Merhaba arkadaşlar . Malum yaz geldi ben de heyecanla yazlığa gidip ev içine hapsettiğim bisikletime -en sevdiğim uğraşıma dönmeyi iple çekiyorum . '' Neden kışın sürmüyorsun be adam diye kızan abilerimiz olacaktır '' . Yok abiler ben istanbul'da bisiklet sürmekten zevk falan almam zaten yetkin bir profesyonelliğim de yoktur '' yazın mis gibi ege yollarında tın tın gitmek varken yapamam şahsen
Neyse konuya dönelim isterseniz..
Öncelikle bisikletimin kısaca bir tanıtımını yapayım: Dümdüz BT'win ailesinden alelacele alınmış Rockrider 340 -dümdüz diyorum çünkü bariz beginner . Yanlış anlaşılmasın çok memnunum kadrosu+ tipi falan sağlam ;sadece üzerine ek-oynanma yapılması bilindiği gibi komponentler düşük kalite olduğu için çok masraflı/zor.
Dediğim gibi bisikleti fazla araştırmadan çocukluktan kalma deneyimle kalın lastik =sağlamlık+ kalite :
algısıyla bir MTB aldım fakat kullanım alanım % 60-65 asfalt geri kalansa tipik türk yolları ögelerine sahip mıcır+çakıl+toz+toprak+patika yollar.Ceremesini kalın lastikle asfalt bayıra girince pat diye bacaklara abanıp yanma etkisini hissedince çekiyorum , hissetmekten ziyade o bayırı çıkamamak ,veya tersten gelen rüzgarda bisikletin yavaşladığını hissetmek v.b. ..Öyle veya böyle geçen yazı geçirdim ;malzeme -teknik bilgi olmasa da yürek var derken sürdük işte.. Maksat rüzgarın uğultusunu ,vücuda dolanan serinliğini hissetmek..
Bu yaz için karar verdim hybridleşme yoluna gideceğim, derken bütün kış çat pat araştırdım birşeyler ..Öğrendiğim şeylerden biri ; ne jant setini yükseltebiliyorum , ne de vites grubuna yükseltme yapacağım derken çıkan masrafa şaşmadan durabiliyorum( ben de sanardım ki - toplama bilgisayar gibi yaparım ne var ; üstüne bişeyler eklerim... süper olur falan
).Olmuyormuş.. Şimdi yaz yine geldi çattı ben daha doğru düzgün internetten+etraftan duyduğum bir yığın tonla şeyi hala bilgiye,pratiğe dökemedim.. Yani o kadar çok umursamaz , yalan yanlış bilgiler aktaran insanlar var ki ; forumda görünce anlıyorum bisiklet denen şey bile '' basit görünüyorken '' aslında ne kadar kompleksmiş,,, belki de basittir bilmiyorum. Derkenn kullanım alanı saçmalığını bir nebze olsun düzeltecek verimliliği bir nebze artıran şeyin -tekerlekler olduğuna ve değişmesi gereken şeyin şu anlık için bu olduğuna karar verdim. . Fakat yine bir sürü değerler , ölçüler var ve ben çok ''birşeyler ters gidecek'' psikolojisinde olduğumdan , emin olamadan/detaya girmeden birşey almak istemem.
Çok fazla uzattım biliyorum , sadede gelecek olursam , Bisikletim Btwin Rockrider 340....üzerinde stock tekerlekler decathlon'da yazılan değere göre 26 jant üzerine 2.00 kalınlık diyor. (26x 2.00 yazıyor yani ) ve ben bu bisikletime uygun bir şekilde herhangi bir uyumluluk sorunu olmadan bahsı geçen kullanım alanıma uygun (%65 asfalt % 35 taş,toprak,çakıl patika ) fiyat performans uygun bir tekerlek arıyorum ''Amacım enerjiyi daha etkin kullanmak veya fiziken mümkün oluyorsa biraz daha hızlı gidebilmek. ''. Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum hatam olduysa affola .. hissettiklerimi,sitemimi bir hobici,acemi olarak aktarmak istedim .Teşekkürler!