Bende 40lı yaşlardan sonra fitness tarzı bisiklet ile bisiklete başlayıp, sonra Mtb ye gecenlerdenim. Şimdi ise yoluma şehir bisikleti ile devam edecegim. Kendi tecrubelerimi aktarayim.
En başta bir şehir bisikleti alsam bisiklet degistirmek durumunda kalmazdım. Benim bisiklette ilk amacim ise gelip gitmek, carsiya pazara vs gitmek, ve keyif alarak kısa yavas surus seklinde gezintiler yapmak.
Sizin sorunuza gore Mtb ulasim icin, orta ve uzun soluklu surusler icin sizleri uzebilir. Amortisorlu bir sehir bisikleti alirsaniz hem ulasim, hem bagaj ve koltuk takip cocugunuzu gezdirmek, hemde carsiya pazara gitmek , orta mesafe geziler yapmak icin cok uygun olacaktir.
Rahat bir sele, nispeten daha az egik bir oturus pozisyonu, kisa yaylanma mesafeli kilitlenebilir bir ön amortisor. Açı ayarli bir gidon bogazi. 28 inch jantlar ve 38c (40mm) lastikler isinizi gorecektir.
Kesinlikle marka vs tavsiyesi degil tamamen kendi gorusum olarak. Fizigime uyan kadro boyunda Mosso Legarda serisi 2327-2330 Carraro Sportive 227-230 serisini dusunuyorum ben kendime. Dedigim gibi size tavsiye degil kendime dusundugum seri.
Vucudum biraz daha alistimi performans odakli kullanacagim zaman, amortisoru kitleyip, gidon aci ayariyla oynayip, daha ince ve performansli bir takim lastik alirim ve yoluma devam ederim diye dusunuyorum.
Keyifli Pedallar.