Merhabalar. 1000-1500 lira arasında alınabilecek en iyi dağ bisikleti nedir acaba? Kriterlerimden birisi de bisikletin tasarımının kesinlikle güzel olmasıdır. Kron, Scott, Sedona vs. tasarımları çok hoş mesela. Kron markasına bakıyorum ancak maşa hakkında söylenenler hevesimi kırıyor. Xc150'deki maşa sorunları XC250 veya 500'de de var mı? Scott markasını çok seviyorum, kalitelerini de biliyorum. 1500 liraya Scott 760'lar var. Ama bu sefer de aklıma şu takılıyor. Hani çok kaliteli ve pahalı olan bir markanın 1500 liralık bisikleti giriş seviyesi donanımlara sahiptir diye bir düşünce beliriyor kafamda. Mesela Kron Scott'tan daha alt seviye bir marka ve daha ucuz bir marka, o yüzden 1500 liralık bir Kron'daki donanımlar 1500 liralık bir Scott'tan daha üst seviye mi? Sonuçta Kron'un 1500 liralık bir bisikleti üst seviye olabilirken Scott'un 1500 liralık bisikleti giriş seviyesi oluyordur diye düşünüyorum. Şöyle de bir cümle gördüm düşük donanımlı bir bisiklete sırf markasından dolayı fazla para vermektense yüksek donanımlı olan ve fiyat/performans ürünü olan bisikletlere yönelmek daha mantıklı deniyordu. Scott'un Aspect serisi de düşük donanımlı sanırsam. Markaya para veriyoruz gibi. Scale serisine de bütçe yetmiyor tabi. Bisiklet donanımlarından da pek anlamadığım için çok ortada kalmış durumdayım. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Hiç uğraşma Scott 760 baba bisiklettir al gitsin diyorsanız direkt alırım tabi. Ne olur bir akıl verin ne yapacağımı şaşırdım inanın.