Scudo Sports

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Siyah ise hem pratik hem de ucuz olsun derseniz aykkabı boyası. Denenmiştir.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için peki kalın bir tabaka bırakıyor mu ? Çok sırıtıyor mu ?

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Scudo
Merhabalar, Dahon Mariner bisiklete bullhorn veya drop gidon takılır mı? Bu şekilde kullanan var mı?
Merhaba Letgo da ilanlarda birtane Mu d10 var ominda bullhorn var , daha öncede vitesse d8 e bullhorn takan arkadaşım vardı fakat bisikletin katlanış geometrisi tamamiyle bozuluyor yani tam katlanmıyor

merhaba. bisikleti aldınız mı acaba? ben de alacağım da, belki birlikte alırsak indirim yaparlar dedim : ))
Selamlar aldım bisikleti bagaj , ışık, jbl müzik vs tam donanımlı hale geldi hatta upgrade yapmayı düşünür haldeyim ( tekerlek, sele, tutma yerileri vs ) çok sevdim iyi ki almışım dedirtti

Edit: upgrade için önerisi olan varsa çok dadlu olur.Kafam karışık yardım lazım

Son düzenleme:
Selamlar, bu yil icerisinde, dahon vitesse d8 aldim. Maalesef aldigimdan beri, katlama mekanizmasi icerisindeki beyaz kucuk aparat iki kez kirildi. Bisikleti aldigim yer ile gorustugumde, normal olabilir seklinde cevaplar aliyorum. Gordugum kadari ile bir cok kiside benzer sorunlar mevcut.
Sunu sormak istiyorum, bu apart kirildiginda, bisiklerin katlanir gidonunun kendiliginden acilmasi soz konusu olur mu? Ciddi bir guvenlik sorunu olabilir bu. Dahasi, kendim acip mekanizmayi inceledigimde ise, gercekten de kotu ve zayif bir mekanizma gordum, tabii konunun uzmani degilim, ancak bu derece kritik sistemlerde, guvenlik on planda olur, bu mekanizmada ise problemler var. US satislarina baktigimda ise, vitesse d8 diye bir model goremedim.

Beyaz takoz, gidon kilidinin kolunu frenleyen, kendi kendisine açılmasını engelleyen bir parça. Hemen onunde bir bakla var, gerginligini ayarlıyor, ayarı ile oynadınız mı?

Evet, youtube daki su videoya gore ayarini da yaptim, (
) oldukca guzel calisiyordu. Ancak yine kirildi. Asil korkum, kendi kendine acilmasi ve kaza gecirmek. Sizce boyle bir risk var midir?

Selamlar aldım bisikleti bagaj , ışık, jbl müzik vs tam donanımlı hale geldi hatta upgrade yapmayı düşünür haldeyim ( tekerlek, sele, tutma yerileri vs ) çok sevdim iyi ki almışım dedirtti

Edit: upgrade için önerisi olan varsa çok dadlu olur.Kafam karışık yardım lazım
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben de bugün aldım. Sanırım ben de iyi ki almışım diyeceğim, pek bi sevdim : )

• Beğen
Tepkiler: Bamitsu
Evet, youtube daki su videoya gore ayarini da yaptim, (
) oldukca guzel calisiyordu. Ancak yine kirildi. Asil korkum, kendi kendine acilmasi ve kaza gecirmek. Sizce boyle bir risk var midir?
Bu parça orjinalinde teflondur ( plastik değil) değiştirmeniz gerekir ise bilginiz olsun

Kilit mandalı kendi kendine, kolayca açılmamalı.

Merhaba dahon vybe7 im var.2016-2017 modeliydi bayadır kullanmıyordum fakat artık çıkaracağım sanırım lastik değişmesi lazım öneriniz var mı.bir de bakımını kendim nasıl yapabilirim uzun zamandır kullanılmadı.

Merhaba dahon vybe7 im var.2016-2017 modeliydi bayadır kullanmıyordum fakat artık çıkaracağım sanırım lastik değişmesi lazım öneriniz var mı.bir de bakımını kendim nasıl yapabilirim uzun zamandır kullanılmadı.
Schwalbe road cruiser 20x1.75 lastik uyar. Tabi yinede üzerindekinin ölçüsüne bir bakın. Deneme sürüşü sonrası gereken yerlere bakım yapılabilir ya da komple elden geçirilebilir. Zincir, dişliler ve vites aktarıcılar mutlaka temizlenip yağlanmalı. Ardından frenlere bakılmalı. Gerekiyorsa fren kabloları yenilenmeli ama ben kabloların içinin iyi bir şekilde yağlanmasının yeterli olacağını düşünüyorum. Teller kabloların içinde rahat hareket etsin diye. Vites kablo ve telleri de iç kısımları korozyon olmuşsa onlar da yağlanmalı.
Jant göbeklerinin bakımını yapabilirseniz yapın eliniz yatkın ise. Hepsi kolay işler aslında. Eliniz yatkın değil ise iyi bir bisikletçi bulun.
Bu bakımlar ile ilgili birçok video var. İzleyerek kendiniz de yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
Merhaba,

1 senedir dahon vitesse D8 kullanıyorum. Bisiklete son iki binişimde selede aşağıya doğru kayma yaşadım. Bu bir anda olmuyor. Diyelim ki 3 saat sürüşümde yarım santim kadar aşağıya kaymış oluyor. Selenin mandal ile kitlediğimiz borusundan bahsediyorum. Bir fikri olan var mıdır ? Ya da benzer sorun yaşayan ?

Güvenli sürüşler dilerim.

:tskler:

Merhabalar herkese,

Dun aldigim dahon d8 bisiklet ile araniza katilmis bulunmaktayim. Forumdaki bilgileri geriye donuk okuyup eksiklerimi gidermeye calisacagim.

Su gidon icindeki beyaz parcadan soz edilmis bolca ama o kisimla ne zaman isimiz oluyor onu da henuz bilmedigimden umarim problem yasamam diyorum.

Dosyalar

• thumbnail2.jpg
    thumbnail2.jpg
    110,1 KB · Okunma: 40
Hayırlı olsun.
O beyaz parça ile uzun bir süre işiniz olmaz umarım. Gidon kilidi kendi kendine açılmaya başlayıncaya ya da çok gevseyene kadar muhatap olmayın bence.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: xelnagal
Bisiklet surerken hiz gosteren, rota cizen bir kac uygulama buldum ama hepsi ciddi paralar talep ediyor. Var mi kullandiginiz bu tarz uygulamalar? Birine para verip sonra digerine gecmek istemiyorum, o yuzden yorumlara acigim. Birde bisiklete hiz gosteren aparat falan da takanlar oluyor, o tarz gostergelerden tavsiye edeceginiz olur mu arkadaslar?
Simdiden tesekkurler.

Son denedigim app Wahoo app. Ücretsiz. Sürüş sonrası grafikler de çıkarıyor, ordan strava'ya yolluyorum fln...
Kafans ve nabız sensörü ile kullanıyorum.
Bunun yanında amazfit'in zepp uygulaması da güzel, bileklik ve saatlerle güzel güzel çalışıyor, sorunu bilekten ölçülen nabız verisinin tutarsızlığı...

Son denedigim app Wahoo app. Ücretsiz. Sürüş sonrası grafikler de çıkarıyor, ordan strava'ya yolluyorum fln...
Kafans ve nabız sensörü ile kullanıyorum.
Bunun yanında amazfit'in zepp uygulaması da güzel, bileklik ve saatlerle güzel güzel çalışıyor, sorunu bilekten ölçülen nabız verisinin tutarsızlığı...
tesekkurler, uygulamayi kurdum, bir sonraki sefer deneyecegim.

Geri