Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Merhaba ben de ayni fiyata buldugum 2 bisiklet arasinda kaldim, bastan soyleyim kuru havalarda kullanmayi dusunuyorum :) acil yardim
Specialized sport 29 v fren vs mosso black edition 29

Specialized sport 29:
KADRO: Specialized A1 Premium Aluminum 29er, fully butted, 6061 alloy, ORE downtube, externally relieved headtube, forged dropouts and reinforced disc mount, alloy replaceable der. hanger
MAŞA: SR Suntour SF13-XCT-MLO 29", coil/MCU spring, 1-1/8" steel steerer, mechanical lock out w/ preload adj., 28mm stanchions, "V" brake only, 80mm travel
FURÇ TAKIMI: 1-1/8" threadless, loose ball
GİDON BOĞAZI: Alloy, 4 bolt clamp, 10º rise, 25.4mm
GİDON: Specialized flat bar, alloy, 640mm & 660mm wide, 8º backsweep, 4º upsweep, 25.4mm
ELCİKLER: Specialized Body Geometry XCT, Kraton w/ gel, 132mm
ÖN FREN: "V" brake, alloy linear pull, 1pc. pad
ARKA FREN: "V" brake, alloy linear pull, 1pc. pad
FREN KOLLARI: Tektro, alloy
ÖN ARTTIRICI: Shimano Altus, 8-speed, 34.9mm clamp, low mount, top-swing, dual-pull
ARKA ARTTIRICI: Shimano Acera, 9-speed, SGS Cage
VİTES KOLLARI: Shimano Altus, 8-speed Rapidfire plus, SL type w/ optical display
RUBLE: Sunrace, 8-speed cassette, 11-32
ZİNCİR: KMC X-8, 8-speed w/ reusable Missing Link
AYNAKOL: SR Suntour XCT, 8-speed, square taper spindle
ÖN DİŞLİLER: 42/32/22, steel
ORTA GÖBEK: Square taper, cartridge bearing, 68mm shell
PEDALLAR: Composite platform, w/ reflectors, 9/16"
ÇEMBERLER: HR "V" brake rim, 29", alloy double-wall, CNC braking surface, pin joint, 25mm, 36h
ÖN GÖBEK: Alloy "V" brake hub, sealed loose bearing, steel axle, QR, 32h
ARKA GÖBEK: Alloy "V" brake hub, sealed loose bearing, steel axle, QR, 32h
JANT TELLERİ: Stainless, 2.0mm (14g)
ÖN LASTİK: Specialized Fast Trak Sport, 29"x2.0", wire bead, 40TPI
ARKA LASTİK: Specialized Fast Trak Sport, 29"x2.0", wire bead, 40TPI
İÇ LASTİK: Schrader valve
SELE: Specialized Body Geometry Hardrock, steel rails, 143mm width
SELE BORUSU: Alloy two bolt, 12.5mm offset, micro adjust, 30.9mm, 350mm or 400mm

Mosso black edition
KADRO 6061 ALLOY FRAME
MAŞA SUNTOUR SF15-XCM-DS-RL
AYNAKOL SHIMANO ALTUS FC-M371-L
RUBLE SHIMANO CS-HG300-9
VİTES KOLU SHIMANO ALTUS SL-M370-L
ARKA ATTIRICI SHIMANO ALTUS RD-M370-L
ÖN ATTIRICI SHIMANO ALTUS FD-M371
ZİNCİR KMC-Z99
FREN SHIMANO BL-M396L
ORTA GÖBEK SHIMANO BB-UN26
PEDAL HF893 ALLOY
HAZNE SHIMANO HB-M3050 FH-M3050
JANT
LASTİK STARRIMS J20S
AĞIRLIK 15,6 kg
 
Scudo
Arkadaşlar sürekli aynı konu ortalama olarakta aynı bütce. hatta aynı yorumu yazan arkadaşlar bile var. copy paste :D düşünün artık konuların klişeliğini. :) 1.si forumd araştırma yapın. 2.si konularda sorular sorabilirsiniz. geri dönüş yaparlar. 3.sü armut piş ağzıma düş yapmayın :) 4.sü 1800 tl ye çıkıp btwin rr560 al. yakınından geçicek bisiklet bulamazsın. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: mahmut koç
Specialized hardroc u tavsiye ederim. Donanım düşük falan diye düşünmeyin 5 yıldır hardrock sportum var çok memnunum şu an babam biniyor. Boya kalitesi bile çok iyi hala. Ayrıca arazi çamur falan kullanmayacaksanız kesinlikle v fren benim gözümde daha üstün. Scott aspectlere de bakabilirsiniz. Ama cannondalenin alt seviyelerini önermem jantlar falan anında yamulur kadrosu iyi ama bileşenler çok vasat.
 
  • Beğen
Tepkiler: cyprinuscarpio
Tam anlamiyla aradigim cevap Cok yardimci oldu tesekkur ederim, Ozan Bey.

Bugun gidip alcam sanirim, masasini kafaya takmistim en kotu yenilerim ilerde
 
Arkadaşlar konuda belirttiğim gibi hala bi bisiklet alamadım ama bu yaz alacam inş. Şimdi istediğim bisiklet tipini konuda belirtmiştim arazide veya asfalta gitmeyi seviyorum bunun için bisiklet hafifmi olmalı toplama mı yaptırayım yoksa sıfır mı alayım hangisi sağlam ve kaliteli olur?
 
Ben sana Carraro ve Bianchi yi öneriyorum ama aklında bulunsun alacakken 2015 model seçmeye çalış genelde daha ucuz ve donanımları 2016 ile aynıdır.Ben Bianchi speed 7000 kullanıyorum idare eder fiyatına göre gayet iyi aslında.Bende yeni bisiklet arıyorum.
 
Yarış koşmayacaksanız, türkiye şampiyonluğu, başkan şampiyonluğu veya uluslararası yarış koşmayacaksanız toplama bisiklete hiç gerek yok.
 
Öyle bi derdim yok ama macera ruhlu birisym alacağım bisikletimle şehir içi şehirler arası yolculuğu veya ormanda araziye uygun bir bisiklet istiyorum böyle bi bisiklet toplamam mümkünmü veya normal satılık olarak varımdır?
 
@murat_ist merhaba. aynı özellikteki herhangi bir bisikleti kendiniz ufaktan bi fiyat araştırması yaparak toplamaya çalışın fiyat olarak size etkisini zortingen şıtırayze seviyesinde yaşayın sonrasında vazgeçmek istemezseniz saçacağınız çok paranız vardır derim. Yerli malı olarak sedona en iyi firmadır. Merida ve Scott, yerli olarakta sedonanın 27,5" dağ bisikletlerine bakabilirsin. Sizi istediğiniz yere götürür bu markaların bisikletleri. Mümkünse 2015 modellere bakın özellikleri aynı yada üsttür fakat fiyatı düşüktür. Salcano, Ümit, bianchi ve krondan kesinlikle ve kesinlikle uzak durun. Saygılar
 
bende alacagim dostum mtb bakiniyorum;(
ne alsam diye scott corratec ghost
 
@MBB Aklıma takıldı Yazmışsınızki Scott ve Merida Türk markası.Scott Amerikan kökenli bir firmadır ama Merida ise Türk markasıdır.
 
@murat_ist bu istediklerini yapman için 29 jant dağ bisikleti alman lazım.
şehirler arası tur yapmak istediğinde ince lastik. meceracı ruhunu dize getiremediğinde kalın lastik.
donanım olarakta en aşşağı bi deore olmalı ve bi havalı maşan olmalı.
bu şekilde bisikletin seni hiç bir zaman üzmez
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Salcano assos 50 (45'çıkarsa aynısıdır oda olur) al. sorgulama. kurcalama. burda bir allahın kulu birebir aynı donanımlarda 2300 e o bisikleti sana veremez. :D full slx. shimano mt35 jant. rock shox recon silver tk maşa (gold çıkar 45'te) sadece bu 3 seti toplarsan zaten fiyatı, 1400+1100+650 tl :D var gerisini sen düşün :D
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan64
Selam Murat, ben de senin gibi bir mtb arayışındaydım ve uzun süren arayışlarım sonucu salcano astro 29v ya da carraro force 290 arasında kaldım. İkisi de v-fren. V-freni tamiri ve kullanımı pratik diye seçiyorum. İkisi de 29". Carraro kilitlenebilir mi bilmiyorum ama salcano astro kilitlenebilir maşaya sahip. Büyük ihtimal salcano alacağım. Salcanonun kendi sitesinden özelliklerine bakabilirsin. Fiyatı da 1220 olarak gözüküyor.
 
açıkçası çok eskiden, ortaokul ve lise yıllarında salcano bisikletim vardı ve çok severdim; o zamanlar tabi hiç bir şey bilmeden kullanırdım bisikletimi. sorun çıkarmazdı. teknik bilgim yoktu ve cehalet mutluluktu o zamanlar :)

ama neden kötülüyorlar ben de bilmiyorum. sanırım servis desteği kötü. ama astro'nun üzerindeki malzemeler gayet iyi duruyor.

bu arada ben v-fren seviyorum. belki hidrolikler daha güzeldir; daha iyidir ama tamiri, ya da sorun çıkartabilirliği nasıldır bilmiyorum. yani en yakın yerleşim birimine 30 km uzaklıkta bir yerde bu fren yüzünden bisikleti sürüklemek istemem. disk yamulursa fren nasıl iptal edilir bilmiyorum mesela.
 
@yollarbenibekler bu iki bisikletten birini almanızı tavsiye ederim. astro yla aradaki fiyat farkına mt15 jant seti alarak 10 numara bir bisiklet sahibi olursunuz

(link)
(link)
 
Geri