Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Bugünkü rekorum 1km'lik yokusu (egim %14 falandi) 26x2.35 lastiklerle rüzgara karsi ortalama 50km/h ile ciktim nasil. (En düsük hizim 45km/h ve en yüksek hizim ise 55km/h) :harika:

Maksat muhabbet olsun. :D:koptum:

Scudo
Ng650 29 2,20 lastiklerle ortalama tur hızım 17-23 km, asfaltta basarsam 45-50, uzun bir yokuşta bir kez 62 gördüm.

ImageUploadedByTapatalk1441489767.509934.jpgbundan ötesi benim için çok zor. Sallamayın daha fazla. 42 aynakolla ha birde 27,5 jantla 2,2 lastikle ne hızı la :) ne sallıyonuz :D 26 jantı söylemedim bile :/

@cumali55 yok ayakta gitmiyordu.Muhtemelen emniyet şeridindeki bozum satıhlara girmemek için ani hareketler yapıyordu hızında baya bi vardı.

@Yalçın Ç.

helal olsun. resmen harika. ben 10 saat 236 km yol gidicem desem (sanırım hiç durmadan :confused:) tabutumu da bisikletin arkasına bağlamam gerekir. :D çünkü büyük ihtimalle maksimum 100 km sonra o tabut bende ihtiyaç haline dönüşür. :hihi::hihi: :D :D ben bi taraflarımı yırtsam durmadan 70 km gidebiliyorum. o da rekorum yani. :D genelde düz yolları seçerek 20 ile 45 maksimum 50 km lik turlara çıkıyorum. kondisyon meselesi tabi o ayrı. bu aralar kondisyon tutmaya çalışıyorum. haftaya yıllık izine çıkacağım. kafamda 100 km lik bir güzergah var. bir deneyecem bakalım. :D bu arada maksimum hızım yokuş aşağı cillop yolda 900 km tek rakibim tabiki thy :D (çaktırmayın % 5 ini alın. ahanda işte o kadar :) ) 45 km nin üzerine çıkmıyorum. ibre 46 olduğu anda yavaşlıyorum. canımızı yolda bulmadık gerek yok bence. siz de çıkmayın o hızlara. Allah korusun çok çok feci. pekmeziniz anında akar. yokuş aşağı 60 lı 70 li hızlarda kask mask hikaye olur. (belki bir kere limitler zorlanabilir canıııımm. :islik::islik: ama hep olmaaaazzzzz.)

Ben rampada 10km hızla gidersem yine iyi. Düz yolda da yırtınsam 35km/h geçmez. O da 3-5dk sürer.

Genel olarak ülkedeki forumların çoğunda gördüğüm bir durum yazık ki burada da var. Şöyle ki arkadaşımız bir soru sormuş: mtb kullananların hızları. Farz u misal bir arkadaş ben 26'' ile 75 km yaptım dedi. Belki doğru söyledi, büyük bir ihtimal abarttı. :) Şimdi biz bu arkadaşı yanlış-yalancı çıkarmak için çeşitli argümanlar ortaya atabiliriz. Fizik kurallarından bahsedebiliriz vs. Haklı da çıkabiliriz. Peki bunu yaparak polemik yaratmaktan, öfkeye,kine,araların bozulmasına sebep olmaktan başka ne kazanabiliriz? Gerçekten merak ediyorum, o 'ben kazandım' duygusunu tartışmalara taşımadığımız bir gün sosyal ilişkilerimiz nasıl olacak diye. Umarız ki öyle bir gün gelir de gerçek arkadaşlıklar,ahbaplıklar ve dostlukların nasıl bir duygu olduğunu deneyimleriz. Sağlıkla kalın :)

Burda kimsenin amacının bir başkasını yalancı duruma düşürmek, utandırmak olduğunu sanmıyorum.
Ama sorun şu, eğer ki biz burada, Türkiye'nin en çok takip edilen bisiklet forumunda, bisiklete yeni başlayacak, bisiklet seçiminde forumdan faydalanmak isteyen arkadaşlara "yanlış" bilgiler verirsek, işte bu olmaz.
yoksa MTB ile 50 yapmışsın, 100 yapmışsın, kime ne.
ama işte "abi bisiklet foruma baktım, gerek yokmuş tur bisikleti felam almaya, alın bi dene MTB yem uzun yola gelir, hem dağa taşa çıkarız, hemde şekil diye yazıyorlar" dedirtmememiz lazım.
Biz doğrusunu yazalım da, sonra kim ne istiyorsa onu söylesin.

uploadfromtaptalk1441556660949.png

Mtb 29x2.1 lık lastiklere nal toplayan ben.

• Beğen
Tepkiler: Ghost
50 km turda hızım 20 25 km yokuş aşağı asfalta 55.8 km yi buldum

Doluşmuşdur şimdi burası 90 km + yaptım diyenlerle

26" mtb ile :) yokuş aşağı 79.2 km/s görmüşüm. Düz yolda denememde ise 51,5 km/s gördüm 26x1,5 vittoria randonnair lastiklerim ile. 42 / 14 dişlide tahmini 170 d/dk da. 11 dişliye inemedim 14 den 12 ye inince yük farkından dolayı motor devirlenemedi :)

(link)

(link)

1.90 yol lastiği takılı mtb ile düz yolda zorlanmadan 35 görebiliyorum kasarsam 50 km/s çıkabiliyorum kısa olarak yüksek hız olarak da dün mudanya yokuş aşşağı 75 gördüm

• Beğen
Tepkiler: umutcanv
MTB İle uzun yolda ortalamam 15km/h kısa mesafe ortalamam 20-25km/h yi bulabiliyor. Düz yolda max:35km/h ile gidebildim (yanlızca bir kaç saniye)
maksimum hızım ise 86km/h oldu (manisa-izmir arası bornova rampasında)

4.14 km yi 18 dakikada almışım. Buda ortalama 13,8 km hız yapıyor. Öldüm, dizlerimin bağı hala tutmuyor, bir saat oldu hala terliyorum. 30 yıldan sonra ilk bisiklet ve bugün ilk tecrübe. 2. vitesle 300 metre %10 yokuş çıktım, yürüsem daha iyiydi. Yılmak yok, velespite devam. :)

@Murat Cömez
Sanirim lastik kalinligi biraz fazla oldugundan yokus yukari hiziniz dusuk kalmis. Daha ince lastikle 55-60 arasini gorebilirdiniz oysa ki :D

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
Yeni lastiklere 65psi hava bastım ve maşayı kitleyerek asfaltta bi strava denemesi yapayım dedim ama sizin o çok güvendiğiniz strava saçmaladı malesef. Bi ara 12 km gösteriyordu en az 5km daha gittim baktım yine 12km'de. Sadece küsurat değiştirmiş.. Sigma 16.12 hız olarak ortalama 4-5km eksik ölçüyor(araç ve motosiklet ile test ettim) ama en azından süresi doğru..

34450 dosyayı görüntüle
34451 dosyayı görüntüle 34452 dosyayı görüntüle 34453 dosyayı görüntüle 34454 dosyayı görüntüle

rr500s var , cst 2.0 lastikle yokuş aşağı 60 ı falan gördüm.
Daha da fazla görürdüm de, İstanbul da insanların nereden nasıl çıkacağı belli olmuyor.
Specialized i atıcaksan talip olabilirim :p Kuzey :)

Geri