Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Hızlı bisiklet yoktur, hızlı sürücü ve hıza yatkın bisiklet vardır o da seçenekler arasında btwin triban 500 fb olarak daha uygun bir tercihtir.

Scudo
@BağdatlıRuhi
Konuyla alakasız olacak ama genelde şehirde, nadiren bozuk yollarda kullanmak için Salcano City Fun 60 V mi yoksa bu attığınız Mosso Wildfire V mi? Aslında gönlüm City Fun'dan yana ama Salcano için yorumlar da iç açıcı değil.

teşekkürler sanırım triban alacağım

şu anda carraro force 530 hd kullanıyorum sizce nasıldır

Adminin uyarisi uzerine duzenlenmistir.

Neyse,konuya bu kadar yazmışken konuyu açan güzel yürekli kardeşime,arkadaşıma,ve yakın zamanda pedaldaşım olacak ahmet arkadaşımada yardımcı olayım.

Carraro Sportive 323 bir şehir bisikleti,ama düz maşa kullanıyor.Lastikleri 35c,yani triban bisiklete göre biraz daha kalın,haliyle lastik ne kadar kalınlaşırsa hız o kadar düşer ama konfor tam tersi yönde artar.Tourney seti var,en alt seviye ama dayanıklı ve kesin geçişleri var.

Triban 500 Flat bar esasen Drop Bar dediğimiz yol bisikleti gidonu kullanan bir YOL bisikleti.Ancak gerek ergonomi gerek biraz daha rahatlık açısından düz gidon (flat bar FB kısaltması buradan gelmektedir) kullanmış.Sram vites sistemi var,ben tourneye tercih ederim güzel bir set.Lastikleri ise tam bir safkan yol bisikleti lastiği,23c.Daha ince ve daha hızlı.Yani bir yol bisikletinin RAHATLAŞTIRILMIŞ versiyonu olarak düşüneiblirsiniz.

Şahsi fikrim Triban 500 almanızdan yanadır,hem görsel,hem işlev hemde ömür boyu garantisi yüzünden kesinlikle triban'ı alır arkama bakmazdım.Saygılar sevgiler

-kask,eldiven gibi mutlaka olması gereken güvenlik ekipmanlarınızıda decathlondan uygun fiyata tamamlayabilirsiniz.-

Ayrıca 930 liraya Salcano Hidrolik Disk olanda var.

Mekanik diskler 2 yıl önce tek yönden baskılama yapıyormuş az önce video izledim.Acaba halen aynımı?Öyleysr çok saçma olur.

26" küçük olur diyorsunuz öylemi?

o fiyata temiz 2. el xrs040 bulabilirsiniz aslında

@yasirkidil xrs 040 alınırsa bazı değişimler gerektirebiliyor.Tabii ki daha kaliteli parçalara sahip grupset tarafında,ancak zannediyorumki heryerde yeni modelleri var,geçen sene kliksada 949 lira gibi bir fiyatı vardı,tek alternatif yol triban gibi gözüküyor.

Aslında mağazalarda varmı bilmiyorum ancak,eski triban 3'ler çok güzeldi,beyaz kadro karbon maşalı olanlar.Şehrinde decathlon olan arkadaşlarımız bilgilendirirse daha hoş olur.

@Erkin Kalender

Saygi duyuyorum genc arkadasim.

@Murat Cömez Senin o hava-alanına karşılamaya seni karşılamaya gelen arkadaşın bana facebooktan adresini bulduk,evini basıcaz murat abimle tarzı laflar söyledi,her suçun bir azmettiricisi vardır.

Ayrıca,bu ağzına geleni saymak değil,forumdaki saygı ve sevgiyi eşit koşullarda kişi ayırt etmeksizin gözetmektir.Herhangi bir küfürlü ifade ben kullanmıyorum,1 ay önce bir bayana " sen uçak olda bineyim sana " yazan ben değildim sizdiniz.

Zaten senin gibi bir abiyede ihtiyacım yok,çok çok kaliteli abilerim kardeşlerim varken çevremdeki insanların kalitesini araya çürük elma katarak çürütmem :)

Hakkımda açıklamak istediklerinizi açıklayabilirsiniz,ben görüyorum ve arttırıyorum.Bir bayana hakaret eden kişi bana ahlak bekçisi kesilmiş,ders veriyor.İşinize gelmediği zaman 7 yaşındaki ilkokul çocuğu gibi numara yaparak harfleri birbirine karıştırarak yazıyorsunuz " Tkürküçem iyi dgeil krusa bkamayn " diye.Biz enayi miyiz ? Ne güzel imla kurallarımızı bile biliyorsunuz :)

@Erkin Kalender sora 3500 grupseti olan temiz bisikleti bu ara bakmadım bakmadım fiyatlara ama o fiyata bulmak zor gibi o yüzden xrs040 güzel bir alternatif, ağırlık olarak 2014 modeli 11.7 kg salcano bu kadar içine eder bir yol bisikletinin :mad: ve dediğiniz gibi değişim istiyor mesela jant seti ön ve arka ruble dahil toplamda 2.5-3 kg arası :eek: ve gidon alüminyum değil çelik ve ergonomik değil bunlar ağırlığı ciddi ölçüde arttırmış vaziyette ama kiloya çok takmayan birisi için değişim gerektirmez bence

@yasirkidil Ergonomi açısından gidonun el-avuç içinde ağrıya sebebiyet verdiğini ve alttan tutulduğunda ön kol kısmının gidonun üst tarafına çarptığını okumuştum.Salcano alt seviyede pek başarılı değil evet maalesef.

Hatadan dönmek de bir olumlu bir şey,birdaha ki konulardada insanları üzebilecek ve kırabilecek hususlarda dikkatli davranmanızı,empati yapmanızı temenni ederim.

Cevap yazan herkese teşekkür ederim ekipmanlara önem verdiğim için kaliteli ekipmanlara sahibim ama kask önerilerine açığım

Iki dk sakin olun ramazan ayindayiz oluyormu boyle kavga dovus @Murat Cömez @Erkin Kalender abilerim lutfen biraz anlayisli olun herkesin hatasina karsilik bende hala abi diye hitap ediyorum :):):harika:

Peki sürüşte zorluk Yaşar mıyım çünkü şu anda hata ederek mtb yi asfaltta kulanıyorum

@pisikletçi cocuk
2 haftada alışırsınız.

Geri