Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dağ bisikletine yol bisikleti lastiği takmak

Scudo
Tolga Bey'e katılıyorum, dağ bisikleti alıp yol lastiği takmak yerine cross veya şehir bisikleti alın. Arazide yol lastiği takılmış dağ bisikletinden çok farklı olmaz, yolda hem daha rahat hem daha hızlı olur.

İlla 27,5" mtb alıp yol lastiği takmak istiyorsanız şöyle birşey varmış:

(link)

Bu arada; 27,5" jantın bir diğer adı 650b, bunu 650c ile aynı veya uyumlu zannedip 650c yol lastiği almayın, tamamen farklı bir ölçüdür.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Dağ bisikleti alıp, yol lastiği ile yolda sürmek bana çok saçma geliyor. Ne yazık ki forum da da bir çok kullanıcı bu şekilde kullanıyor. Açıkçası ne zevk aldıklarını çok merak ediyorum. Dağ bisikletini dağ da sürün. Bisiklet endüstrisi sağ olsun, her yola uygun bir seçenek sunuyor. Süreceğiniz yola uygun bir bisiklet seçin.

@Bartu Aras

bisiklet endüstrisi sağolsun ama herkes yol için yol,dağ için dağ bisikleti almak zorunda değil, belki de imkanı yok. sadece lastikleri değiştirerek yolda daha hızlı gitme gibi bir imkanı varken neden yol bisikleti alsın ki

Hem dağda, hem yolda, hem turda sürmek istiyorum. 3 bisiklet mi alalım yani?
İnce teker ile turumu atarım, ormana gelince de çantamdan katlanır lastiğimi çıkarıp takarım. Arkadaş da "ihtiyaç dahilinde" demiş zaten. MTB'ye düz lastik yakıp dünya turu atmak istemiyor.
Ben 3-5 kilo ağırlığı ve rüzgar yemeyi kabul ediyorum, her yerde rahatça sürebilmek için.

İmkan yoksa ya da 2. bir bisiklet tercih edilmediği takdirde, dağ bisikletine yol lastiği, tabi ki takılabilir. Ben o mesajı konu sahibine istinaden yazdım. Yeni bir bisiklet alır iken, kullanım alanına ve tarzına uygun bisiklet seçilmeli.

gerçekten yolda ince lastikli MTB ile giderken ormana gelince çantasından katlanır lastiğini çıkarıp onu takarak yoluna devam eden var mı bu memlekette?
.
bunlar sadece fantezi. eğer MTB yarışına girmeyecekseniz, sizin girmeyi planladığınız her yerde ama her yerde patlamaya karşı dirençli lastiği olan bir şehir bisikleti işinizi görecektir.
.
unutun MTB yi ve size ince tekerlekli MTB önerenleri sözlerini.
.
alın bir şehir bisikleti. bozuk yollara girerim ve rahatım yerinde olsun diyorsanız amortisörlü bir modelini alırsınız, birde patlamaya karşı dirençli bir lastik takdınız mı mis gibi olur.
.
ben yo bisikletimle o kadar bozuk yola giriyorum be tek endişem lastiklerim patlar mı oluyor.
.
unutmayın ki MTB ile şehir bisikletlerinin kadroları aynı malzemeden yapılıyor. birisi metal birisi gofret değil.
.
mahkum etmeyin kendinizi. alın bir şehir bisikleti, bakın keyfinize

Sadece başlığa göre yorum yapacağım.
MTB'ye yol lastiği çok takan var sonradan anlıyorlar ince lastiğin kıymetini ama iş işten geçiyor. MTB'ye ince lastik takılınca o kadar rezil bir görüntü oluyor ki anlatamam ben hiç beğenmiyorum kalın bir kadroya o ince teker hiç gitmiyor bisikletten soğuyorum resmen.
En iyisi cross şehir bisikleti alın ve keyfinize bakın ince ve dişli lastiklerle arazide de gider, amortisörü kilitlersiniz yolda akarsınız.

Ve bu forum sayesinde tekrar öğreniyoruz ki, MTB türü tamamen gereksiz, MTB alan herkes de aslında asfaltta çift amortisörüyle gezen çocuk.

Tapatalk ile gönderildi. Özensizse kusura bakmayın.

arkadaşlar niye o zaman ince lastik takma telaşındasınız, hergün yazılıyor çiziliyor bu konuyla ilgili, ben alanya'dayım ormanda, kırda gezen, ya da kaldırımdan uçan mtb'ler görmedim. herkes biraz daha hızlı gitsin diye uğraşıyor. hergün okuyoruz, "düz maşa takalım / ince lastik takalım" bu sendromun bi adı olmalı. hele ormanın kıyısında durup kan ter içinde lastik değiştiren hiç görmedim.

@Barış Onur

SADECE bu konudan MTB'nin gereksiz olduğu kanısına varamazsınız, mtb dağda patikada arazide kullanılır ancak gereksiz olduğuna dair bir sonuç asla çıkmaz.

mtb yi alan almış zaten istediğini yapsın ancak yeni alacaklar mtb almasa iyi olur iyi seçim yapmalı bendede az pişmanlık var

aşağıda verdiğim fotoğrafdakilere benzer yerlerden geçilmiyorsa MTB tamamen gereksizdir.
çünkü MTB aslen o tip yerlerden geçmek için tasarlanmış ürünlerdir.
bozuk asfalt yolda gitsin diye tasarlanmış ürünler değildir.
ve MTB sahiplerinin pedalladığı yolların binde1i dahi bu tip yollar değil.
Yeter artık gına geldi şu forumda MTB ye ince lastik önerileri görmekten.

http://2.bp.blogspot.com/-K-rJ4q75mPw/TgDo0f5MJ1I/AAAAAAAAOiA/k7d-BGmqUBo/s1600/Skyline%2B2011.png

@ismail eren

Bana da hangi yolda, ne şekilde binileceği bilinmeden MTB gereksiz, MTB alma, hibrit al denmesinden gına geldi.
MTB alanların çoğu, dediğiniz gibi düz sayılacak yollarda gidiyor. Ama azınlık da olsa HER YOLDA gidenler/gitmek isteyenler de var. Bu kişiler de bütçe yüzünden mecbur MTB alıyor ve asfaltta yol lastiği denemek istiyor.
Bir seferlik de MTB-hibrit kavgası olmadan, varsayımlar yapılmadan öneri verilsin.

Gönül ister ki, dağda çayırda MTB, yolda yol bisikleti kullanalım. Ya da her yol için cyclocross alalım. Ama bütçe işte.

Belki saçma diyenler olur ama ben dağ yoluna gidilmese bile sırf karizmasından çekiciliğinden dolayı mtb alan birçok kişi biliyorum ve ne yalan söyleyim bende öyleyim, çünkü mtb sevdası başka bişey ayrıca mtb nin konforunu yolda yaşamak isdeyenler ince lastiğe geçmek isteyebilir buna neden bu kadar tepki gösteriliyo anlamıyorum, ince lastik illa city veya road bike demi olacak bizde mtb ye takıyoruz :D

Gına gelmek demişken... Bana da insanlara gerizekalı muamelesi yapılmasından gına geldi. Konuya bakıyorum, konuyu açan arkadaş oldukça genel bir soru sormuş. Yalnızca bir kişi "ihtiyaç dahilinde" MTB'ye slick lastik takmaktan bahsetmiş. İhtiyaç tam olarak nedir, belli değil. Amma velakin gelen cevaplar soruya cevap olmaktan öte arkadaşı arazlar niteliğinde. "Madem yol lastiği alacaksın, niye MTB!", "Bu MTB'cilerde hiç kafa yok!", "Bisikletin hakkını verin!". Evet, bu arkadaşın yada genel itibariyle MTB'ye yol lastiği takan hiçkimsenin yol bisikleti, hibrid bisiklet gibi türler olduğundan haberleri yok. Bir tek siz biliyorsunuz hangi yol şartında hangi tür bisiklet kullanılır.

Şimdi diyelim ki benim hobim gerçekten MTB'nin hakkını vermek. Dağ, taş, araç girmeyen arazide haftasonları pedallamak. Gelirim de orta düzey. Ne öldürüyor, ne de yaşatıyor. Aylarca para biriktiriyorum yada taksit işine giriyorum ve alıyorum giriş seviyesi yahut bir tık üstü hardtail bir MTB. Herkes araziye yakın oturmuyor sonuçta, en yakın sürüş parkurum da evden 30 km uzakta olsun. Ayrıca hazır yeni bir bisiklet almışken ve bisikletimi de gerçekten seviyorken 10 km uzaktaki işime de bisikletle gitmeye karar veriyorum. Günlük 20 km'den hafta içi 100 km. Hem cumartesi hem de pazar hobi sürüşüne çıksam, 120 de oradan, etti haftalık 220 km asfalt sürüş. Bir de üstüne uzun yol turcularının hikayelerini okuyup kendim de en kısa zamanda uzun tura çıkmaya kadar veriyorum. Hobim hala yerinde, haftada 2 kez arazi sürüşü. Ama kullanım alanım bir anda genişledi. MTB'ye ödediğim tutara yakın bir tutar da hibrid bisiklet için mi ödeyeceğim bunları gerçekleştirmek için? Oturduğum ev 50 metrekare. Eşimin/babamın/kardeşimin de bisikleti var ve 2 bisikleti zaten zor sığdırıyoruz. İkinci bir bisiklet almak benim için maddi olarak da külfetli. Zaten MTB'yi alana kadar başka ihtiyaçlarımdan kısmıştım. Onları da karşılamam gerek. Dağ bisikletimin lastiklerinin asfalt performansı beni yoruyor. İşe varana kadar terliyorum. Arazi sürüşüme varana kadar yoruluyorum. Bunları önlemek için en optimum çözüme ihtiyacım var. Düşünüp taşınmışım, hafta içi sürekli ince lastik kullanmaya ve hafta sonları da kalın lastiğe geçmeye (yada ne kadar absürd gelse de araziye varana dek ince lastik kullanmaya ve orada katlanabilir kalın lastiklere geçmeye) karar vermişim. Ve bana deniliyor ki "MTB'ye ince lastik takacağına hibrid alsaydın". Evet, benim aklım yetmiyordu zaten bunu düşünmeye.

Burası bir forum. İnsanların size ne kadar saçma gelse de kendilerince makul buldukları bir kararları ve bu karar hakkında tavsiye istekleri olabilir. Eğer sorulan soruya cevap niteliğinde bir kelamınız yoksa konuya yazmazsınız olur biter. MTB'ye slick lastik önerisi isteyene "MTB'ye slick lastik takacağına hybrid alsaydın" ile "Specialized mı Merida mı" diye soran adama "Salcano alsaydın, donanım olarak üstün" diye cevap vermek arasında bir fark yok.
Ha, bu arada... MTB sahibiyim ve lastikleri 1.75 tur lastiklerine çevirmeyi düşünmüştüm bir ara: Maxxis Crossmark 29x2.1 vs Continental Touring Plus 622x47 Keşke yol bisikleti alsaymışım(!)

Selam dostlar yaklaşık 450 km bir turun 115 km si arazide oldu ve o dandik şehir bisikletlerin kadroların birer birer çatladıgını gözümle gördüm sadece mtb ler parkuru rahatlıkla çıkarabildiler digerleri kaynakcıda aldı solugu. Konu başlıgına göre girdim foruma bi kaç satırda yazayım dedim mtb lere pekala şehir lastigi takılabilir bu genellikle hem asfalt hemde sert parkulları olan turlarda sıkca yapılan bişeydir takmak çıkarmak ortalama 6-7 dakika sürer ve tahmini agırlık extra yaklaşık 1kg olabilir her iki şekildede sürüş keyiflidir fakat en hızlı ve en güvenli olacak şekilde lastigi ayarlamak çok önemli mtb si olup şehir lastigi takmak isteyen arkadaşlara lastik öenerilerim olur ,özelden lastigin ebatını yazması yeterli iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: ajajakak
Şu birer birer çatlayan şehir bisikletlerinin fotoğrafları nerde hocam? Bak merak ettim şimdi

Ben de güldüm ne yalan söyliim. ŞEHİR BİSİKLETLERİ BİRER BİRER ÇATLADILAR ortalarından yarıldılarrrrr. Hepsinin sonu kaynakçıda bitti.

E siz diyorsanız öyle olmuştur elbette orada değildik ama merak ettim doğrusu.

Geri