Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@byhsyn34
Öncelikle cevap için teşekkür ederim,peki bu fiyata yani 1500 tl civarına en iyi seçenek Rockrider 540 mıdır acaba ne dersiniz?

Scudo
@karadenizerkan
Eski model 540 derim. 26" olan. Yeni modelde bir şey diyemiyorum. Yeni modeli alırken zam geldi vazgeçtim. Decathlonun hizmet kalitesini de eklersek tam f/p

Siteye yeni üyeyim ve aramalarım sonucu net bir bilgiye ulaşamadım. Başlığı açan arkadaş kusuruma bakmasın ancak uzman/üst düzey kullanıcı arkadaşlarımdan tavsiye almak istediğim bir konu var. Birinci önceliğim Canondale/Specialized olmak kaydıyla Ghost-Scott gibi markalarıda tercim edebilirim diyerek yaklaşık 2500-3000 TL arasında bir bütçe ile bisiklet alma niyetim var. Yaklaşık 3 aydır sahibinden i alt üst ediyorum. Dolayısıyla bir kaç arkadaş ile iletişime geçme şansımda oldu. O kadar araştırmadan sonra bir arkadaş ile 2800 TL karşılığında Scott Spark 760 2014 model bisiklet konusunda anlaşmak üzereyiz. Ancak kesin bir durum yok daha ortada. Bisikletin 2. el olduğunu ve 500 KM yol yapmadığını söylüyor. Sizce bu yatırımı yapmam doğru bir karar olur mu ? Yoksa bu fiyata başka alternatiflerde çıkarılabilir mi ?

Not : 6 yaşımdan 17 yaşıma kadar aralıksız bisiklet kullandım fakat prof anlamında bir bisikletim olmadı. Konuya yabancı değilim yani. Ayrıca dağ bisikleti istememde ki amacım ise abimde Carraro nun şehir bisikleti var. Bir kaç kez kullandım ancak malum Ankara nın takır tukur yolları beni çok endişelendirdi. Bisikletle giderken çokta güvende hissetmedim kendimi açıkçası. Dolayısıyla bindiğim zaman güvende olacağım, çoğunlukla şehir içinde kullanacağım (şehir lastikleri takarak) ama kızılcahamam,elmadağ gibi yerlerede rahatlıkla gidebileceğim bir bisiklet olsun istememdendir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba, yaz sezonu yaklaştığı ve fazla zaman kaybetmemek için önümüzde ki hafta(11 nisan haftasında) bisikleti alacağımdan dolayı tecrübeli arkadaşların yorumlarını duymak isterim. Belirlediğim iki model hakkında forumda yaptığım aramalarda konu veya yorum(2016 modeller için) bulamadığımdan yeni konu açma gereği duydum. Bütçem 2000 TL ve yaşadığım yer gereği mtb sınıfı bisiklet arıyorum. Aşağıda ki modelleri kullanan veya tanıyanlar yorumlarsa veya aynı fiyata benzer yada daha iyi donanımlı tavsiyelerde bulunabilirler ise sevinirim. Aradığım özellikler, 27,5 jant 18' kadrolu, havalı maşa, en az full deore(muadil sram da olabilir) veya üstü donanımlı 2016 model ve sıfır olmalı. Kendim gerek bu forum sayesinde gerek başka forumlardan edindiğim bilgiler ile 2 tane model belirledim. Benzer veya daha iyi donanımlı farklı marka/model tavsiyeleriniz de dikkate alınacaktır.

(link)

(link)

Bu iki modeli de bulunduğum yerde ki satıcı nakit 2000 TL ye verebileceğini söyledi. Whistle başlığında değil 2016 modeller eski modeller için bile fazla konu ve yorum bulamadım. Kron için bir çok konu ve mesaj olmasına rağmen hepsi eski modeller idi. Benzer donanımlı sırf marka değeri iyi diye 500 TL fazla ederi olan modeller tavsiye etmeyiniz zira sadece marka değeri için o kadar farkı vermek istemiyorum. Kadrosu farklı olanlar muhakkak vardır ama 300-500 TL farka değecek kadar fark olacağına da inanmıyorum. Zira araştırmalarım sonucu bu fiyat seviyesinde ki tüm kadroların 6000 veya 7000 serisi alüminyumdan imal edildiğini gördüm. Kron 7005 Double Butted, Whistle sitesinde detayları yoktu fakat muhtemelen o da 7000 serisi alüminyum diye tahmin ediyorum. Pazartesi iletişime geçilip durum teyit edilecektir. Şimdiden ilgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkür eder kazasız belasız iyi pedallar dilerim.

İkisi de yakin modeller ikisi de pisman etmez. Gorsel açıdan hangisini begeniyosan onu tercih etmen daha iyi olur. Ek olarak servisi müşteri memnuniyeti yüksek olani tercih etmen faydali olur.

Ben olsam Whistleyi tercih ederdim krona göre daha kaliteli ama servisi ne durumda bilmiyorum

@epsilon91
O yüzden birazda kararsızım hocam dediğiniz gibi donanımlar çok yakın. Alacağım yerde ki satıcı ısrarla kron önerince ve ömür boyu kadroyu tavsiye edince herkesin tersine ben de bir soğukluk oluştu. Neredeyse aynı donanımlı hatta whistle da arka aktarıcı xc 2000 in daha üst modeli olmasına rağmen neden ısrarla kron tavsiye ettiğine mantıklı bir açıklama yapamadı. Krondan daha çok sattığını ve kadrosunun daha güzel gözüktüğünü(sanki bana değilde onun için bisiklet alıyoruz) olduğunu söyleyebildi sadece. Servis olarak zaten aldığım yer hem kron hem de whistle nin resmi satıcı ve teknik servisi konumunda.

@DOKTORBEY
Krona göre daha kaliteli dediğiniz kadro kalitesi mi hocam? Zira üzerlerinde ki donanımlar neredeyse aynı. Kadro olarakta pazartesi whistleden durumu teyit ettiğimde durum netleşecek. Ama çok büyük ihtimal o da kron gibi 7000 serisidir diye tahmin ediyorum.

@mserifoglu kadro da kaliteli tabii ama ben kron hakkında şikayetler duydum çok kez whistle hakkında neredeyse hiç denecek kadar şikayet duyduğum için whistle diyorum

@DOKTORBEY
Kronu ben zamanının kartal, şahinini benzetiyorum. Yani ucuzundan pahalısına kadar her fiyat aralığında çok fazla modeli olduğundan ve satıcılarda bilinçli veya bilinçsiz şekilde alıcılara kron sattıkları için iyi veya kötü çok fazla şikayet duyuyoruz. Şöyle ki satan dükkana ilk gittiğimde satıcı 1 tane modelini hatırlayamadığım satılmış kronu topluyordu aynı zamanda başka bir kron modelini de başka birisine satmaya çalışıyordu. Geçen gün tekrar gittiğimiz de muhtemelen satılmış olan yine bir kron modelini kutusundan çıkarılmış toplanmayı bekliyordu. Whistle ise ilk mesajımda da dediğim gibi kullanıcısı pek yok belki de o yüzden iyi veya kötü yorumlar göremiyoruz. Zira whistle bölümüne bakarsanız ne demek istediğimi daha anlayabilirsiniz.:)

@mserifoglu Ben olsam Whistle'ı alırım, Kron'un kadrolarına güvenemiyorum, forumda da kadrolarının çok fazla sorun çıkardığını okudum ,hatta geçenlerde forumdan birinin kadrosu kırıldı tabi karar sizin, bu yazdıklarım sizin bisikletinizde de olacak diye bir şey yok sonuçta her şey sürücüde bitiyor , şlmdiden hayırlı olsun :)

@Umut AKAN
Alacağımın son gününe kadar araştıracağım, benim gibi bir acemiyi ikisininde üzeceğini sanmıyorum. Artık son kararı renk ve kadronun görünümüne göre vereceğim sanırım. Haftaya salı veya çarşamba gününe kadar gerek farklı marka/model tavsiyesi gerek bu iki model için olan yorumları takip etmeye devam edeceğim. İyi dilekler için teşekkür eder bisikletleriniz ile iyi pedallar dilerim.

Ben sana başka öneri yapayım. 2000 2500 az para değil. O markalara verilecek parada değil. Şunlardan birisi bile onlara göre daha kıymetli daha güven verici daha gösterişli bisikletler. Marka değeri yüksek diye bazı markalara bakmayı ihmal etme. Kendi fikrim budur. 2500lü fiyatlar krona veriliyorsa şahsen kişinin tedavi olması gerektiğini düşünürüm :)

Hiçbir farkı yok. Birbirinden üstün modeller değil. Servisi bol olsun diyen arkadaşlar var. Yahu araba almıyorsunuz. Kron servisi olmuş bir adam emin olun scotta da bakar scott servisi gianta da bakar. Yeterki usta iyi olsun. Servisin bol olmasının önemi yok araba mı bu. Servis bol olup usta yaramaz olacağına. Bir tane olsun adam gibi olsun. Ben dobra dobra yazacağım. Bazı kişilerin ego tavan. Bisikletten keyif almak gezmek eğlenmek yerine marka derdine düşmüş ay senin kron mu var salcano mu var diye ima ederler. Whisttle o durumda kalitesi aynı sayılsada marka olarak daha karizmatik sayılıyor. Adam ismini beceremiyor okumayı tamam bu bisiklet çok kaliteli. Öyle tipler var.

@soneryen Boş mesaj. Üst mesajda dediğim gibi 2500 ü Cube Scott vb marka yerine Kron'a veriyorsanız sorun ego sahibi olan bizlerde değil. Bisikletini sevmeli ama parasınıda doğru değerlendirmeli. 2500e kron ve whistle alınmayacağını egomla birlikte söylüyorum :)

• Beğen
Tepkiler: NomadCRY
Başlığı açan arkadaş tamda bundAn bahsetmiş ama yinede paylaşmışsınız. Sırf marka değeri için 500 fazla vermek istemiyorum demiş. Donanım dAha düşük olmasına rağmen sırf cube olmAsı artı 500 artmış. Oysaki bu donanımda kron yada whistle 2000 civarında değil 1600-1700 olacaktır. Yani cube en az 700-800 pahalı marka için sadece. Diğerine hiç bakmadım bile @alwaysace

O karşılaştırma Cube Kron arasında değil Canyon Trek arasında olsa eyvallah derim. Ama bu seviye bisikletler için bence mantıksız. Ayrıca marka değeri için verilen para sadece specialized da. Alman ürünleri için inanın durum o değil. Herkesin kendi fikri, ben önerimi yaptım saygılarımla :)

• Beğen
Tepkiler: NomadCRY
@alwaysace

Öncelikle ilginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Burası ve başka forumlarda yaptığım araştırmalarda tercih önceliğinin üzerinde ki donanıma verildiğini görmüş olmama rağmen sizin hem daha pahalı hemde daha düşük seviyede ki donanımlı bisiklet tavsiyelerinizin mantığını çözemedim. Ayrıca ben markası ne olursa olsun 2500 TL vermiyorum benim aldığım fiyat 2000 TL dir. Bu fiyat aralığında ki hemen hemen tüm markaların kadrolarında kullandığı materyal kalitesinde çok uçuk farklar olacağını da tahmin etmiyorum. Aynı seri alüminyum(6000/7000) olduktan sonra farkı yaratan etken olarak işçilik kalitesi kalıyor. Benim marka takıntım yoktur aksine istediğim fiyat/performansı hangisi veriyorsa tercihimi o yönde yaparım. Krona karşı bu forumda olan düşmanlığı da anlayamıyorum. Ama benim tahminim yukarıda ki mesajımda da yazdığım üzere, ülke genelinde her fiyat aralığında bolca modeli olup fazlaca satıldığından olsa gerek yaşanan kötü deneyimler sonucu marka olarak daha çok dikkat çekiyor. Misal 100.000 adet satan X marka ile 10.000 adet satan Y markanın arıza oranlarının da satış adetine paralel daha yüksek gözükeceği gibi.

@soneryen

Aklın ve mantığın yolu aynıymış demek. Tam da anlatmak istediğimi çok güzel bir şekilde özetlemişsiniz. Daha düşük donanımları ile daha fazla ödediğime değecek x,y,z markalarını almanın mantığını kavrayamıyorum halen. Belki de bu sektöre çok yabancı olduğumdan olsa gerek. @alwaysace arkadaşın dediği gibi 2000 TL ye x veya y marka bisikleti alıp geri kalan 500 TL ile de tedavi olmak gerekecek sanırım.:)

Kendini kasmaya gerek yok. Ben nelerle karşılaştım. Cube alamıyorum diye bekleyip öteledikçe öteleyen ve sonunda hiç alamayan, alıp çok az binip ilerletemeyen, bütçeyi zor denk getirip öğrenci vs olup hepsini cube ve benzerine yatırıp kaska eldivene para kalmayan ve daha neler neler. En iyi bisiklet senin olandır. Onun taksitleri çok olursa, cebinde paran kalmayarak bütün bütçeyi harcarsan binerken zevk alamazsın borç ödemekten, pedal alamamaktan popon ağrıyıp tayt alamamaktan, ter su içinde kalıp termal teri dışarı atan forma alamamaktan, cube tarzı kadro iyi tamam ama kron ve whisttle türevi bir ürünün kadroyu kıracağın zorlama yapsan emin ol hepside kırılır sonuçta bunlar cross country tarzı sürüş. Cube scott başkaca farkı yok kadro iyidir birde üzerindeki scott yazısı. He varsa paran etiket içinde ver kimse verme demez. Mesela sedona 761 efsane kadro ama sedona ucuz. Salcanoda çok iyi carbon kadro var ama salcano. Etikete marka takılmadan keyifle binmek gerek. Bugüne bugün bi koşu bandı 1.500 TL olmuş. Üzerine binince götürmüyor evde üzerinde koş dur aynı yerde duvara doğru ama bisiklet farklı keyif almal gerek castello süren çocuğun heyecanı lazım m hepimize marka düşkünlüğü değil

Bu arada bence whisttle

Geri