Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Daha önce bisikletiyle 100 km/h gören var mı?

Kartepe inişinde frensiz gidebildiğiniz yaklaşık 1.5km'lik %10 üstü bir bölüm var orada 93'e çıkmıştım en yüksek, kilom 60. :komik:

Sürekli iniş yapmayan, bisiklete ve bisiklet kontrolüne güvenmeyen kimsenin çıkmaması gereken hızlar bunlar. Özellikle iyi tanımadığınız yollarda asla yüksek hız yapmayın.

Scudo
Ben Conkbayırından inerken 78'i gördüm. Neyseki maşası ve frenleri iyiydi hemen yavaşladım. Sağın solun çalılık, ağaçlıksa zaten önüne ne çıkacağı belli olmaz. Gözlük takmadığım için önümü görmekte de zorlandım. Akıl karı değil. Yavaş ol, güvende ol.

şile yokuşunun tekinde bıraktım git diye fakat 60'dan yukarı çıkmadı. Ayrıca 60'da bile çok stabildi bisiklet 35 gibi hissediyodum

En basit yöntem yaz aylarında rüzgarsız 1 günde yol bisikletini alacaksın tünel olan 1 yere gireceksin yüksek hızla 70-80lerde tünelde 1 abandım mı nabızı aşırı fırlatacak şekilde 100km hızı görürsünüz. Hızlı ve çılgın youtuber arkadaşımızın ılgaz tünelinde yarışırken 85km yapması mesela örnek gösterilebilir. Kişi üstelik kendini tuttuğunu söylemiştir o anda...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Çağdaş78
zaten hayret ifadesini onu alıntı yaparak koydum ama o bölüm çıkmadı...:):):)

@dodurgalı_06
:koptum::koptum::koptum:

@Murat Cömez
:koptum::koptum::koptum:

@mariokaldato
:koptum::koptum::koptum: hocam bu kamyon arkası olmuş...:D

@yalnız kurt
Yok abi bizzat kamyon içi ve üstü , pilav ustu döner hesabi :D

@mariokaldato
:):):) yani, mesela dedim...:)

Bu konuda hız rekoru, yani yarış içinde ulaşılan en yüksek hız, büyük turlardan birinde Thor Hushowd tarafından inişte yapılmış. 129 km/h...:eek:

Ben 100 kmyi bisikletle hiç görmedim ama yakın zamanda kamyon arkasında bir yokuştan inerken 63 ü gördüm ama bisiklet sanki toprak yolda gidiyormuş gibi tireyince hemen frenlere asıldım altımda iyi bir bisiklet yani 4-5 bin tl klasmandaki bir bisiklet olsa belki görebilirdim ama benim xrs60 la imkansız gibi birşey

• Beğen
100 görmedim ama 80 gördüm sille inişinde arkadaşım 78 görmüş ve aramız hep açıldı dediğine göre ama bayağı zor durduk fren diskine dokunulmuyordu özellikle bozuk yollarda yeterince tanımadığınız bir bisikletle ve bilmediğin bir yolda denememenizi tavsiye ederim ben

• Beğen
82 i çok gördüm 87 maximum mtb ile inişte yaptıydım. Çok boş iş, şimdiki aklım olsa yapmazdım. Adrenalin hoşa gidiyor frenler ve tekerde sıkıntı olacak durum çok.

@uğur ufuk 56 km/h normal gibi ya. Neden korktunuz? :D

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Dün 72 km 'yi gördüm ama bir daha asla yapmam. İzmir Kemalpaşa Ulucak'taki Altay U21-Gençlerbirliği U21 maçını izlemeye gittik .Dönüşte Kemalpaşa-Turgutlu tarafından İzmir'e girerken 260m rakımlı Belkahve'den İzmir'e iniş başlıyor. O an çok zevkli geliyor ama 72 km yi gördüğümda artık rüzgar beni sağa sola oynatmaya başladı hemen frene asılmaya başladım. Bu korkunun üzerine denemem bir daha. Zaten bu hızı görmek istiyorsam bisiklet yerine motorbisiklete binmem daha mantıklı olur.

Yüksek km hızlarda tek aklıma gelen, yola bakıp acaba yolda küçük bir taş parçası olsa nasıl uçarım ve ne olacağım... :)

Büyükçekmece inişinde 80 km /h gördüm daha da artırabilirdim ancak bir anda aklım başıma geldi . Ne yapıyorum ben dedim ve son verdim . Delilik bence en ufak bir hata ölümcül olabilir .

Yazan oldu mu bilmiyorum ama hız sınırları bisiklet için 30-45 şehir içi ve dışı o yüzden dikkatli olmakta fayda var :)

• Beğen
@Yoldaki SoloTürk Bisikletin araç olduğunu kabul etmedikleri için kurallar da etkili değil. İstersen şehir içinde polisin yanından 60 ile geç, istersen roket tak 300 ile geç.

Geri