Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Üzgünüm. Bisikletlerden çok anlamıyorum. Katlanır kullanıcısıyım.
Anladım, öneri yapacak arkadaşlar için tekrar yazayım mesaj önde kalsın.
Bütçe 7k skate park ta falan sıkıntı çıkarmayacak bir bisiklet arıyorum. şu an tek bildiğim st530 var

Scudo
Anladım, öneri yapacak arkadaşlar için tekrar yazayım mesaj önde kalsın.
Bütçe 7k skate park ta falan sıkıntı çıkarmayacak bir bisiklet arıyorum. şu an tek bildiğim st530 var
st 530 senin için ideal. hem decathlon ömür boyu kadro garantisi veriyor. hem de tek aynakollu bir model. kullanımı hoplarken zıplarken kolay olacaktır. için rahat alabilirsin

• Beğen
Tepkiler: Revoo
Herkese Merhaba, foruma girsim çıkamıyorum harika bi yer.

Her gün git gel toplamda 10 km yol yapıyorum. Yolun yarısı arazi dağ taş baya, yarısı asfalt orta derece yokuş. İkinci el çift amortisör uyduruk bi bisikletim var ömrümü çürütüyor. Tekerler sağ sol oynuyor mesela sürtüyor... N yapabilirim?

Komple tekerlekleri mi değiştirsem? Ve yeni benzeri parçalar alıp idare mi etsem? Bütçemi aşmamak adına?

Yoksa 5k civarı beni rahatlatacak bisiklet alabilirmiyim?

Dosyalar

• IMG-20221021-WA0000.jpg
    IMG-20221021-WA0000.jpg
    136,5 KB · Okunma: 36

Her gün git gel toplamda 10 km yol yapıyorum. Yolun yarısı arazi dağ taş baya, yarısı asfalt orta derece yokuş. İkinci el çift amortisör uyduruk bi bisikletim var ömrümü çürütüyor. Tekerler sağ sol oynuyor mesela sürtüyor... N yapabilirim?

Komple tekerlekleri mi değiştirsem? Ve yeni benzeri parçalar alıp idare mi etsem? Bütçemi aşmamak adına?

Tavsiyem bu bisikleti bırakmanız. Kadrosu çok küçük ve çift amortisör. Belki 5 bin lira vermek istemeyebilirsiniz (benim gibi) ikinci el bakabilirsiniz veya buradan yardımcı olurlar. Ben sıfır bisikletleri takip etmiyorum.

Piyasa çok hızlı yükseliyor bu bisikletle zorlanma devam eder, 2. El bütçene uygun bisiklet bakmak faydalı

• Beğen
Tepkiler: çavdartarlası

Bu bisiklet sizi çok yorar, hem kadro olarak küçük hem de çelik kasa bisiklet olup uyduruk bir işe yaramayan amortisörler mevcut. Bu bisiklete bir masraf yapmadan 5k lık 2.el sağlam bir bisiklet almanız iyi olur.

• Beğen
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar 2. El bakıyorum, decatlonda da o civarda sıfırlar var değerlendirmelşyim araştırıyorum.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar 2. El bakıyorum, decatlonda da o civarda sıfırlar var değerlendirmelşyim araştırıyorum.
Ben decathlondakı giriş seviyeleri beğenmedim. Üzerinde Shımano olmayan modellerse alma bence

O zaman ikinci ele bakacağım umarım içime sinen çıkar çok sağolun. Ulaşım aracı olarak kullanıyorum hem de seviyorum

O zaman ikinci ele bakacağım umarım içime sinen çıkar çok sağolun. Ulaşım aracı olarak kullanıyorum hem de seviyorum
Ah geçenlerde sattık elimizdeki cillop gibi bisikleti,keşke forumdaşa gitseydi..

• Beğen
5-6k bütçeye ne alınabilir? Çoğunlukla şehir içi kullanacağım.Xc150 düşünüyorum 6kya iyi mi?

Ayrıca boy 172 belki 75 olur aynı fiyatken 27.5 e 18 mi alayım yoksa 29 a 20 vs mi?29 a 20 büyük olur gibime geliyor.

Merhaba salcano ımpetus kıvamında farklı öneriniz var mı acaba?

Selamlar,

35 yaşında 96 kilo 183cm boyunda fiziksel olarak bazı ağrılarla yuzlestigim bir dönemdeyim. 2023 yılında bunu değiştirmek istiyorum. Sadece kilo vermek değil eski esneklik ve gücüme ulaşmak istiyorum. Bu yüzden tekrar bisiklet sürmeye karar verdim. Çocuk ve ergenlik döneminde yoğun bisiklet kullanırdım. Sonrasında 1-2 kez dışında hiç sürmedim.

Ben yol bisikleti alıp uzun sürüşler yapmayı istiyorum. Bu yıl sonunda da kendimi challenge etmek istiyorum. Bunu sadece bir hobi olarak değil , kalan hayatıma bir hazırlık olarak görüyorum.

Bir de küçük bir çocuğum var, bir koltuk alıp bazen onu da dolastirmayi düşünüyorum. Sağlamlık konusunda yol bisikleti bir sorun oluşturur mu? ( şu an toplam 110 kiloyuz)
Asıl sorum da şu. Bazı forumlarda ilk başta yol bisikleti ile başlamanın zor olacagiyla ilgili yorumlar vardı.
Ben de fiziksel olarak yeterince esnek olduğumu düşünsem yol bisikleti alırdım ve bu soruya gerek kalmazdı ama güçlenmek ve esnemek için dağ bisikleti ile başlamak mantıklı olur mu? Sorunun ucu açık biliyorum yorumlarınıza ihtiyacım var.
Teşekkürler

Selamlar,

35 yaşında 96 kilo 183cm boyunda fiziksel olarak bazı ağrılarla yuzlestigim bir dönemdeyim. 2023 yılında bunu değiştirmek istiyorum. Sadece kilo vermek değil eski esneklik ve gücüme ulaşmak istiyorum. Bu yüzden tekrar bisiklet sürmeye karar verdim. Çocuk ve ergenlik döneminde yoğun bisiklet kullanırdım. Sonrasında 1-2 kez dışında hiç sürmedim.

Ben yol bisikleti alıp uzun sürüşler yapmayı istiyorum. Bu yıl sonunda da kendimi challenge etmek istiyorum. Bunu sadece bir hobi olarak değil , kalan hayatıma bir hazırlık olarak görüyorum.

Bir de küçük bir çocuğum var, bir koltuk alıp bazen onu da dolastirmayi düşünüyorum. Sağlamlık konusunda yol bisikleti bir sorun oluşturur mu? ( şu an toplam 110 kiloyuz)
Asıl sorum da şu. Bazı forumlarda ilk başta yol bisikleti ile başlamanın zor olacagiyla ilgili yorumlar vardı.
Ben de fiziksel olarak yeterince esnek olduğumu düşünsem yol bisikleti alırdım ve bu soruya gerek kalmazdı ama güçlenmek ve esnemek için dağ bisikleti ile başlamak mantıklı olur mu? Sorunun ucu açık biliyorum yorumlarınıza ihtiyacım var.
Teşekkürler

Bende 40lı yaşlardan sonra fitness tarzı bisiklet ile bisiklete başlayıp, sonra Mtb ye gecenlerdenim. Şimdi ise yoluma şehir bisikleti ile devam edecegim. Kendi tecrubelerimi aktarayim.

En başta bir şehir bisikleti alsam bisiklet degistirmek durumunda kalmazdım. Benim bisiklette ilk amacim ise gelip gitmek, carsiya pazara vs gitmek, ve keyif alarak kısa yavas surus seklinde gezintiler yapmak.

Sizin sorunuza gore Mtb ulasim icin, orta ve uzun soluklu surusler icin sizleri uzebilir. Amortisorlu bir sehir bisikleti alirsaniz hem ulasim, hem bagaj ve koltuk takip cocugunuzu gezdirmek, hemde carsiya pazara gitmek , orta mesafe geziler yapmak icin cok uygun olacaktir.

Rahat bir sele, nispeten daha az egik bir oturus pozisyonu, kisa yaylanma mesafeli kilitlenebilir bir ön amortisor. Açı ayarli bir gidon bogazi. 28 inch jantlar ve 38c (40mm) lastikler isinizi gorecektir.

Kesinlikle marka vs tavsiyesi degil tamamen kendi gorusum olarak. Fizigime uyan kadro boyunda Mosso Legarda serisi 2327-2330 Carraro Sportive 227-230 serisini dusunuyorum ben kendime. Dedigim gibi size tavsiye degil kendime dusundugum seri.

Vucudum biraz daha alistimi performans odakli kullanacagim zaman, amortisoru kitleyip, gidon aci ayariyla oynayip, daha ince ve performansli bir takim lastik alirim ve yoluma devam ederim diye dusunuyorum.

Keyifli Pedallar.

• Beğen
Tepkiler: AykutKan
Selamlar,

Teşekkürler
Yol bisikleti ilk etapta duruş pozisyonu ve bacakların nispeten karnınıza kadar girip çıkması gibi durumlardan ötürü rahatsız gelebilir, şehir bisikleti ya da mtb ile düzen tutabilirsiniz. Özellikle çocuk koltuğu düşünüyorsanız ki bunun için arkaya değil öne takılan koltuklardan tavsiye ediyorum. İsterseniz bu konuda direkt bana ulaşın detaylı bilgi verebilirim. Neden arka koltuk olmamalı ve ön koltuğun avantajları vs..

Ayrıca yol bisikleti ile çocuk koltuğunun kullanılabilir olacağına inanmıyorum.

Öncelikle beslenme konusunda bir diyetisyen eşliğinde form tutup bisiklet ile birlikte düzenli geçiş yaparsanız daha iyi olacaktır. Beslenme her şeyin başında geliyor. Bünyenize göre doğru beslenip bisikleti de ona göre ilerletmeniz iyi olacaktır.

Bende 40lı yaşlardan sonra fitness tarzı bisiklet ile bisiklete başlayıp, sonra Mtb ye gecenlerdenim. Şimdi ise yoluma şehir bisikleti ile devam edecegim. Kendi tecrubelerimi aktarayim.

En başta bir şehir bisikleti alsam bisiklet degistirmek durumunda kalmazdım. Benim bisiklette ilk amacim ise gelip gitmek, carsiya pazara vs gitmek, ve keyif alarak kısa yavas surus seklinde gezintiler yapmak.

Sizin sorunuza gore Mtb ulasim icin, orta ve uzun soluklu surusler icin sizleri uzebilir. Amortisorlu bir sehir bisikleti alirsaniz hem ulasim, hem bagaj ve koltuk takip cocugunuzu gezdirmek, hemde carsiya pazara gitmek , orta mesafe geziler yapmak icin cok uygun olacaktir.

Rahat bir sele, nispeten daha az egik bir oturus pozisyonu, kisa yaylanma mesafeli kilitlenebilir bir ön amortisor. Açı ayarli bir gidon bogazi. 28 inch jantlar ve 38c (40mm) lastikler isinizi gorecektir.

Kesinlikle marka vs tavsiyesi degil tamamen kendi gorusum olarak. Fizigime uyan kadro boyunda Mosso Legarda serisi 2327-2330 Carraro Sportive 227-230 serisini dusunuyorum ben kendime. Dedigim gibi size tavsiye degil kendime dusundugum seri.

Vucudum biraz daha alistimi performans odakli kullanacagim zaman, amortisoru kitleyip, gidon aci ayariyla oynayip, daha ince ve performansli bir takim lastik alirim ve yoluma devam ederim diye dusunuyorum.

Keyifli Pedallar.

Selamlar

Teşekkürler yorum için. Carraro Sportive 230 modeli benim de hoşuma gitti. Ankara'daki bulamadım çoğu bayide yok. :(

Merhaba.. carraro daytona 930 almayı düşünüyorum. Olumlu olumsuz yorum veya Tavsiye edermisiniz veya onun yerine şunu alsanız iyi olur dediğiniz varsa tavsiyelere açığım

Trek Marlin 6 almayı düşünüyorum. Önerir misiniz veya benzer fiyatta önereceğiniz başka bisiklet var mı?
(link)

bu modelse güzel bisiklet . buna muadil daha uygun fiyatlı daha üstün grup setli şu bisiklete de bakabilirsiniz. (link)
Linkte ki rockrider marlin 6 dan 1.5-2 kg daha hafif
@tahirkaya 20binlerde Marlin 6 almaya gücünüz yetiyorsa ve Rockrider marka olarak tatmin etmiyorsa linkte ki scott a da bakın eğer M bedeni size uygunsa. çünkü m6100 12 vites grup setiyle çok iyi fiyata çok iyi bisiklet
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: serdar k ve MakRo
Geri