Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Arkadaş 2500tlye rr560 alacak. 2500tlye baska öneriniz varmı? 2.el filan almak istemiyor.

Scudo
Merhaba arkadaslar. Ilk bisikletimi ariyorum ve MTB icin bakiyorum simdi de. Bir hayli forumlara baktim, youtube incelemeleri izledim. Karar vermek cok zorlasti. Halbuki hic arastirmasam magazaya gidip direkt alsam daha kolay olurdu. Ama ne kadar dogru secim olurdu, o da mechul. Butcem 2000 tl civari. Bakude yasiyorum, boy 183, kilo 100. Magazalarda stokta olan bisikletler bunlar. Lutfen aralarindan birini secmemde yardimci olun. Benim gonlum Kross Level B3ten yana.

Kross Level B2 2016 - 1700 TL
Kross Level B3 2016 - 1900 TL
Cube Aim SL 2016 - 2000 TL
Cube Aim Pro 2016 - 1800 TL
Scott Aspect 750 2016 - 1800 TL
Scott Aspect 940 2016 - 2100 TL
Trek Marlin 6 2017 - 2200 TL

herkeze selam 1250 liraya 2015 model btwın r560 vuldum rockshox maşa deore aynakol ön aktarıcı slx arka aktarıcı kmc zincir filan değiştirilmiş birşeyi yok alayım mı temiz duruyor gidip bakacağım

Kron dışında 1200 TL Civarı MTB Arıyorum. Gidonu Sağlam olması çok önemli.

Çok zorlarsak 1500 olur.

Merhabalar.
Uzun uzun araştırmalarımın devam etmesiyle birlikte, f/p açısından en uygun modelin Salcano Astro olduğuna kanaat getirdim.
Aklıma takılan diğer iki model ise Kron XC450 ve XC500. Kronların tasarımları beni tavladı diyebilirim.
Bu üç modeli kıyaslayabilir misiniz acaba? Çok teşekkür ederim.

@PistonBacak
Bedava. Sıkıntısı yoksa almalısınız

@Atacante
Kross' ların kadroları çok hoş oluyor. En alt modellerinde bile kaynak izlerini bazı yerlerde siliyorlar. Yalnız 2016 b3'te kaynak izleri çok belli. 2017' de az, 2018' de hiç yok. Ayrıten kablolar içten geçse daha hoş olurmuş. Ben de önümüzdeki kış şu modelini almayı düşünüyorum aksilik olmazsa
_20171101_164752.JPG
Sorunuza dönersek sizin için hepsini tek tek karşılaştırdım:
Kross b3 varken 2'ye bakmaya gerek yok. B2 yi eledik.

Cube aim pro' da xct maşa kullanılmış. O yüzden onu eleyip xcm maşalı aim sl ile değerlendirmeye devam edelim.

Scott aspect 940 donanımıyla göz dolduruyor.

Trek marlin 6 2017 kaliteli ama donanımı çok düşük o yüzden eliyorum.

Geriye kross b 3, scott aspect 940, cube aim sl kaldı. Marka kalitesine bakınca kross' u nereye koymak gerek açıkçası bilmiyorum. Cube' un donanımı net bir şekilde scott ile kross' tan düşük.

Şimdi karşılaştırmamız kross b3 ile scott 940 arasında. Donanımları arasında neredeyse hiç fark yok. Kadro kalitesinde kross' u tanımadığım için tam bir yorum yapamıyorum ama scott daha garanti bir seçim olur kanaatindeyim. O yüzden scott aspect 940 diyorum. Eğer kross 2017-2018 olsa kadrosu o kadar hoş görünüyor ki kross derdim ama 2016' da scott diyorum.

@Mustafa Zeybek hocam cevabin icin cok tesekkur ederim. bisikleti 2 gun once almis bulunuyorum.
zor secim oldu. insallah dogru olani yapmisim.

(link)

cannondale-trail-3-29er-2015-mountain-bike-black-EV214106-8500-1.jpg

@Atacante
Haydaaa. boşuna mı uğraştım şimdi :D güle güle kullanın. gerek tasarımı, gerek kalitesi, gerekse donanım olarak hepsinden iyi makine almışsınız. Öyle ki memnun musunuz diye sormaya dahi gerek yok :)

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
@Mustafa Zeybek
Hocam ancak yil olarak digerlerinden eski - 2015.
O yuzden icimde hafif burukluk var. ))) bu konuda ne gibi teselliniz var? ))

bianchi-aspid-46-26-jant-bisiklet.jpg BİANCHİ ASPİD 46 şu makine için ne dersiniz fiyatına göre çok iyi geldi bana

@Atacante
:D benimki de 14 model, Mart' ta aldım. Eski olması daha iyi çünkü yıllar geçtikçe paramız değersizleşiyor ve yeni vergiler ıvır zıvırlar çıkıyor(sizin için geçerli olmayabilir) ayrıca 15 model eski bile sayılmaz. Örneğin yukarıda fotoğrafını attığım bisikletin 2018 modelinde %20 vergi olacak :ckskc:

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
@Çetin ŞAHİNÖZ
Fiyatına göre iyi değil. Fiyatına göre normal donanımı. Ben olsam almam çünkü zoom maşası var.

@Mustafa Zeybek
hmm teşekkürler bu rakama yakın tavsiye var mı ?
bu arada 950 tl ye kadar bulunabiliyor o yüzden fiyatı dedim.

@Çetin ŞAHİNÖZ
Bu donanımın fiyatına göre iyi olması için - 750 olması gerek. 800-1200 lira arasındaki hemen her bisiklette bu donanım oluyor. O yüzden 2. Ek en iyisi.

@Mustafa Zeybek
Salcano astro, kron xc 450 ve kron xc 500'ü fiyat bazinda degerlendirme sansiniz var mi?

@Onur T
Kaça buldunuz bilmiyorum ama Kron' un kendisinden salcano' nun servislerinden çok memnuniyetsizlik var. Donanım olarak da fiyatlarına göre berbatlar. Xc500 liste fiyatı 1981 lira maşası xct o_O

@Mustafa Zeybek
XC500 ü 1400 civarina, XC450 yi ise 1200 civarina alabiliyorum. Salcano Astro ise 1000 lira civarina geliyor. Servis konusunda endisem yok, guvendigim bir yerden alacağım, kendileri ilgileniyor her türlü sorun ile :)
Kron konusunda donanimsal acidan fiyatinin altinda oldugunun farkindayim. Sadece tasarim acisindan almak istiyorum. Cok uzun turlara cikmiyorum, yaklasik 5 km lik bir mesafede kullaniyorum her gun. Okula gidip gelmek ve yakinimdaki yerlere gitmek icin kullaniyorum. Asfaltta kullanmama ramen yollar asiri bozuk o sebepten oturu dag bisikleti istiyorum. Esasen sehir bisikletlerine yonelmistim ilk basta fakat su anki bisikletim olan NG750 ile dahi zemin rahatsizlik yaratiyor, amortisor yok gibi. Duz masada ise 5 km lik yolda bile icimde hissediyorum seleyi diyebilirim biraz kaba bir tabirle :D

Dedigim gibi, bu fiyatlara daha iyi bisikletler olabilir. Ornegin Astro sanirim donanimsal acidan en iyi f/p yi sunmakta. Ancak Kron'a ozellikle XC450 nin tasarim ve renk seceneklerine kayiyor gonlum.

Kesinlikle alinmaz bu fiyatlara, cok daha iyi bisikletler var derseniz diger bisikletlere yonelecegim elbette. Sonucta her ne kadar gorsel olarak icime sinmesi cok onemli olsa da, bisikletin islevi daha onemli. Malesef bisiklet bilgim tourney<altus<acera<deore ve zoom maşa kötüdürden oteye gecemiyor henuz :)

Basinizi agrittiysam kusura bakmayin. Bir de, 29" jant bakiyorum. Onerilerinizde bunu da goz onunde bulundurabilirseniz cok sevinirim.

@Onur T
Buradaki hatanız bozuk yolda başlangıç seviyesinde maşa ile verim alabileceğinizi düşünmeniz. Ayrıca yeni bisikletiniz elinizdekinden pek farklı olmayacak onu da belirteyim. Başlangıç seviyesinde amortisörlü maşa alacağıma düz maşa alırım ben olsam. Ayrıca şehir içinde dağ bisikletine hiiiiiç gerek yok. Yarın bir gün gelir Ince lastik tavsiyesi isterseniz sonra :D

• Beğen
Tepkiler: Onur T ve ibraeum
Geri