Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Tatlı bisikletmiş. Rockrider dan daha iyi gibi geldi bana. Özelliklerine bakınca iş görecek bir bisiklet.

Carraro daha üst ekipman kullanmış. Fiyat çok yoksa carraro tabi. :harika:
Bianchi 2.850
Carraro 3.450 abi, aradaki farkı vermeye değer mi diye düşündüm, kullandığı parçalara baktım frenler 2li 900 TL disk 700 TL diğerleri 200 100 TL civarı, kaliteli parça kullanılmış 3.450 TL lik bisiklete, gönlüm ondan yana umarım pişman olmam 😊 :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Merhabalar benimde bütçem 2500 3000 arasında onerebileceginiz bir model var mı

Carraro Daytona 930 nasıl bir bisiklet sizce fiyatına göre iyi mi, yardımcı olabilecek carraro'cular varmıdır forum da?

Ben de Daytona 730 almayı planlıyorum. hayırlı olsun size şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: alitekn07
@yılmaz058 ve @alitekn07 ne yaptınız daytona aldınız mı ? bende big 2718 ile daytona 730 arasında çok kararsız kaldım. adam akıllı yorum yapan kimsede yok forumda malesef. ne yapıcağımı bilmiyorum... sanırım big 2718'in maşası ve kadrosu daha iyi ama daytona 730'unda vites sistemi daha iyi. 2 bisiklet karşılaştırması görselde.

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    73,2 KB · Okunma: 42
@MEMATi Ne kadar kaliteli olsada maşanın değişimi daha kolay. Hatta iki maşa arasında ağırlık, çalışma olarak çok fark olduğunu sanmıyorum.

@MEMATi ben henüz almadım.
Big2718 in kadrosunun farkı ''daha pürüzsüz kaynaklı (smooth welding)'' olması. Sanırım bundan başka bir farkı yok.
Kaset dişli ve aktarıcı sistem konusunda daytona daha üst sınıf malzeme kullanmış.
Ben Daytona'dan yanayım. Zira ağır parkur yapmayacağım için maşadaki farkı hissedeceğimi sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@yılmaz058 bende senin gibi düşünüyorum kaynak çokda önemli değiş sonuçta malzeme aynı 6061. Profesyonel değilim dediğin gibi maşayı anlayamam bile. Ama vites vs. Sürekli aktif olacak arkadaşın biri şu tabloyu atmış deore 2-3 sıra üstte.

Dosyalar

• CAFE6512-7696-4876-81AF-E9798409E9C4.jpeg
    CAFE6512-7696-4876-81AF-E9798409E9C4.jpeg
    95,8 KB · Okunma: 48
Merhabalar, 3000 lira civarında dağ bisikleti almayı düşünüyorum fakat bir hayli kararsızım. Aklımda Carraro'nun Daytona 2930 modeli var çünkü deora vites setine sahip ve bu fiyat tabanında baktığım dağ bisikletlerinde genelde altus set görüyorum, maksimum alivio. Biraz yukarıda daytona 730 da denilmiş onu da kıyaslarsak ve başka seçeneklere de açık olarak ne önerirsiniz?

@Cemal Ç. Bu durumda 730 u mu önerirsiniz
Düşününce vites, dişli, aynakol, vites kolu gibi parçaları içinde bulunduran... kısaca aktarma organları maşadan daha çok çalışacak. Maşa daha sonra değiştirilebilir. Aktarma organlarından daha ucuza patlar diye düşünüyorum.

Bence iyi maşa daha önemli, fiyatları da fazla. Ben olsam en azından markası olan bir maşası olan bisikleti tercih ederdim. Nasıl yerlerde kullanacağınızı bilmediğim için yorum yapamıyorum ama dağ kullanımı (toprak yoldan ziyade patika, iniş vs.) yapacaksanız bu iki maşa da pek verimli olmayacak ve size yetmeyecektir zaten. Vites setleri arasında düzgün ayarlandıktan sonra çok belirgin bir fark görmezsiniz. Zaten günlük kullanım için yapılmış bir MTB alıyorsunuz, sadece grupseti yoğun kullanıma uygun, geri kalan özellikleri günlük kullanıma uygun bir MTB almak yerine tüm özellikleri günlük kullanım için yapılmış bir MTB almanız daha iyi. Deore set o bisikleti çok da ileri çekemeyecek.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
@a.gul29 sanıyorum ki bana ithafen cevap yazmışsınız. Peki aklınızda 3000 lira bandında önerebileceğiniz bir dağ bisikleti var mı? Mesela ben Mosso Black Edition H'ı da incelemiş ve fena bulmamıştım.

@a.gul29 sanıyorum ki bana ithafen cevap yazmışsınız. Peki aklınızda 3000 lira bandında önerebileceğiniz bir dağ bisikleti var mı? Mesela ben Mosso Black Edition H'ı da incelemiş ve fena bulmamıştım.
Genel olarak yazdım ve tabi sizin de mesajlarınız üstüne. Malesef 3000TL bandında bisiklet pek araştırmadım. Bu banttaki bisikletler genel olarak benzer özelliklere sahip oluyor o yüzden çok fazla kılı kırk yarmamak gerekiyor. İçinize sineni alıp gönlünüzce binin. İlk MTB'niz ise daha ucuz modellere de yönelebilirsiniz bence.

Teşekkür ediyorum ilgi alakanızdan dolayı. ilk değil fakat aradan hayli bir zaman geçti diyebilirim. :) Başka arkadaşlardan başka tavsiyeler var ise onlara da açığım.

• Beğen
Tepkiler: ag249
@a.gul29 arkadaşın tercihinde ki iki bisikletin maşasınında çok farklı tepkiler vermeyeceğini düşünerek aktarma organlarına dikkatini çekmek istedim.
Birinin maşası Fox, Manitou gibi üst seviye olsa ve Tourney kullanıyor olsa düşünmeden onu seçerdim.😅 Zaten fiyatı bisiklet kadar ama...😁

@a.gul29 arkadaşın tercihinde ki iki bisikletin maşasınında çok farklı tepkiler vermeyeceğini düşünerek aktarma organlarına dikkatini çekmek istedim.
Birinin maşası Fox, Manitou gibi üst seviye olsa ve Tourney kullanıyor olsa düşünmeden onu seçerdim.😅 Zaten fiyatı bisiklet kadar ama...😁
Evet doğru maşaların farkını bilmeden de zor ama en azından biri belli bir model diye düşündüm. En iyisi ikisini de almak :D

• Hahaha
Dağ bisikleti toplamak isteyen varsa yeni Deore M6100'e baksın. Tam bir fiyat performans grupseti olmuş;

(link)

• Beğen
Merhabalar, uzun süre sonra tekrar bisiklet almaya karar verdim. Bu iş için 1400₺ gibi bir bütçe ayırdım. Bisikleti genellikle köy yollarında kullanacağım ve olası bir arıza durumunda kendim tamir edebilmem için V fren istiyorum. Tüm düşünce ve tavsiyelerinize açığım

Şuana kadar baktığım modeller;
Kron XC 100
Carraro Force 600

Son düzenleme:
Selamlar, 2000-2500 lira civarında bütçem var. Aşağıda ki bisikletlerden birisini almayı düşünüyorum. Bütçemin bi tık daha üstüne çıkabilirim. RR 520'yi Decathlon'un kurumsallığından dolayı listeme ekledim. Bir sorun olduğunda muhattap bulabilme ihtimalim daha yüksek. Salcano ve Carraro'nun garanti ve müşteri hizmetleri hakkında bilgim yok maalesef.
  • ROCKRIDER ST 520 27,5 MD
  • Salcano NG444 27,5 HD
  • Carraro FORCE 27.5 770 HD
Sizce başlangıç düzeyi için bu bisikletlerin hangisini tercih etmeliyim? veya 2500 bütçeye kadar önerebileceğiniz diğer marka modelleri benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim.

@yılmaz058 ve @alitekn07 ne yaptınız daytona aldınız mı ? bende big 2718 ile daytona 730 arasında çok kararsız kaldım. adam akıllı yorum yapan kimsede yok forumda malesef. ne yapıcağımı bilmiyorum... sanırım big 2718'in maşası ve kadrosu daha iyi ama daytona 730'unda vites sistemi daha iyi. 2 bisiklet karşılaştırması görselde.
Carraro Daytona 730 - 930 arasında kaldım. Bu hafta tekrar boylarına bakıp ( Tek farkı teker boyu ) kararımı vericem. Tavsiyem kesinlikle Daytona serisi olur, çok araştırdım, bu fiyat bandında en kaliteli parçaları bu model sağlıyor ek olarak 2020 üretimi, daha yeni bir bisiklet.

Selamlar, 2000-2500 lira civarında bütçem var. Aşağıda ki bisikletlerden birisini almayı düşünüyorum. Bütçemin bi tık daha üstüne çıkabilirim. RR 520'yi Decathlon'un kurumsallığından dolayı listeme ekledim. Bir sorun olduğunda muhattap bulabilme ihtimalim daha yüksek. Salcano ve Carraro'nun garanti ve müşteri hizmetleri hakkında bilgim yok maalesef.
  • ROCKRIDER ST 520 27,5 MD
  • Salcano NG444 27,5 HD
  • Carraro FORCE 27.5 770 HD
Sizce başlangıç düzeyi için bu bisikletlerin hangisini tercih etmeliyim? veya 2500 bütçeye kadar önerebileceğiniz diğer marka modelleri benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Carraro force kullanan arkadaşlarım gayet memnunlardı, Rockrider kullanan 2 arkadaşım sorun yaşamıştı parçalarında çok dayanmıyormuş, parça değişimi gerekiyormuş, bende onların söylediği kadar biliyorum. Salcano tavsiye etmiyorum, Carraro almanı tavsiye ederim :)

EKLEME : Bisiklet almayı düşünüyorsanız sitelerde bahsedilen bisikletlerin parçalarının tek tek fiyatlarına bakmanızı tavsiye ederim, 3.450 tl bandında olan Daytona 930 730 modelindeki bisiklet parçaları gayet başarılı ve fiyattan da anlaşılacağı üzere kaliteli. Daytona yı ben yazayım buraya siz diğerlerine bakarsınız :)

ARKA VİTES SHIMANO DEORE M6000 SHADOW : 570 ₺
ÖN VİTES SHIMANO DEORE M6000 : 250 ₺
KRANK TAKIMI SHIMANO MT500 40X30X22T : 670 ₺
ARKA DİŞLİ SHIMANO HG50-10 11-36T KASET : 300 ₺
VİTES KOLU SHIMANO DEORE M6000 3x10 : 450 ₺
FREN SHIMANO MT200 HİDROLİK DİSK : 300 ₺
LASTİK SCHWALBE 29X2.25 57-622 TOUGH TOM K-GUARD : 160 ₺
SELE DDK JELLİ : 60 - 100 ₺
XLC GİDON-GİDON BOĞAZI : 100 - 200 ₺

Total Fiyat : 3000 ₺
450 ₺'de işçilik vergi payı diye düşünüyorum :D

Fiyatlar güncel oldukları için değişiklik gösterebilir, Carraro ya ait olan Kadro,Maşa,Jant fiyatlarını bulamadığım için yazmadım.

Her ne kadar Carraro şirketi toptan anlaşıp parçaları daha ucuza almış olsada, Bu parça fiyatlarına göre,Vergilerin şu zamandaki oranlarına göre bisiklet bedava'ya gelmiş oluyor. Ama yine de siz araştırmanızı yapın bu fiyat bandında başka bisiklet bulursanız bizimle paylaşın lütfen, sevgiler.. :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: yılmaz058
Geri