Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@dentnezihBen ağustosda 3000 tl ye aldım araştırmak lazım belki bulunur ben aldığımda en ucuz internet fiyatı 3300 tl di araştırma sonucunda aydın bisiklet de bulmuştum...Merida ve btwin kullanmadım ama merida iyi bir marka btwin yüksek modelleri güzel ama yorum yapamıyacağım ama cube ikisindende iyi diyebilirim...

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Merhabalar 1000-1200 tl arası mtb bakıyorum. Çok seçenek var. Ancak ben Btwin rockrider 520 ile Mosso Wildfare hyd arasında kaldım. 27.5 inclik bir mtb arıyorum. Bu ikisi arasından hangini tercih etmeliyim. Bu fiyata bunlardan daha iyi bir seçenek olursa her türlü değerlendirmeye açığım.

@Gökhan ÇİÇEK İkiside birbirine yakın bisiklekler. Btwinin 24 vites oluşu ve kadrosunun ömür boyu garantili oluşu belki bir tercih sebebi olabilir. Ama hangisini alırsanız alın sizi üzmez sanırım. Görüntüsü bakımından hangisi hoşunuza gittiyse onu alabilirsiniz.
Bir düzenleme yapayım 520nin fotoğraflarına bakınca mekanik disk fren kullanıldığını gördüm burda da btwin mossoya göre güçsüz kalmış.

btwin ömur boyu kadro garanti. Cubede sıfır al riske atma, nasıl kullanıldi bilgin yok. Mosso vs. Bianchi cararo Accel bayiliginde sadece 2 yıl garanti.

Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta içinde yeni bir bisiklet alacağım max bütçem 3000 TL MTB almak istiyorum. Boyum 187 kilom 70, geçen gün bacak içi boyunu ölçtüm önerilen kadro boyu 18" çıktı.

Merhaba 1200 Tl bütçem var bisikletten pek anlamadığım için tavsiye almak istedim dağda çamurda çok gezen biri değilim ama arkadaşım sürüş rahatlığı bakımından dağ bisikleti ng650'yi önerdi sizinde tavsiyenizi almak isterim.

Benim Carraro Big 729 (nam-ı diğer öküzbaş ;)) artık beni mahvetti kadro boyu L ve 29'' jant ile 21V olması özellikle bana göre uzun turlarda ve rampalarda çekilmez bir hal aldı:uzgnm:.Velhasılıkelam değiştirip biraz daha mülayim bişey alayım diyorum :islik: Bu kez 27.5'' ve 29 vites tercihimdir
Bu konuda yardım ederseniz sevinirim :
1- (link) (İkinci el çok temiz ve 1200 tl )
2- (link)
3- (link)
4- (link)
5- (link)

Sizce ümit accrue 2D mi? Yoksa Salcano Efes mi? Her ikisi de 26 jant disk fren

Merhaba kolay gelsin. Bisiklet dünyasına yeni başlayacağım. Bisiklet alma konusunda yardımcı olabilecek varmı ?
Dağ bisikleti istiyorum. Bütçe 1800 lira civarı.
İzmirde alabileceğim mağaza isimleri söylermisiniz ?

@enrique
Herkes farklı farklı markaları kötülüyorlar ve bu benim kafamı karıştırıyor burada yapmam gereken nedir ?

@hilalbisik
Şu iki bisiklete bakabilirsin.Kendini ispatlamış bir markanıın ürünüdür.Pazarlıkla senin bütçene uyabilir.
(link)
(link)
Mağaza olarak da Doruk Bisiklet (Mustafa Kemal Sahil Bulvarı)
Seda Bisiklet(Karşıyaka)

Merhabalar öncelikle burada yeniyim cevap verenlere şimdiden teşekkürler dün Hidrolik Frenli Focus Black Hills 26 Jant Dağ bisikleti aldım fakat bi Kaç sorum var

1)Kaç ayda bir frenlerine veya zincire bakım yapmalıyım?
2)Yağmurlu havalarda gezebilirmiyim yani frene yada zincire bi zararı olurmu (Yağ akma,fren tutmama vs)
3)HD Fren olduğu için frenlerd sık sık bassam balatalar erirmi 3 ayda falan ?
4)Frenden sonra rotorlar ısınıyor korktum bi anda sebebi balatalardanmı ?
5)Malum Onden kilitlenebilir amötisör dolayisiyla acıkken bile cukurdan gidince korkuyorum jant yamulacak diye bunu soylerseniz
TEŞEKKÜRLER

Dosyalar

• 20171203_140802.jpg
    20171203_140802.jpg
    181,3 KB · Okunma: 13
Merhabalar öncelikle burada yeniyim cevap verenlere şimdiden teşekkürler dün Hidrolik Frenli Focus Black Hills 26 Jant Dağ bisikleti aldım fakat bi Kaç sorum var

1)Kaç ayda bir frenlerine veya zincire bakım yapmalıyım?
2)Yağmurlu havalarda gezebilirmiyim yani frene yada zincire bi zararı olurmu (Yağ akma,fren tutmama vs)
3)HD Fren olduğu için frenlerd sık sık bassam balatalar erirmi 3 ayda falan ?
4)Frenden sonra rotorlar ısınıyor korktum bi anda sebebi balatalardanmı ?
5)Malum Onden kilitlenebilir amötisör dolayisiyla acıkken bile cukurdan gidince korkuyorum jant yamulacak diye bunu soylerseniz
TEŞEKKÜRLER

@LastWichHunter

1- sana bağlı. Kullandığın mesafe ve yere göre. Arazideki 100km ile asfalt aynı olmaz.

2- sorun olmaz.

3- bu balatanın türüne göre (organik, yarı metalik, metal) değişir ama 3 ayda balata bitirmen için 1000 km kadar yapman gerek.

4- bisiklet yeni olduğu için balatalar Rotora alışma dönemindedir. 50 km sürdükten sonra falan geçer. (uzun inişlerde ısınması normal)

5- jant setini bilmiyorum ama hiçbir bisikletin jantı çukurdan geçtin diye yamulmaz. En fazla bir süre sonra akort ayarı bozulur, 15-20 liraya düzelttirirsin. Akort ayarı da bisikletin rutin bakımlarından biridir. Ben 3 ayda 1 defa yaptırıyorum bir yere toslamazsam :D bisikletin hayırlı olsun.

Merhaba arkadaşarlar bisiklet alım konusunda yardımcı olurmusunuz

(link)

(link)

(link)

bu üçünden hangisini almalıyım nedeniyle ?

Merhabalar iyi günler, ben mtb alıcam araziye gidicem ve şehir içi kullanıcam 1800 - 1900 tl bütçem var güzel bir mtb önerirmisiniz. Marka,model yılı farketmez.

Merhaba forumda yeniyim eğer başlığı yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Yaklaşık 1200Lira bütçem var ben btwin rockrider 520 düşünüyorum. Artıları ve eksileri neler bilgilendirirseniz sevinirim.

İyi forumlar :)

Merhaba, benden önce de tavsiye isteyenler olmuş. Yazılar okuyorum, modellere de bakıyorum. Fakat açıkçası henüz kullanma amacıma göre, hangi özellikte almam gerektiğini tam oturtamadım. Şöyle ki; koşucuyum. Patikalarda uzun mesafe organizasyonlara katılıyorum. Bisiklete de başlamak istiyorum. Ormanda patikalarda, inişli-çıkışlı, antrenman amaçlı kullanmak niyetim. Bütçe olarak 2000-2500tl var aklımda ama 2. elden daha uyguna da çekmek isteyebilirim.

1- 26-27.5-29" lastik?
2- Çift süspansiyon / Ön süspansiyon?
3- Hidrolik / mekanik disk fren?
4- Diğer anahtar kıstaslar?

Üşenmeden cevap verirseniz şimdiden teşekkürler, çok sağolun.

Geri