Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Scudo
sedona 721 xc mtb üzerinde 2.10 schwalbe dişli lastik,2x8 vites oranı ile Aydos'dan Kartal sahile inen yolda 65,5 km, sonrasında her pedal basışımda önteker tehlikeli şekilde sol-sağ yapınca bıraktım. yakında düz lastiklerle deniyeceğim, extra birşey olursa haberlerden öğrenirsiniz!!

pazar günü aydos dan kartala 1,50 lastikle mosso xt401 27 le 64 yaptım daha yapardı ama cesaret edemedim yapardı dedim 70 görme ihtimalim yüksekti

sedona 721 1.50 lik lastik var. Geçen köpek kovaladı köpekler :) sanırım 16 üncü viteste yani 24 vitesli sistemde ön ordada arka en altta idi yanlışım varsa düzeltiniz 38,40 yaptım kısa süreliğine tam 24 e alacaktim bıraktılar peşimi iyi yoruldum ama heyecandan diyebiliriz :utn:

düz yolda mıchelin xcr dry 2,0 lastiklerle sadece 5-10 saniyeliğine sprintte iken 54km/s gördüm. sonuç = dalağım şişti ve o dönemlerde sigara kullanıyordum :(

Merhaba,

Belki de yaş ve ya kondisyon ile ilgili bir sıkıntı da olabilir. Ben Trek Elite 8.5 bisikletim ile 2.20 lastik ile düz yolda 40-50 kmph arası uzun süre gidebiliyorum. Ama eğim fazla olmasına rağmen hava sürtünmesinden dolayı maksimum 66.2'yi gördüm.

Cst Mtb lastikle ortalama 35 km hızla gidebiliyorum. Fakat eğimli bir yokuşa çıkıp iniş yaptığımda 62 km gördüm. Lastikler burada çok önemli. Yol lastiği olsa belki 40 ile rahat giderim. :) Bu arada ilk defa 62 gördüm. Korkmadımda değil. Kask yoktu birşey yoktu. :)

düz yolda astro 30 üzerinde cont 2.2 mtb lastiği ile maşayı da kilitleyerek 40 ı gördüm asfaltta giderken ama aydostan pendik köprüsüne inerken orada 65-70 i görmüştük sanırım km saati ve gps yanlış söylemiyorsa :)

SEDONA 721 Orijinal Kendi lastikleri ile ( CST Cheyenne 26 X 2.10) 51 KM yaptım bugün minibüs yolunda sabah çok erken yol boş iken

SOz meclısten dısarı,dogru rakamları verenlere de kesınLıkle lafım yok.Baslıgı her gOrusumde aklıma rahmetlı Kemal Sunalın Balkan savasındakı devletlerın sayısını verırken ıpın ucunu kacırması ve ardından Adıle Nasıtın 100-150 vardır dıyıp ucması aklıma gelıyor :)

Bontrager 26X2.0 lastiklerle Gölcük-Yalova İDO (52 km) arasını 25 km/s ile geçtim. Sonra İstanbul'a geçtim feribotla. Bugün Schwalbe Marathon 26X1.5 lastik aldım. Yarın aynı güzergahı tersten gideceğim. Sonucu belirtirim bilahare.

Whistle miwok 1161D - SCHWALBE 26X2.10 54-559 BLACK JACK LITE SKINE PP
Cumhuriyet kupası boğaz köprüsü geçişinde köprüden sonra Acıbadem'den aşağıya kadar ne kadar zorlasam da 53 ün üstüne çıkamamıştım.
Antalya turunda toprak yolda alman kurdu kovalayınca o rekor geldi. (62.05Km/h)
Antalya turunda SPD pedal kullanıyordum gerçi, pedalın ve antrenmanlı olmanın artısı vardırhttp://s23.postimg.org/3whf8y8nf/max.jpg sanırım.

Ben turlarımı hep log tutarım, bunu da eklemek istedim, ortalamaların ve dahasının olduğu bir tablo var aşağıda..

Hep aynı lastik ama 5 haziran 2013 ten itibaren SPD ye geçtim.
Pek bir fark görünmüyor şimdilik..

(link)

Bisikletin hızını etkileyen gerçekten birçok etken var. rüzgar durumu, tekerin hava basıncı, tekerin ebatları ve bisikletin ağırlığı gibi. ben maxxis ignitor kullanıyorum, aşağı yukarı 45 psi hava basıncı ile durgun bir havada 40 km hızla rahat gidebiliyorum. birazda kondisyona kalmış o iş. bir kere hız denemesi yapalım diye tünele girmiştim aynı tekerlerle 80 km/h ulaştım, sıfır rüzgar etkisi sayesinde.

26'' x 2,10 lastik. Düz yol. Arkadan esen rüzgar. Sonuç:

http://img10.imageshack.us/img10/1499/so64.jpg

Daha da üstüne çıkamam sanırım.

düz yolda normal hızda 20 biraz zorlarsam 25

Tünelde 80 yapan bacakları merak ediyorum. Ignitor yokus asagi bile 70 den sonra hizlanmiyor. Yuhh diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
80 km/h hiz, vay be. Hele hele arkadasin biri bunu rüzgara karsi yapmis, demek rüzgar yanlisliken arkadan vursaymis herhalde 120 130km/h yapardi. Helal size ya. Siz yarislara falan katilmayin sakin, cünkü yariscilara yazik olur. Bisikletlerinizden bize birer resim linki gönderseniz iyi olur. Inanin 80km/h duyunca kendi bisikletlerimden sogdum ve sizinkileri merak etim.

Sener sen nin neseli günler filimindeki, münir özkulun ziya ziya diye bagirmasi geldi aklima..... :) (Sener sen cocuklari kandiriyordu, münir özkul da ziya ziya diye bagriyordu) :):):)

Geri