Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

5.000 liraya biraz zor ama yine de araştırın üst düzey bir model 2.el bakabilirsiniz...

Scudo
@uguryilmaz144 Bir kere bu trolleme olayı nedir bilmiyorum herkes trollüyorsun diyip duruyor ayrıca benim attıklarımın birisi 27.5 birisi ise 29 jant ve farklı şehirler olması ne alaka kargo diye birşey var onuda anlamadım evet aileminde haberi var sadece yazın çalışarak 2 yıldır 2000 topladım ve babamda 3000 katabiliceğini söyledi. Kendiniz konu açınca gayet normal ,küçük yaştakileri gördüğünüzde hemen trollüyor ve dalga geçiyor diyorsunuz saygılarımla.

ikisi arasında specialized derdim ama dağ bisikletlerinde bana her zaman scott'lar daha çekici gelmiştir.
Dağ bisikletini dağda kullanacaksan ve ciddi anlamda atlamalı zıplamalı düşünüyorsan bence karbon olmasa daha iyi.
cube'nin aynısından kullandım.
gidon çok uzun sağlam ve akıcı bir bisiklet.
Bisiklette kullanılan tüm ekipman 10 numara diyebilirim.(ama yine de ikisi arasında rengini beğenmeme rağmen specialized derim).

• Beğen
Tepkiler: EmreTzn090909
Ben de yeni dağ alacağım ama ben scott düşünüyorum, hoplayıp zıplamak için :)

Scale 950 hakkında düşünüyorsunuz veya 750

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@EmreTzn090909 scott her zaman iyidir :) ama ben yeni başlayacağım dirtjump a bu yüzden hırpalanacak bisiklet , alt seviye birşey alacağım scott voltage önerdiler :)

@kaskreis
Ben fazla hoplama ziplama düşünmüyorum şimdide olduğu gibi gercekten dağda kullanacağım kadro mu donanımı sorusunda kadro alu olunca donanıma yüklenmek mantıklı geliyor verdiğim linkten specialzed gibi x9 rockshox veya shimano xt serisi ali kadrolu bulmaya calisiyorum

Çok iri birisi değilsen kalibrasyon olarak 27.5", 29"dan daha iyidir derim.
Donanım mı kadromu sorusunun cevabı bende her zaman kadrodur.
Bir taşa denk gelir arka aktarıcın xt'dir yerine xtr alırsın ama kadro sana uygun değildir yada akıcı değildir anca bisikleti komple değiştirerek sorunu çözebilirsin çünkü karo üzerinde vites gurubu dışındaki pek çok bileşen kadronun spesifik ebatlarına uygundur.

• Beğen
Tepkiler: EmreTzn090909
5000 TL ye bisiklet alacak birinin bisiklet tecrübesinin olmaması garip. Elinizdeki yetmez o kadar parayı dökersiniz ihtiyacınızı giderirsiniz ona kimse birşey demez ama 5000 TL ye ne alayım diyerek soru soran abartı iş peşindedir derim. 3000TL lik modelin nesi eksikte 5000TL bütçe çıkarttınız. Bisikletleri tanımıyorsanız bildik bir markanın 2000-3000TL lik modellerinin üstüne boşa çıkmayın. Eğer karbon alayım derseniz evet o fiyata mtb karbon alırsınız ama dağda o kadroyu düşüp kırarsanız babanız bir daha 3000 TL vermez gibime geliyor. Kimsenin gözü yok ama gereksiz bir tercih olmuş gibi görünüyor. Ha derseniz ki ben şu amaçla alacağım o nedenle bu kadar bütçe belirledim tamam fakat amaçsız bütçe sununca istek ister istemez saçma geliyor.

@SOZUAK Karbonun bir düşüşte kırılacak kadar dayanıksız bir malzeme olduğunu düşünmüyorum ama tam bu maddeler hakkında bilgi sahibi değilim.

En kötü durumda kırılınca sahibini ağlatıyor. Tüm paranızı yatırınca kötü olur bu durumla karşılaşmak. Birkaç konu önce Muhittin Koçaş'ın umulmadık bir kaza sonrası kırılan kadrosunu örnek verebiliriz. Ha zıplayıp hoplarken kırılmış, ha çukurdan geçerken ha biri çarpmış. Sonuç aynı olduktan sonra kırılmaz diye birşey yok. Ben sadece fiyatından ötürü birçok bisikletseverin imkanlarını son derece zorlayarak aldıklarını düşünürek bunu söylüyorum. Sonra yerine koyamayacağınız bir ürünü almayın.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ghost Lector kardeş o paraya bu bisiklet mükemmel yada diğer modellere de bakabilirsin Ghost iyidir :harika:

@SOZUAK
Neden her zaman böyle bilip bilmeden konuşuyorsunuz hala anlamadim yukardada bi abimizle jant konusu oldu yanlış bakip kötü bir yorum yazmıştı bakın ne yazıyor başlıkta 5000 tlye kadar illa 5000 TL vericem diye birşey demedim zaten

Yazım sitilinden ve isteklerinden dolayı. Ben de çıksam bisikletten anlamıyorum ama 5000TL param var ne alayım dersem bana da aynısını derler. Çok gizli değil ise biraz daha açıklarmısın konuyu, söz kimseye anlatmayız :)

Bisikletten anlamamak da ne kastetiginizi anlamadim ben hiçbirşey bilmiyorum da demedim sadece onerebileceginiz tavsiye edebileceğiniz birşeyler vardur diye bu konuyu açtım sonuçta yaş olarak buyuksunuz ve tecrubeleriniz benden daha fazla

• Beğen
Tepkiler: berktx
Sadece ufak bir tavsiye konusunu neden bu kadar tartışma konusuna çevirme isteklisiniz hala anlamıyorum forumun geneli için soyluroum

• Beğen
Tepkiler: T.R.E.K ve berktx
@EmreTzn090909 Sana diyor ki , kaza yaparsan seni üzer, tecrüben yok. Genelde konu açarken belirtiriz, 3 yıl şehir bisikleti sürdüm vesaire..Senin belirtmemen burada sorun. Ben yıllardır bisiklet sürerim, ancak hoplama zıplama işinde profesyonelliğe yürümek istiyorum, ancak bu işte tecrübem 0 ve bisiklet dağılınca hem ben üzülmeyeyim hem de cebim üzülmesin diye 1500 liralık birşey alacağım,çünkü bisikleti haşat edeceğimi biliyorum, normal binmeyeceğim, zıplayıp yanlış düşeceğim,akort kaçacak vsvs.

Yani dediğimiz odur ki eğer tecrüben yok ise hem seni parça fiyatı vs üzmeyecek,hem de bisikletten soğutmayacak orta veya giriş seviyesi bir bisiklet seçmelisin.

Tavsiye isterken kriterlerini ve özelliklerini söylemelisin ki sana en doğru tavsiyeyi verebilelim.Bisiklette 50 km tecrübesi olan birine cr062 verilmez mesela,galiba aşağı yukarı 8 yıldır bisiklet sürerim, onlarca kez düştüm , ancak altımda şimdiki bisikletimle değil , dandik çift amortisör bianchim vardı.1.5 liraya elcikleri değiştirdim, oldu bitti.Ancak bu bisikletle düşsem , düşeceğimi anlayınca üstünden o kadar rahat atlayabilir miyim bilmem.

Biraz fazla konuştum galiba, sadede gelirsek tecrübesiz birine giriş için 5000e kadar bisiklet fazla,daha açık bilgi verirsen daha doğru yorumlar yapılabilir.

Herkese iyi geceler dilerim. ..

• Beğen
Tepkiler: berktx
Geri