ugurus
Daimi Üye
- Tepki
- 438
- İsim
- Uğur
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Dahon
- Bisiklet türü
- Katlanır
Video anlatımı güzelmiş. Allen takımı alıp halledeyim. Çok teşekkürler yardımlarınız için.(başlangıcı pabuç açısını ayarlama kısmında)
Benim sürerken huzursuz olduğum tek bisiklet türü.
Belli bir yerden almıyorum ama tamamını internetten alıyorum. İhtiyaç oldukça alet bazında önerdiğim model ve aldığım/alınabilecek yer verebilirim ama toplu bir liste zor olur.
Mutlaka bir alyan seti, mümkünse iyi bir marka ve bir ucu yuvarlak olanlarından alın. Mesela en çok kullandığım set bu: (link)
(link)Tam düz gireceği açının olmadığı yerlerde hafif eğimli kullanılabilmesi çok işe yarıyor.
(link)
Bu olmaz yani. Yuvarlak uçlu bir ile bu arasında fiyat farkı baya var.
Tutuş yeri yuvarlak oluyor, vida sıkma yeri değil. Sanırım ondan karıştırdınız. Ben de çok fiyat farkı olduğu için izeltaş'ın düz uçlu 10'lu setinden almaya karar verdim şimdilik. Bir tane de sehpa alacağım 100 lira civarına var ama 20 inch tekere takılıyor mu tam emin olamadım. Yıllardır bisiklete biniyoruz ama yeni yeni bakım/tamir işlerine girmeye başlıyorum. Acemi olduğum için bayağı bir kafa ağrıtıcam gibi burdan😁(link)
Bu olmaz yani. Yuvarlak uçlu bir ile bu arasında fiyat farkı baya var.
Tutuş yeri yuvarlak oluyor, vida sıkma yeri değil. Sanırım ondan karıştırdınız. ...
...Bir tane de sehpa alacağım 100 lira civarına var ama 20 inch tekere takılıyor mu tam emin olamadım...
Tamam işte L alyanların tutma kısmı yuvarlatılmış olanları söylemiyor musunuz? Kısa kısmıyla sıkılmıyor mu zaten vidalar?Burası biraz karıştı. Benim "yuvarlak uçlu" diye önerdiklerim L alyan, kısa ucu düz altıgen, uzun ucu yuvarlatılmış, farklı açılarda kullanıma uygun altıgen. Bir de tek uçlu, tutma ucu kalın T alyanlar var, kastettiklerim onlar değil.
Takılır, önemli olan arka açıklık. Bazı özel modeller hariç arka açıklık 135mm olduğundan sehpa neredeyse her modele uyar. Bazı katlanırlarda ön göbek 100 yerine 74 mm ama arka hep 135 mm. Ben her yerde bulunan o hesaplı meşhur sehpayı QR'lı yol, trekking ve şehir bisikletleri ile somunlu şehir bisikletinde kullanıyorum.
Tamam işte L alyanların tutma kısmı yuvarlatılmış olanları söylemiyor musunuz? Kısa kısmıyla sıkılmıyor mu zaten vidalar?
T alyan bambaşka bir şeymiş şimdi baktım.
Sonunda anlayabildim😁ben sanıyorum ki o yuvarlatılmış kısmıyla vida sıkma/açma yapılamıyor. E o zaman da kafamdan diyorum ki tutma yerinin yuvarlak olmasının ne avantajı olabilir ki😃 Ben ucunu öyle görünce o kısım vida sıkmaz diye düşündüm hemen. Açılı tutulunca sıktığı kısmını kaçırmışım. Şimdi oturdu her şey, teşekkürler tekrar. O zaman paraya kıyıp bir tarafı yuvarlak uçlu olandan almak uzun vadede daha çok iş görür gibi.Hayır, onları söylemiyorum. Kısa kısmıyla da uzun kısmıyla da sıkılıyor. Soldaki Stanley, sağdaki İzeltaş, ikisi de yuvarlak uçlu modeller, Stanley'in ucu daha basık, İzletaş'ın daha belirgin yuvarlak.
Diyelim ki vida derinde, düz alyan girmiyor. O zaman bu yuvarlak uçlu açılı olarak vidayı sıkıp açabiliyor.
Aşağıdaki gibi takıp tamir anında bir tanesini çekip alması kullanışlı olduğu için Stanley'i daha çok seviyorum. Solundaki parça gerekirse kullanılan tutma sapı.
Teşekkürler Aynen bu ürün ama Sitede 2 model var. Ben bi tane aldım n11 den .Menteşenin kendi kendine açılmasını engelleyen beyaz renkli teflon takoz değil mi?
(link)
Merhaba bu ayar ne için yapılıyor tam olarak ?Teşekkürler Aynen bu ürün ama Sitede 2 model var. Ben bi tane aldım n11 den .
. bizim sitelerdeki büyük ihtimal hepsi aynıdır herhalde .
Bunun ayarlanması ile ilgili bilinçlenmek istiyorum. Sallamasyon yapıyorum. Bir video anlatım bulamadım bi Türlü ;(
Edit :
Sitedeki ürün ismini arattım bunu buldum. Başlangıç için güzel ))
Gidonun katlandığı yerde oynama vs olmaması için. Düzgün açılıp katlanması İçin . Benimkisi gevşemişti kendi kendine oynuyordu .Merhaba bu ayar ne için yapılıyor tam olarak ?
Katlanır hem kolaylık sağlıyor hem de ayrı dertleri var😄 videoya bakılırsa çok zor değil gibi ayar ama sorun şu ki açma ve kapama için Nm değeri vermişler. İyi güzel de ne kadar güçle açılıp kapandığını biz nasıl anlayabiliriz torklu anahtar falan mı gerekiyor? Daha güzel bi mekanizma yapabilirlermiş sanki, Tern'deki mekanizma daha mı iyi acaba?Teşekkürler Aynen bu ürün ama Sitede 2 model var. Ben bi tane aldım n11 den .
. bizim sitelerdeki büyük ihtimal hepsi aynıdır herhalde .
Bunun ayarlanması ile ilgili bilinçlenmek istiyorum. Sallamasyon yapıyorum. Bir video anlatım bulamadım bi Türlü ;(
Edit :
Sitedeki ürün ismini arattım bunu buldum. Başlangıç için güzel ))