Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Merhaba, uygun başlık bulamadığım için buraya yazma gereği duydum. Gerekli görülürse taşınabilir. Nisan ayından beri eski dağ bisikletimi satmaya çalışıyorum. Her türlü fiyatta denedim. Piyasada şuan 7000 lira yazan da var. Ben 4100 lira diyorum. Kimseden ses gelmiyor. Fiyatı yükseltiyorum yazıyorlar. Fiyatı düşürüyorum ses yok. 6000 lira yazdım. İki kişi yazdı. Yahu satılsın artık diye 4100 liraya düştüm kimse almıyor. Bu bisikletin fiyatı sizce ne olmalı? Altus set ön arka. Geçen sene full bakım yapılmış (Göbekler, hidrolik, furş) lastiği de yıpranmamış durumda.

(link)

Fiyatı yükseltmeli miyim daha da düşürmeli miyim bilemiyorum. Ucuz diye kötü algısı mı oluşturuyor kafada anlamıyorum. 2 sene önce 2800'e almıştım ikinci el olarak. Faturası vs de duruyor.

Scudo
Merhaba, uygun başlık bulamadığım için buraya yazma gereği duydum. Gerekli görülürse taşınabilir. Nisan ayından beri eski dağ bisikletimi satmaya çalışıyorum. Her türlü fiyatta denedim. Piyasada şuan 7000 lira yazan da var. Ben 4100 lira diyorum. Kimseden ses gelmiyor. Fiyatı yükseltiyorum yazıyorlar. Fiyatı düşürüyorum ses yok. 6000 lira yazdım. İki kişi yazdı. Yahu satılsın artık diye 4100 liraya düştüm kimse almıyor. Bu bisikletin fiyatı sizce ne olmalı? Altus set ön arka. Geçen sene full bakım yapılmış (Göbekler, hidrolik, furş) lastiği de yıpranmamış durumda.

(link)

Fiyatı yükseltmeli miyim daha da düşürmeli miyim bilemiyorum. Ucuz diye kötü algısı mı oluşturuyor kafada anlamıyorum. 2 sene önce 2800'e almıştım ikinci el olarak. Faturası vs de duruyor.
Merhaba, modeli eskiymis 5 yıllık bisiklet ama donanım ve görsel olarak diri duruyor, 4000 TL gayet normal bir rakam. Bizim insanımızi anlamak güç, dediğin gibi fiyati normal ederinde yazarsın almaz sormazlar, fiyatı sisirince kıymete biner. Bizzat al sat yapan bir tanıdığım var aynı şekilde arabayı sisirince anında alıcı buluyordu. Tuhaf bir zihniyet.

(link)

Ben Sahibinden'de ilan süresi bitinceye kadar satamadığım bisikleti Letgo'dan 3 saatte satmıştım.
Sahibinden'de böyle bir bisiklet aramaları lazım, Letgo'da yakındaki tüm bisikletlere bakılıyor.
Bu tür bisikletleri hesaplı şehir içi hoyrat kullanım bisikleti arayanlar arayabilir. Onun dışında pek alıcı kitlesi yok. Burada ihtiyacını anlatıp model soran pek bu modellere ulaşamaz mesela. Letgo'da "bana bisiklet lazım, hemen şimdi lazım" diyenler kolayca ulaşır.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Ben Sahibinden'de ilan süresi bitinceye kadar satamadığım bisikleti Letgo'dan 3 saatte satmıştım.
Sahibinden'de böyle bir bisiklet aramaları lazım, Letgo'da yakındaki tüm bisikletlere bakılıyor.
Bu tür bisikletleri hesaplı şehir içi hoyrat kullanım bisikleti arayanlar arayabilir. Onun dışında pek alıcı kitlesi yok. Burada ihtiyacını anlatıp model soran pek bu modellere ulaşamaz mesela. Letgo'da "bana bisiklet lazım, hemen şimdi lazım" diyenler kolayca ulaşır.
Bir deneyeyim abi. Fiyat peki sence nasıl? Ya aslında satmadan herhangi bir şehir bisikleti ile takaslamak da bana uyar. Eşim için bir bisiklet olur bu ona fazla büyük geliyor. Mosso legardalardan biraz böyle hoyrat kullanan biri denk gelse :D

Bir deneyeyim abi. Fiyat peki sence nasıl? Ya aslında satmadan herhangi bir şehir bisikleti ile takaslamak da bana uyar. Eşim için bir bisiklet olur bu ona fazla büyük geliyor. Mosso legardalardan biraz böyle hoyrat kullanan biri denk gelse :D

Fiyat fazlasıyla makul bence, aşağıdakilerden ne eksiği var?
(link)
(link)

"hoyrat kullanım bisikleti" derken "hoyrat kullanmışsın" anlamında değil, "şehir içinde kullanayım ama kaldırıma çıkayım, merdivenden ineyim, çukurları dert etmeyeyim diye düşünenlere uygun" anlamında kullandım.
Aynı kullanıcı tip yanlışlıkla trekking bisikleti alıp "bu bana fazla kibar geldi" diye düşünürse öyle bir takas fırsatı çıkar.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Fiyat fazlasıyla makul bence, aşağıdakilerden ne eksiği var?
(link)
(link)

"hoyrat kullanım bisikleti" derken "hoyrat kullanmışsın" anlamında değil, "şehir içinde kullanayım ama kaldırıma çıkayım, merdivenden ineyim, çukurları dert etmeyeyim diye düşünenlere uygun" anlamında kullandım.
Aynı kullanıcı tip yanlışlıkla trekking bisikleti alıp "bu bana fazla kibar geldi" diye düşünürse öyle bir takas fırsatı çıkar.
V frenli 8500 mü? Yuh. Bir süredir ilanlara bakmıyordum. Hidroliği 7500 görmüştüm de. Fiyatı biraz arttırmakta fayda var o zaman. Teşekkürler abi.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Dağ bisikleti olarak Salcano Astro kullanıyorum. Evet çok ağır. Tur bisikleti almak istiyordum yol bisikletinden farklı olarak ama bu bisiklet işimi çok fazlasıyla görüyor. Bazen vitesler yetersiz oluyor ama kullanışlı.3000 km'yi geçtim. 1 kere lastiği patlamadı diyebilirim. Lastik patlayabilir bu bisiklet ile alakalı bir durum değil tabi ama 4 kere jant akordu yaptırdım. Bir kaç vites ayarı o kadar.Tavsiye değil ama düşünebilirsiniz.

Bisiklet çok yakışıklı görünüyor. Dağ bisikletlerini şehir içi kullanmak çok mu yorucu olur.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Bisiklet çok yakışıklı görünüyor. Dağ bisikletlerini şehir içi kullanmak çok mu yorucu olur.

Bisiklet kişiye özeldir biraz. Bende vardı yoruyordu, lastiklerini ince sehir lastikleri ile degistirdigim halde. Ama beni yoran bisikletle adamlar kac rakımlara tırmanıyorlar yada ciddi uzun yollar yapiyorlar.

Ben şehirde daha fazla kullanıyorum. Benim için ulaşım aracı artık bisiklet, tramvay, otobüs kullanmıyorum. Yorucu olduğu bir durum yok daha konforlu hale geliyor.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Peugeot t11 yanına bir de dağ bisikleti almak istiyorum tek yaprak aynakol havalı süspansiyonlu hangi modeller var uygun fiyata başlayan

Peugeot t11 yanına bir de dağ bisikleti almak istiyorum tek yaprak aynakol havalı süspansiyonlu hangi modeller var uygun fiyata başlayan
Bütçeniz nedir bilmediğim için en alınabilir olarak bisan, mosso, peugeot, carraro gibi markalara baktım tekli ayna kol ve havalı maşaya sahip carrarodaki şu 2 model var. Trek, giant gibi markalara bakınca +60bin ve üzerine çıkıyor rakam.
(link)
(link)

bende tekli aynakol ve havalı maşa kullanıyorum ama 3-4 aylık takip ile wiggle üzerinden almıştım bir çok parçayı. O zaman ki dolar kuru ve seçenekler ile en mantıklısı oldu.

• Beğen
Tepkiler: Tlamir
Arkadaşlar sadece yaylı maşa kullandım. havalı maşa gerçekten hafif arazide fark ediyor mu? Mıcır, şehir içi çukurları, soğuk asfalt, hafif taş yolda, parke döşenmiş yolda farkı anlar mıyım? Bu yazdığım yerlerde kullanacağım. 60mm mi yoksa 100mm mi? Süspansiyon aralığı artarsa konfor da mı artar?Bir de yapacağım ortalama hızım 30km/h - 40 km/h arası olacak yani standart bir bisiklet hızında değil

Bütçeniz nedir bilmediğim için en alınabilir olarak bisan, mosso, peugeot, carraro gibi markalara baktım tekli ayna kol ve havalı maşaya sahip carrarodaki şu 2 model var. Trek, giant gibi markalara bakınca +60bin ve üzerine çıkıyor rakam.
(link)
(link)

bende tekli aynakol ve havalı maşa kullanıyorum ama 3-4 aylık takip ile wigglet üzerinden almıştım bir çok parçayı. O zaman ki dolar kuru ve seçenekler ile en mantıklısı oldu.
Şu an için mantıklı olur mu ? Bütçem attığınız ürünler kadar sayılır daha Trek giant a çıkacak kadar bütçem yok trekking bisikletim var şehir içi kullanım yapmayacağım gerçekten alıp dağa taşa çıkasim var. Havalı maşadan vaz geçmeye değer mi ? Bisikletin fiyatını en çok o arttırıyor

Şu an için mantıklı olur mu ? Bütçem attığınız ürünler kadar sayılır daha Trek giant a çıkacak kadar bütçem yok trekking bisikletim var şehir içi kullanım yapmayacağım gerçekten alıp dağa taşa çıkasim var. Havalı maşadan vaz geçmeye değer mi ? Bisikletin fiyatını en çok o arttırıyor
2. Elden temiz bisiklet alma şansın varsa bence bir bak araştır derim. Bazen uygun fiyata slx setli cube vs marka bulunabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Tlamir
2. Elden temiz bisiklet alma şansın varsa bence bir bak araştır derim. Bazen uygun fiyata slx setli cube vs marka bulunabiliyor.
Modeli ne oluyor bu dediğiniz bisikletin tam

Clutch arka aktarıcı var mı bunda ? Acaba böyle uygun model alıp sonra eksikleri toplamak mi daha mantıklı yoksa direk tek ayna kollu model mi almak iyi olur ? Decathlonda çok vardı tek yapraklı

Clutch arka aktarıcı var mı bunda ? Acaba böyle uygun model alıp sonra eksikleri toplamak mi daha mantıklı yoksa direk tek ayna kollu model mi almak iyi olur ? Decathlonda çok vardı tek yapraklı
Clucth arka aktarıcı derken deoredeki kilit mekanizmasından mı bahsediyorsun? Yoktur muhtemelen ama bu fiyatı uygun olmasına rağmen hem grup seti hem göbekleri hem lastikleri uzun süre değiştirmeye gerek kalmayacak güzel bir model. Kendim yol bisikleti almayı düşünmesem direkt bunu alır geçerdim.

Arkadaşlar öncelikle Sa
2.El 27.5 bir mtb bisiklet almayı düşünüyorum bütçe 9.500 yardımcı olursanız sevinirim

gözüme bunlar takıldı hesap yeni olduğu için link paylaşamıyorum o yüzden lütfen girip detaylı bakarsanız sevinirim.sizin başka önerileriniz varsa paylaşın lütfen
Screenshot_20230802-152024_sahibindencom.jpgScreenshot_20230802-151923_sahibindencom.jpg

Merhaba iyi günler arkadaşlar.Daha önceleri orta süspansiyonlu markası ve parça markaları kaliteli olmayan bir bisiklet sahibiydim.Sonrasında Shimano Sis ekipman takılı 90 lardan kalma çıt çıt vitesli demir kadro bir bisiklet kullanmaya başladım.Kadro ve jantlar demir olması haricinde aynakol olsun aktarım organları olsun çok memnundum.

Bisiklet konusunda çok profesyonel bir sürücü değilim.Çocukluğumdan bu yana şehir içinde sabahtan akşama gezmişliğim vardır sadece.

2 gün önce Carraro Force 970 29 Jant 27 Vites Shimano Altus takımı içeren bir mtb bisiklet aldım.2.bisikletimde bulunan Shimano Sis takım seneler geçmesine rağmen vites geçişleri olarak gayet sağlıklı durumda herhangi bir bozulma vesaire gibi bir durum yaşamadık.

Sormak İstediğim Konulara Gelirsek:
1.Sorum: Carraro Force 970 aldıktan 2 gün sonra arka dişli 4.vitese geçmeden 5 e geçmeye başladı (1,2,3 geçişlerinde sorun yok) atmak istediğimden hep 1 fazla vitese geçti.Örnek olarak arka dişlisi 8 den 9 a geçirdiğimde herhangi bir değişiklik olmuyor zaten 8 de de 9 da bulunuyor.İlk aldığımda ayar konusunda yetkili servis yardımcı olmuştu ancak 2 günde bu ayarın kaçabilmesi mümkün müdür bilemiyorum? (20-25 gün sonra tekrar ücretsiz bakım için çağırıldım)

2.Sorum: Sele bir süre sonra rahatsızlık vermeye başlıyor.Ekipman konusunda eksikleri yavaş yavaş tamamlamaya çalışıyorum ve bu konuda neredeyse acemi olabilirim.Selenin rahat olması adına ve orjinalliğinin korunması adına jel dolgulu kılıf aldım.İyi mi ettik bilemedim.Sele borusu amortisörlü olması sizce nasıl bir etki yaratır (İnternet'e gördüm sadece) bu konuda ve tavsiyeniz var mıdır?(Parçalarda veya tavsiyelerde marka model belirtirseniz sevinirim)

3.Sorum: Elcikler en az sele kadar rahatsızlık verici geliyor.Gün boyu bisiklet kullanıyorum bu yaz döneminde.Elcik değiştirmeyi düşündüm ancak parçaların tamamen orijinal olmasını istediğim için eldivene yöneldim.Elcik değiştirmek mi daha mantıklı ve rahat olur yoksa eldiven mi? Tavsiyelerinize açığım (Elcik marka model veya eldiven marka model belirtirseniz sevinirim)

2. Ve 3. Sorularımda belirttiğim durumlar kız arkadaşımın Corelli Snoop 3.2 24 Jant 21 Vites bisikletinde de mevcuttur.Aynı zamanda ona da uygun cevapları verirseniz çok memnun olurum.

Bütçemiz üniversite öğrencisi olmamız itibariyle kıstılıdır.Ancak şimdilik şu ekipman size yeterli olur ileride maddi durum karşılanırsa şunu da alabilirsin gibi tavsiyelere de açığım.

Yeni üye olmam itibariyle konu açamıyorum sanırım o yüzden başka bir başlığı yanıtlamak zorunda kaldım.Şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Dosyalar

• 20230805_113729.jpg
    20230805_113729.jpg
    149,4 KB · Okunma: 20
  • Beğen
Tepkiler: Jawerbone
Geri