Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Scudo
Hangi set daha üstün
Hangi setin üstünlüğü tartışılır iki farklı marka sonuçta ama sx in bir üstü nx eagle pek iyi değil yani bu yüzden deore dene bilir fakat jantlarda önemli bi yerde mavic biyerde deore göbeklere sahip rodi aliminyum jant seti maşa aynı zaten

Herkese merhaba bisiklet almak istiyorum ve bu konuda hiçbir bilgim yok. Üniversite dönemimde kullandım ama pek detay bilmiyorum. Şimdi ise uzun ömürlü kullam için hemde spor ve sosyal aktivite için bisiklet almak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Bursa da yaşıyorum
30 yaşındayım 100 kg ve 177 cm boyum var
bütçem 4000 tl (ekipman hariç)
Gravel"ne olduğunu araştırıp" baktım ama bu bütçe de bir ürün bulamadım. CCR1000 var ama yorumları pek iyi değil. Sürekli yolda değil bazen dağ bayır da çıkmak istiyorum. Bu yüzden ince teker yol bisikletleri pek uygun gözükmüyor. MTB bakıyorum mevburen. Ürün tavsiyesinde bulunabilecek arkadaşlar arıyorum :) Çok heveliyim bursa da varsa ekip dahil olmak isterimi kondisyon sıfır olsada inatçıyımdır.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhabalar 27.5 2.2 dağ bisikletim var bu bisikletimin özelliğinde hangi markalari tercih etmem gerek ön lastikte aşınmalar oldu bu yüzden yeni lastik tercihi yapmaK uzun ömürlü olmasını istiyorum . Sizlerden gerekli yardımlarınızı bekliyorum

Arkadaşlar merhaba;
15 yaşında oğlum için bisiklet arıyorum
172 boy 52kg ama 1-2 yıl içinde 180-185 cm olacak gibi duruyor
bacak boyu da 82 cm civarında
Bütçem 3000 tl civarında ama biraz daha üstüne çıkabilirim diye düşünüyorum.
aşağıdaki modelleri buldum sizce hangisini tercih edebilirim yardımcı olursanız sevinirim
CARRARO FORCE 770 YADA 970 HD 3.300TL
MOSSO RACELİNE H 3.100TL
2021 MOSSO BLACK EDİTİON H 3.500TL
KRON XC150 HD 3.600TL
birde anlamadığım konu aynı " ölçüsünde farklı kadro boyları mı var bu bisikletlerin sitelerinde kadro boyu seçimi yok yoksa her modelin kadro boyu farklı mı?

Arkadaşlar merhaba;
15 yaşında oğlum için bisiklet arıyorum
172 boy 52kg ama 1-2 yıl içinde 180-185 cm olacak gibi duruyor
bacak boyu da 82 cm civarında
Bütçem 3000 tl civarında ama biraz daha üstüne çıkabilirim diye düşünüyorum.
aşağıdaki modelleri buldum sizce hangisini tercih edebilirim yardımcı olursanız sevinirim
CARRARO FORCE 770 YADA 970 HD 3.300TL
MOSSO RACELİNE H 3.100TL
2021 MOSSO BLACK EDİTİON H 3.500TL
KRON XC150 HD 3.600TL
birde anlamadığım konu aynı " ölçüsünde farklı kadro boyları mı var bu bisikletlerin sitelerinde kadro boyu seçimi yok yoksa her modelin kadro boyu farklı mı?
merhaba baştan söylemek isterim benim profesyonel bir bisiklet bilgim yok fakat şunu söylemek isterim hiç bir bisikleti denemeden almayın.
Boy 1.74 kilo 130 29 jant olmaz diolar sizin tavsiyenize göre ya tkrr st540 yada daytona 930 alacağım
merhaba bende boy 1,83 kilo 103 dü :) 27.5 salcano mtb kullunıyorum gayet yeterli fazlası zarar denemeden almayın

• Beğen
Tepkiler: syhbyz
merhaba baştan söylemek isterim benim profesyonel bir bisiklet bilgim yok fakat şunu söylemek isterim hiç bir bisikleti denemeden almayın.

merhaba bende boy 1,83 kilo 103 dü :) 27.5 salcano mtb kullunıyorum gayet yeterli fazlası zarar denemeden almayın
Merhaba bugün deneyeceğiz bakalım 1-2 modeli büyüklüğüne göre carraro 770 veya 970 alacağım zannedersem

Sevgili dostlar, herkese merhaba. Ben de forumda yeniyim. Söze 19 Mayıs ile başlayalım: Viyana'dan başlayan geri çekilmemizin son bulup modern dünyada yerini alacak onurlu, hür ve bağımsız yeni Türk devletinin temellerinin atıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün emperyalizme atacağı büyük tokadın ilk adımı olan Samsun'a çıkışının 102'nci yıl dönümü hepimize kutlu olsun.

Yukarıda tavsiye isteyen arkadaşlara önerim kesinlikle Kron'dan uzak dursunlar. Bu kadar kalitesiz olduğunu bilmiyordum. 29 inch XC-100 kullanıyorum. Ankara'da günlük olarak Sokullu'dan Bahçelievler'e işe gidip gelmek ve arada sırada Eymir gölü etrafında turlamaktan, bir iki defa 50-60 km.lik şehir dışı asfalt turlarından başka zorlu koşullarda da kullanmadım. İşe gidip gelirken mecburen kaldırım inip çıktığım yerler oluyor ama hiç araziye vurmadım. Toplamda mekanik km sayacı 1650 km gösteriyor. 1 yıllık kullanımın sonunda arka tekerlek göbeğinden çatur çutur sesler geliyor. Pedala yüklenince arka teker sol maşaya değiyor. Arızası daha önceden başlamıştı ama Ankara'nın yokuşları biraz fazla olduğu için Alba mid drive 750w elektrik motoru alıp bisiklete takayım demiştim, şimdi ne zaman motor desteği alsam teker sürtüyor. Sanırım göbek dağıldı. Ben Kron almanızı kesinlikle önermiyorum.

Bunların dışında, sizlerin tavsiyesine ihtiyacım var. Kolay kolay göbek dağıtmayacak, arka tekerin ekseninin maşaya hemen sürtmeyeceği, nispeten kaliteli ama 5000-6000 TL'yi çok da aşmayacak, Alba 750w middrive elektrikli motorla kullanılabilecek 29 inch MTB hangi bisikleti önerirsiniz?

- Scott Scale
- Scott Aspen
- Merida Big Nine serilerinden 100-200-...?
- Mongoose
- Trek
- Cube
- Ghost
- Giant
- Orbys plus

Bunlar ikinci el piyasasında da bolca bulunan ve sanırım tercih edebileceğim modeller gibi geldi bana. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Herkese emniyetli sürüşler dilerim.
Merhabalar 27.5 2.2 dağ bisikletim var bu bisikletimin özelliğinde hangi markalari tercih etmem gerek ön lastikte aşınmalar oldu bu yüzden yeni lastik tercihi yapmaK uzun ömürlü olmasını istiyorum . Sizlerden gerekli yardımlarınızı bekliyorum

Bütçe durumunuzu bilmiyorum ama schwalbe marathon zırhlı lastiklere bir bakmanızı öneririm

Arkadaşlar Merhaba
Bütçem 2500 Civarı
Carraro Force 900 Sizce Nasıldır ?

Merhaba bugün deneyeceğiz bakalım 1-2 modeli büyüklüğüne göre carraro 770 veya 970 alacağım zannedersem
Selamlar
3.450 TL ye Black edition 2021 sipariş ediyorum 29”
Fiyat ve model olarak nedir fikriniz

Özelliklerimiz (boy, kilo) ve bisikletten beklentilerimiz tam olarak örtüşüyor sayende ben de bilgileniyorum sağ ol :)
Açıkçası şunu sormak istiyorum 100kg bir insanım ve salcano taşımamaya başladı btwin rockrider 500 nasıl olur veya 340
Merhaba şuan ki salcano Hector taşımıyor ve bütcem 1000 tl civarında btwin rockrider 340 veya 500 almayı düşünüyorum axaba taşırmı veya önerebileceğiniz bisiklet var mı

Herkese merhabalar. Aranıza yeni katıldım. 10 yaşındaki kardeşime bisiklet almak istiyorum. Boyu 1.40 iç bacak boyu 60 cm civarı. Eskişehirde oturuyorum. Bütçemiz maksimum 1500-2000 TL. 26 Jant düşündüm ama kadro boyu hakkında bilgim yok. Önerdiğiniz bir bisiklet var mıdır. Yeri gelicek asfaltda, kumda, parkta, çimende sürücek. Şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleme:
@syhbyz
Merhabalar. Ben gecen ay 27,5 olani, puan kampanyası indirim kampanyası vs derken internetten 3500 tl ye aldım. Sizin fiyat gayet uygun.
Kagit ustunde özellikleri bakımından giris/orta seviyesi bir modelden bekledigim hersey var.
Hidrolik fren, kilitli masa, altus vites aktarıcilar. Selesi rahatsiz. Bir sele kılıfı tavsiye ederim. Elçikler cok cok rahatsiz etti uzun sürüslerde. Bir aya kalmadan siz de elcik bakmaya başlarsınız diye dusunuyorum. Arka da son disli orani az kalıyor dik yokuşlarda. Ancak genel kullanımda sorun yaratmıyor. Simdiden guzel keyifli surusler dilerim.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar. Aranıza yeni katıldım. 10 yaşındaki kardeşime bisiklet almak istiyorum. Boyu 1.40 iç bacak boyu 60 cm civarı. Eskişehirde oturuyorum. Bütçemiz maksimum 1500-2000 TL. 26 Jant düşündüm ama kadro boyu hakkında bilgim yok. Önerdiğiniz bir bisiklet var mıdır. Yeri gelicek asfaltda, kumda, parkta, çimende sürücek. Şimdiden teşekkürler. :)
Benim oğlum şimdi 10 yaşında 24 jant kron xc 100 almıştım. 1.5 yıl oldu iş görüyor. Sana gelince 26 jant ve 16 inç kadro alırsan rahat sürer. :harika:

Benim oğlum şimdi 10 yaşında 24 jant kron xc 100 almıştım. 1.5 yıl oldu iş görüyor. Sana gelince 26 jant ve 16 inç kadro alırsan rahat sürer. :harika:
sağolun hocam. Ama dediğiniz modele biraz baktım fren farkı var hangisini almam gerekiyor veya önerdiğiniz.

sağolun hocam. Ama dediğiniz modele biraz baktım fren farkı var hangisini almam gerekiyor veya önerdiğiniz.
Disk fren arıyorsun sanırım. Piyasada bir çok örneği var. Kadro ölçüleri yeterli senin için, bisiklet araştırmasını kendin yaparsın.

Arkadaşlar kardeşime yanlış boy bisiklet bakıyormuşuz. 24 janta bile alışması lazım. O yüzden 10 yaşındaki kardeşime 24 jant bisiklet almak istiyorum. Boyu 1.40 iç bacak boyu 60 cm civarı. Eskişehirde oturuyorum. Bütçemiz maksimum 1500-2000 TL. 24 Jant düşündüm ama kadro boyu hakkında bilgim yok. Önerdiğiniz bir bisiklet var mıdır. Yeri gelicek asfaltda, kumda, parkta, çimende sürücek. Şimdiden teşekkürler. :) Bu resimdekiler benim bulduklarım. Yardımcı olursanız sevinirim

Dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    269,3 KB · Okunma: 14
  • 2.PNG
    2.PNG
    279,1 KB · Okunma: 13
  • 3.PNG
    3.PNG
    235,5 KB · Okunma: 11
  • 4.PNG
    4.PNG
    323,9 KB · Okunma: 10
Arkadaşlar kardeşime yanlış boy bisiklet bakıyormuşuz. 24 janta bile alışması lazım. O yüzden 10 yaşındaki kardeşime 24 jant bisiklet almak istiyorum. Boyu 1.40 iç bacak boyu 60 cm civarı. Eskişehirde oturuyorum. Bütçemiz maksimum 1500-2000 TL. 24 Jant düşündüm ama kadro boyu hakkında bilgim yok. Önerdiğiniz bir bisiklet var mıdır. Yeri gelicek asfaltda, kumda, parkta, çimende sürücek. Şimdiden teşekkürler. :) Bu resimdekiler benim bulduklarım. Yardımcı olursanız sevinirim

İyi akşamlar,

Oğlum 2009 Temmuz doğumlu geçen sene Mayıs ayında 27,5' S kadro aldım bu sene oldukça rahat 19 mayısta 28 km sürdük bir sorun yaşamadı. İlk aldığımızda da kullanabiliyordu. Bundan önce 24 inç kullanıyordu küçük gelmeye başlamıştı mesela. Yani alsan bile fazla ömrü olmayacak. 26 jant S kadro denesin bi yerde ondan sonra karar verin.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İyi akşamlar,

Oğlum 2009 Temmuz doğumlu geçen sene Mayıs ayında 27,5' S kadro aldım bu sene oldukça rahat 19 mayısta 28 km sürdük bir sorun yaşamadı. İlk aldığımızda da kullanabiliyordu. Bundan önce 24 inç kullanıyordu küçük gelmeye başlamıştı mesela. Yani alsan bile fazla ömrü olmayacak. 26 jant S kadro denesin bi yerde ondan sonra karar verin.
Teşekkür ederim hocam. Bu fiyat bandında 26 jant s kadro önerdiğin bir bisiklet var mıdır? Çünkü günlerdir kafayı yemek üzereyim bir bisiklet bulamadım. Yardımcı olur musunuz ? Ve s kadronun kadro ölçüsü cm nedir acaba ?

Teşekkür ederim hocam. Bu fiyat bandında 26 jant s kadro önerdiğin bir bisiklet var mıdır? Çünkü günlerdir kafayı yemek üzereyim bir bisiklet bulamadım. Yardımcı olur musunuz ? Ve s kadronun kadro ölçüsü cm nedir acaba ?

Hocam benim hanım kullanıyordu deneme işi kolay oldu. Size tavsiyem etrafta kullanan yoksa gidin bir bisikletçide denesin. 26 kullanabilirse sonrası kolay. Cm olarak ölçü de aldatır sizi. Bazı modellerin sele ve gidon arası mesafe daha fazla oluyor mesela. En temizi gidip denemesi.

24 rahat kullanır ama 1-2 sene sonra dizlerini fazla yukarı kaldırmak zorunda kalacak pedal çevirirken. O yüzden kullanabilecekse öncelik 26 olsun. 26 jantlarda karşılaşabileceği en büyük sorun üst borunun eğimi olur, daha yatay bir açı eğimli olana göre inip binerken ve ani duruşlarda sorun çıkarabilir. Yaşadığınız şehri düşünürsek bir mağazada denemeniz zor olmaz. Ayrıca 26 jant elden çıkarması da kolay olur. Sorun yaşamamanız halinde Mosso, Carraro bu markalardan birisini alabilirsiniz.

HANGİ MTB BOYUNU SEÇMELİYİM?
Birçok boyu mevcuttur:
S: 1,50 m - 1,64 m
M: 1,65 m - 1,74 m
L: 1,75 m. - 1,84 m.

Decathlon web sayfasında 26 jant için bu ölçüleri vermişler.

Geri