Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar, 2 arkadaş bisiklet almak istiyoruz.
Bir tane şehir/tur bisikleti, bir tane de MTB almayı düşünüyoruz.

Araştırmalarımız genelde hangi marka alınmalı yönünde oldu ilk etapta fakat kullanmadığımız için sadece okuduğumuz kadar biliyoruz. Diğer parçaları zaten bilmiyoruz ve çok karmaşık geliyor şu an sıfır bilgili 2 kişi için...

Cannondale
Corratec
Cube
Focus
Ghost
Giant
Merida
Scott
Specialized
Trek

Bu markaların en iyiler olduğunu yazıyorlar genelde kullanıcılar ama bizim için önemli olan markadan ziyade uzun ömürlü kaliteli kadro ve sağlam bileşenleri bir arada kullanması. Yani yukarıdaki markalar olması şart DEĞİLDİR. Satış sonrası garanti destek servis ağı ne kadar yaygın ve ne kadar arkasında duruyor ürünün ve müşteriyle iletişimler sadece satana kadar değil de üründe en ufak sorunda yardımcı oluyor olmaları. Yedek parçalarında ve tamirinde sorun yaşamak istemiyoruz. Çünkü anlamıyoruz. Ve son olarak bir heves ile alıyoruz fakat üç ay sonra bizlik değilmiş diyip ya da çok güzelmiş ya daha iyisini alalım yükseltelim bunları derken, 2.el olarak hem çok fazla maddi bir zarar olsun istemiyoruz hem de tutulan modeller olmasını istiyoruz ki satarken de zorlanmayalım. Bunları da göz önünde bulundurarak yardımcı olabilirseniz çok seviniriz...

Şehir/tur bisikleti kullanacak arkadaş;

Sıfır için bütçe 15-18 bin TL / ikinci el için 8-10 bin TL bütçesi mevcut. ( Ufak meblağı olmak kaydıyla alt/üst fiyatlardaki ürün tavsiyeleri de olabilir tabiki )
+ 1.79 boyunda 95 kilo ve 79cm bacak boyu var.
+ 27.5 inç ve üzeri jant boyu
+ Vites tercihi yok
+ Düz karbon maşa ya da gidondan kilitlenebilir ön amortisör.
+ Disk fren
+ Düz gidon
+ Alüminyum kadro ( karbona paramız yetişmez :) )

MTB bisikleti kullanacak arkadaş;
Sıfır için bütçe 9-10 bin TL / ikinci el için 7-8 bin TL bütçesi mevcut. ( Ufak meblağı olmak kaydıyla alt/üst fiyatlardaki ürün tavsiyeleri de olabilir tabiki )
+ 1.83 boyunda 75 kilo ve 84cm bacak boyu var.
+ 21 vites ve üzeri
+ Gidondan kilitlenebilir ön amortisör. arka amortisör istemiyoruz.
+ Disk fren
+ Düz gidon

Yukarıda belirtmiş olduğumuz özellikleri göz önünde bulundurarak bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz..

Scudo
Yukarıda saydığın markalardan 10 bin TL ye mtb bulabilirsen bana da haber ver.

• Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
MTB için 18" (link) 8800 TL en iyi seçim olur bence bu bütçede. Alivio vites sistemi oldukça iyi. Normal fiyatı 10.150 TL.

Şehir/Tur bisikleti için de (link) 16.545 TL olabilir ama 179 Boy için L kadrosu yok sanırım. Scott kendi sitesindeki chart'a göre M kadro da olabilir diyor.

Marka olmasa da olur dersen (link)12400 TL Scott'a göre daha iyi vites sistemiyle başlangıç için oldukça iyi. Bence alınabilir.

Yukarıda saydığın markalardan 10 bin TL ye mtb bulabilirsen bana da haber ver.
Merhabalar hocam, o markalar olmak zorunda değil zaten yazdığım gibi marka bizim için önemli değil servis ağı kaliteli ve sağlam olmasi önemli diye belirtmiştim aslında. Ayrıca ikinci el ürünler de olabilir illa sıfır almak zorunda değiliz. Aslında detaylıca yazmak istemiştik aklimizdaki fikirleri ama sanırım pek anlatamamişım kusura bakmayın..

Merhabalar hocam, o markalar olmak zorunda değil zaten yazdığım gibi marka bizim için önemli değil servis ağı kaliteli ve sağlam olmasi önemli diye belirtmiştim aslında. Ayrıca ikinci el ürünler de olabilir illa sıfır almak zorunda değiliz. Aslında detaylıca yazmak istemiştik aklimizdaki fikirleri ama sanırım pek anlatamamişım kusura bakmayın..
2. El için Atölye 25.4 bakabilirsin fakat onlar genelde yol bisikleti satıyorlar. Arayıp sorarsanız belki ellerinde mtb mevcuttur.
(link)

MTB için 18" Peugeot m13 8800 TL en iyi seçim olur bence bu bütçede. Alivio vites sistemi oldukça iyi. Normal fiyatı 10.150 TL.

Şehir/Tur bisikleti için de SCOTT SUB CROSS 40 16.545 TL olabilir ama 179 Boy için L kadrosu yok sanırım. Scott kendi sitesindeki chart'a göre M kadro da olabilir diyor.

Marka olmasa da olur dersen CITY SPORT 30S HD 12400 TL Scott'a göre daha iyi vites sistemiyle başlangıç için oldukça iyi. Bence alınabilir.
İlginiz için teşekkür ederim hocam. Dediğim gibi markalara bağlı kalmak zorunda değiliz fakat Türkiyedeki satış sonrası desteği bizim için önemli. Garanti hususu ya da tamirlerinde son kullanıcıyı uzmeyecek firma olması önem arz ediyor. İkinci el ürünler dahi olabilir.
2. El için Atölye 25.4 bakabilirsin fakat onlar genelde yol bisikleti satıyorlar. Arayıp sorarsanız belki ellerinde mtb mevcuttur.
Atölye 25.4 (@atolye25.4) • Instagram photos and videos
Teşekkür ederim hemen bakacağım.

Merhaba arkadaşlar, 2 arkadaş bisiklet almak istiyoruz.
Bir tane şehir/tur bisikleti, bir tane de MTB almayı düşünüyoruz.

Araştırmalarımız genelde hangi marka alınmalı yönünde oldu ilk etapta fakat kullanmadığımız için sadece okuduğumuz kadar biliyoruz. Diğer parçaları zaten bilmiyoruz ve çok karmaşık geliyor şu an sıfır bilgili 2 kişi için...

Cannondale
Corratec
Cube
Focus
Ghost
Giant
Merida
Scott
Specialized
Trek

Bu markaların en iyiler olduğunu yazıyorlar genelde kullanıcılar ama bizim için önemli olan markadan ziyade uzun ömürlü kaliteli kadro ve sağlam bileşenleri bir arada kullanması. Yani yukarıdaki markalar olması şart DEĞİLDİR. Satış sonrası garanti destek servis ağı ne kadar yaygın ve ne kadar arkasında duruyor ürünün ve müşteriyle iletişimler sadece satana kadar değil de üründe en ufak sorunda yardımcı oluyor olmaları. Yedek parçalarında ve tamirinde sorun yaşamak istemiyoruz. Çünkü anlamıyoruz. Ve son olarak bir heves ile alıyoruz fakat üç ay sonra bizlik değilmiş diyip ya da çok güzelmiş ya daha iyisini alalım yükseltelim bunları derken, 2.el olarak hem çok fazla maddi bir zarar olsun istemiyoruz hem de tutulan modeller olmasını istiyoruz ki satarken de zorlanmayalım. Bunları da göz önünde bulundurarak yardımcı olabilirseniz çok seviniriz...

Şehir/tur bisikleti kullanacak arkadaş;

Sıfır için bütçe 15-18 bin TL / ikinci el için 8-10 bin TL bütçesi mevcut. ( Ufak meblağı olmak kaydıyla alt/üst fiyatlardaki ürün tavsiyeleri de olabilir tabiki )
+ 1.79 boyunda 95 kilo ve 79cm bacak boyu var.
+ Vites tercihi yok
+ Düz karbon maşa ya da gidondan kilitlenebilir ön amortisör.
+ Disk fren
+ Düz gidon

MTB bisikleti kullanacak arkadaş;
Sıfır için bütçe 9-10 bin TL / ikinci el için 7-8 bin TL bütçesi mevcut. ( Ufak meblağı olmak kaydıyla alt/üst fiyatlardaki ürün tavsiyeleri de olabilir tabiki )
+ 1.83 boyunda 75 kilo ve 84cm bacak boyu var.
+ 21 vites ve üzeri
+ Gidondan kilitlenebilir ön amortisör. arka amortisör istemiyoruz.
+ Disk fren
+ Düz gidon

Yukarıda belirtmiş olduğumuz özellikleri göz önünde bulundurarak bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz..

Yazdığınız markalar arkadaşların dediği gibi hepsi iyi markalar ama o fiyatlara ancak ikinci el düzgün bir şey alınır, sıfır zor gibi. Sıfır da vardır ama üzerindeki bileşenlerin kalitesi çok düşüktür. Servis kalitesi benim için önemli diyorsanız Merida tercih edilebilir bence. Merida yı Aslı Bisiklet getiriyor ki Türkiye'deki bence en düzgün firmalardan biri. Ve servis ağı da geniş, eski bir firma. Diğerleri kötüdür demiyorum ama emin olduğum markayı ve arkasındaki firmayı söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Yazdığınız markalar arkadaşların dediği gibi hepsi iyi markalar ama o fiyatlara ancak ikinci el düzgün bir şey alınır, sıfır zor gibi. Sıfır da vardır ama üzerindeki bileşenlerin kalitesi çok düşüktür. Servis kalitesi benim için önemli diyorsanız Merida tercih edilebilir bence. Merida yı Aslı Bisiklet getiriyor ki Türkiye'deki bence en düzgün firmalardan biri. Ve servis ağı da geniş, eski bir firma. Diğerleri kötüdür demiyorum ama emin olduğum markayı ve arkasındaki firmayı söylüyorum.
Teşekkürler hocam 🙏🏿 peki bu bağlamda 2.el olarak tavsiye edeceğiniz marka ve model var mıdır? Ayrıca hangi yıl model ve sonrasını tercih etmeliyiz?

2.el olarak o yazdığınız listedeki markalardan birini tercih edebilirsiniz. Bisiklet ne kadar yeni ise o kadar iyi. Tabii ki sahibinin nasıl kullandığı da önemli, canına okunmuş bir bisikleti sırf marka diye almaya da gerek yok bence. Ayrıca üzerindeki donanımlar önemli , bu konuda bilgili olmanız lazım yoksa bir yorum yapamazsınız , belki bilen biriyle bakmak lazım. Bazen bisiklet sahipleri bisikletin üzerine saçma sapan karman çorman donanımlar yükleyebiliyorlar. Bir konu daha var maalesef, sahte kadro konusu, çin malı çakma kadroları atıyorum orijinal marka gibi satabiliyorlar. Veya atıyorum, Carraro kadrosunu alıyor boyuyor, üzerine güzelce Trek yazıyor, bunlar da var. İşi bilen biriyle almakta fayda var, veya güvendiğiniz tanıdığınız birinden almanız lazım.

2.el olarak o yazdığınız listedeki markalardan birini tercih edebilirsiniz. Bisiklet ne kadar yeni ise o kadar iyi. Tabii ki sahibinin nasıl kullandığı da önemli, canına okunmuş bir bisikleti sırf marka diye almaya da gerek yok bence. Ayrıca üzerindeki donanımlar önemli , bu konuda bilgili olmanız lazım yoksa bir yorum yapamazsınız , belki bilen biriyle bakmak lazım. Bazen bisiklet sahipleri bisikletin üzerine saçma sapan karman çorman donanımlar yükleyebiliyorlar. Bir konu daha var maalesef, sahte kadro konusu, çin malı çakma kadroları atıyorum orijinal marka gibi satabiliyorlar. Veya atıyorum, Carraro kadrosunu alıyor boyuyor, üzerine güzelce Trek yazıyor, bunlar da var. İşi bilen biriyle almakta fayda var, veya güvendiğiniz tanıdığınız birinden almanız lazım.
Çok haklısınız bugün bir tane boyanıp Trek yazılan bir ürün gördüm sarı sitede. Açıklamada belirtmeseydi ben anlamazdim mesela 😅. Zaten 2.el bir ürün alırken eski/yeni fark etmez fatura ve kutusuz ürünlerle ilgilenmiyorum genelde. 2018 ve üstü bahsi geçen markaların ürünlerine sarı siteden bakabilirim öyleyse.. parçaları da bilmediğim için biraz daha araştırıp ve buradaki bilen arkadaşlara danışarak sanırım uygun ürünü bulabilirim diye inanıyorum.

(link) 11bin gibi bir fiyatı vardı. Üstündekilere göre sıfır olarak uygun gibi şu zamanda.

• Beğen
Tepkiler: Masarifane
Herkese iyi akşamlar forumda yeniyim ve bisiklete tekrardan başlamak istiyorum günümüz şartları malum bütçem çok kısıtlı ekipman konusundan hiçbir sıkıntım yok fakat bisikletim eksik. Aklımda hep mosso wildfire veya mosso black edition gibi modellerin 2. Elden temizini bulmak geçiyor fakat doğrusunun ne olacağından emin değilim şuanda 4-5 bin gibi bir bütçem var çok zorlarsam belki 5-6 bin gibi bütçelere çıkabilirim. 1.90 boyundayım ve 90-100 kilo arasıyım istediğim kadro ve jant boyjnu bulmak halihazırda benim için zor ve yanlış bisiklet seçimi yaparsam satıp yenisini almasıda bir okadar zor olacak önerileriniz nedir?

İyi akşamlar bende uzun bir aradan sonra 32 yaşımda yeniden bisiklete başladım. Bu maceraya bi mtb ile başlamasam ayıp olurdu. İzmir’de bir satıcıdan Bisan mtx7300 aldım. Hem şehir içi kullanıyorum hem biraz dağ yollarında. Başlangıç için iyi olduğunu düşünüyorum.Tırmanma olayı gerçekten başarılı en azından benim gibi acemi birisi için. İzmirde çok pro olmayan arkadaşlarım var ise hafif arazi orman dağ yolları gezileri yapmak isterim tek başına çokta zevkli olmuyor :) Herkese kazasız sürüşler diliyorum.

Dosyalar

• 4697F10B-91DA-44E0-81D0-6ECD0ED0D9DB.jpeg
    4697F10B-91DA-44E0-81D0-6ECD0ED0D9DB.jpeg
    272,3 KB · Okunma: 61
Merhaba kendime bir dağ bisikleti alacağım bütçem 5 bin TL (ufak oynamalardan sorun olmaz). Boy 184cm kilo 63. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Merhaba dağ bisikleti alacağımda iki bisiklet arasında kaldım ama daha çok mosso yu düşünüyorum sizce hangisi daha iyidir?
1:Carraro daytona 927
2:mosso black edition 29 hd

Merhabalar, 188cm 92 kiloyum, çok arada kaldım. Aşağıdakiler harici ikinci el bursa içi veya sıfır önerilerinizi bekliyorum.
(Bütçe maks 9k)

PEUGEOT M13 DEORE SET (2. el) 6500 tl 2020 model

carraro force 970 (2.el) 7500 tl 2020 model

kron xc 300 (sıfır) 9000tl fakat 18 inch olduğu için küçük gelebilir diye düşünüyorum.

teşekkürler.

Herkese selamlar. Dağ bisikleti almayı düşünüyorum. 1,76 boy 80 kiloyum. Yaklaşık 9-10 tl arası bütçem var. Önerebileceğiniz bir marka var mıdır?

(link)
(link) her ikisi de f/p
Peugeot nun artısı maşası ve hidrolik frenler
(link) bu piyasada nerdeyse bedava

• Beğen
Tepkiler: ŞenolKalyoncu
Merhaba sizce bu bisiklet bu paraya alınır mı?
İlan no 1084196186

Geri