Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

26 jant ile 27,5 jant arasında sürüş keyfi ve hız gibi şeylerde ne kadar fark var?

Scudo
26-27.5 aslında çok fark yok , turco sana bahsetmiştim hatırlarsan , sadece kadro büyüdükçe hakimiyette fark oluşuyor, evet 27.5 düz yolda daha fazla mesafe katediyor 26 ya göre, ama arazide film kopuyor. 26 hakimiyeti daha kolay oluyor, tabi kadro boyu kişinin kadro ile olan boy - kilo oranı ve tecrübe her şeyi değiştiriyor. Tabi dağ bisikleti için dedim ben bunu , yol bisikletinin 27.5 var mı bilmiyorum 😃

• Beğen
Tepkiler: turco
26 jant ile 27,5 jant arasında sürüş keyfi ve hız gibi şeylerde ne kadar fark var?
Ben şuan 27.5 jant bir bisiklete sahibim önceki bisikletim 26 jant tı. Daha yeni aldığım için sadec 2 defa kullanma şansım oldu. 26 ve 27.5 arasında daha belirgin bir fark hissetmedim. Tabi Dağda bayırda test etme şansım olmadı ama düz kullanımda yol alma açısında bir farkı olduğu bir gerçek nasıl 29 jantın da 27.5 janta göre farkı olduğu gibi. Ama burda söz konusu Dağ bisikleti olduğu için asıl gözlemlenmesi gereken ortam Dağda arazidedir. Kadro boyu aynı kaldığı sürece tecrübe ile adapte olunmayacak birşey değil bence... İnternette araştırırsanız Giant firmasının bu 3 Jant boyutu ile ilgili yapmış olduğu testlerde ve çalışmalarda en optimum olanın 27.5 Jant çıktığı sonucuna varmış olduğunu görebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: turco
Arkadaşlar benimde tavsiyeye ihtiyacım var 4000 tl bütçem var 27.5 inç dağ bisikletlerine bakıyorum.
Birde mosso 7571 tb deore hakkında yorum alabilir miyim teknik özelliklerini de yazıyorum değerlendirmelerinize ihtiyacım var

KADRO
MAŞA
AYNAKOL
RUBLE
VİTES KOLU
ARKA ATTIRICI
ÖN ATTIRICI
ZİNCİR
FREN
ORTA GÖBEK
PEDAL
HAZNE
JANT
LASTİK
AĞIRLIK
7571-7005 TRIPLE BUTTED ALLOY
SUNTOUR SF-15-XCM-DS-RL
SHIMANO DEORE FC-M610-L
SHIMANO CS-HG500-10
SHIMANO DEORE SL-M610 3X10
SHIMANO DEORE RD-M610 SGS
SHIMANO DEORE FD-M610
SHIMANO DEORE CN-HG54
SHIMANO DEORE BL-M615 (HİDROLİK)
SHIMANO SM-BB52
HF893 ALLOY
DEORE HB-M615 - FH-M615
STARRIMS J20S
MAXXIS IKON 27,5X2.20
13,40kg

Arkadaşlar benimde tavsiyeye ihtiyacım var 4000 tl bütçem var 27.5 inç dağ bisikletlerine bakıyorum.
Birde mosso 7571 tb deore hakkında yorum alabilir miyim teknik özelliklerini de yazıyorum değerlendirmelerinize ihtiyacım var

KADRO
MAŞA
AYNAKOL
RUBLE
VİTES KOLU
ARKA ATTIRICI
ÖN ATTIRICI
ZİNCİR
FREN
ORTA GÖBEK
PEDAL
HAZNE
JANT
LASTİK
AĞIRLIK
7571-7005 TRIPLE BUTTED ALLOY
SUNTOUR SF-15-XCM-DS-RL
SHIMANO DEORE FC-M610-L
SHIMANO CS-HG500-10
SHIMANO DEORE SL-M610 3X10
SHIMANO DEORE RD-M610 SGS
SHIMANO DEORE FD-M610
SHIMANO DEORE CN-HG54
SHIMANO DEORE BL-M615 (HİDROLİK)
SHIMANO SM-BB52
HF893 ALLOY
DEORE HB-M615 - FH-M615
STARRIMS J20S
MAXXIS IKON 27,5X2.20
13,40kg
üstünde ful deore set olması olsun kadrosu olsun benim kişisel görüşüm güzel bir bisiklet. Kadro boyu uygunsa olabilir. Ama Lastikler falan söylenildiği gibi maxxis mi ona dikkat edin birde jantlar.
geçen haftalarda bence sizin gibi bisiklet arıyordum bir bisikletçide Mosso 681 XC SLX buldum kutusundaydı açtık baktık ne maxxis lastik var
üstünde nede starrims jant. Firmaya yazı yazdım sipariş versem ürün birebir aynı mı gelir diye cevap veren yok. O yüzden midem bulandı ve vazgeçtim bende.

@Efe_s zaten kalmamış artık getirmiyorlar bu modeli bayağı araştırdım sadece 5 tane satılık var Türkiye genelinde şimdi şuna bakıyorum bilgisi olan veya kullanan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim
(link)

Merhaba, sitede yeniyim. Liseden sonra bisiklete binemedim (yaş 27). Eski 90 lı yılların emektar Salcano paslı bir şekilde yatıyor hala. Bu aralar 27,5 inç MTB veya Hibrit türü bisiklet arayışında olduğumdan siteye üye oldum ve siz tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacaktı. Öncelikle kadro üreten bir üreticiden bisiklet alınmasını duymuştum, arkadaşımın tavsiyesi üzerine Mosso markasına odaklandım. Fakat bulunduğum il merkezinde bayi olmadığından deneme şansım yok. Öte yandan bisiklet parçaları hakkında araştırmaya girdim tourney, altus, deore vs... Şimdi asıl sorum şu arkadaşlar mesela altus yerine acera sistemli bisiklet mi alsam çok mu değişir hissiyat veya deneyim nasıl olur. Aşağıda aynı marka Mosso modelleri için arada dağlar kadar fark var mıdır. Giriş seviyesi tourney altus ama ben bisikleti bir defa alacağım için güzel olsun istiyorum maksimum bütçe 2500-3000 arası olabilir. Aşağıda da araştırdığım bir kaç model var siz hangisini veya başka hangi modeli önerirsiniz, öneri ve yorumlarınıza açığım (Konu nasıl açılıyor bilmiyorum, ben de bu konunu altına yorum yazdım uzun oldu kusura bakmayın).

Mosso 27-5-black-edition-h-bisiklet
Mosso 27-5-raceline-h-bisiklet
Salcano Astro S 27,5 HD
whistle-28-guipago-1827-erkek-sehir-27-v-hd/
Mosso legarda-2027-msm-h-bisiklet

@mcihankaya Hocam forumda moso kullanıcılar klübü var, mosso incelemelerini ordan takip edin.

Salcano astrolar genelde altus sistem. Altus girişten ziyada orta bir sistem. Dağ bisikleti olarak salcano astrolar çok kötü değil. Sedona dağ bisikletinide bakabilirsiniz,
Arama butonuna konu başlığını yazınca bir dünya başlık çıkıyor
Mosso kullanıcılar klübü yazınca çıkıyor, iyi forumlar. Bisiklete geri dönmekle çok iyi bir karar vermişsiniz.:harika:

• Beğen
Tepkiler: mcihankaya
Mrb, Ghost se 2000 modeli var boyum 178 bacak boyum 78 bisikletin kadrosu yazmiyor. 52 cm olcmus. Sizce uygun mu?

Şehir tur bisiklet seçimi başlığına bakarsanız net bilgileri alırsınız arama butonunda şehir tur diye yazarsanız çıkar efendim. :harika:

Şehir tur bisiklet seçimi başlığına bakarsanız net bilgileri alırsınız arama butonunda şehir tur diye yazarsanız çıkar efendim. :harika:
26 jant ve kendi boyu kisa ama sorun yasamadigini iddia ediyor:) birebir kullanicilara sormak istedim ben de

Dağ bisikleti bakmıyorsunuz değilmi , sorduğunuz bisiklet yol bisikleti

Dag bisikletine bakiyorum ama kadro olcusunu bilmiyor olcunce 52 cm dedi bu da 21 inc yapiyor boyum 178 bisiklet 26 jant. Deneme sansim yok uzak bir yerden alacagim bu yuzden

Bak kardeşim 20 inç büyük bir ihtimal 26 jansa olur boyuna, 27.5 jantsa arazide zorlar. 29 jantsa hem arazide hemde yolda zorlar.

Senin boy ölçüneen uygunu 27.5 jant ve 16 veya 18 inç, sağlıklı ve dengeli bir sürüş için.

Benim bpy1.68 bacak ölçümü ölçmedim. Bende 26 jant 16 kadro dağ bisikleti var. Düz yolda ve arazide dilediğim gibi kullanabiliyorum. Tahmini ölçüleri verdiğim bilgiler ölçüsünde değerlendir. Yarın bir bisikletçiden doru ölçüleri test ederek alabilirsin.

Geçen gördüm 8yaşında bif kız çocuğu 27.5 jant 18 kadro sürüyordu. Fakat belli bir bedene oturmuş bizler uygun kadroyu bulamazsak ağrı ve sızı oluyor. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.:)

Bak kardeşim 20 inç büyük bir ihtimal 26 jansa olur boyuna, 27.5 jantsa arazide zorlar. 29 jantsa hem arazide hemde yolda zorlar.

Senin boy ölçüneen uygunu 27.5 jant ve 16 veya 18 inç, sağlıklı ve dengeli bir sürüş için.

Benim bpy1.68 bacak ölçümü ölçmedim. Bende 26 jant 16 kadro dağ bisikleti var. Düz yolda ve arazide dilediğim gibi kullanabiliyorum. Tahmini ölçüleri verdiğim bilgiler ölçüsünde değerlendir. Yarın bir bisikletçiden doru ölçüleri test ederek alabilirsin.

Geçen gördüm 8yaşında bif kız çocuğu 27.5 jant 18 kadro sürüyordu. Fakat belli bir bedene oturmuş bizler uygun kadroyu bulamazsak ağrı ve sızı oluyor. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.:)
Teşekkür ederim düşünüp karar verecegim😇 markaların kadroları da farklı sanirim ister istemez olculerde oynama oluyor. Teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@koraysenay evet ölçüler tutmayabiliyor, en güzeli test etmek.:harika:

• Beğen
Tepkiler: koraysenay
Peki, ortalama bir dağ bisikletiyle merdiven-drop gibi işlere girilir mi ?

Sürekli problem çıkarır, bugün arazide 20-25 km attım merdiven atlamayı drop olayını pek bilmem ama, agresif surerim genelde bisikletimede acimam, maşa sorunları oluyor, yada bir yerini carpiyorsun. Benim bisiklet Sedona 710 var ortalama bir bisiklet, dediğin işleri yapabilirde yapamayabilirde çünkü tek amartisorlu. Ama amortisör drop veya merdiven sürüşlerinde. 2 olursa tadından yenmez :harika:
:bsmagryr:
Net bir cevap olmadı kusura kalma. Merdiven ve drop hiç denemedim. 44 ünden sonrada müthiş olur aslında:harika:

Artık sen anlatırsın , merdiveni ve dropu nasıl yaptığını. Yada niye yaptığını :)

• Beğen
Tepkiler: msaid2424
Sürekli problem çıkarır, bugün arazide 20-25 km attım merdiven atlamayı drop olayını pek bilmem ama, agresif surerim genelde bisikletimede acimam, maşa sorunları oluyor, yada bir yerini carpiyorsun. Benim bisiklet Sedona 710 var ortalama bir bisiklet, dediğin işleri yapabilirde yapamayabilirde çünkü tek amartisorlu. Ama amortisör drop veya merdiven sürüşlerinde. 2 olursa tadından yenmez :harika:
:bsmagryr:
Net bir cevap olmadı kusura kalma. Merdiven ve drop hiç denemedim. 44 ünden sonrada müthiş olur aslında:harika:

Artık sen anlatırsın , merdiveni ve dropu nasıl yaptığını. Yada niye yaptığını :)
Eyvallah, orta amortisörlü bakayım ben de :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@msaid2424 orta amartüsörlüdeki sıkıntıda aşırı yorması hocam,zaten bu konuyu biliyorsunuzdur. :harika:

• Beğen
Tepkiler: msaid2424
Geri