Bisiklete tekrar vites ayarı yaptım, park tools'un "rear derailleur adjustment" videosunu izledim ve birebir uyguladım. Dışarı çıkıp test sürüşü de yaptım geçişler akışkan ve stabil geldi. Ama şu 1. Vitesteyken pedalı geri çevirince ikiye atma olayı düzelmiyor. 'B screw' denen ayarı da yaptım belki düzelir diye, düzelmedi. 'L' vidasını nizami ayarladım gene düzelmedi vs vs. Yabancı forumlarda epey gezindim, bu durumun 9'lu sistemlerde normal olduğu yazılmış. Burda da yukarıda arkadaşın açıkladığı gibi pedalı geri çevirince hem zincire tersten kuvvet gelmesi hem de 1x9'lu sistem olduğu için zincir 1.viteste biraz çapraz durduğu için kendisini 2'ye atıyormuş ki bana da mantıklı geldi.
Arka tekerden gelen sürtünme sesini de çözdüm, jant telleri ile kasetin arasındaki plastik koruyucu kasete sürtüyormuş. Biraz sürünce baktım, sürten yerleri hep ufalanmış ve ses epey azalmış.
Zincir de 9'lu sistem içinmiş, Kmc super Z diye geçiyor. 'Super' olan zincir 9'lu sistemde kullanılıyormuş. Bağlantısını da buldum.
(link)
Şimdilik içim rahat, bir katlanır için oldukça hızlı geldi bana. Aynakolu çok büyük ama yokuşlar ağlatabiliyor. Evden çıkarırken de attırıcıyı kapıya vurdum az biraz çizildi😁 siftahı yapmış oldum böylelikle.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.