Çünkü ilaç ile aşı aynı şey değildir. (Gebelere zibilyon tane aşı, gebelikte verilir; başta tetanoz, grip, difteri, hepatit..)
Siz o dürüstlük hikayenizi Pınar hemşirenin ailesine anlatın:
(link)
Ayrıca, hiç bir doktor hiç bir ilacı canı istiyor diye yasaklamaz. Fayda Risk oranına bakılır. Yaratılacak fayda, oluşacak riskin üzerindeyse her ilaç yazılır.
Örneğin, antibiyotiklerin kullanımı gebelikte kağıt üzerinde yasaktır; ama ağır gribal enfeksiyon geçirirseniz çatır çatır o gebeye antibiyotik ya-zı-lır. Çünkü enfeksiyonun zararı, antibiyotikin muhtemel zararından çok daha ciddi ve olasıdır.
Bir gebenin korona olmasıyla karşılacağı risk faktörleri, aşının oldukça düşük muhtemel yan etkilerinden daha fazlaysa, o aşıya izin verilmekle kalmaz, ısrar da edilir.
Zaman göstermeyecek. Bunu bilim gösterecek. Gösteriyor da. Mutasyona sebep olanlar, çoğunlukla aşısızlar. İlgili linki yukarda vermiştim.
Aşı yeni ama virüsler ve evrim yeni değil. Mutasyona nasıl uğradıkları, ne ortamda mutasyon geçirdikleri, mutasyonlarını neyin önleyebileceği biliniyor. Ama aşı karşıtlığı için 70 yıllık genom teorileri yeniden tartışılıyor, asıl rezalet varsa o da bu.
Biontech aşısının bilinen en ciddi yan etkisi, kalp kası iltihabı (ki aynı yan etki aşı olmayan Covid hastalarında çok daha yaygın olarak görülüyor). Peki, bu yan etkinin oranı kaç biliyor musunuz? Son ölçüme göre, yapılan 177 milyon Biontech aşısında toplam kardiyotit vakası sayısı 283. Yani % 0,00016. Üstelik bu tedavisi olmayan bir şey de değil.
Peki leblebi gibi kullandığınız ilaçların yan etkilerini, üstelik de inanılmaz ciddi sayıda hiç biliyor musunuz? Muhtemelen umrunuzda değil. Yazılan ilacı alırken, çöpe attığınız prospektüste yazan tüm yan etkileri peşinen kabul ediyorsunuz.Onu da geliştiren insan, onu da yapan insan.
Örneğin reçetesiz satılan ibuprofen'in 10.000'de 1 görülen yan etkileri aşağıda. Nurofen alırken düşünen var mı?
Aseptik menenjit (boyun sertliği, baş ağrısı, bulantı, kusma, ateş, yön duygusunu yitirme gibi semptomlarla birlikte) - Ciddi alerjik reaksiyon (anafilaktik reaksiyon) - Kulak çınlaması (tinnitus) - Zihin karışıklığı, bulanıklığı (konfüzyon) - Olmayan şeyleri görme, duyma, hissetme (halüsinasyon) - Depresyon - Göz sinirlerinde iltihaplanma (optik nevrit) - İç kulak rahatsızlığından kaynaklanan baş dönmesi (vertigo) - Toksik optik nöropati (Ani görme kaybı ve gözde ağrı ile seyreden rahatsızlık) - Karaciğer hasarı - Deri üzerinde veya ağız yüzeyinde, acı veren, kırmızı veya mor döküntü ve kabarıklığa neden olan hayatı tehdit edici alerjik reaksiyon (Steven-Johnson sendromu dahil büllöz deri iltihabı) - Deride içi sıvı dolu kabarcıklarla, deri soyulmaları ve doku kaybı ile seyreden ciddi bir hastalık (toksik epidermal nekroliz) - Ağız ve vücudun diğer alanlarında su toplaması şeklinde veya farklı büyüklüklerde kırmızı döküntülerle seyreden hastalık (eritema multiforme)
En ufak yeriniz ağrısa, koştura koştura doktora gidiyorsunuz; demiyorsunuz ki "yahu bu adam da insan, ya hata yaparsa?". Çünkü onun eğitimine, deneyimine, öğrendiği bilime inanıyorsunuz.
Konu aşı olunca ise akan sular duruyor.
Çünkü 3-5 şarlatan bu yönde düşünmenizi istiyor.