiş. Yani muhtemelen o rakamlar 20-30 değildi.

Kanser hastası bir insan çoklu organ yetmezliginden vefat ederse, ölüm nedeni çoklu organ yetmezliği olarak yazılır. Covid geçiren bir hasta kalp rahatsızlığı nedeni ile vefat ederse ölüm nedeni kalp rahatsızlığı olarak yazılır. Eğer yakınları hayır bu hasta organ yetmezliginden ölecek durumda değildi der ise dava açar duruma bakılır. Verilen ilaçlara dayanamayıp kalpten vefat edenlerle ilgili dayanağınız nedir? Varsa bir kaynak okumak isterim? Ama lütfen tweet ise zahmet etmeyin.

Diyelim ki aşı olan bir insan 10 gün içinde vefat etti. Ve yakınları bu kişinin aşı yüzünden öldüğünü düşünüyor. Yahu bu insanın hiç mi seveni yok. Arkasından hakkını arayacak bir Allah'ın kulu yok mu. Nasıl hiç kimse sesini çıkarmaz. Üstelik bir değil iki değil 4 kişi ve aynı kişinin yakını, yani bu 4 insan aynı çevreden. Ama kimse de tık yok. Bırakın Allah aşkına.

Aşı olmak istemeyen olmaz. Kimseye zorla aşı yaptırılamaz. Ama düpedüz yalan söylenmesine de sessiz kalmak istemiyorum.

Ben 3 doz aşı oldum onam formu hiç imzalamadim. Bugüne kadar yaptığım her uygulama için binlerce hastaya onam formu imzalattim, bu mantıkla önüne onam formu koyduğum her hastanın koşarak uzaklaşması lazımdı.

Bir ekonomi gerçeği var. İşin maddi yönü. Tam kapanma olacağını sanmıyorum artık. Vefat sayıları 3 haneli. Pcr zorlaması ile ulaşım özgürlüğüne bir kısıt var. İstenirse sadece aşısızların binebileceği servis, otobüs ve tren, uçak ayarlayabilirler üstelik daha pahalı satabilirler bu biletleri ;) fırsat doğar kapitale bu anlamda.

Krizi fırsata çevirme fırsatı bile vermiyor üst yönetim. :) kapitalizm ruhuna ters yaptıkları.

@fztserhat hocam ben delillerle virüsün açıklanandan daha fazla ölüme sebep olduğunu kanıtlarıyla gördüm. Muhalefet adam olsaydı ilk gün açıklardı direk diyorum.Aylarca beklemezlerdi. İsterseniz kanıtları size de atayım bu olaya dair.

Tweet üstünden hurafe kastığım yok. Yani bi ilacın yan etkisi internette bulmak zor bişey değil buyrun ekliyorum kalbi nasıl etkilediğini . Ne diyor kardiyo diyor(foto en altta). Bu ilaç kalbe yan etki yapar diyor. Ben de diyorum ki benim tanıdıklarım ilaca dayanamayıp kalpten gittiler hastanede.Geçen de dedim doktorlara genelge yayılmış bu ilaçları kullanın diye (kalbe yan etki eden)(mesaj en altta link var). Siz dediniz genelge diye bişey yok.Genelge değilmiş protokolmuş adı(tıbbi terimlerden anlamadığımı söylemiştim).
Bizim anladığımız dilde çok ağır kanser hastası birinin herkes son günlerini yaşadığını hissediyorsa kimse acaba çoklu organ yetmezliği miydi kalp miydi demez.Doktorun ne yazdığını sorgulamaz ölüm sebebine. Vücut yorgun düşmüş bir yerden son gelicek bişeyi bekliyor. Sizin dediğiniz gibi olsa her şeyi yok sayıp Allah Allah neden çoklu organ yetmezliği oldu zaten kanserden başka bişeyi yok muydu diyicez? Kanser hiç bişey mi? Yüzde kaç oranda bi insanda durduk yere çoklu organ yetmezliği oluyor?

Sizi bilmiyorum ama bize kağıt imzalattılar. Sizin imzalattığınız onamlar büyük ihtimal onlarca belki de yüzlerce yıllık dayanan uygulamara dair %0.0001 ihtimal için imzalanan şeyler. Aşıdan ölenler neden başvurmuyor demişsiniz? Yan etkilerin boyutunu şu an net bilemediğimizi söylemiştim bi üst mesajımda. Otopside yüzde yüz aşıdan vefat etti sonucunu çıkartıcak birikim olsa zaten aşı da daha sağlam yapılabilirdi. Sağlam bi insan aşı olduktan bi kaç gün sonra vefat ederse ister istemez aşıdan şüphelenir insan.Bilim insanı da şüphelenir olağanı bu zaten.Hemen anlık bi etkiyi görüyor ki şüpheleniyor normal olan da bu zaten.Ard arda 4 tane sağlam insanın aşı dışında olağan üstü bi aktiviteleri olmamalarına rağmen 10 gün içinde ölmeleri normal mi? Belki de başkasına 5 sene sonra farklı bi etki edicek ama aşıdan olduğunu kestiremicez(Bilim adamı bu kadar uzun süre sonra etki edebileceğini düşünemicek veya biz insan vücudunu o kadar keşfedememiş olabiliriz) Bi ilacın yan etkilerinin ne olduğu kime nasıl etki ettiğinin net belirginleşmesi 10 larca yıl alıyor. Buna rağmen yine de yeni bi yan etki çıkabilir atıyorum 10 yaş altı down sendromlu çocuklarda %2 şöyle bi etki verebilir diye. Size Uğur Şahin'in söylemlerini de yazdım ona da bi cevap yazmamışsınız. "2 aşı ol kurtul". Bu sene çoktan bitiyordu olayları vs. O kadar net konuşuyolardı ki şimdiye bitmesi lazımdı. Neden bitmedi haşmetlilerin o kadar çalışmalarına rağmen? Aşı daha yeni yapılmaya başlandı. Mehmet Metin'in söylediği ölüm sebepleri yıllar sonra veri olarak işlenecektir. 10 yıl bekleyelim bişeyleri daha net görelim. En büyük yanılgınız bilim adamları bu işi kesin bi şekilde yapıyolar çünkü insan vücuduna %100 hakimler düşüncesi. Aşının bütün yan etkileri hesaplandı hepiniz sağlam çıkıcaksınız garantisini verebiliyorsanız Allah kaza bela vermezse sizden insanların ömrünü 200 sene uzatıcak formülü hemen açıklamanızı rica ediyorum. Nasıl olsa her yan etkiyi hesaplamışsınız.

Bunun dışında domuz gribi vakasını Johnson un toplanan ilacını, anne sütü yerine mama tavsiyelerini, normal doğum yerine sezaryen dayatmalarını yazmıştım.

Üstte yazdıklarım insan vücuduydu sırlarla doluydu. Boeing 737 Max kul yapıyı bi aletti. Binlerce mühendis çalışmıştı sonra üstüne şaşalı FAA den onay almıştı. Bi bakmışlar bişeyler yanlış gitmiş. Kul yapısında bu kadar hata olur da, Allah'ın yarattığı belki de binlerce milyonlarca kat karmaşık bi yapıda bi oynamanın sonuçlarından nasıl %100 emin olabiliyorsunuz?

Son sözüm dediğim gibi virüsün mutasyonuna aşılılar mı sebep oluyor aşısızlar mı bunu da zaman göstericek. Tabi aşının yan etkilerinden dolayı hayatı olumsuz yönde etkilenen veya vefat eden insanları bi kenara koyarsak.
Allah hepimize hidayet versin

Screen Shot 2021-09-28 at 22.10.18.png

doktor genelge mesajım :

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Gebelere, emziren annelere bırak aşı olmayı aspirin kullanmayı yasaklayan doktorlar, şimdi ne idiğü belirsiz korona aşılarını mesnetsiz vurulun diye baskı yapıyor. Kepazelik. Azıcık dürüst olun. Midemiz kaldırmıyor şu korona muhabbetini artık.

Ben ve eşim 2 doz biontech aşısında da form imzaladık. Formu imzalamadan aşı yapmıyorlar. Otobüs firmaları çalınan yada kaybolan eşyanızdan firmamız sorumlu değildir diye bilet kesiyor. Devlete bağlı sağlık kuruluşları bu aşıyı yaptırırken , ölürsen yada dert sahibi olursan beni ilgilendirmez ve sorumluluk sende diye imza alıyor.
Şimdi burada yok 3 doz aşı oldum imza atmadım, form doldurmadım gibi yorumları görünce kendimi ezik hissediyorum. :) Form ve imza olayında da torpil dönüyor galiba.

@fztserhat hocam ben delillerle virüsün açıklanandan daha fazla ölüme sebep olduğunu kanıtlarıyla gördüm. Muhalefet adam olsaydı ilk gün açıklardı direk diyorum.Aylarca beklemezlerdi. İsterseniz kanıtları size de atayım bu olaya dair.

Tweet üstünden hurafe kastığım yok. Yani bi ilacın yan etkisi internette bulmak zor bişey değil buyrun ekliyorum kalbi nasıl etkilediğini . Ne diyor kardiyo diyor(foto en altta). Bu ilaç kalbe yan etki yapar diyor. Ben de diyorum ki benim tanıdıklarım ilaca dayanamayıp kalpten gittiler hastanede.Geçen de dedim doktorlara genelge yayılmış bu ilaçları kullanın diye (kalbe yan etki eden)(mesaj en altta link var). Siz dediniz genelge diye bişey yok.Genelge değilmiş protokolmuş adı(tıbbi terimlerden anlamadığımı söylemiştim).
Bizim anladığımız dilde çok ağır kanser hastası birinin herkes son günlerini yaşadığını hissediyorsa kimse acaba çoklu organ yetmezliği miydi kalp miydi demez.Doktorun ne yazdığını sorgulamaz ölüm sebebine. Vücut yorgun düşmüş bir yerden son gelicek bişeyi bekliyor. Sizin dediğiniz gibi olsa her şeyi yok sayıp Allah Allah neden çoklu organ yetmezliği oldu zaten kanserden başka bişeyi yok muydu diyicez? Kanser hiç bişey mi? Yüzde kaç oranda bi insanda durduk yere çoklu organ yetmezliği oluyor?

Sizi bilmiyorum ama bize kağıt imzalattılar. Sizin imzalattığınız onamlar büyük ihtimal onlarca belki de yüzlerce yıllık dayanan uygulamara dair %0.0001 ihtimal için imzalanan şeyler. Aşıdan ölenler neden başvurmuyor demişsiniz? Yan etkilerin boyutunu şu an net bilemediğimizi söylemiştim bi üst mesajımda. Otopside yüzde yüz aşıdan vefat etti sonucunu çıkartıcak birikim olsa zaten aşı da daha sağlam yapılabilirdi. Sağlam bi insan aşı olduktan bi kaç gün sonra vefat ederse ister istemez aşıdan şüphelenir insan.Bilim insanı da şüphelenir olağanı bu zaten.Hemen anlık bi etkiyi görüyor ki şüpheleniyor normal olan da bu zaten.Ard arda 4 tane sağlam insanın aşı dışında olağan üstü bi aktiviteleri olmamalarına rağmen 10 gün içinde ölmeleri normal mi? Belki de başkasına 5 sene sonra farklı bi etki edicek ama aşıdan olduğunu kestiremicez(Bilim adamı bu kadar uzun süre sonra etki edebileceğini düşünemicek veya biz insan vücudunu o kadar keşfedememiş olabiliriz) Bi ilacın yan etkilerinin ne olduğu kime nasıl etki ettiğinin net belirginleşmesi 10 larca yıl alıyor. Buna rağmen yine de yeni bi yan etki çıkabilir atıyorum 10 yaş altı down sendromlu çocuklarda %2 şöyle bi etki verebilir diye. Size Uğur Şahin'in söylemlerini de yazdım ona da bi cevap yazmamışsınız. "2 aşı ol kurtul". Bu sene çoktan bitiyordu olayları vs. O kadar net konuşuyolardı ki şimdiye bitmesi lazımdı. Neden bitmedi haşmetlilerin o kadar çalışmalarına rağmen? Aşı daha yeni yapılmaya başlandı. Mehmet Metin'in söylediği ölüm sebepleri yıllar sonra veri olarak işlenecektir. 10 yıl bekleyelim bişeyleri daha net görelim. En büyük yanılgınız bilim adamları bu işi kesin bi şekilde yapıyolar çünkü insan vücuduna %100 hakimler düşüncesi. Aşının bütün yan etkileri hesaplandı hepiniz sağlam çıkıcaksınız garantisini verebiliyorsanız Allah kaza bela vermezse sizden insanların ömrünü 200 sene uzatıcak formülü hemen açıklamanızı rica ediyorum. Nasıl olsa her yan etkiyi hesaplamışsınız.

Bunun dışında domuz gribi vakasını Johnson un toplanan ilacını, anne sütü yerine mama tavsiyelerini, normal doğum yerine sezaryen dayatmalarını yazmıştım.

Üstte yazdıklarım insan vücuduydu sırlarla doluydu. Boeing 737 Max kul yapıyı bi aletti. Binlerce mühendis çalışmıştı sonra üstüne şaşalı FAA den onay almıştı. Bi bakmışlar bişeyler yanlış gitmiş. Kul yapısında bu kadar hata olur da, Allah'ın yarattığı belki de binlerce milyonlarca kat karmaşık bi yapıda bi oynamanın sonuçlarından nasıl %100 emin olabiliyorsunuz?

Son sözüm dediğim gibi virüsün mutasyonuna aşılılar mı sebep oluyor aşısızlar mı bunu da zaman göstericek. Tabi aşının yan etkilerinden dolayı hayatı olumsuz yönde etkilenen veya vefat eden insanları bi kenara koyarsak.
Allah hepimize hidayet versin

274699 dosyayı görüntüle

doktor genelge mesajım :

Her ilacın yan etkileri vardır. Hekim ilacı kullandirirken hastanın durumuna, ilacın sağlayacağı faydaya, zarara bakar ona göre karar verir. Kemoterapi ilaçları hastayı yıkar geçer ama yine de kullanılır çünkü sağlayacağı fayda yanında yan etkiler göze alınır. Benim yakinlarim bu ilaçlara dayanamayıp kalpten gittiler demek fazla farazi. Nereden biliyorsunuz? Madem biliyorsunuz ne bekliyorsunuz?

4 kişinin aşıdan sonra ölmesi normal mi demişsiniz. Ben de aynısını söylüyorum tabi ki normal değil, böyle birşey yasandiysa tabi. Aynı çevreden 4 kişi aşı olacak ve 10 gün geçmeden ölecek, bir yakını benim 4 yakınım öldü diye forum sitelerine yazacak kadar emin. Ama kimseden ses seda yok. Buna inanmamı beklemeyin lütfen.

Ortaya karışık o kadar çok şey yazıyorsunuz ki sonra da aradan suna cevap vermemissiniz diyorsunuz. Allah aşkına hangi birisine yazayım. 737max olayınin ne alakası var. Havacılık çok sevdiğim bir ilgi alanımdir. Detaylı anlatabilirim ama konuyla hiç alakası yok.

Aşının tüm yan etkileri hesaplandı garanti veriyorum gibi birşey yok. İsteyen olur istemeyen olmaz. Ama kör göze parmak sokar gibi yalan söylenirse birileri iki çift laf eder.
Ben ve eşim 2 doz biontech aşısında da form imzaladık. Formu imzalamadan aşı yapmıyorlar. Otobüs firmaları çalınan yada kaybolan eşyanızdan firmamız sorumlu değildir diye bilet kesiyor. Devlete bağlı sağlık kuruluşları bu aşıyı yaptırırken , ölürsen yada dert sahibi olursan beni ilgilendirmez ve sorumluluk sende diye imza alıyor.
Şimdi burada yok 3 doz aşı oldum imza atmadım, form doldurmadım gibi yorumları görünce kendimi ezik hissediyorum. :) Form ve imza olayında da torpil dönüyor galiba.

İlk iki doz sinovac aşımı sağlık ocağında oldum. İnanın ne imza ne de başka birşey sordular. 3. Doz biontech aşımı Ankara şehir Hastanesi'nde oldum. O kadar hızlı yaptılar ki sadece benden değil o an orada aşı olan hiç kimseden imza falan almadılar. Hiç bir zaman torpil yaptırabilen birisi olamadım içiniz rahat olsun 🙂 daha önce de dediğim gibi hastanede yapılan her işlem için onam formu alınır. Sonuçta bu işlemi kendi rizaniz ile yaptiriyorsunuz.

Denek olduğunuzun ispatı. Bir kontrol grup bir de denek grubu oluyor bilimsel çalışmalarda. Plasebo denen sıvıyı yaptıklarına onam imzalatmıyorlar demek ki. Harbi ve ciddi aşıyı olmuşsunuz sizi şanslı acemi balıkçı sizi. Onam imzalamadan aşı olanlar, aşı oldukları yere gidip, bize gerçek aşı vurun diye eylem yapsalar yeridir.

Etrafta bu kadar çok yalancı varken, insalar hiç utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorken, üstüne hala çıkıp konusabiliyorken insan neye guvenecegini sasirabiliyor tabi.

“Half the work that is done in the world is to make things appear what they are not.” (E. R. Beadle)

ucuza kitap sistemini oluşturan amerikalı bir basım evi sahibinin data center virtualization kitabının başına yazılmış sözü

"dünyada yapılan işlerin yarısı, o şeylerin olmadıkları gibi görünmesi için yapılır" demiş.

Gebelere, emziren annelere bırak aşı olmayı aspirin kullanmayı yasaklayan doktorlar, şimdi ne idiğü belirsiz korona aşılarını mesnetsiz vurulun diye baskı yapıyor. Kepazelik. Azıcık dürüst olun. Midemiz kaldırmıyor şu korona muhabbetini artık.

Çünkü ilaç ile aşı aynı şey değildir. (Gebelere zibilyon tane aşı, gebelikte verilir; başta tetanoz, grip, difteri, hepatit..)

Siz o dürüstlük hikayenizi Pınar hemşirenin ailesine anlatın:
(link)

Ayrıca, hiç bir doktor hiç bir ilacı canı istiyor diye yasaklamaz. Fayda Risk oranına bakılır. Yaratılacak fayda, oluşacak riskin üzerindeyse her ilaç yazılır.

Örneğin, antibiyotiklerin kullanımı gebelikte kağıt üzerinde yasaktır; ama ağır gribal enfeksiyon geçirirseniz çatır çatır o gebeye antibiyotik ya-zı-lır. Çünkü enfeksiyonun zararı, antibiyotikin muhtemel zararından çok daha ciddi ve olasıdır.

Bir gebenin korona olmasıyla karşılacağı risk faktörleri, aşının oldukça düşük muhtemel yan etkilerinden daha fazlaysa, o aşıya izin verilmekle kalmaz, ısrar da edilir.

Zaman göstermeyecek. Bunu bilim gösterecek. Gösteriyor da. Mutasyona sebep olanlar, çoğunlukla aşısızlar. İlgili linki yukarda vermiştim.
Aşı yeni ama virüsler ve evrim yeni değil. Mutasyona nasıl uğradıkları, ne ortamda mutasyon geçirdikleri, mutasyonlarını neyin önleyebileceği biliniyor. Ama aşı karşıtlığı için 70 yıllık genom teorileri yeniden tartışılıyor, asıl rezalet varsa o da bu.

Biontech aşısının bilinen en ciddi yan etkisi, kalp kası iltihabı (ki aynı yan etki aşı olmayan Covid hastalarında çok daha yaygın olarak görülüyor). Peki, bu yan etkinin oranı kaç biliyor musunuz? Son ölçüme göre, yapılan 177 milyon Biontech aşısında toplam kardiyotit vakası sayısı 283. Yani % 0,00016. Üstelik bu tedavisi olmayan bir şey de değil.

Peki leblebi gibi kullandığınız ilaçların yan etkilerini, üstelik de inanılmaz ciddi sayıda hiç biliyor musunuz? Muhtemelen umrunuzda değil. Yazılan ilacı alırken, çöpe attığınız prospektüste yazan tüm yan etkileri peşinen kabul ediyorsunuz.Onu da geliştiren insan, onu da yapan insan.

Örneğin reçetesiz satılan ibuprofen'in 10.000'de 1 görülen yan etkileri aşağıda. Nurofen alırken düşünen var mı?

Aseptik menenjit (boyun sertliği, baş ağrısı, bulantı, kusma, ateş, yön duygusunu yitirme gibi semptomlarla birlikte) - Ciddi alerjik reaksiyon (anafilaktik reaksiyon) - Kulak çınlaması (tinnitus) - Zihin karışıklığı, bulanıklığı (konfüzyon) - Olmayan şeyleri görme, duyma, hissetme (halüsinasyon) - Depresyon - Göz sinirlerinde iltihaplanma (optik nevrit) - İç kulak rahatsızlığından kaynaklanan baş dönmesi (vertigo) - Toksik optik nöropati (Ani görme kaybı ve gözde ağrı ile seyreden rahatsızlık) - Karaciğer hasarı - Deri üzerinde veya ağız yüzeyinde, acı veren, kırmızı veya mor döküntü ve kabarıklığa neden olan hayatı tehdit edici alerjik reaksiyon (Steven-Johnson sendromu dahil büllöz deri iltihabı) - Deride içi sıvı dolu kabarcıklarla, deri soyulmaları ve doku kaybı ile seyreden ciddi bir hastalık (toksik epidermal nekroliz) - Ağız ve vücudun diğer alanlarında su toplaması şeklinde veya farklı büyüklüklerde kırmızı döküntülerle seyreden hastalık (eritema multiforme)

En ufak yeriniz ağrısa, koştura koştura doktora gidiyorsunuz; demiyorsunuz ki "yahu bu adam da insan, ya hata yaparsa?". Çünkü onun eğitimine, deneyimine, öğrendiği bilime inanıyorsunuz.

Konu aşı olunca ise akan sular duruyor.

Çünkü 3-5 şarlatan bu yönde düşünmenizi istiyor.

Son düzenleme:
Geri