Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Luccini Alman markası iyidir ama ghost TR de üretiliyor sakın kanmayın demişti bir bisikletci herneyse ben olsam Scott alırdım.

Not : Cube da bakabilirsin

Scudo
Merhaba arkadaşlar, Yarın Kron xc 1000 veya Salcano astro alacağım. İkiside ikinci el fakat oldukça temiz ve bakımlı. XC 1000 2007 model 21 vites 550 tl. Astro 24 vites 2014 model 450 tl. Her ikiside kilitli maşa. Xc 1000 eski fakat daha üst düzel bir model sanırım, astro ise daha yeni 24 vites ama daha alt segment bir bisiklet. Sizce hangisini almalıyım arkadaşlar, acil cevap verebilirseniz çok sevinirim.
Alacağım bisikletin resimleri bunlar. Astro'da şehir lastiği takılmış, bu sorun değil, asfalt yolda da daha çok kullanacağım bisikleti. Zaten her iki lastik türünüde bulunduracam kullanacağım zemine göre değiştirmek için.
Kadro olarak da xc 1000'i daha fazla beğendiğimi de eklemeliyim.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
https://i.hizliresim.com/lE5rgE.jpg https://i.hizliresim.com/VEWXJP.jpg

Sizce bianchi rcx 226 nasıldır?

@Brick3
Astro bence,2007 baya eski.100 tl fark var arada bazı parçaları üst modellerle değişebilirsin astro Alıp.

@Kürşatt Ghost u eledim, şuan Scott ve Giant arasındayım ama Giant ağır basıyor arka aktarıcısı deore olduğu için 1530 lira fiyat yanında kask ve ya forma da hediye verecek. Benim bütçe aralığında Cube yok, sl aim 29 beğenmiştim ama 1800 lira civarında...

@Luccini deore iyi benim bisikletimde deore takım ama senin yolladığın giant talon 27.5 da deore değildi altus acera takım var yada ben yanlış gördüm yine nacizane fikrim tabiki uzman görüşü değil ama mtb ile alakalı bisürü yorum okudum bana göre scott daha mantıklı geliyor.

@Brick3

kron kadro olarak daha iyi durmaktadır ,
bu işte beğenmek çok önemi sonuçta keyif almak var!
siz beğendiğinizi satın alın:)

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
@Brick3
Bence kron tabi hangisini sevdiysen o

@Eto3401 bianchi rcx 226 takımları beğenmedim ama fiyat segmentinde ideal dir bilemen bence bütceni 1000tl yap ve forumda arama yap yığınla yorum bulursun

• Beğen
Tepkiler: Eto3401
@Kürşatt
Sağolasın sence seneye 700-800 tl aralığında iyi bisiklet bulabilirmiyim?Tercihen dağ ya da şehir(hibrit) bisikleti.

• Beğen
@Kürşatt

Doğru dostum yanlış yazmışım altus-acera var beeğendiğim talon 27.5-4 te ;) benim fiyat aralığındaki scott donanım ve komponent olarak daha aşağıda değil mi çok da anlamıyorum hani tekrar bakar mısın rica etsem.?

Ghost-Scott arasında kalsaydım düşünmeden Scott derdim ama Giant da başa baş sayılır Scott ile yanlış mı düşünüyorum başka arkadaşlar varsa anlayan lütfen yorum yapabilirler mi?

@Oğuzhan Y.

Oğuzhan Ghost u eledik (link) ve (link) arasında kaldık bu iki bisiklet arasında ne düşünüyorsun Giant altus-acera vites sistemine sahip Scott ise giriş seviyesi altus setli kadro kaliteleri arasında çok fark olmadığını düşünüyorum altus-acera dan ve 100 lira daha ucuz olmasından dolayı Giant daha mantıklı geliyor bana ama ???

Arkadaslar bu kis sedina 910 almayi dusunuyorum. Sedonanin sitesinde 1595 TL civarinda olan bisiklet, performansbisiklet sitesinde 1350 TL civarlarinda. Aklima bi sey geldi o da bisikletin ustundeki lastikleri sokup daha ucuz lastikler takmis olmalari veya vites, fren vs. Gruplarini degistirmis olmalari. Sizce ordan almak guvenilir mi? Dedigim seylerle karsilasir miyim? Ayrica bende 2007 model bisan pragma var. Bisiklet full shamino, arka aktarici shamino tourney ( baska bi yazi yok), on aktariciyi falan hatirlamiyorum ama pedallarina kadar shamino. Yeni bisiklet alirken katki olsun diye bunu da satacagim. Bu bisiklet kaca gider? Bisikleti bilmeyenler icin : Babam polis, 2007 de soyledigine gore bisiklet maasinin iki kati fiyatindaymis. Bende az cok hatirliyorum kardesimle beraber harcliklarimizdan 200 YTL kadar vermistik babama. Ona gore degerlendirin. Son olarak 1500 TL ye kadar bisiklet onerilerine acigim. (Uygun zamanda bisikletimin fotograflarini yuklerim)

Öncelikle merhabalar 17 yaşındayım boy 1.81 kime 87 bu fiyata beni yolda bırakmayacak orta seviye güzel görünen sağlam bir bisiklet arıyorum önerilerinizi bekliyorum

Bana yardımcı olacak yokmu

(link)
(link)
(link)
Bu 3 bisiklet arasından hangisini neden alırdınız ??? Gönlüm biachiden yana ama forumdaki bütün konuları okudum kimse biachi önermiyor bende bu işin acemisiyim, bütçeme göre iyi birşey almak istiyorum. Siz olsaydınız hangisini seçerdiniz. Yorumlarınıza ihtiyacım var :)

• Beğen
@Luccini
Dostum kusura bakma biraz geç yazdım birdaha inceledim takım olarak giant daha iyi birde sonradan fark ettiğim bir detay scott 29 inc bende 29 un cazibesine kapılarak aldım ama çok memnun değilim sen uzun boylu değilsen sanada çok tavsiye etmem yaşadığım bir konuyu anlattım okumanı tavsiye ederim 29 jant dağ bisikletiyle dağ sürüşü :( ayrıca her ne kadar scott kadro su iyi olsada giantın takımları ve 27.5 jant olmasından dolayı giant almanı isterim

@Kürşatt

Eyvallah dostum kusur yok, evet karar verdim bende Giant alacağım boyum 1.76, 27.5 jant olmasından ve komponent bakımından bir tık önde oluşundan dolayı Giant a karar verdim. Bakalım bir iki güne alacağım inşallah bisikleti, evet senin edindiğin kötü tecrübeyi ve 29 jantla ilgili manevra zayıflığını okudum bugün, tekrar geçmiş olsun. Kazasız belasız pedallamalar, teşekkür ederim ilgin için...

• Beğen
@yalmaner
Dostum bisikletler üst segment olmasada üst seviye bisikletler rockrider stokta kalmadı diyor özelliklerini açamadım ama diğer iki bisikletten mosso takımları daha iyi okurken tek tek beni heycanlandırdı açıkcası :harika:ama bu kadrolaron nasıl olduğunu nere menşei olduklarını hiç bilmiyorum araştırmayada üşendim :Dbu kadar iyi takımlara daha iyi bir kadro lazım derim. benim kalitesinden emin olduğum tabi nacizane tavsiyem alman malı "cube" veya amerikan malı "scott" gibi sağlam kadro şiddetle tavsiye ederim.;) Birinden biri ömür boyu garanti veriyor sanırım araştır btwinle binachi ile uğarşma çöpe atma paranı

@Eto3401
Her fiyata segmente göre bir bisiklet var atıyorım hidrolik disk olmasada v fren olur. Ama o fiyata açıkcası iyi bir bisiklet olmaz ama bisiklete iyi bakıpta uygun bir bisiklete yıllarca binen lerde var. şehir le mtb arasındaysan bütcene göre sana tavsiyem altus takımlı v frenli şehir segmentinde cross tarzı bisiklete bakman mtb ye göre bir tık daha ucuz ve hafif olur. Birde dikkat etmen gereken o fiyatlardaki çift maşalı afilli görünen bisikletlerden uzak dur çok ağır ve hantal olurlar gram zevk almazsın bisikletten ne kadar hafif olursa bir bisiklet o kadar iyidir..

• Beğen
Tepkiler: Eto3401
@emre6003

Yol lastiği takacaksanız uğraşmayın.
Direk şehir veya tur bisikleti bakın derim.
Üzerinde kaliteli yol lastiği (schwalbe..continental..rubena..kenda vs.) Olsun.

@emre6003 mtb ye yol lastiği takıldığını bilmiyordum ama çok mantıklı gelmiyor jant ta değişecek yol lastiği için disk fren uyarmı onuda bilmiyorum ayrıca maşanın içinde incecik lastik eğrelti durmazmı?? Bence @anti panik dinleyin direk yol veya şehir bisikletine bakın hatta 4 mevsin kullanacaksanız şehir cross bir bisikete bakın yol bisikletinin jant tellerini yağmur çamur çukurda yamulma ihtimalide yüksek

@Kürşatt

Hocam ben mtb kadro kullanıyorum.
Taktığım lastik te 47 mm genişliğinde ve yeterince "okkalı" zaten.
Jantlar dt swiss profesyonel.. evladiyelik.
Üzerindeki bilgi:
Min. 20 mm genişliği destekliyor. Maksimum 60 mm (2,4 inç ???). Destekliyor.
Jantlar açısından 1.5 inç vb taksam iyi olmazdı. Ama 47 mm zaten 2 inç.yeterince kalın ve 40 psi basmam ve konfor için yeterli.
Tabii 2.25 inç kadar kaldırım inişlerinde başarılı değil ama.. dikkat ediyorum. Sorun yok.:)

• Beğen
Geri