Arkadaşlar merhaba, yaz sezonu yaklaştığı ve fazla zaman kaybetmemek için önümüzde ki hafta(11 nisan haftasında) bisikleti alacağımdan dolayı tecrübeli arkadaşların yorumlarını duymak isterim. Belirlediğim iki model hakkında forumda yaptığım aramalarda konu veya yorum(2016 modeller için) bulamadığımdan yeni konu açma gereği duydum. Bütçem 2000 TL ve yaşadığım yer gereği mtb sınıfı bisiklet arıyorum. Aşağıda ki modelleri kullanan veya tanıyanlar yorumlarsa veya aynı fiyata benzer yada daha iyi donanımlı tavsiyelerde bulunabilirler ise sevinirim. Aradığım özellikler, 27,5 jant 18' kadrolu, havalı maşa, en az full deore(muadil sram da olabilir) veya üstü donanımlı 2016 model ve sıfır olmalı. Kendim gerek bu forum sayesinde gerek başka forumlardan edindiğim bilgiler ile 2 tane model belirledim. Benzer veya daha iyi donanımlı farklı marka/model tavsiyeleriniz de dikkate alınacaktır.
(link)
(link)
Bu iki modeli de bulunduğum yerde ki satıcı nakit 2000 TL ye verebileceğini söyledi. Whistle başlığında değil 2016 modeller eski modeller için bile fazla konu ve yorum bulamadım. Kron için bir çok konu ve mesaj olmasına rağmen hepsi eski modeller idi. Benzer donanımlı sırf marka değeri iyi diye 500 TL fazla ederi olan modeller tavsiye etmeyiniz zira sadece marka değeri için o kadar farkı vermek istemiyorum. Kadrosu farklı olanlar muhakkak vardır ama 300-500 TL farka değecek kadar fark olacağına da inanmıyorum. Zira araştırmalarım sonucu bu fiyat seviyesinde ki tüm kadroların 6000 veya 7000 serisi alüminyumdan imal edildiğini gördüm. Kron 7005 Double Butted, Whistle sitesinde detayları yoktu fakat muhtemelen o da 7000 serisi alüminyum diye tahmin ediyorum. Pazartesi iletişime geçilip durum teyit edilecektir. Şimdiden ilgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkür eder kazasız belasız iyi pedallar dilerim.