Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Ben de benzer bir ilan için şehrin öbür ucuna gitmiştim. Gittiğimde bisikleti bir denedim. Tekerler 8 çiziyordu ve göbeklerde boşluk vardı. Vitesler düzgün geçmiyordu. 50 liraya çözülür hocam cevabını vermişti arkadaş. Sonra biraz konuşunca bisikletin cocuktan çalındığını harap halde geri bulduğunu ve çevreden toplama malzemelerle tekrar adam etmeye çalıştığını söyledi. Almadım tabii 😀

Bisikletin üzerindeki masraf çoksa sıfır bisiklet fiyatını yakalayabilir bir bisikletçiye göstermenizde fayda var.
Yani hocam, bisiklet hakkında bir bilgim yok belki kronik sorunu olan bir modeldir. Ama bisiklet temize benziyor. Adam 3500 değilde 2500e satıyormuş hatta. Ben yanlış yazmışım. Şuan öneri istiyorum, sormak istediğim şey bisiklrt piyasası hep mi böyle yoksa bu ilanlarda mı terslik var oydu.

Dosyalar

• Screenshot_2023-07-09-16-53-39-104.jpg
    Screenshot_2023-07-09-16-53-39-104.jpg
    39,7 KB · Okunma: 27
Scudo
Yani hocam, bisiklet hakkında bir bilgim yok belki kronik sorunu olan bir modeldir. Ama bisiklet temize benziyor. Adam 3500 değilde 2500e satıyormuş hatta. Ben yanlış yazmışım. Şuan öneri istiyorum, sormak istediğim şey bisiklrt piyasası hep mi böyle yoksa bu ilanlarda mı terslik var oydu.
Faturası duruyor muymuş peki? Piyasasını bilmiyorum ama 3000 altına doğru düzgün bisiklet pek kalmadı artık. Çalıntı olmasın dikkat edin. Faturası duruyorsa ve deneme imkanınız varsa bir deneyip şans verin derim.

• Beğen
Tepkiler: exsheal
Merhaba.
Boy:1.72 Kilo 70
Dağ bisikleti arayışındayım. Mosso Black Edition H ve Carraro Daytona 727 arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Mosso 2500TL daha ucuza geliyor.

Ucuz olani al derim, ikiside ayni cunku

Merhaba.
Boy:1.72 Kilo 70
Dağ bisikleti arayışındayım. Mosso Black Edition H ve Carraro Daytona 727 arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Mosso 2500TL daha ucuza geliyor.

Carraro Daytona 727'nin avantajları:
- Arka attırıcı daha üst model, Alivio RD-M3100 Shadow. Mosso'da Altus RD-M2000.
- Ön attırıcı yeni model, Altus FD-M2000. Mosso'da Altus FD-M371.
- Lastikler daha iyi, Schwalbe Smart Sam. Mosso'da Mitas Ocelot.
- Ruble daha iyi, 11-36. Mosso'da 11-32.

Mosso Black Edition'un avantajları:
- Aynakol 44-32-22, yokuşta aynı ama yüksek hıza daha uygun. Carraro'da 40-30-22.

Resmi fiyatlarda Mosso daha pahalı ama Daytona'dan yüksek fiyatlı olmayı hak etmiyor. Bulduğunuz fiyatlarla 2500 TL daha ucuz olmasıyla Mosso tercih edilebilir. Mosso'nun bu fiyatı muhtemelen güncellemeden bırakılmış bir fiyat. Resmi fiyatlarla ya da ikisi aynı fiyat olduğunda Daytona belirgin daha iyi.

- Arka attırıcı daha üst model, Alivio RD-M3100 Shadow. Mosso'da Altus RD-M2000.

- Aynakol 44-32-22, yokuşta aynı ama yüksek hıza daha uygun. Carraro'da 40-30-22.

Resmi fiyatlarda Mosso daha pahalı ama Daytona'dan yüksek fiyatlı olmayı hak etmiyor. Bulduğunuz fiyatlarla 2500 TL daha ucuz olmasıyla Mosso tercih edilebilir. Mosso'nun bu fiyatı muhtemelen güncellemeden bırakılmış bir fiyat. Resmi fiyatlarla ya da ikisi aynı fiyat olduğunda Daytona belirgin daha iyi.
Anladım. Bir sorum daha olacaktı, Daytona 727'nin kadro boyu 48cm. Bacak boyumu ölçtüğümde 83 cm gibi bir şey geliyor. Bu bisikleti sıkıntı yaşamadan kullanabilir miyim? (727'nin birden fazla kadro boyu var biliyorum ancak bugün elden gidip alabileceğim yerde bir tek 48cm kalmış) şimdiden teşekkürler.

Anladım. Bir sorum daha olacaktı, Daytona 727'nin kadro boyu 48cm. Bacak boyumu ölçtüğümde 83 cm gibi bir şey geliyor. Bu bisikleti sıkıntı yaşamadan kullanabilir miyim? (727'nin birden fazla kadro boyu var biliyorum ancak bugün elden gidip alabileceğim yerde bir tek 48cm kalmış) şimdiden teşekkürler.

Kadro boyu bisiklete ve kişiye göre bir konu. Benim boyum 174, iç bacak boyum 81; 48, 44, 40 boydan 48'i alırdım. Tabii bacak boyundan tam emin olmak ve mutlaka deneyip uygunluğundan emin olmak lazım. Nasılsa internetten almıyorsunuz, alacağınız boy bayide var. Büyük gelirse zaten hissedersiniz.

Kadro boyu bisiklete ve kişiye göre bir konu. Benim boyum 174, iç bacak boyum 81; 48, 44, 40 boydan 48'i alırdım. Tabii bacak boyundan tam emin olmak ve mutlaka deneyip uygunluğundan emin olmak lazım. Nasılsa internetten almıyorsunuz, alacağınız boy bayide var. Büyük gelirse zaten hissedersiniz.
Eğer bacak boyum Daytona 727'ye yetmez ise Mosso'yu internetten almak zorundayım. O yüzden sormuştum.

Eğer bacak boyum Daytona 727'ye yetmez ise Mosso'yu internetten almak zorundayım. O yüzden sormuştum.

Mosso'da 16" (41), 18" (46), 20" (51) var. Daytona'nın 48'i büyük gelirse muhtemelen Mosso'nun 46'sı uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve egebaron
Dağ bisikleti olarak Salcano Astro kullanıyorum. Evet çok ağır. Tur bisikleti almak istiyordum yol bisikletinden farklı olarak ama bu bisiklet işimi çok fazlasıyla görüyor. Bazen vitesler yetersiz oluyor ama kullanışlı.3000 km'yi geçtim. 1 kere lastiği patlamadı diyebilirim. Lastik patlayabilir bu bisiklet ile alakalı bir durum değil tabi ama 4 kere jant akordu yaptırdım. Bir kaç vites ayarı o kadar.Tavsiye değil ama düşünebilirsiniz.

(link)

Dağ bisikleti olarak Salcano Astro kullanıyorum. Evet çok ağır. Tur bisikleti almak istiyordum yol bisikletinden farklı olarak ama bu bisiklet işimi çok fazlasıyla görüyor. Bazen vitesler yetersiz oluyor ama kullanışlı.3000 km'yi geçtim. 1 kere lastiği patlamadı diyebilirim. Lastik patlayabilir bu bisiklet ile alakalı bir durum değil tabi ama 4 kere jant akordu yaptırdım. Bir kaç vites ayarı o kadar.Tavsiye değil ama düşünebilirsiniz.

(link)
Abi senin bisiklete düz maşa takılsa 2 kg kafadan hafifler. Hem daha iyi yokuş çıkar hem de rahatlar. Akort için ben dağ bisikletimi sıfırdan yeni tellerle örüm yaptırdım ve harika oldu kesinlikle tavsiye ederim. Akort bozulmuyor girmediğim yol kalmadı.

Abi senin bisiklete düz maşa takılsa 2 kg kafadan hafifler. Hem daha iyi yokuş çıkar hem de rahatlar. Akort için ben dağ bisikletimi sıfırdan yeni tellerle örüm yaptırdım ve harika oldu kesinlikle tavsiye ederim. Akort bozulmuyor girmediğim yol kalmadı.

Kadir çok sağ ol . 29 düz maşa bulamadım ki hiç disk fren uyumlu

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Aklımda hala bir soru daha var. Bikestore güvenilir mi? Bisikleti oradan almayı düşünüyorum da.

• Beğen
Tepkiler: Savklis
Aklımda hala bir soru daha var. Bikestore güvenilir mi? Bisikleti oradan almayı düşünüyorum da.

BikeSTore büyük bir endüstri grubu olan ST Group'un motosiklet-bisiklet bölümü. Bisiklet konusunda ciddi stokları var, özellikle şehir bisikletlerinde Türkiye'de başka yerde bulunamayacak ünlü markaları satıyorlar. Bisiklet müşterilerinin memnun olduğunu duydum. Bileşenlerde ise fiyatları iyi, stokları zayıf, internetten sorular cevapsız, iade politikaları kötü. Az sayıdaki bileşen alışveriş deneyimimden biri olumsuz (burada), diğerleri olumlu. Bileşen alırken ilk baktığım yerlerden biri değil.

Tek çare aliexpress malesef. Mosso marka maşalar tüm ölçü ve standartlarda mevcut.
Evet fiyat düşünüldüğünde tek çare aliexpress var. Yurt dışına gidip gelen birileri bulunabilirse Avrupa'da da özellikle surly gibi markaların chromoly maşaları var. Üzerine bir çok eşya takmaya imkan tanıması sebepli tercih edilebilir.

Bence gerek yok, MTB de ön amortisör daha güzel ve asil.
Bu durum biraz tercih meselesi. Ülkemizde çok bilinmese de aslında mtb bisikletlerin başladığı nokta ve atb bisikletler düşünüldüğünde mtb bisiklette düş maşa gayet hoş olabiliyor. Özellikle giriş seviyesi bisikletlerde sırf süspansiyon var denilsin diye ne olduğu belli olmayan süspansiyon takılı olmasından daha iyidir.
ATB'ler için gravel bisikletlerin de atası diyebiliriz (bana göre) (link) Şu anda 120mm havalı bir süspansiyon kullanıyor olsam da bir tane kenarda sabit maşam duruyor olsun isterdim.

Güvenilebilir olarak düşünüyorum. Bulunduğum şehirde bir tane bayisi var. Ellerinde ürün yelpazesi olarak çok çeşitli ürünleri var. Mesela bugün instagramda paylaşmışlar pinarello paris xxl kadro gelmiş stoklarına. benim gibi uzun boya sahip olup bütçesi olan kişiler için veli nimet. Benim beğenmediğim tek yönü var, bu da markadan değil bayiyi çalıştıran arkadaşın para göz olmasından kaynaklanan bir durum.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici

Üstadım izninizle ekleme yapayim, vites kollarıda farklı, Carraroda Alivio kollar var, Mossoda Ef505 fren vites kombine kollar mevcut. Amortisör hususunda ise hiç olmazsa markalı diyerek Zoom amortisoru tercih ederim Carrarodaki. Mossoda kiler Aliexpreste satılanlar gibi markası yok kendi X7 yazmis uzerine.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri