Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Selamlar,

Kullandığım Cannondale sl 1 26” bisiklete ne yazık ki oğlum zoraki el koydu :)
Cannondale’i çok beğendiğimden Muadil bir bisiklet arayışı içerisindeyim. Daha uyguna gelmesi hasebi ile 2. El tercihimdir.
İstanbul ve Altınoluk ta genelde asfalt zeminde gidiyorum ama mtb hep bana daha mantıklı geliyor.

Ne dersiniz? Sizce ne alabilirim?

Teşekkürler

Scudo
Arkadaşlar araştıra araştıra kafam epey karıştı. Rockrider 540 tam kafama yatmışken 2018 Carraro Daytona 2727 ye rastladım. ALTUS un M2000 modelini kullanmışlar aktarcı olarak. Shimano frenleri var. Rockrider ın da güzel XCR maşası var.

Bu işi ileride de devam ettirmek istiyorum carraro nun maşası için suntour yazmıyor. Olsa bile xct dir. Pek iyi şeyler yazılmamış onunla ilgili de.

Ne alırsam alayı 1 yıl içinde ihtiyaç halinde havalı maşaya (manitou m30) 1000 TL harcamayı göze aldım. RR540 ın XCR iyi idare eder gibi ama altus m370 i off road da sürekli ayar kaçırır mı, m2000 ayar kaçırmaz mı ne yapar. Çünkü m2000 de yine Altus serisi sonuçta yeni çıkarmışlar sitesinde başlangıç off road için yaptık falan diyor. (m370 de böyle bir şey yok)

Kafam karıştı yani btwin alıp 1 yıla vitesini sonra maşasını mı değiştireyim carraro alıp vites değiştirmeden maşasını mı değiştireyim

Merhaba öncelikle herkese iyi günler dilerim. 3, 3,5 maksimum 4bine kadar enduro/trail arıyorum şu anlık Scott Aspect 740 kullanmaktayım sizce ne yapmalıyım? Bu fiyata 0 fully hayal zaten. İkinci el mi almalıyım? Toplamalı mıyım?

@Egeyilmaz16

Wildfire değil de, Raceline modeline bakabilirsin ancak o model de piyasada çok az var [emoji53]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Egeyilmaz16
@mariokaldato
Hayır değil 100mm mașa 6061,7005 M kadro ve HD fren 1500 2000 arası çok bisiklet var bu özelliklere sahip ama ne alsam karar veremedim sana 1,5 arası bisiklet sayabilirim 1500 biraz az tabiki ama 100 200 artırabilirim veya internet sitelerindeki oynamalar ile bulabilirim aradığım bütçeye

@Egeyilmaz16
Ok kib

• Beğen
Tepkiler: rhaegar
3000-3500 TL arasında xc bisiklet bakıyorum. Aklımda Ghost Kato 3 27.5 ve Scott Aspect 730 arasında kaldım benim için öncelik sırasıyla kadro, jant, gidon ve maşa. Bu 2 bisiklet dışındaki önerilerinizi de bekliyorum ayrıca bir sorum daha var Scott mı daha iyi marka Ghost mu?

Arkadaşlar 1 hafta sonra tek kişi olarak HB polo aracımla İstanbul-Rize arası yolculuğum olacak. Bisikletimi de yanımda getirmek istiyorum. 2 tekeri de söküp arka koltukların önündeki boşluğa sığdırabilir miyim ? Aslında sığdırmak cok sorun olmaz ama sabitlemek sıkıntı olacak gibi. Böyle bir tecrübe yaşamış olan arkadaşımız varsa tavsiyelerini bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar haziran ayında büyük hevesle yol bisikletine geçtim mosso cavailer claris 2018 model aldım ancak mtb deki o rahatlığı en önemlisi özgürlüğü yakalayamadım hep bir kısıtlama içindesin bana göre olmadığını anladım üstüne ekleyip tekrar MTB döneceğim 3 bin civarı mtb önerileri nelerdir üstündeki parça kadar kadronun renkleride benim için önemli öneriye açığım

Dosyalar

• 07B6BFFF-C779-410A-8487-8A1BF9812E46.jpeg
    07B6BFFF-C779-410A-8487-8A1BF9812E46.jpeg
    128,8 KB · Okunma: 44
Selam 1.80 boyunda olan ben dağ bisikleti almaya karar verdim. Bütçe max 1400. Salcano ng 450 hd alıcaktım ama bulunduğum yerde bulamadım. Bana öneride bulunur musunuz?

Öncelikle herkese merhaba. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Benim Salcano Hector 26 MD dağ bisikletim var. Ben bu bisikletle uzun yollar yapmayı amaçlıyorum. Dağ bisikleti olmasına rağmen ben bu bisikletle uzun yol yapmayı planlıyorum. Dağ bisikleti amacıyla hiç kullanmıyorum, hep asfalttayım. Bu sebeple de ben bu bisikleti yola uygun dizayn etmeyi düşünüyorum. Şu anlık lastikleri değitirdim, yol lastiği taktırdım. Benim asıl sorum, bisikletimde biri maşada, biri de kadroda olmak üzere 2 amortisör var. Bunlar uzun yolda çok kötü etkiliyorlar. Kadroyu ve maşayı değişmeye kalksam bisikletin fiyatını geçecek, benim için de bir hayli fazla bir masraf. Bu sebeple de bu amortisörleri iptal etmek için bir plan yaptım. Onu sizlere danışacağım.
Maşadaki ön süspansiyon lastiğe sürtmeyecek şekilde aşağı basılıp kaynak yapılarak sabitlenecek. Nedeni: Süspansiyonu iptal etmek ve gidonu aşağı indirip rüzgara karşı gidişleri kolaylaştırmak.
Kadrodaki amortisörü söküp yerine bir metal kaynatmak. Nedeni: Amortisörü iptal edip kadroyu sabit tutmak.
Sele borusu ve kadro arasındaki boşluğa bir metal kaynatmak. Nedeni: Kadronun tamamen sabit ve hareketsiz olmasını sağlamak.
Dediklerimi şimdilik photoshopta deneme amaçlı yaptım. (Resimler temsilidir. İnternetten alınmıştır. Modeli benim bisikletimle aynıdır.)
Bisikletin orijinal hali:
Bznb3D.jpg

Anlattıklarımın uygulanmış hali:
2adoBN.jpg

Sizce nasıl fikir? İşe yarar mı? Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
3000-3500 civarı MTB toplamayı düşünüyorum yardımcı olacak varmı

Merhaba ben yakın zamanda bir bisiklet almayı düşünüyorum ama nasıl bir bisiklet alacağımi bilmiyorum öncelikle kullanacağım güzergahta yokuşlar çok beni yormayacak bir bisiklet istiyorum 1500 tl ye kadar limitim var carraro almayı düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum

@gökhanşahin
dağ bisikleti kullanılmaz diye birşey yok ama @hamlet2006 Süleyman Abinin de dediği gibi şehir içinde yorma ihtimali çok yüksek. Anca çok hafif karbon bir mtb ve çok çok iyi bir maşa ile şehir bisikleti kombinasyonunu yakalanabilir bu da çok gereksiz bir maliyet demek.
Bu yüzden en iyisi sabit maşalı bir hibrid bisiklet. Ör: Mosso 771tb

@ibrahim_tosun dostum çok göze batmıyor aslında ilerde istediğin bir sticker ile değiştirirsin önemi olan senin istediğin özelliklere sahip olup olmaması ;)

@frkn5114
mosso blackedition var f/p uyumu yüksektir Full Altus mevcut (link)
carraro daytona 2924 fitesler tourney , mosso varken çok tavsiye etmem (link)
sedona 910 var oda f/p olduğu söylenmez açıkçası (link)

@Egeyilmaz16
o fiyata alınabilecek en iyi seçenek :harika:

@Alid67
bu fiyatlara canondale Cannondale Trail 6 , mosso 2971 full deore, GHOST KATO 4.9, Carraro Big 2920 tavsiye edebilirim.

@5usu6
saydığınız markalar zaten iyi markalar o kötü digeri iyi şeklinde bir yorum yapılmaz. Ancak verdiğiniz kriterlerde ghostta altus ve deore set görülürken, scott da aynı compenantlar görünüyor. Aynı fiyat seğmentinde ben 29 jant ve yüksek donanımlı bir bisiklet öneririm.
Mesala
1-CARRARO BIG 2922 Full XT ve rock shox maşaya sahip.
2-Mosso GROOVY CArbon ve havalı maşa var Full Deore
3-Donanımı düşük ama Marka olsun dersende Cube Cube Aim SL 29 ve Scott Scale 990 öneririm.
Ama yukarıda saydıklarımdan hangisi dersen Big 2922yi tercih ederim herşeyi XT çünkü

Selam dostlar seneye bisikleti değiştirmeyi istiyorum araştırmaya şimdiden başladım. Şuan NG450 27.5 HD kullanıyorum, 2500-3000₺ kadar sıfır veya temiz olursa ikinci el olabilir bir MTB tavsiyesi bekliyorum bu fiyata alabileceğim en iyi komponente sahip bisiklet olmalı.

Geri