Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@akcakaya72
Bende de var bu bisiklettten. Gidon katlama yeri sürekli gevsiyor. Surus esnasinda sallnma yapiyor. Sıktırsam da tekrar oluyor. Sizde var mi bu problem?

Scudo
@burakarg
evet oluyor hocam, istersen hafta sonu fotoğrafını atabilirim şuan yanımda değil bisiklet :)

• Beğen
Tepkiler: burakarg
@Sungur

Evet hocam beni bisikletten soğuttu bu sorun.
Özellikle rampa çıkarken gidona yüklendiğimden dolayı hep oynama hatta bazen ses bile yapmaya başladı. dandirik tamirciler ile neredeyse tüm vidaları belli derecelerde sıkıp gevşeterek çözmeye çalıştım. en sonunda kimseye dokundurmadan, beyaz sert plastik parçanın ayarı ile salınımı minimuma indirdim ama tamamen bitiremedim. ayrıca kısa zamanda yine artmaya başlıyor her sürüş sonrası tekrar oynayarak bir sonraki sürüşe hazır bırakıyorum.
Özetle en başlıca şikayetim budur. Keşke olmasa ):

Merhabalar, Nisan sonu aldığım Mariner d8 ile aranıza katılmış bulunuyorum. Başlık altındaki tüm yazıları üşenmeden okudum. Katlıyken sürmek için landing gear aparatını aldım fakat birinci fotoğrafta görüldüğü üzere elcikler yere değiyor ve ikinci fotoğrafta ise elciklerin janta yapıştığını görebilirsiniz bu sebeplerden dolayı katlıyken süremiyorum. Katlama esnasında herhangi bir hata yaptığımı düşünmüyorum prosedürde olan ve burada okuduklarımı yapıyorum fakat sonuç bu şekilde. Diğer bir sorunum ise daha çok yeni olmasına rağmen bir süredir bisiklet kullanırken kadroda çıtırdama sesleri oluyor bu özellikle kasislerde oluyor gidondan ve pedaldan olmadığını düşünüyorum çünkü ikisine de ayrı ayrı baskı uygulayıp denedim. Bu sesler hayli güvensiz hissettiriyor, bir arkadaşımda denediğinde ilk söylediği bu sesler oldu. Sizce bu sorunlarımı nasıl çözerim? Ve bu hafta ücretsiz bakıma götürmeyi düşünüyorum ekstra bir öneriniz var mı bakımda ustadan rica etmem gereken?
IMG_20190611_180315.jpgIMG_20190611_180401.jpg

@hllcan
Anladim hocam. Devam o zaman, yapacak bir şey yok :)

Esneme sesi çıtırtı tıkırtı katlanırın fıtratında var. Kulaklıkla müzik dinlerken hiç dumuyorum. Size de öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Sungur
@üçtelli
Katı sürememe sorunu için cevabı olan arkadaş yok mu?

Arkadaşlar merhaba, mariner d8 alarak aranıza katildim. Ancak 1- 2 defa sürme keyfi yaşadım ama aklıma takılan bir soru var. Yüksekliği ayarlanabilen gidonun girip çıktığı o yerde ufak tefek çizikler olmuş ki daha 1-2 defa ancak gidonun boyunu aşağı yukarı ayarlamisimdir boyuna göre olsun diye. Olabilecek bir durum mudur? Yada önlem için ne yapabilirim.

@dede32

Gidon boğazına ve sele borusuna WD-40 sıkıyorum ben ara ara hareket etmesini kolaylaştırıyor. Bir de temiz tutmakta fayda var. Biriken Tozlar çiziyor. Benimki de öyle maalesef.

• Beğen
Tepkiler: dede32
@nkucuk35
Teşekkür ederim olabilir, daha yeni olunca şaşırdım.

Merhaba arkadaşlar. Eşime yıllar önce Kron fd 500 almıştım Altus 7vitesli. Katlıyken taşınması dışında pek şikayetim yok. Şimdi kendime katlanır bisiklet alma arifesindeyim. Ankarada Performans bisiklette 2016 model Dahon Vitesse d8 buldum Obsidian siyah renk Altus 8 Vitesli sabit Maşalı. Son pazarlıkla 2500tlye düşürdüm fiyatı. Ne dersiniz? Dahon vybe'dan daha ucuza Vitesse kadrosu, tourney yerine Altus 8 vites vb. Artıları var anladığım kadarıyla. Öte yandan bu forum başlığında geriye dönük okumalarımda çoğunuz 2015 vitesse d8i seçmiş 2016 çıktığında bile bazı komponentleri daha iyi diye (elcik, jant vb.

Sizce bu fiyata 2016 model vitesse d8'i alayım mı? Yoksa 2019 dahon vybe ya da giriş modeli bir Tern daha mı iyi olur?

(link)

Bende bir d8 alarak araniza katildim 3 gün önce fakat birkaç sorun var.
1)Gidon katlanirken katlanan gidonu tutan küçük plastik bir parça var. Bu parça eziliyor. Bu sorunu yaşayan başka biri daha var mıdır?
2)Bisikleti sürerken gidon esneme yapıyor.
3)gidon ve sele ayarlamalarinda siyah borularda çizilmeler oluyor.
Bu sorunlar hakkinda bilgi verebilecek var mıdir?
Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar dahon mariner d8 alarak araniza bende katilmak istiyorum. 2 el satan bir arkadas buldum fiyat konusunda bilgi verebilir misiniz sizce uygun mu alinabilir mi?

Dahon mariner d8 gecen sene alinmis 1 kere kullanilmiş sıfırdan farksiz.
Meilan m4 bisiklet bilgisayari
Meilan stvzo ön far
Meilan x5 fren lambasi
Selle royal 3d skingel sele
Plus mv-88 bisiklet kaski
Bunlarin hepsi icin 2800 tl sizce uygun mu ?

@Erhuseyin
Selam hocam, letgoda gördüm bende temiz bisiklete benziyor, sadece sanırım lastikleri patlama korumalı olmayan dahon marka lastikler.
Aksesuarlarda hiç kullanılmamış neredeyse. Ucuz fiyatlı değil ama temiz bir bisiklet.

@mrtzltn
Benim düşüncem pazarlik ederek sifir d8 i bisikletciden nakit olarak 3000 tl almakti ama bu ilani görünce biraz arada kaldim kafam karişti sen olsan ne yapardin. Ilandaki Mango rengi olsaydi keske :)

@Erhuseyin
Bu arada d8 fiyatları baya artmis ben bakmamıştım sıfirina, alınabilir iyi fiyatmış ?

@mrtzltn
Bisiklet dünyasına ilk defa giricem aslında bu yanında yazmış olduğum aksesuarlar için tercih edilir mi sence işime yarayacak şeyler mi bunlar

@Erhuseyin
Bakırköyde nihat bisiklet var ordan sıfırını mayıs başında 2800 peşin / 3000 tl taksitli seçenekle aldım. Bence bi arayıp orayada sorabilirsin :)

@üçtelli
Merhabalar katladığınızda elcikleriniz yere değiyor ise gidon borusu ayarınız yüksekte kalmıştır.gidon ayar mandalından gidon ayarınızı kısaltıp öyle katlamayı deneyin.Birde bisikletinizi katlarken fren kolları aşağıya bakacak şekilde gidonunuzu ayarlayıp öyle katlamayı deneyin.Kadrodaki çatırdama sesleri şu sebepten geliyor bende çok rahatsız olmuştum.Bisiklet katlanır olduğu için bağlantı noktalarındaki civata ve somunlar zamanla gevşeyip ayarı bozulabiliyor.Ön gidonun katlanma yerinde bulunan küçük bir somun var onu biraz sıkmanızı ve orta kadro katlanma yerindeki uzun altıgen vidayıda biraz sıkıştırmanızı tavsiye ediyorum sorununuz bu şekilde çözülecektir.

• Beğen
Tepkiler: üçtelli
Geri