Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Doğrudur hocam bisikletle ilgili çok bir deneyimim yok. Dediğiniz doğrultuda tekrar kontrol ederek deneyeceğim. Acaba pedallar mı büyük geldi? Epic Alüminyum Bisiklet Pedalı EP-892 PDL-206 pedallar ile takıp kullanmaya çalıştım.

Pedalların bağlantısı standart olduğu için büyük gelme şansı yok. Sağ-sol diş yönleri farklı olduğu için ters takılması ya da tam oturmadan zorlanması bu şekilde bir sıkıntıya yol açabilir. Dişler sağlamsa resim yanıltıyor da olabilir tabii. Dıştaki dökülme de kalın anahtardandır, daha ince pedal anahtarı var, şunlar gibi: (link)
Alternatif olarak bazı pedallarda pedal milinin ucunda arkadan alyanla söküp takmak için yuva da var, ince anahtar olmadığında alyan kullanarak sökülüp takılabilirler.

Scudo
Arkadaşlar 15k bütçem var, boyum 170cm, tavsiyede bulunur musunuz?

Carraro big 2912, ve big 2920 arasından hangisi tercih edilmeli? Çok fazla yokuş çıkmayacağım daha çok ova köylerinde sürüş yapacağım.

Arkadaşlar merhabalar ben freeride merdiven tarzı işler için dağ bisikleti arıyorum aşağıdaki linkteki bisikleti alıcaktım ama bir arkadaş haşatı çıkmıştır dedi sizce diğer attığım mı alınır yoksa istanbuldaki mi ?

İlk bunu alıcaktım sonradan ikilemde kaldım
http s://www .sahibinde n.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-temiz-mtb-bisiklet-dj-icin-kullanima-uygundur-pazarlik-vardir-1036701426/detay/

http s://www .sahibinde n.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-rockrider-st-540-custom-1031966945/detay/

Boşlukları silerseniz düzelir link.

Arkadaşlar maximum 5500TL'ye ikinci el bursa veya komşu illerden bisiklet önerebilir misiniz hareket yani urban freeride tarzı sürüyorum.Birde alttaki bisiklet alınır mı sorunlarını yazdım.

htt ps://w ww.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-rockrider-st-540-custom-1031966945/detay/ boşlukları silerseniz düzelir.

Zincire quick link gerekiyor 9lu,vites teli yok,maşanın kilidi çalışmıyor kapağı yokmuş.

Boyum 1.65

Arkadaşlar maximum 5500TL bütçem var güzel bir dağ bisikleti önerebilir misiniz hareket için kullanıcam ama dirtjump önermeyin.1.65 boyundayım bursa veya komşu il iyi olur.

Evet arkadaşlar tekrardan merhaba, bisiklet aldım demiştim üstte corelli 5.3 şimdi hemen konuya girip anlatıyorum eksileri ve artılarından.

Artıları:
1- bisiklet hafif olması baya iyi ve nedense bilmiyorum ama çok çok hızlı gidiyor teker çapından dolayı sanırsam pedal bitmiyor yani.
2- dışardan çok güzel gözüküyor kadro olsun vs...
3-bisiklet akıp gidiyor yani pedal çevirmeyi bırakınca kendini salıyor garip bi şekilde hız düşmüyor hissettirmiyor yani kayıp gidiyor yolda4- çok rahat gezi sürüşlerinde ön amortisör çok güzel hissettiriyor.

Gelelim eksilerine:
1- benim için en can sıkan bisikleti aldıktan 2 saat sonra jantın yamuk olduğunu fark etmem(yaptırdım). Aynakoldan ve diskten gelen iğrenç sesler.
2-bisikletin ön amortisör %100 çalışmıyor yani rockrider ler gibi içine full gömülmüyor yarısına kadar anca buna üzülmüştüm.

Evet şuanlık bu kadar gelişme olursa eklerim alınırmı alınmazmı size kalmış ama bazen diyorum keşke biraz daha verip kaliteli almalıydım.

Bir de size birşey soracağım şimdi ise arka diskten ciyaklama sesleri geliyor pedal çevirirken ve boşta giderken neden olabilir? teşekkürler herkese bol şans...

Dosyalar

• IMG_20220929_171319.jpg
    IMG_20220929_171319.jpg
    166,4 KB · Okunma: 43
  • Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Evet arkadaşlar tekrardan merhaba, bisiklet aldım demiştim üstte corelli 5.3 şimdi hemen konuya girip anlatıyorum eksileri ve artılarından.

Artıları:
1- bisiklet hafif olması baya iyi ve nedense bilmiyorum ama çok çok hızlı gidiyor teker çapından dolayı sanırsam pedal bitmiyor yani.
2- dışardan çok güzel gözüküyor kadro olsun vs...
3-bisiklet akıp gidiyor yani pedal çevirmeyi bırakınca kendini salıyor garip bi şekilde hız düşmüyor hissettirmiyor yani kayıp gidiyor yolda4- çok rahat gezi sürüşlerinde ön amortisör çok güzel hissettiriyor.

Gelelim eksilerine:
1- benim için en can sıkan bisikleti aldıktan 2 saat sonra jantın yamuk olduğunu fark etmem(yaptırdım). Aynakoldan ve diskten gelen iğrenç sesler.
2-bisikletin ön amortisör %100 çalışmıyor yani rockrider ler gibi içine full gömülmüyor yarısına kadar anca buna üzülmüştüm.

Evet şuanlık bu kadar gelişme olursa eklerim alınırmı alınmazmı size kalmış ama bazen diyorum keşke biraz daha verip kaliteli almalıydım.

Bir de size birşey soracağım şimdi ise arka diskten ciyaklama sesleri geliyor pedal çevirirken ve boşta giderken neden olabilir? teşekkürler herkese bol şans...
Öncelikle hayırlı olsun. Diskten gelen ses varsa balataya sürtme yapıyordur. Ayarlaması basit aslında. YouTube 'a disk balataya sürtüyor yazarak bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Öncelikle herkese merhaba yeni katıldım foruma..
6k bütçem var ve okula felan da gidip gelmek, yazlıkta arazide de kullanabilmek vs. amaçlar için tavsiyelerinizi bekliyorum. Kron fln kalitesiz diyorlar. Aklımda Bisan TRX 8400 Tourney vardı ama onun da stok sıkıntısı var. Varsa tavsiyeleriniz, ve gerçekten bilgisi olan abilerim kardeşlerim bekliyorum. 183cm boyum ve 73kg.

Carraro dağ bisikletlerinde 44cm altı kadro yok. Şu iki modele baktığımızda hangisi daha iyi arkadaşlar, düz yol hızını da düşünürsek, ikili aynakol daha mı avantajlı? (link)
(link)

Carraro dağ bisikletlerinde 44cm altı kadro yok. Şu iki modele baktığımızda hangisi daha iyi arkadaşlar, düz yol hızını da düşünürsek, ikili aynakol daha mı avantajlı? (link)
(link)

Modeller konusunda bilgim yok ancak, bizzat kendi tecrübemden söyleyim, 32-10 yada 36-11 oranı, 2.4 arazi lastikleri ve amortisör ile düzyolda yerinde sayarsın adeta, harcadığın enerji çok, gidişin az olur.

Şehir bisikletimi satıp 27.5 jant Mtb alınca farkettim bunu. Ben uçuyormuşum adeta haberim yokmuş 😅

40-30-22t aynakol ve 11-36t ruble oranlarına sahibim ancak yolculuklarımın %80 i 40t aynakol ile geciyor capraz hak getire. 30t çok nadir, 22t ise deneme maksatlı bile kullanmadım.

Azıcık yokuş aşağı olsun 40-11 oranı bile hızlandırmıyor sizi boşa döner gibi oluyor neredeyse.

Evim Spil dağına 100m uzaklikta, lafın gelişi değil gerçekten etekte oturuyorum bu konuda çok şanslıyım ve dağ çıkışı olan stabilize 2 tane yola 100 m mesafedeyim. Daha önce cross motosikletim ile karışlamadığım toprağı kalmadı Spilin. Uzun kısa patikalar, tepeler, zirvesindeki bayrak, At alanı, seyir tepesi, hatta evimin önünden girip Ankara asfaltına Kemalpasadan bile indiğim oldu.

Tırmanırım deyip heves edip Mtb aldım ancak bir kere olsa bile cikmadım, bisikletimi işe gidip gelme ve şehir icinde ulaşım için kullanmaya devam ediyorum.

Yani özetlemem gerekir ise dağa bayıra çıkmayacaksanız, Mtb almayın. Sizin yol lafınıza istinaden yazdım bunları. Dağ bayır uzaksa, arada giderim genelde sehirde kullanirim deseniz bile Mtb almayın. Hele tek ayanakollu Mtb hiç almayın. Amortisörlü, 1.50-1.75 arası lastik ölçülü trekking yada şehir bisikleti alın. Böyle bir bisiklette güvenlik ve konforda eksiksiz olur amortisör ve kısmen kalın lastikleriniz ile birlikte.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Modeller konusunda bilgim yok ancak, bizzat kendi tecrübemden söyleyim, 32-10 yada 36-11 oranı, 2.4 arazi lastikleri ve amortisör ile düzyolda yerinde sayarsın adeta, harcadığın enerji çok, gidişin az olur.

Şehir bisikletimi satıp 27.5 jant Mtb alınca farkettim bunu. Ben uçuyormuşum adeta haberim yokmuş 😅

40-30-22t aynakol ve 11-36t ruble oranlarına sahibim ancak yolculuklarımın %80 i 40t aynakol ile geciyor capraz hak getire. 30t çok nadir, 22t ise deneme maksatlı bile kullanmadım.

Azıcık yokuş aşağı olsun 40-11 oranı bile hızlandırmıyor sizi boşa döner gibi oluyor neredeyse.

Evim Spil dağına 100m uzaklikta, lafın gelişi değil gerçekten etekte oturuyorum bu konuda çok şanslıyım ve dağ çıkışı olan stabilize 2 tane yola 100 m mesafedeyim. Daha önce cross motosikletim ile karışlamadığım toprağı kalmadı Spilin. Uzun kısa patikalar, tepeler, zirvesindeki bayrak, At alanı, seyir tepesi, hatta evimin önünden girip Ankara asfaltına Kemalpasadan bile indiğim oldu.

Tırmanırım deyip heves edip Mtb aldım ancak bir kere olsa bile cikmadım, bisikletimi işe gidip gelme ve şehir icinde ulaşım için kullanmaya devam ediyorum.

Yani özetlemem gerekir ise dağa bayıra çıkmayacaksanız, Mtb almayın. Sizin yol lafınıza istinaden yazdım bunları. Dağ bayır uzaksa, arada giderim genelde sehirde kullanirim deseniz bile Mtb almayın. Hele tek ayanakollu Mtb hiç almayın. Amortisörlü, 1.50-1.75 arası lastik ölçülü trekking yada şehir bisikleti alın. Böyle bir bisiklette güvenlik ve konforda eksiksiz olur amortisör ve kısmen kalın lastikleriniz ile birlikte.
Yol bisikleti kullanıcısıyım, dağlarda ve yolu bozuk ova köylerinde sürmek için mtb de almak istiyorum. Düz yol hızı sorusu yolu bozuk olan köyler içindi, asfalt şehir yolları için değil. Henüz karar veremedim, belki yol bisikletimi satıp onu yükseltmeye çalışırım bakalım.

Yol bisikleti kullanıcısıyım, dağlarda ve yolu bozuk ova köylerinde sürmek için mtb de almak istiyorum. Düz yol hızı sorusu yolu bozuk olan köyler içindi, asfalt şehir yolları için değil. Henüz karar veremedim, belki yol bisikletimi satıp onu yükseltmeye çalışırım bakalım.
36/26 aynakol 11/42 gibi arka ruble biri,
32t aynakol 10/51 diğeri

2 li aynakol ile en ufak viteste 1 tur Pedalda 0,619 tur dönüyor teker

Tekli aynakol ile en ufak viteste 1 tur Pedalda 0,627 tur dönüyor teker

Yani ikisinin arasında 0,008 fark var. Bu durumda iki bisikletin tırmanış durumunda Pedal çevirme oranı aynı diyebiliriz.

Gelelim hız konusuna,

2'li aynakol ile en büyük viteste 1 tur Pedalda 3,272 tur dönüyor teker

Tekli aynakolda en büyük viteste 1 tur Pedalda 3,2 tur dönüyor.

İkisinin arasında 0.07 fark var.

Bana göre ikisinin arasındaki farklar kayda değer değil. Burada siz kendi kararınızı solda vites kolu olsun mu olmasın mı şeklinde vermelisiniz.

Hız konusunda 0.07 lik farkı algılayacak kadar limitlerde gideceğinizi sanmıyorum.

Tek sorun tırmanış olur, orada da hemen hemen aynı oranlar var zaten.

Kesinlikle size katılıyorum . genelde şehir içi kullanılıyorsa 36t aynakol yaprağı çok yavaş kalıyor .
Alım gücümüzün zayıfladığı ve fiyatların enflasyondan durdurulamaz olduğu şu günlerde şöyle hem verimli hem de uygun maliyetli bir alternatif bırakmak istiyorum acizane

sekizli sistem önde 46.30 ikili aynakol ve arkada 11.40 sekizli ruble kullanımı hem hız hem de tırmanma için fiyat performans mükemmel bir seçenek olur .
shimano 11.40 sekizli ruble ile önde 16 diş farklı aynakol destekleyen 45t kapasiteli acera model sekizli bir arka aktarıcı sundu bu aylarda . linkini atıyorum . (link)

(link)

mesela piyasada en uygun fiyatlı ikili aynakollu sekizli sistem bisiklet olan (link) linkte ki bisiklet yukarıda paylaştığım arka aktarıcı ve ruble ile update edilse uygun maliyete çok verimli bir bisiklet ortaya çıkar. 700.28 ince lastiklerle fitness , 700.32 lastiklerle trekking ve 700.40 lastiklerle tour amaçlı her yola rahatça kullanılır .

böylece hız için 4.2
tırmanış için de 0.75 oranları tümü shimano olan parçalarla tek bisiklette yakalanmış olur
benzer geliştirmeyi 9lu sistem kendi bisikletimde oluşturdum microshift advent arka aktarıcı ve 11.42 9 lu ruble ile . ve çok memnunum. linkini paylaşıyorum
Advent 11.42 v Acera 46.30 = 2x9 Min Maliyet,Max Verim

2015 xc 150 2017 Peugeot m19 2018 kron xc 450 2021 bisan trx 8500 city 2022 Eylül big 2918 aldım kullandıklarım arasında rampa performansı olsun, rahatlık olsun bana big 2918 daha pozitif geldi

ÖzelliklerKADROALÜMİNYUM 1.1/8" YARI ENTEGRE HYDROFORMED SMOOTH WELDINGMAŞASUNTOUR XCM RL 100mm GİDONDAN KİLİTLİARKA VİTESSHIMANO ALIVIO M3100ÖN VİTESSHIMANO ALTUS M2020KRANK TAKIMISHIMANO MT101 36X22TARKA DİŞLİSHIMANO HG200 11-36T KASETVİTES KOLUSHIMANO ALIVIO M3100 2X9FRENSHIMANO MT200 HİDROLİK DİSKDiskSHIMANO RT10 160mmÖN GÖBEKSHIMANO TX505 32DARKA GÖBEKSHIMANO TX505 32DLASTİKSCHWALBE 29X2.25 RAPID ROBJANTCARRARO ÇİFT KATLI ALÜMİNYUMSELESELLE ROYAL VIVOEK ÖZELLİKLERXLC GİDON-GİDON BOĞAZI, XLC SELE BORUSU

36/26 aynakol 11/42 gibi arka ruble biri,
32t aynakol 10/51 diğeri

2 li aynakol ile en ufak viteste 1 tur Pedalda 0,619 tur dönüyor teker

Tekli aynakol ile en ufak viteste 1 tur Pedalda 0,627 tur dönüyor teker

Yani ikisinin arasında 0,008 fark var. Bu durumda iki bisikletin tırmanış durumunda Pedal çevirme oranı aynı diyebiliriz.

Gelelim hız konusuna,

2'li aynakol ile en büyük viteste 1 tur Pedalda 3,272 tur dönüyor teker

Tekli aynakolda en büyük viteste 1 tur Pedalda 3,2 tur dönüyor.

İkisinin arasında 0.07 fark var.

Bana göre ikisinin arasındaki farklar kayda değer değil. Burada siz kendi kararınızı solda vites kolu olsun mu olmasın mı şeklinde vermelisiniz.

Hız konusunda 0.07 lik farkı algılayacak kadar limitlerde gideceğinizi sanmıyorum.

Tek sorun tırmanış olur, orada da hemen hemen aynı oranlar var zaten.

Burak Uğurlu arkadaşın yazdıklarına katılıyorum.
36/26 aynakol 11/42 ruble ile /// 32t aynakol 10/51 ruble dişli oranları birbirine çok yakın.
Amatör bir mtb kullanıcısı olarak arazi kullanımı için tek yaprak aynakol öneririm.
Hızlı vites geçişleri, düşüşlerini ben tek yaprakta daha rahat yaptığımı ve sol aktarıcı kolu olmadığı için viteslere daha az odaklandığımı hissediyorum.
Hatta hangi viteste olduğu değil de, kadansı bozmayacak viteslerde sürüş yaptığım için viteslere fazla dikkat vermeden geçişleri yapıp sürmeye devam ediyorum.
Tek yaprak aynakol hafiflik avantajı ile gelirken, muhtemelen 11 li yada 12 li sistem olacağı için maliyet açısından dezavantajı olacak.
Muhtemelen zincir ve ruble yıpranması 2 li yada 3 lü sisteme göre daha hızlı olacağı için değişim sıklığı ve bu sistemin zincir ve ruble gibi parçalarının 10 lu sistemlere göre daha pahalı olması maliyet açısından bir dezavantaj.

Bu arada düz yol içinde 32/10= 3,2 oran fazlasıyla yeterli olacaktır(Asfalt için yazıyorum). Mtb kullanacağınız için kalın lastikten dolayı ve; eğer çok aktif sürücü değil ve güçlü bacaklarınız yoksa muhtemelen düz yolda 32/10 u çok az kullanacaksınız. Uzun yokuş aşağı inişlerde belki pedal çevirmeniz sıkıntı olabilir.(32/11 ile 50km hızdan sonra ben 120kadansları görüp pedala çevirmeye yetişemez oluyorum.)
Köy yollarında ise; asfalt gibi düz ve kaliteli olmayacağından dolayı hız açısından bu vites oranların yetecek hatta artacaktır.
Ben kendi deneyim ve tecrübelerimi paylaşmak istedim. Umarım işinize yarayan bir paylaşım olmuştur.

Arkadaşlar tam 7k bütçem var, teker yapmayı drop yapmayı falan seven biriyim. Sizce rockrider st530 mu alayım yoksa başka öneriniz var mı?
taksitle alıcam o yüzden ikinci el alamıyorum, yoksa ikinci elden 4k ya 540 alacaktım

Arkadaşlar tam 7k bütçem var, teker yapmayı drop yapmayı falan seven biriyim. Sizce rockrider st530 mu alayım yoksa başka öneriniz var mı?
taksitle alıcam o yüzden ikinci el alamıyorum, yoksa ikinci elden 4k ya 540 alacaktım
Teker ve drop yapmak nedir?

Geri