Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Mustafa Zeybek
Hocam, guzergahim sabit. Eminim ki sehir bisikleti bircok acidan bana avantaj saglayacaktir fakat toprak yol da iceriyor guzergahim, ve malesef boeu hatti doseme amaciyla acilan cukurlar icinde balik yetisecek boyutlarda gollere donusebiliyor yagmurda :D
Bunun yani sira, dumduz kaymak gibi asfalti tercih etmezdim. Yolumu cok az uzatarak bu sekilde de ulasim saglayabiliyorum fakat engebeli, bozuk yollardan ilerlemek daha cok hosuma gidiyor acikcasi. Bu da ozellikle bisiklet konusunda daha cok tecrube kazandigim zaman kendimi araziye vuracagimi dusunduruyor bana :)

Bu sebeplerden oturu amortisorlu bir sehir bisikleti yerine dogrudan dag bisikleti almak istedim. Hala yanlis bir fikirde oldugumu dusunuyor iseniz, sehir bisikleti olarak onerebileceginiz bu fiyat araliginda model var midir? Sonucta bu alanda cok daha tecrubesiz bir kisi olarak ufak heveslerimin uzun vadede tatsizliga donusmesini istemem ve bu acidan sizin ve forumdaki diger tecrubeli arkadaslarin gorus ve yorumlari benim bu minik heveslerimden daha agir basacaktir tercihim konusunda.

Kendi bisikletimi degistirecek olmamin en onemli sebeplerinden biri birazcik ufak olmasi benim icin. Ikinci bir sebebi ise kuzenime vermeyi dusunuyorum bisikletimi. Yani cok buyuk bir seviye farki yok, degistirmeme degmez gibi bir dusuncem olmayacak.

Kron ve bu seviyedeki diger bisikletlerin amortisorleri cidden zoomdan sonra pek bir fark yaratmayacak midir? Su anda en onemli konu bu benim icin. Uzun vadede parca parca yukseltecegim bisikletimi elbet, ancak masa degistirecegim son parca olacaktir. O yuzden kadro oncelikli olmak uzere, alacagim bisiklette masaya ve kadroya dikkat etmekteyim simdilik.

Rica etsem, bana benim durumumdaki birisi icin bahsettigim bisikletler veya bu fiyat araligindaki diger bisikletler arasindan birkac oneride bulunabilir misiniz?

Bu arada not dusmem gerekli, V fren tercihim. Bahsettigim Kron modelleri HD, ancak dedigim gibi tasarimlari kalbimden vuruyor beni :) bu fiyat araligindaki alternatiflerle kiyaslanmasi onemli. Pisman olacagim bir tercih olmasin da :)

Scudo
Herkese İyi forumlar;

-Yeni üye olduğum bu platformda , tecrübelerinizden yararlanmak istedim.

-2006'dan beri sahibi olduğum ve çok temiz baktığım (Babam ile ortak kullandığımız) Yamaha (Beldeyama Cumulus'tan sonra) bir arkadaş aracılığı ile sıfır denebilecek bir bisiklet aldım.

Bisan XTY 5120 Serisi , internette şu an satışta değil gördüğüm kadarıyla. Üstünde tamamen Shimano Set var ve Alüminyum kadroya sahip. Beldeyama'dan geçince çok ama çok hafif geldi.

İzmir Karşıyaka'dayım , Kordon tarafı+Çarşı+Sasalı taraflarına sürmeyi planlıyorum. Arada bir stunt falan yaparım kendi çapımda , bisiklete önereceğiniz ışıklandırmalar , dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?

Motosiklette kullandığım Action Cam'i nereye monte edebilirim? Dizliğim , eldivenim var. Bir ara Cross Kaskı alacağım , dağ da taş da kafayı yarmayalım.

Yamaha'nın arka ruble yağsızken , tek teker yaptığımda ruble parçalanmış aktarıcı ölmüştü. İkisini de değiştirdim , şimdi arka jantta mı , V-frende mi yamukluk var bilmiyorum ama giderken sürtüyor. Yeni bisikletimde bunları yaşamamak için neler yapabilirim? (Eskisini de nasıl düzelttirebilirim)

23314417_1955818191100425_1019316675_o.jpg 23336247_1955818157767095_1530393906_o.jpg 23314202_1955818124433765_168140308_o.jpg 23313155_1955818077767103_1142618818_o.jpg 23314524_1955818051100439_68560031_o.jpg

Merhaba arkadaşlar,
2017 scott aspect 730 ve 2016 ghost kato 5 arasında kaldım acaba bu iki modelden hangisi daha iyidir? önceliğimi kadro, jant, gidon ve gidon boğazına veriyorum, buna göre yorumlarınızı bekliyorum.

Yeni dağ bisikleti almak isityorum ve en yakın alacağım yer ise decathlon. decathlon'da ise sadece btwin markalar ve bisiketleride çok kaliteli. Aklımda 2 tane bisiklet var eğer bilginiz var ise yorum yapar mısınız. Teşekkürler.

1 . Rockrider 520s 27,5 Dağ bisikleti.
2 . Rockrider 540 27,5 Dağ bisikleti .

Merhaba abilerim. Ben Mete Yaşım 14 grupta yeniyim. Okula gidip gelmek için Düşük bütçeli MTB bisikleti olarak Ümit Mirage 2767 2D bisikletini aldım Yorumlarınız nelerdir acaba ? İyi akşamlar herkese.
Cevaplarınız için şimdiden teşekür ederim abilerim.

@smyRRna
Gearbest'in mobil uygulamasını indirin ve aşağıda linkini paylaştığım ürünü mobil uygulamadan alın 7$ gibi bir fiyatı var oldukça iyi bence şuan.

(link)

@umut koç
Ben kendime alıcak olsam 540'ı tercih ederdim. 520s'in çift amortisörüne çok fazla ihtiyaç duyacak yerlerde kullanıcak mısın?

@D1999Scott derim ama donanımlarını bilmiyorum bakmadım kadro olarak scott hatta kafanı bir tık daha karıştırayım cube de bir seçenek olabilir senin için...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@umut koç540 derim ben çift amortisöre gerek yok yorar seni...

@C.Koc

Donanımlarını fotoğraf olarak bu yoruma koyacağım. Benim 3000 TL bütçem var kadrosu sağlam bir şey istiyorum ileride üstüne ekleme yapabileceğim bir şey, hatta ben bike-discount sitesinden kadro ve diğer parçaları alıp toplama yapacaktım fakat kadro'da Türkiye'ye gönderim yapmıyorlarmış bende bu yüzden almaktan vazgeçtim. Yani benim 3000 TL bütçem var ve önerileri bekliyorum ama şuan kafamda sadece aspect ve kato modelleri var.

Aspect 730.png Kato 5.png

Biraz daha araştırdım ve cube analog modelini buldum. Şuan üç bisiklet arasında kaldım 3 bisikletinde linkini atıyorum acaba hangisi daha iyi? ileride üstüne geliştirme yapacağım yani kadro, jant ve maşa benim için önemli(eğer kadro ve jant kalitesi yüksek olup da maşası az farkla aşağıda kalan model varsa fark etmez hangisinin kadrosu ve jantı iyiyse onu söyleyin).

Kato 5: (link)

Aspect 730: (link) (fiyatı geçtiğimiz haftalarda 3000 TL idi fakat indirmişler fiyatı)

Analog: (link)

@Murat Cömez hocam sizi bir konuda görmüştüm çok bilgili birisisiniz o yüzden özellikle sizin yardımınızı bekliyorum.

@D1999Ghost un donanım daha yüksek kadro olarak yine scott derim ama bu benim görüşüm başka bir arkadaş için değişir Cube analog yerine 2016 attention sl modelinede bakabilirsin aynı fiyatlara geliyor hem sonradan yükseltme gereği duymazsın aydın bisiklet var internet adresinde havale imkanı ile %7 oranında indirimi var.Ben oradan almıştım piyasaya göre 300 tl avantajım olmuştu...

@C.Koc
İstanbul da bildiğiniz iyi bisikletçi var mıdır? gidip mağazadan alsam iyi bir indirim yaparlar mı?(mesela ben geçen the north face'in ayakkabısını almıştım meydan av'dan nakit ile 500 liralık ayakkabıyı 400'e verdi nakit diye)

@D1999İstanbulu bilmiyorum malesef ama bayilerin sitelerinde tel noları var tel açıp son fiyat sorun...

@C.Koc Ya telefonda genelde yüksek veriyorlar fiyatları en son bu olur diye ama canlı canlı nakit gördüklerinde fiyatı dahada indiriyorlar satmak için ama bunun içinde bir sürü mağaza gezmem gerekecek :D

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
İyi akşamlar. Dağ bisikleti almayı planlıyorum. Ancak çok fazla marka model seçeneği var ve herkes bam başka şeyler söylüyor.

Boyum 1.93 110 kiloyum. Sadece patikada bisiklet sürmek değil yeri gelince ordan burda atlamaya gelecek dayanıklı bir alet istiyorum.

Aynı zamanda gündelik kullanacağım için 29" jant düşünüyorum ki uzun mesafe bir yol gitmem gerektiğinde çok yorulmam. Hidrolik disk fren olsun. Bütçem 3.000 TL ye kadar çıkar. Ama bu değil ki illa 3.000 lik bişi almalıyım. Sana şu marka model yeterli 1.500 tl bütçe dostu dersiniz hayır demem. Bütçeyi sonuna kadar zorlamanın anlamı yok :)

Bu işe yeni başlayan biri olarak düzgün bir şey almak istiyorum. Normalde Cross motor kullanıyorum ve motorumu satıp alıcam bisikleti. Bir süre motora ara vereceğim. Bu yüzden araziden kopmamak için dağ bisikleti alacağım.

Tavsiyeleriniz için şimdi den teşekkürler...

@AWESQMEAtlama zıplama yapacaksanız bence bütçeyi tam kullanın siz...Şu marka bu marka demek istemiyorum şimdi herkezin kullandığı kendine güzel kabaca siz bütçenizdeki modelleri belirleyin buradan kullanıcı yorumları alın...

Arkadaşlar merhaba.Mtb almaya karar kıldım.Geçen seneden beri araştırmalarım mevcut.Yoğun çalışmaktan alamamıştık şimdiye nasipmiş. 2.el cube attention,sıfır btwin 560 ve mosso 7571 deore arasında kaldım.

(link)
(link)

Kendi incelemelerim-kıyaslama
Btwin 560:Maşa xc30 avantaj olarak gözüküyor.sram x5 sistem deoreyle kıyaslanıyor ama 20 vites olması soru işareti bıraktı.Fren gurubuda tektro bunun hakkındada bi iyimser yorumlar okudum.Kadro gidon gidon boğazına ömürlük garanti vermesi cube gibi ünlü markaların yaptığı bişey açıkcası insana güven veriyor btwin açısından.

Mosso 7571 deore: Full deore frenlerde de dahil shimano,30 vitesin btwine göre artı bazı şartlarda gösterecektir.maşası handikap çok ucuz maşa kullanılmış.Lastiklerde btwin 560dan daha kaliteli. Kadro açısından ömürlük garanti veriyor mu bilmiyorum. Ama garanti anlamında 2 sene sağlam memnun ettirecek bi hizmeti var deniyor.

2.el olarakta cube attention 27.5 var 1 sene garantisi gözüküyor ama uzakta .kargodan hıyar çıkma ihtimalide var :) kadro çatlak vs risk mevcut.şans.

(link)

linkler burada arkadaşlar.hepside aynı fiyata alabiliyorum 2500 tl ye. 2 ele gerek varmı riske sıfırsada hangisini alayım.nöbette anca zaman bulabildim.Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

@dentnezihFiyat yazmamışsın btwin 560 tek almama nedenim sram vites sistemi kötü değil ama vites terse çalışıyor iki bisiklet var biri shimano diğeri sram kullanmak zor olurdu ama güzel bisiklet cube attention şu an kullanıyorum memnunum fiyata göre en donanımlı ve kaliteli markadır cube... mosso hakkında fikrim yok ama tahminim bir 500 tl daha bütçe ayırabilirsen sıfır 2016 cube belki bulursun...

@dentnezih

Merhaba, yaklaşık 3 hafta önce Merida BigNine 300 aldım. Şu an hd fren harici sorun yaşamadım(tamamen benim hatam :( ) Mavi rengi var bende insanların kesinlikle dönüp baktığı bir model özellik olarak uyarsa bir bakmanızı tavsiye ederim. Bayiiden 2.300 e aldım pazarlıkla ve karta taksitle. Yanında arka ayak, kilit ve suluk+kafes ile hediye olarak. Linki: (link)

@C.Koc hocam cube geçen sene bu bisikleti 2900 alanlar vardı şimdi 4000 fiyat çekiyorlar.2. Cube 2500 e buldum lakin çok kullanılmış. Btwin mosso kıyaslaması yapabilir misiniz.

Geri