Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Aslında doğru. Teker büyüklüğünü de vücuda göre seçmek lazım.
Örneğin Arnold dayıda 26" bir bisikleti düşünemiyorum. Gördüm birinde, almış altına şişman bisikleti (fatbike 😋) gül gibi gidiyor.😆
Kesinlikle abi oldukça komik dururdu 😅

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
27.5 candır gerisi heyecandır. 29 şahsen hiç sürmedim ama bana kamyon sürüyormuş hissi veriyordur gibime geliyor :D

• Hahaha
27.5 candır gerisi heyecandır. 29 şahsen hiç sürmedim ama bana kamyon sürüyormuş hissi veriyordur gibime geliyor :D
Tabi ilk başta bende öyle düşünmüştüm ancak sonradan iyi ki bunu almışım diyorum, gerçi arada sırada teker değişimi yspıyorum orası ayrı konu :D

• Beğen
Arkadaşlar bisikletim geldi.Bugün kurulumunu yaptırdım.Fakat arka fren çok sağlam tutmuyormuş gibi.Ön frene basınca tak diye duruyor bisiklet ama arka frena basınca hemen durmuyor.Acaba bi sıkıntı mı var yoksa zamanla düzelir mi ki ?
Tabi ilk başta bende öyle düşünmüştüm ancak sonradan iyi ki bunu almışım diyorum, gerçi arada sırada teker değişimi yspıyorum orası ayrı konu :D
Ali sendede aynı sıkıntı var mı ?
120948110_396505261357345_6453561239524773955_n.jpg

Arkadaşlar bisikletim geldi.Bugün kurulumunu yaptırdım.Fakat arka fren çok sağlam tutmuyormuş gibi.Ön frene basınca tak diye duruyor bisiklet ama arka frena basınca hemen durmuyor.Acaba bi sıkıntı mı var yoksa zamanla düzelir mi ki ?

Ali sendede aynı sıkıntı var mı ?
243045 dosyayı görüntüle
Bende de o şekilde yakın bir zamanda bakıma götüreceğim, ancak bunlar böyle diye biliyorum, yani Ön frende süspansiyon olduğu için daha sağlam tutuyor diye biliyorum, birde freni elden geldiğince iki taraflı kullanmaya çalış daha güvenli olur o şekilde, hayırlı olsun tekrardan :)

• Beğen
Tepkiler: marslikarabuk
Bende de o şekilde yakın bir zamanda bakıma götüreceğim, ancak bunlar böyle diye biliyorum, yani Ön frende süspansiyon olduğu için daha sağlam tutuyor diye biliyorum, birde freni elden geldiğince iki taraflı kullanmaya çalış daha güvenli olur o şekilde, hayırlı olsun tekrardan :)
EYvalah.Yalnız ben daha önce rockrider 520 kullanmıştım arka frene basar basmaz tak diye duruyordu bisiklet.Tam tersi ön fren zor duruyordu. Ama bu aldığım bisiklette tam tersi yer değiştirmiş. Biraz araştırdım frenin havasını aldırmak lazımmış galiba.Yarın bir daha götüreceğim bisikleti kurdurduğum yere.

• Beğen
Tepkiler: alitekn07
EYvalah.Yalnız ben daha önce rockrider 520 kullanmıştım arka frene basar basmaz tak diye duruyordu bisiklet.Tam tersi ön fren zor duruyordu. Ama bu aldığım bisiklette tam tersi yer değiştirmiş. Biraz araştırdım frenin havasını aldırmak lazımmış galiba.Yarın bir daha götüreceğim bisikleti kurdurduğum yere.
Masraf çıkmaz diye düşünüyorum, birde yağ sürme sakın disklere bir damla bile değerse fren yapınca iğrenç bir gıcırtı sesi çıkarır, temizlemesi çok zordur

• Beğen
Tepkiler: marslikarabuk
@undefined superb

@marslikarabuk ne yaptınız frenleri? Düzeldi mi ? Bir de rockrider 420 mi carraro mu sizce ?

@CapnMimi ben 1500 TL'ye Peugeot m18 27.5 inç bir dağ bisikleti aldım yaklaşık 3 ay önce hidrolik disk fren Altus vites kolları tourney aktarıcılar zoom maşa var günlük 28 km yapıyorum gidişim iniş dönüşüm yokuşlu yollarım var memnunum şuana kadar zinciri zamanında temizleyip yağlıyorum şuana kadar rahatsız olduğum bi konu olmadı
Hocam bende bu ürünü almayı düşünüyorum memnun musun?

selamla herkese. 3000 ila 5000 tl arasında dağ bisikleti tavsiyelerinizi alabilirmiyim . Boy 1.78 kilo 85 Teşekkürler

Merhaba, moderatörümüz @sccetin 'in yoğun baskıları üzerine yol bisikletimin yanı sıra MTB almak üzereyim. Bu donanım ve fiyatı hakkında yorumlarınızı merak ediyorum.

Bisikletcime götürdüm bisikleti. Evde yatmış bu bisiklet. Düz yolda kullanılmış dedi. Maşanın bakıma ihtiyacı var dedi.(150 lira). Balatalar %50, arka janta akort gerekebilir. 250-300 civarına sıfır gibi olur dedi. Yıpranmamış bir bisiklet dedi. Mtb piyasasını bilmediğim için donanım/fiyat oranını merak ediyorum.

IMG_20201101_183534.jpg

@Rhodiumm Türkiye piyasasını bilmiyorum ancak ağır bir sorunu yoksa donanımı gayet yeterli bence.
Gönül ister hepsi takım olsun ama hiç yoktan iyidir.😁
Benim kafam şu baskı olayına takıldı. Aklınızı çelip size para harcatmaya çalışıyor bence. Kendileri şimdi bozuk yollara da girecek ya, yalnız kalmak istemiyor.🤣

Merhabalar ,💃
Daha çok şehiŕ icinde yolculuk amacıyla kullanılacak şimdilik uzun yol hedefi olmayan toplu taşıma ile de kullanımı sıkıntı yaratmayan bir model arıyorum . Şehir bisikleti görsel olarak zayıf gözüküyor dağ bisikleti yanlışını ben de yapacağım gibi gòzüküyor . En son seneler önce ( herhalde 15 sene olmustur ) bisiklet kullandığım için şuan teknik bilgi anlamında bilenlerden destek alırsam harikulade olur 😊
Kullanacağım bölge fazlaca dik yokuşlu ve asfaltı yer yer cok bozuk .Ilk etapta hızdan çok konforlu olmasını tercih edeceğim. Hangi markalar iyidir ?Carraro ?Bianchi ?Salcano ? Misal benim son bisikletim Peogeot idi çalınana kadar çok sağlam bir şekilde uzun vade, arıza vermeden herhangi bir parça degişimi yapmadan kullanmıştım. Araştırmalar neticesinde iki farklı ürün hoşuma gitti aşağıda foto ve özelliklerini ekledim yarın yakından bakmaya gideceğim cok heyecanlı :)) acilinden yorum yapanlara şimdiden çok teşekkürler muchas gracias 😊 📣not :
(1000 tl -max 2000 tl )bütçem var
En dikkat kesilmem gereken özellikler neler olabilir ?
Paylaşımlar için şimdiden teşekkürler.😀

Dosyalar

• 20201101_215329.jpg
    20201101_215329.jpg
    499,6 KB · Okunma: 51
  • 20201101_215303.jpg
    20201101_215303.jpg
    473,4 KB · Okunma: 49
  • 20201101_220144.jpg
    20201101_220144.jpg
    555,9 KB · Okunma: 45
  • 20201101_220151.jpg
    20201101_220151.jpg
    431,2 KB · Okunma: 40
  • Beğen
Tepkiler: TafLan
@Ayla_Koz Seçtiğiniz bisikletler bütçeye uygun giriş seviyesi ürünler zaten. Aralarında bariz bir fark yok. Hangisini beğenip içinize sinerse onu alın bence.

Sadece toplu taşımada sorun yaratmayacak demişsiniz. Benim bildiğim bu modellerde belirli saatlerde uygun olması durumunda kullanabiliyorsunuz toplu taşımayı. Toplu taşımada da kullanacaksanız katlanır bisikletleri de düşünebilirsiniz.

Merhabalar bir arkadaşım var bütçesi 2000 tl ekipman hariç bisiklete başlamak istiyor.
Kendisini şehir bisikletiyle başlamasını defalarca söyledim ama mtb alıp pişman olmak istiyor neyse uzun lafın kısası disk frenli kilitlenebilir maşalı bisiklet arıyor tercihen koyu renkler ve 27.5 jant bu arada piyasada bulunabilsin mersinde gittiğim 4 bayi stokları boşaltmıştı :D

Nakamura summit 700 diye bir bisiklet gördüm 2.el nasıldır kullanan var mı?

@Rhodiumm çok kullanılmadıysa iş görür. Donanım da yeterli. Maşa olayına takıldım. Nasıl bir bakım yapacakmış maşaya. Biraz pazarlık yapmalısın.
Maşa çok önemli eğer arızalıysa uzak dur. Dağ bisikleti candır. :harika: Arızalılar kulübüne hoş geldin. Çünkü dağ bisikleti sürenler de denge amortisör gibi fos fos oluyor.:koptum:

@sccetin sayın müdürüm arkadaş bisikleti alır almaz down hill yaptırma. İncinir maazallah.:)

• Hahaha
Tepkiler: sccetin
Arkadaşlar merhaba iyi akşamlar paylaşacağım konunun yeri burasımıdır bilemedim hesap yeni olduğu içinde sanırım konu açmak için beklemek gerekiyor Eskilerden kalan Shimano Stx-Rc'li Full set bir bisikletim var 9-10 senedir kömürlüğe kaldırmıştım bu kışın sürmeyi planlıyorum kadroda ve shimano aksanlarında en ufak bir deforme paslanma söz konusu değil tıkır tıkır çalışmakta çok şükür sadece bisikletin tekerlerini falan sökerek kömürlüğe kaldırmıştım tekerdeki rubleyi aramama rağmen bulamadım şimdi bilgili arkadaşlara sorum şu şekilde sanırım ruble kaset ve vida olarak ayrılıyor benim nasıl bir ruble almam gerekiyor 21 vites sistem 7 li ruble idi rublelerin numaraları varmış sanırım benim bisikletime uyacak Shimano ruble bulmam için yardımcı olursanız sevinirim.Ruble yerinin ve stx-rc setin fotoğraflarını koyacağım...

Dosyalar

• 1996 - STX RC.jpg
    1996 - STX RC.jpg
    491,1 KB · Okunma: 27
  • Ruble.jpg
    Ruble.jpg
    1,5 MB · Okunma: 27
Geri