Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Vites ayarı aslında Basit ama beni baya zorluyor . Bisikleti ters çevirmek yada 100 lira civarı bi sehpa almak faydalı olur . Sehpayı şiddetle tavsiye ederim . Baya faydalı birşey

• Beğen
Tepkiler: Ciclista
Scudo
(başlangıcı pabuç açısını ayarlama kısmında)

Benim sürerken huzursuz olduğum tek bisiklet türü.

Belli bir yerden almıyorum ama tamamını internetten alıyorum. İhtiyaç oldukça alet bazında önerdiğim model ve aldığım/alınabilecek yer verebilirim ama toplu bir liste zor olur.
Mutlaka bir alyan seti, mümkünse iyi bir marka ve bir ucu yuvarlak olanlarından alın. Mesela en çok kullandığım set bu: (link)
Video anlatımı güzelmiş. Allen takımı alıp halledeyim. Çok teşekkürler yardımlarınız için.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
@Spartiat neden bir ucu yuvarlak olmalı alyanin

Tam düz gireceği açının olmadığı yerlerde hafif eğimli kullanılabilmesi çok işe yarıyor.
(link)
Bu olmaz yani. Yuvarlak uçlu bir ile bu arasında fiyat farkı baya var.

(link)

O yuvarlak uçlu işte, benim kullandığım da o. (link) yuvarlak uçlusu da var bende ama Stanley'i dolaba takıp içinden lazım olanı alıp kullanması daha kolay.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
(link)
Tutuş yeri yuvarlak oluyor, vida sıkma yeri değil. Sanırım ondan karıştırdınız. Ben de çok fiyat farkı olduğu için izeltaş'ın düz uçlu 10'lu setinden almaya karar verdim şimdilik. Bir tane de sehpa alacağım 100 lira civarına var ama 20 inch tekere takılıyor mu tam emin olamadım. Yıllardır bisiklete biniyoruz ama yeni yeni bakım/tamir işlerine girmeye başlıyorum. Acemi olduğum için bayağı bir kafa ağrıtıcam gibi burdan😁

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Tutuş yeri yuvarlak oluyor, vida sıkma yeri değil. Sanırım ondan karıştırdınız. ...

Burası biraz karıştı. Benim "yuvarlak uçlu" diye önerdiklerim L alyan, kısa ucu düz altıgen, uzun ucu yuvarlatılmış, farklı açılarda kullanıma uygun altıgen. Bir de tek uçlu, tutma ucu kalın T alyanlar var, kastettiklerim onlar değil.

...Bir tane de sehpa alacağım 100 lira civarına var ama 20 inch tekere takılıyor mu tam emin olamadım...

Takılır, önemli olan arka açıklık. Bazı özel modeller hariç arka açıklık 135mm olduğundan sehpa neredeyse her modele uyar. Bazı katlanırlarda ön göbek 100 yerine 74 mm ama arka hep 135 mm. Ben her yerde bulunan o hesaplı meşhur sehpayı QR'lı yol, trekking ve şehir bisikletleri ile somunlu şehir bisikletinde kullanıyorum.

• Beğen
Burası biraz karıştı. Benim "yuvarlak uçlu" diye önerdiklerim L alyan, kısa ucu düz altıgen, uzun ucu yuvarlatılmış, farklı açılarda kullanıma uygun altıgen. Bir de tek uçlu, tutma ucu kalın T alyanlar var, kastettiklerim onlar değil.

Takılır, önemli olan arka açıklık. Bazı özel modeller hariç arka açıklık 135mm olduğundan sehpa neredeyse her modele uyar. Bazı katlanırlarda ön göbek 100 yerine 74 mm ama arka hep 135 mm. Ben her yerde bulunan o hesaplı meşhur sehpayı QR'lı yol, trekking ve şehir bisikletleri ile somunlu şehir bisikletinde kullanıyorum.
Tamam işte L alyanların tutma kısmı yuvarlatılmış olanları söylemiyor musunuz? Kısa kısmıyla sıkılmıyor mu zaten vidalar?

T alyan bambaşka bir şeymiş şimdi baktım.

@Ciclista Mekanik işlere her ne kadar ilgi duymasam da az çok anlamak lazım bu işlerden. Aslında şu bakım sehpalarindan almak lazım ama çok pahalı. Diğerlerinden sadece ayaksız bisikleti koymaya yarıyor şimdilik.

• Beğen
Tamam işte L alyanların tutma kısmı yuvarlatılmış olanları söylemiyor musunuz? Kısa kısmıyla sıkılmıyor mu zaten vidalar?

T alyan bambaşka bir şeymiş şimdi baktım.

Hayır, onları söylemiyorum. Kısa kısmıyla da uzun kısmıyla da sıkılıyor. Soldaki Stanley, sağdaki İzeltaş, ikisi de yuvarlak uçlu modeller, Stanley'in ucu daha basık, İzeltaş'ın daha belirgin yuvarlak.
unknown.png

Diyelim ki vida derinde, düz alyan girmiyor. O zaman bu yuvarlak uçlu açılı olarak vidayı sıkıp açabiliyor.

Aşağıdaki gibi takıp tamir anında bir tanesini çekip alması kullanışlı olduğu için Stanley'i daha çok seviyorum. Solundaki parça gerekirse kullanılan tutma sapı.
unknown.png

Son düzenleme:
Hayır, onları söylemiyorum. Kısa kısmıyla da uzun kısmıyla da sıkılıyor. Soldaki Stanley, sağdaki İzeltaş, ikisi de yuvarlak uçlu modeller, Stanley'in ucu daha basık, İzletaş'ın daha belirgin yuvarlak.
unknown.png

Diyelim ki vida derinde, düz alyan girmiyor. O zaman bu yuvarlak uçlu açılı olarak vidayı sıkıp açabiliyor.

Aşağıdaki gibi takıp tamir anında bir tanesini çekip alması kullanışlı olduğu için Stanley'i daha çok seviyorum. Solundaki parça gerekirse kullanılan tutma sapı.
unknown.png
Sonunda anlayabildim😁ben sanıyorum ki o yuvarlatılmış kısmıyla vida sıkma/açma yapılamıyor. E o zaman da kafamdan diyorum ki tutma yerinin yuvarlak olmasının ne avantajı olabilir ki😃 Ben ucunu öyle görünce o kısım vida sıkmaz diye düşündüm hemen. Açılı tutulunca sıktığı kısmını kaçırmışım. Şimdi oturdu her şey, teşekkürler tekrar. O zaman paraya kıyıp bir tarafı yuvarlak uçlu olandan almak uzun vadede daha çok iş görür gibi.

@Türko
Ben de öyle düşündüğümden artık en azından fren/vites ayarı gibi şeyleri yapmaya başlayayım dedim çünkü bisiklet dükkanlarıyla minimum diyalog kurmaya yemin ettim gibi bir şey. O 100 liralık sehpa vites ayarı vs yaparken iş görür gibi duruyor. Çünkü tekeri havaya kaldırıyor yani.

Benim gidon sallanıyordu . Direksiyonu katlayıp. Vidaları sıktım gevşettim vs düzelttim 1-2 kere düzelttim . Zor bi ayarı var.

Bugün ayar yaparken. Katlarken Ortadaki. Menteşe takozunu kırdım .
50-60 liraya internette sipariş verdim . Ama çarşamba dan önce geleceğini sanmıyorum .

Bu kısım ile ilgili bilgisi olan var mı ? Yerli yapancj bu konu ile ilgili bi video bi anlatım bilen var mı ?

Dahon Menteşe takozu İngilizce olarak ne diye geçiyor ?

Bisikletim bu kısmını öğrenmek istiyorum

Menteşenin kendi kendine açılmasını engelleyen beyaz renkli teflon takoz değil mi?

(link)

• Beğen
Tepkiler: ugurus ve Ciclista
Menteşenin kendi kendine açılmasını engelleyen beyaz renkli teflon takoz değil mi?

(link)
Teşekkürler Aynen bu ürün ama Sitede 2 model var. Ben bi tane aldım n11 den .
. bizim sitelerdeki büyük ihtimal hepsi aynıdır herhalde .

Bunun ayarlanması ile ilgili bilinçlenmek istiyorum. Sallamasyon yapıyorum. Bir video anlatım bulamadım bi Türlü ;(
Edit :
Sitedeki ürün ismini arattım bunu buldum. Başlangıç için güzel ))

• Beğen

Bunun ayarlanması ile ilgili bilinçlenmek istiyorum. Sallamasyon yapıyorum. Bir video anlatım bulamadım bi Türlü ;(
Edit :
Merhaba bu ayar ne için yapılıyor tam olarak ?

Merhaba bu ayar ne için yapılıyor tam olarak ?
Gidonun katlandığı yerde oynama vs olmaması için. Düzgün açılıp katlanması İçin . Benimkisi gevşemişti kendi kendine oynuyordu .

Çok hassas bi ayarı var. Yeterli alet edavat ve el becerisi yoksa uğraştırır baya .

• Beğen

Edit :
Katlanır hem kolaylık sağlıyor hem de ayrı dertleri var😄 videoya bakılırsa çok zor değil gibi ayar ama sorun şu ki açma ve kapama için Nm değeri vermişler. İyi güzel de ne kadar güçle açılıp kapandığını biz nasıl anlayabiliriz torklu anahtar falan mı gerekiyor? Daha güzel bi mekanizma yapabilirlermiş sanki, Tern'deki mekanizma daha mı iyi acaba?

Anlamadığım bir diğer nokta da şu: aynı yer için ilk önce istediğiniz gibi sıkın veya gevşetin diyor sonra Nm değeri veriyor. Maksimum ve minimum şu kadar sıkın veya gevşetin anlamında mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Orası benimde kafama takıldı . Ben o göbek için Büyük bi Alyan. Vidaları sıkmak için bi Alyan. Birde 8 numara anahtar ayarladım. Parçayı bekliyorum . Ama sinir bozucu bi bölüm. Vidaların olduğu yerde. Yayda var biraz hassas ayar gerektiriyor

• Beğen
Ben hiç dokunmuyorum. Güvenlik kilidi kendi kendine açılırsa sıkarım biraz. Takozu kırmak istemiyorum.

• Beğen
Geri