Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@LostParadise hocam ben 9 yaşındaki çocuğuma 15 gün önce Kronxc 100 aldım ,13-14 yaşına kadar rahatlıkla sürebilir, hani üst düzey değil ama kötüde değil , oğlum beğenerek sürüyor :harika:
Giddi gidiyor dan aldım 50 lira world hediye puanı verdi , bisiklet bana 957 Tl ye maloldu ve 3 taksit , 2 haftadır sürüşlerimiz de herhangi bir sorun çıkmadı , tercih sizin tabi :harika: ki

merhaba güle güle kullasın kazasız belasız. kaç jant aldınız bisikleti? Bende 8 yaşındaki oğluma bakacağım

Scudo
Oğlum için 24 jant aldım, çok şükür bir sorun çıkmadı, hesaplı diye aldım geçiş dönemi bisikleti anlayacağınız:harika:

Oğlum için 24 jant aldım, çok şükür bir sorun çıkmadı, hesaplı diye aldım geçiş dönemi bisikleti anlayacağınız:harika:
Tabi mantıklı bir karar belli bir süre binebilecekler zaten.
Buarada Kron ile ilgili iyi yorumlar yok demişsiniz ne tür olumsuzluklar duydunuz?
Bu XC 1000 modeli çok alt seviye değil onda da sıkıntı olabilir mi?

Buradaki kullanıcı yorumları olsun, forum donanım daki kullanıcı yorumları olsun beni bu markadan soğuttu, geçen yıl kendime alacaktım Merzifon daki yine bir bisikletçi kronik maşa ve gidon sorunları olduğunu söyledi, kendime almaktan vazgeçtim, ama bir arkadaşım xc 500 aldı, kullanmadım fakat iyi bir bisiklet olduğunu söyledi.

Herkes bir şeyler söylüyor, 24 jant oğlumun bisikletini sürdüm, bir sorun görmedim, daha sonra çıkarmı zaman gösterecek, bu yaz net yorumumu yaparım. Sabah nöbetten çıkarken sağlam bisikletçi bir arkadaşım da keşke başka bir marka alsaydın dedi. Zaman gösterecek fazla söze gerek yok. :harika:

219484 dosyayı görüntüle
Merhaba tekrar.
Bisikletimin arka tekeri bu şekilde. Ön teker gibi mandallı olsun istiyorum. Götürdüğüm bisikletçi "mtb için sağlıklı olmaz, değiştirmeyelim" dedi. Ama bazı mtblerde iki tekerin de mandallı olduğunu gördüm. Değiştirsem sorun yaşar mıyım? Değiştiren var mı?
Benim arka teker mandallı sıkıntı yok hatta daha iyi bence

@Kusvâ
Sizde mi sonradan değiştirip mandal taktınız?

Herkese iyi akşamlar, yukarıda da bahsini ettiğim Kron XC 1000 model bisikletin fotoğrafları geldi detaylı bakayım diye istemiştim. Resimlerde gözüme birşey takıldı. Bu konuda işin tekniğini bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Ben kadronun arkasında tekerleğin vidasının bulunduğu birleşme noktasının kaynak yerini açıkçası biraz iptidai .kusura bakmayın teknik olarak tam yerin adını bilmediğim için böyle tarif ettim. Diğer marka model bisikletlerde baktım, inceledim. Bazıları gayet güzel yapmış oraya ayrı bir kulak yapmış ve kaynak bölgelerini vidanın uzaklarına konumlandırmış. Fakat burda sanki vidalamayı tam kadronun kaynak bölgesinin dibine yapmış ve orayı bozmuş gibi görünüyor. Diğer resimdekine bakarsanız orada daha olması gibiymiş gibi görünüyor. 180609c4-33f6-4379-b515-7abc949b70bc.JPGImage-1.jpg

Son düzenleme:
@Efe_s IMG_20200226_003331.jpg

Hocam her marka kendi kadro argesini farklı şekilde yapıyor buda Peugeot dağ bisikletimden değişiklik olması normal kırık çatlak yoksa korkacak bişey olacağını sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Efe_s 219722 dosyayı görüntüle

Hocam her marka kendi kadro argesini farklı şekilde yapıyor buda Peugeot dağ bisikletimden değişiklik olması normal kırık çatlak yoksa korkacak bişey olacağını sanmıyorum
Dediğinize katılıyorum ama örnek olarak sizin bisiklette bahsettiğim bölge daha başarılı bir şekilde yapılmış gibi görünüyor. Yolladığım resimlerin ilkinde arka göbeğin bağlı olduğu arka bacak ile çeki borusu nun (parçaların isimleri buymuş) arasındaki parça çok eğriti görünüyor. bir kere üstte kaynak yerinin dibinden bir vidalama olayı sıkıntı diğeri ise dikkat ederseniz parça çeki borusu ile tam öpüşmüyor ve o şekilde kaynaklanmış.

Dediğinize katılıyorum ama örnek olarak sizin bisiklette bahsettiğim bölge daha başarılı bir şekilde yapılmış gibi görünüyor. Yolladığım resimlerin ilkinde arka göbeğin bağlı olduğu arka bacak ile çeki borusu nun (parçaların isimleri buymuş) arasındaki parça çok eğriti görünüyor. bir kere üstte kaynak yerinin dibinden bir vidalama olayı sıkıntı diğeri ise dikkat ederseniz parça çeki borusu ile tam öpüşmüyor ve o şekilde kaynaklanmış.
Markaların kaynak titizliği vs değişebiliyo bazıları kaynağı parça kesimini vs çok iyi yaparken bazıları biraz daha özensiz kalabiliyo

Markaların kaynak titizliği vs değişebiliyo bazıları kaynağı parça kesimini vs çok iyi yaparken bazıları biraz daha özensiz kalabiliyo
Haklısınız bu gönderdiğim bu örnekte de tam olarak bu özensiz olana denk gelmişiz görüldüğü gibi. Bisikleti tam satın alma noktasına gelmişken gözüme takılan bu detaydan dolayı bisikleti satın almaktan vazgeçmeme sebep oldu. Hemde aynı markanın seviye olarak daha düşük modellerinde bile daha özenli bir duruma şahit olduktan sonra...

Haklısınız bu gönderdiğim bu örnekte de tam olarak bu özensiz olana denk gelmişiz görüldüğü gibi. Bisikleti tam satın alma noktasına gelmişken gözüme takılan bu detaydan dolayı bisikleti satın almaktan vazgeçmeme sebep oldu. Hemde aynı markanın seviye olarak daha düşük modellerinde bile daha özenli bir duruma şahit olduktan sonra...
İmkanınız varsa olduğunuz şehirden görerek ve deneyerek alın kadro boyu size uygun olmazsa boyun diz ağrıları yapar hem detaylarıda görürsünüz

Yaklaşık 17yil aradan sonra tekrar bisiklete binmek istiyorum. Bisiklet hakkında aklımda pek bişey kalmamış. Sizce bu bisiklet nasıl alınır mı ya da bunu alana kadar tavsiye edebileceğiniz başka bir bisiklet varmıdır.
(CARRARO BIG 2912)

Yaklaşık 17yil aradan sonra tekrar bisiklete binmek istiyorum. Bisiklet hakkında aklımda pek bişey kalmamış. Sizce bu bisiklet nasıl alınır mı ya da bunu alana kadar tavsiye edebileceğiniz başka bir bisiklet varmıdır.
(CARRARO BIG 2912)
Kullanan çok kişi var ama niye 29"? Kusura bakmayın da şahsen 29" tekeri hiç içim almıyor 🙂.

(CARRARO BIG 2912)
Bisiklet almak öyle gerçekten kolay birşey değil eğer biraz titiz ve detaycıysanız (benim gibi) oldukça çetrefilli bir hal alıyor. Belli bir bütçe ve donanım seviyesi ile yola koyuluyorsunuz bir bisiklet beğeniyorsunuz kadro boyu uymuyor kadro boyu uyan sizin bütçeye ya fazla geliyor yada istediğiniz donanım seviyesinin altında kalıyor yada rengini hiç beğenmiyorsunuz .
Daha önce dediğim gibi birazda dikkatli ve titizseniz işiniz zorlaşıyor.

Öncelikle bisikleti almak için yazı bekliyorum max. 2500 Tl bütçe ile tavsiye ettiğiniz dağ bisikleti varmı çamurluğuda olsun veya sizce çamurluğa gerek varmı

yazı çok bekleme paran varsa araştırabilirsin , çamurluk yaz için o kadar da önemli değil , sezon sonuna doğru taktırırsınız çok pahalı da bir şey değil , bisikletçiye gidip kadro boy ölçünüzü öğrenmeniz gerekli , bilmiyorum daha önce tecrübeniz var mı yok mu , ikinci el mi düşünüyorsunuz sıfır mı , anlamıyorsanız bir bilenle gidin derim , o bütçeye ikinci el birinci sınıf çok iyi bisikletler alabilirsiniz veya sıfır bisikletler. Buradan direk sunu alın bunu alın demek çok mantıklı olmaz, siz araştırın biraz bilgi sahibi olun , sorularınıza daha sonra eminim bir çok arkadaş yardımcı olacaktır. :harika:

• Beğen
Tepkiler: 𝕥𝓪lℍค
Merhaba ben de mtb'ye giriş yapmak için cube analog (2018) ile scott scale(2016) modelleri arasında kaldım. Yada önereceğiniz ikinci el marka model var mıdır ?
Bu modellerde vitesler deore, maşaları farklı bazıları rockshox bazı modeller suntour. Bunlar ne kadar önem arzeder.
Hem işe gidip gelirken hem arazide kullanmak istiyorum.

Geri