Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@buzlulimon 700 -800 arası Salcano City Fun 70 ve City Fun 60 var. 70'in ön amortisörü yok 60'ın ön amortisörü var. Onun dışında 1000TL'ye Salcano City Fun 50 var hidrolik frenli bunu tavsiye ederim. Sedona 410 var fakat 1300 Tl civarı sanırsam.

Scudo
kendim 65 kg yim bisikletle ege turu yapmayı düşünüyorum bagaj vs. 35 kg civarı yüküm olucak akor bozmazmı

sedona 410 %80 alacak gibiyim ama dağ bisikkletimi alsam diyorum sadece yol bisikleti fazla yükte sorun yaratırsa kötü olur

@AbdullaH123
550 tl ye biraz daha ekleyebilirseniz daha iyi bisikletler alabilirsiniz. 500 tl civarı bisikletlerin çok işinize yarayacağını düşünmüyorum.

@buzlulimon
Salcano'nun City Fun'ı için yapılan yorumlarda kırılan jant telleri var Sedona 410 alırsanız çok daha iyi olur. Sedona 410 tur yapmak için en ucuz ideal seçenek 100kg'dan fazlasını taşıyabileceğini umuyorum. Sedona 410 kullanan arkadaşlara sormak lazım aslında. Dağ bisikleti seçeneğini unut bence tur yapmayı düşünüyorsan çünkü Sedona 410 tur konusunda MTB'ye göre ciddi avantaj sağlar sana.

@SOZUAK İşte başladığım nokta tamda orası.Yani bende bu sebeplerden dolayı MD Frene oradanda -100 lira fazla ver HD al- mantığıyla 1000 liraya kadar çıktığımı farkettim.

Şimdi siz öyle deyince bir süre sonra yine aynı noktaya geldim :)

Ama ileride HD takılması olayını araştırdım.Uyardığınız için teşekkürler.

Salcano NG650 V ile HD olanın kadrosu maşası vitesi aynı.Bunu alacağım sanırım.İleride istersem HD takarım. 2 rotor 100 lira civarı. 200'de HD frenler. 300'e malolur. Zaten HD olanı ile arasında 280 lira fiyat farkı var.
Ne dersiniz.

(link)

Yani olabilir. Ben sıfır 2. el çok ayırdetmem. O nedenle daha da uyguna halledebilirsiniz. V fren ile ki fiyatlarına bakmadım makas açılıyorsa alınır, yok md çok fiyat fark etmiyorsa o da tercih edilir diye demiştim. Her şekilde o bisiklet gider ve durur siz kesenize bakın kadro uyumlu ise zamanla geçersiniz tabi ihtiyaç duyarsanız. Ben yıllarca shimanonun kaliteli v frenleri ile mutlu mesut sürüşler yaptım bir kere bile ah keşke disk frenim olsaydı demedim. Şimdilerde sırf deneyimlemek adına disk frene geçtim yoksa ihtiyaç olduğundan değil bir de uygun fiyata denk geldi. Şimdi disk fren kullanmayıp burada o şöyle bu böyle alın/almayın desem kendimle tezat duruma düşerdim. Firmaların alış fiyatı ucuz olduğundan dışarıda yapacağınız değişim ile hazır takılmış alacağınız sistem fiyatları farklı olabiliyor. O yüzden alırken pazarlık mutlaka yapın. Yüz yüze alışverişlerde paranız nakit yada kart cebinizde kesin alıcı iseniz netten bulacağınız fiyatlardan daha iyisini elde edebilme imkanınız var.

Arkadaşlar bende bugün Mosso Wildfire 26" Hd ile Crs610 arasında kaldım.Hangisini almamı önerirsiniz? Birinde hidrolik disk var ama vitesleri kötü.Diğeri mekanik disk ama vitesler daha sağlam

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    90,8 KB · Okunma: 14
  • image.png
    image.png
    18,7 KB · Okunma: 13
@Nurullaah18
Vitesleri kötü değil. Shimano'nun orta sınıf vitesleri. Mosso Wildfire tavsiye ederim.

Ya ne uğurlu ayağım varmış.Bir bisiklet önerisi için konu açtım.Gelen gelene maşallah :)

• Beğen
Tepkiler: Utku Oktay
@Alberto abi çok makbule geçti gerçekten :)
@BağdatlıRuhi Peki 850 TL civarında Mosso Wildfiremi alayım yoksa o fiyat aralığında başka önerebileceğiniz bisiklet varmı?

@Nurullaah18
800 TL'ye V frenli Mosso Wildfire var, hidrolik Wildfire 1000TL civarı. Alabiliyorsan hidrolik wildfire al derim 900-1000tl civarına.

mtb alma ben pişman oldum şehirde götürüyor bozuk yolda

Dün bakmaya gittim Crs610 Carraronun sitesinde 918 yazıyor Ankara Ulusta nakit verince 810a bıraktı.Mosso daha iyi fazla fiyat farkı yok onu veriyim bi bak dedi.850₺'ye verir diye düşünüyorum :)

@akiros MTB kullanan arkadaşlarım var gayet memnunlar kesinlikle şehir alma diyorlar.Nasıl bi pişmanlık biraz açabilirmisiniz?

@Nurullaah18 Ghost SE1000 almıştım ve daha sonrasında bir kaç şehir bisikleti ve yol bisikleti deneyince gereksiz bir ağırlığa katlandığımı fark ettim. Şimdi Scott'un bir şehir modeline bakıyorum, düz maşa ve ince lastik ile daha az güç harcayarak daha fazla mesafe kat ediliyor. İnce teker köy yolu gibi yolda idare etmese de bozuk şehir yolunda götürüyor.

(link)

Bu senin için uygundur.

@akiros

Usta ben bu cümleden birşey anlamadım.Her kelimeye virgül koydum denedim ama birşey anlaşılmıyor.

@Nurullaah18

Kimseyi demiyorum ama herkesi kaale alma.Sen kullanım amacını bile yazmamışsın ama arkadaş direkt olarak MTB alma yazmış.Sonrada şehir bisikleti bozuk köy yolunda çok iyi değil yazmış.Yani arkadaşın amacı sana yardımcı olmak falan değil. Sen araştırmalarını yapıp birçok kişiden yorum alıp zaten kararını verdiysen,kararlarını bir kişinin lafına bakarak değiştirme.Bu herşeyde böyledir.Hatta kaale alma.

Bu arada Ulus dediğin yerde birde Salcano NG650 V sorarmısın. Fiyat karşılaştırması yapayım.Cash para.

@Alberto yolum düşerse sorarım unutmazsam İnşallah.Muhtemelen haftaya almaya gideceğim

Mosso Wildfire ile ara vermeden sıkıntısız 10km yol yaparım diye düşünüyorum ama siz ne dersiniz?

@BağdatlıRuhi @Alberto Boyum 171cm yaş 16 kilo 60. 27,5jantmı alayım sizce 26 jantmı?

Çoğunlukla asfalt üzerinde kullanacağım

@Nurullaah18
Çoğunlukla asfaltta kullanacaksan Salcano City Sport 40v tercih etmen daha uygun olur. 27,5 16 kadro size uygun olur. Ama alırken yine de deneyin.

@BağdatlıRuhi Hidrolik disk frenli almayı düşünüyorum abi.Çünkü Bu bisikleti uzun zaman kullanacağım.Diğer parçaları geliştirmeye musaitmiş edindiğim bilgilere göre.Bazen V frenden diske geçilmiyor geçsede çok masraflı oluyor

Çok kararsız kaldığım için 2. El ama çok az kullanılmış sıfıra yakın bir bianchi bulup aldım.Full shimano.Lastiklerin kenardaki tırtıkları bile duruyor.İyiki de sıfır almamışım.Çünkü bunu bile eve gelene kadar 2 km kullandım da 2 gündür altımdaki kemikler felaket ağrıyor :)

Ben biraz kemik torbasıyım ondan herhalde.
Yarın bir sele kılıfı bakayım decathlon'dan. Jel olanlar iyi diyorlar.

@Alberto
Aldığınız bisikletin modeli ve yılı nedir ayrıca resim atma imkanınız varmı ?

Geri