Merhaba Üstadlar!
Yenice bisiklet tutkusuna kapılmış ancak evvelinden doğa aşığı olan birisi olarak değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Maksimum 1500-2000 TL bütçe ile bir dağ bisikleti almaya karar verdim.
Kullanım alanımın çimlerden ziyade çamurlu-engebeli araziler, ormanlık alanlar, patika veya taşlı yollar veyahutta daha ağır arazi şartları olacağını bilerek tavsiyelerde bulunmanızı rica ediyorum.
Ayrıca her ne kadar dağ bisikleti istesem de mecburen asfalt yolda da kullanmak zorunda kalacağım. Belki de şehirler arası turlara da katılacağım. Her iki durum için tek bisikletten maksimum verimi alamayacağım hususunun farkındayım. Ancak değerli önerilerinize bu durumu da dahil ederseniz gerçekten memnun olurum. Mesela bu sıkıntıyı gidermek için farklı lastikler temin etmek yeterli olacak mıdır? Yoksa X modeli alırsan her iki alan için de tatmin edici olur diyebilir misiniz?
Tavsiyelerinizi kolaylaştırabilmek adına belirtmek gereği duydum. Mersin, Tarsus ilçesinden Antalya Olimposa kadar yayan yürüyerek gidecek kafada bir adam var karşınızda. Yani kimilerince rezillik diye tabir edilen bir çok zorluktan haz duyan birisiyim. Şu modeli al, şu sıkıntıları yaşarsın ama bunun dışında da bu bisiklet seni krallar gibi hissettirir diyeceğiniz bir model muhtemelen vardır. Bu bütçe ile alabileceğim amacıma uygun en kaliteli ve verimli model hangisi olabilir?
Şimdiden değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz ve hatta ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Tecrübelerinizden hakkıyla faydalanabilmek ve aranızdan birisi olabilmek adına forumda bolca zaman geçireceğim.
Hoşçakalın.