Merhaba hacılar,
Havalar iyice kötüleşince iyice bisiklete binme isteğim doğdu.
İstediğim bisiklette XT ve ya SLX aktarıcı olmasını istiyorum. Şuan aklımda RR540 var;
(link)
Tabi bunun kompenentleri uygun değil. Altusa bir dal giripte havaya uçmasını istemem bisikletin. Black Friday Kullanaraktan da şu kompenetleri takmak istiyorum;
Aynakol (Narrow Wide Oval, Tek dişli, 104mm 30t): (link)
Vites Aktarıcısı Kolu (Shimano XT M8000 Trigger Shifter, 11 speed): (link)
Arka Aktarıcı (Shimano XT M8000, Shadow RD+, 11 speed): (link)
Arka Fren İçin Düşündüğüm Bundle (Shimano XT M8000): (link)
Ruble Dişlileri (Shimano XT M8000, 11 speed);
11t-42t: (link)
11t-46t: (link)
1-) Yani set 1x11 olacak. Bu rubleler arasında kaldım. Yokuş yukarı çıkarken sıkıntı çekmek istemiyorum. Yokuş yukarı bilen varsa Kocaeli Kartepe çıkışını baz alabiliirsiniz. 1x11 olması benim çıkış performansımı etkiler mi? Kullanıcılar bu konuda ne diyor?
2-) Yokuş yukarı çıkarken sıkıntı çekmemek adına 19 dolar daha fazla verip 46 tooth almak daha mı mantıklı?
3-) Birde fren sistemi rr540ın hayes radar hidrolik fren. Eğer bisiklete alışırsam çok hızlı süreceğimi düşünüyorum bu durumda fren sistemini yükseltmem gerekir mi? Çünkü bisiklete alışmam durumumda araziden başka yerde kullanacağımı zannetmiyorum.
Fiyat çizelgem;
XT M8000 Frenle;
46t ruble ile: 1186.82 türk lirası + rr540
42t ruble ile: 1126.84 türk lirası + rr540
XT M8000 Fren Olmadan;
46t ruble ile: 793.85 türk lirası + rr540
42t ruble ile: 733.86 türk lirası + rr540
4-) Öğrenci olduğum için olabildiğince düşük fiyatları değerlendiriyorum. XT vites aktarıcı kolu yerine deore aktarıv-cı koluda kullanılabilir mi?
5-) Arka aktarıcının kafesinin uzun, orta ve ya kısa olması neyi değiştiriyor?
Şunu kaçırdığıma çok üzülüyorum :'(
(link)