Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

170cm için 16'' yada 17'' genelde idealdir. Kadro ölçüsü ile alakalı.

Scudo
@Koray Kuşçu teşekkür ederim yukarıda necmeddin abi 170 boy için 29 jant çok büyük dedi jant boy ile bağlantılı mı ki yoksa 18 kadro bisiklet 29 jant ise mi bana büyük gelir anlamadım orasını
Bisikleti deneyip size uygununu alabilirsiniz. Yetişkin bir insan için (gelişim bozukluğu yoksa) tekere değil gövdeye (kadroya) göre bisiklet seçersiniz.
180 cm boyum var (sanırım😅) ama 27,5" tekerli bir bisiklete biniyorum. 29" tekerler gözüme hoş görünmüyor da.😁

@SevenTeen kardeşim 26 jant 16 kadro sana az ufak gelir ama sürebilirsin.
26 jant 18 kadroyu zorlanmadan rahat sürersin.
27.5 16 kadro olur rahat sürersin.
27.5 18 kadro seni zorlar süremez demiyorum.
yukarıda yazdıklarımın üstü jant ve kadro zorlayacak seni ,dağ bisikletinde süremezsin demiyorum . Dengeli bir sürüş için boy kadro ölçüleri önemlidir. Bende de dağ bisikleti var her yerde sürmeyi seviyorum , sen demişsin ki çoğunluk şehirde süreceğim Antalya nın sıcağında dağ bisikleti sürekli süreceksen yorar demek istedim. Bunu bilerek al kararırını ona göre ver. Ben yol bisikletini de şehir bisikletini de sevmeyen biriyim tabiatıma aykırı. Yolda sürerken yada şehirde zorlanıyorum ama dertlenmiyorum. Ve bu beni bisiklet sürmekten alıkoymadı. Bisiklet üretimi mühendislik işi olduğu için 26 jant yada 27.5 jant yükseltiminde firmaların belirlenen kadro boylarına bakmalı. Dağ bisikletlerinde de bazen sapa saçma kadro ölçülerinde tutarsızlıklar oluyor. Almadan test etmeden ideal boy ölçüne bakmadan bir bisiklet almak çok doğru karar değil. Değişiklik olsa bile 500 liradan başlıyor jant değişikliği gerek yok yalan yere masrafa.

Bu bisikletin daha düşük setini bir arkadaşıma aldım. Kadro uyumu çok iyi. 26 jant 18 kadro kullanan arkadaş 180 e yakın arazide rahat sürüyor. Ghostun kadro dizaynı harika. Bisiklet temizse kırığı, çıkığı , çatlağı yoksa pazarlık yap al. Fiyat biraz yüksek.

Gerçekten bu forumu keşfettiğim için şanslıyım. Tabi insan ilgi alanı değiştikçe ilgi alanına göre bilgi paylaşımlarının peşine düşüyor. Ben de işallah motosikleti satıp bisiklete geçiş yapıcam sizlerin bilgilerinden oldukça faydalanacağım demektir. Ne şanslıyım :D

Öncelikle herkese selamlar grupta yeniyim o yüzden konu açmama izin vermedi. Bisiklet alıcağım bu 1-2 ay içinde şimdiden ne alacağımı kararlaştırmak istiyorum. 1500(+200-250) Kadar bir bütçem var. Ekipmanda alacağım için max. 2000 TL bütçe ayırdım. Öncelikle 110KG olduğum için düzgün bir bisiklet bulamadım. Okula giderken, köye giderken vs süreceğim. Adana yolları biraz dağınıktır. O yüzden Sadece ÖN Amartisörlü bir bisiklet önerirseniz sevinirim sağ olun şimdiden.

Kendi kullandığım modeli tavsiye ederim. Ben çok memnunum. Carraro Daytona 2927. Ben 2. el çok temizini 1.750'ye almıştım.
Öncelikle herkese selamlar grupta yeniyim o yüzden konu açmama izin vermedi. Bisiklet alıcağım bu 1-2 ay içinde şimdiden ne alacağımı kararlaştırmak istiyorum. 1500(+200-250) Kadar bir bütçem var. Ekipmanda alacağım için max. 2000 TL bütçe ayırdım. Öncelikle 110KG olduğum için düzgün bir bisiklet bulamadım. Okula giderken, köye giderken vs süreceğim. Adana yolları biraz dağınıktır. O yüzden Sadece ÖN Amartisörlü bir bisiklet önerirseniz sevinirim sağ olun şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Demilato Salcano NG 444 V ve Bisan MTX 7300 HYD modellerini sıfır olarak indirimle 1700-1750 TL ye kadar bulabileceğini düşünüyorum. Daha uygun fiyat dersen de Ümit Camaro 2960 HYD modelini önerebilirim fiyatı 1569 TL tabi bayi indirimini de düşününce daha da düşecek. Üç bisiklet de kilitlenebilir maşaya sahip. İkinci el olarak forumdan faydalı tavsiye de bulunanlar da olacaktır. Şimdiden bisikletini güle güle ve sağlıklı bir şekilde kullaman dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Herkese iyi günler, foruma yeni katıldım. Bir dağ bisikleti edinmek istiyorum. Bisiklet için (ekipmanlar hariç) bütcem 7000 TL. Bu fiyatlarda bir çok marka ve model bulunduğundan secim sansı zorlaşıyor. Önerilerinizi bekliyorum

Herkese iyi günler, foruma yeni katıldım. Bir dağ bisikleti edinmek istiyorum. Bisiklet için (ekipmanlar hariç) bütcem 7000 TL. Bu fiyatlarda bir çok marka ve model bulunduğundan secim sansı zorlaşıyor. Önerilerinizi bekliyorum
İnternet hemen herkesin ulaşabileceği bir kaynak artık. Markaları da az çok biliyorsunuzdur. Bence yazarak çok kolay bulabilirsiniz aradığınız bisikleti. Teknik ayrıntıları daha sonra konuşulur.

Arkadaşlar bana vermiş olduğunuz değerli tavsiyeleriniz için hepinize teşekkürler 10.05.2020 tarihi itibarı ile aranıza mosso raceline 27.5 h ile katılmış bulunmaktayım 😊
Güle güle kullanın. Tekerinize taş değmesin.

• Beğen
Tepkiler: SevenTeen
Kazasız belasız kullan.
Arkadaşlar bana vermiş olduğunuz değerli tavsiyeleriniz için hepinize teşekkürler 10.05.2020 tarihi itibarı ile aranıza mosso raceline 27.5 h ile katılmış bulunmaktayım 😊

• Beğen
@SevenTeen hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde pedallayın. :harika:

• Beğen
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Sanırım Salcano alıcağım.

Merhaba bisiklet konusunda çok bir bilgim yok max 2000 tl ye kadar 26 veya 27.5 jant dağ bisikleti tavsiye edebilirmisiniz.

Geri