Mustafa Bilir
Olanlar oldu; ölenler öldü.
- Tepki
- 468
- İsim
- Mustafa
- Başlangıç
- 1996—97
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
@ozy361 bende 2019 model C62 kullanıyorum. Bisiklet kadrosu on numaradır. Gönül rahatlığıyla toplayıp binebilirsin...
Türkiyede diyorlardır onu. Cube iyi bir marka ve şuan pro pelatonda Belçika takımı Intermarché - Circus - Wanty tarafından kullanılmakta.Cube için Alman salcanosu diyorlar... Doğru mu bu?
Not: Ben de Salcano kullanıyorum ve etrafımda cube binen abilerim arkadaşlarım da var. Bence gayet de iyi bisikletler..Neden böyle bir itham gelişmiş?
Hayır hiç bir alakası yok! Kim öyle diyorsa yalan söylüyordur. Çevremde Cube marka yol bisikleti ve mtb kullanan abilerim ve kardeşlerim var. Her biri uzaktan bakıldığında kalite görünümü veriyor oldukça şık, dayanıklı ve kaliteli bisikletler. Salcano ile Cube aynı klasmana koymak büyük bir hatadır. Hani çevremde yoğunlukla Cube marka bisiklet kullanmayan olsa bir şey demem de. Yanlış anlama Salcano yu karalamak istemem lakin böyle şeyler duyunca da şok oluyorum.Cube için Alman salcanosu diyorlar... Doğru mu bu?
Not: Ben de Salcano kullanıyorum ve etrafımda cube binen abilerim arkadaşlarım da var. Bence gayet de iyi bisikletler..Neden böyle bir itham gelişmiş?
Vasat bir marka/ürün denmek isteniyor.Alman Salcano'su ne demek ki? Alman Salcano'su olunca Pro Peloton'da kullanılamaz, dandik bir markadır mı diye anlamalıyız? Itham edilen şeyi de anlamadım karşı savunmayı da anlamadım.
Almanların iyi bisiklet markası ne peki?Cube için Alman salcanosu diyorlar... Doğru mu bu?
Almanların iyi bisiklet markası ne peki?
Önceki yol bisikletim Cube Attain di 4 yıl kadar kullandım ve hiç başımı ağrıtmadı. Ayrıca bence detaylardaki özen oldukça iyiydi.Canyon var..şimdi bu firma ile kıyaslarsak ufaktan Salcano imajı oluyor ama Canyon daha elit sınıf ya da sporcular için bisiklet üreticisi konumunda iken Cube, daha orta veya alt kalite talep eden ya da imkana sahip kullanıcılar için bir marka statüsü elde ediyor.. Bu noktada Salcano ile bir benzerlikleri var gibi duruyor ... Sonuçta Salcano da bir Trek , ribble, colnago imajı elde edemeyecek bir kadere sahip gibi..
Önceki yol bisikletim Cube Attain di 4 yıl kadar kullandım ve hiç başımı ağrıtmadı. Ayrıca bence detaylardaki özen oldukça iyiydi.
Şu andaki yol bisikletim Canyon Endurace CF ve daha kutudan çıktığında vitesler ve frenlerde ayarsızlık vardı. Kadro da Alman üretimi değil. Hanımın bisikleti de Canyon Commuter ve benzer sorunları onda da yaşadım.Kadro uzak doğu üretimi ve Canyon uyumlu çamurluk ve bagaj bulma konusunda bile yardımcı olamadı. Kadronun boyası da aşırı hassas.
Canyon fiyat performansa oynayan ( aracı satıcıları devreden çıkardığı için) ve pazarlama işini iyi bilen güzel reklam yapan bir marka bana göre. Cube den fazlası olduğunu düşünmüyorum.
Bir çok büyük marka, ucuz işçilikten dolayı kadrolarını kendi standartlarında uzak doğuda üretiyor. Kadronun uzak doğuda (Tawian, Çin vs) üretilmesi kadroyu o ülkenin malı yapmıyor. Misal ülkemizde ucuz işçilik nedeniyle Toyota, renault gibi markalar araba üretiyor ama üretilen arabaların hiç biri Türk malıdır diye geçmiyor. Keza birçok ünlü kıyafet markasıda aynı. Yaşadığım yerdeki tanınmış markaların etiketine bakıyorum Made in Turkey yazıyorÖnceki yol bisikletim Cube Attain di 4 yıl kadar kullandım ve hiç başımı ağrıtmadı. Ayrıca bence detaylardaki özen oldukça iyiydi.
Şu andaki yol bisikletim Canyon Endurace CF ve daha kutudan çıktığında vitesler ve frenlerde ayarsızlık vardı. Kadro da Alman üretimi değil. Hanımın bisikleti de Canyon Commuter ve benzer sorunları onda da yaşadım.Kadro uzak doğu üretimi ve Canyon uyumlu çamurluk ve bagaj bulma konusunda bile yardımcı olamadı. Kadronun boyası da aşırı hassas.
Canyon fiyat performansa oynayan ( aracı satıcıları devreden çıkardığı için) ve pazarlama işini iyi bilen güzel reklam yapan bir marka bana göre. Cube den fazlası olduğunu düşünmüyorum.
Ben bunu eksiklik olduğu için değil Alman markası olmasına rağmen üzerinde Alman işçiliğinin az olduğunu belirtmek için yazmıştım. Kadrolarını hala Almanya’da üreten daha butik markalar var. Bu onları daha kaliteli yapar iddiam yok zaten bu işi artık Taiwanlı üreticiler domine etmiş durumda.Bir çok büyük marka, ucuz işçilikten dolayı kadrolarını kendi standartlarında uzak doğuda üretiyor. Kadronun uzak doğuda (Tawian, Çin vs) üretilmesi kadroyu o ülkenin malı yapmıyor. Misal ülkemizde ucuz işçilik nedeniyle Toyota, renault gibi markalar araba üretiyor ama üretilen arabaların hiç biri Türk malıdır diye geçmiyor. Keza birçok ünlü kıyafet markasıda aynı. Yaşadığım yerdeki tanınmış markaların etiketine bakıyorum Made in Turkey yazıyor
Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum. Bir ara hatırlarsın belki, benim arka jant 16 yerden çatlamıştı ve bir tane de kocaman delik açılmıştı. İşin komik yanı ne darbe aldı, ne de arazi yola girdi bisiklet. Asfalt ve beton yol dışında başka bir yolda gitmediğim halde. Neyse ki Trek yurt dışından hiç bir ücret talep etmeden bana komple yeni bir tekerlek yollamıştı garanti kapsamında olduğu için.Trek markası da öyle, jantları bontrager marka ve neredeyse şikayetçi olmayan yoktur.