Bir servis hikayesi paylaşayım:
Vitesse D8 bisikletimi Nisan ayında kuruluma götürdüm ki kurulu geliyor bisiklet, fren vites sistemine bakıyorlar, kendim de sordum fren ve vites sorunsuz mu diye. Yaptığı şey lastiklerin havasını indirip süngerle kenarları ıslatıp tekrar şişirmek oldu. 100₺ verdim. Aslında vermezdim ama hem esnaf kazansın hem de belli bir süre bindikten sonra kontrol için gittiğimde ,ücretsiz o dediler
neyse, iyi baksınlar diye vereyim dedim.
Yaklaşık 110km binebildim 2 ay içerisinde, benim dikkatimi çeken tek şey; tüm vitesler akıcı ve sessizken 4. viteste hafif bir "tırr" sesi gelmesiydi.
Geçen hafta 2. kontrol için götürdüm, akorduna ve 4. vites sesine bakıverin diye not düşüp 4 saat sonra teslim almak üzere bıraktım. Gittiğimde ne yaptınız dedim: Frenler sıkıldı, yıkandı hem de iki kere dediler. Bisikletim çok temizdi zaten çamurluklarda biraz toz vardı sadece, silsen geçer yani o kadar az. Baktım; evet arka freni sıkmışlar, gerek var mıydı bilmiyorum; ama toz olduğu gibi duruyordu
Yıkamamışsınız toz duruyor, bisikletim zaten temizdi dedim. Peki sese baktınız mı dedim, evet sorun yok dediler. Aldım hemen bir tur attım tüm vitesleri denedim, 4 hâlâ aynı. Getirip ses var bir de sen sür dedim. Sürüp döndü evet ses var dedi diğer ustayı çağırdı. Arka vites sisteminde bir şeyler sıktı/veya gevşetti. Sürdüm hâlâ ses var. Başka bir ustayı daha çağırdılar. En son arka dişliyi değiştirip denedik 4. vitesteki ses gitti 7. vitese geldi
Ayar yapmadık emaneten denemek için taktık dediler. Kısacası en son garantiden yeni bir arka dişli istedik bekliyoruz. Ha bu arada vites ve zincir temizlenip bisikletim tazyikli suyla yıkandı