Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Bir zincir pes ettirmesin, sonuçta güzel bisiklet.
Arkasında, kıyısında, köşesinde bir kod varsa ondan bulunup emin olunabilir ya da kumpasla ölçerek bakılabilir. İnternette zincir ölçülerinin olduğu siteler var, bende de 8'li zincir var, onunla karşılaştırılabilir.
Eğer zincirin modeli öğrenilemezse ve ayarlar düzelme sağlamazsa; bütçe ayırma meselesi tabii ama zincir bir tüketim malzemesi olduğundan ve nasılsa ileride bir zincir gerekeceğinden bir tane 9'a uygun zincir alınabilir, o düzeltirse kullanılır, düzelme sağlamazsa yedek zincir olarak saklanabilir.
Bisiklet gerçekten hoş ona lafım yok da sıfır bisiklet alıp uğraşmak biraz can sıkıcı. Dahon yetkili bayisinin de suçu var. Yalandan kontrol edip vermiş. Zinciri iyice araştırıcam, yabancı forumlara falan da bakarım, youtube videolarının altına falan da yazarım. Bir şekilde bulurum artık 9'lu için mi değil mi.

Scudo
Yukardan bakıldığında zincir çapraz duruyor biraz dediğiniz gibi. Diğer Mu D9'larda da aynı durum var mı acaba. Ya aynakol tek yaprak olduğu için böyle ya da bi yanlışlık var.
Ruble için tam olarak neresinin yağlanması gerekiyor?
Rublenin takıldığı kısım var (yani rubleyi çıkarıp içteki mekanizma) ismi şuan aklıma gelmiyor tabi bunu elinizde uygun alet edavat yoksa yapamazsınız. Benim ilk aklıma gelenler bu oldu belki farklı sorun var onu da bilemiyorum. Ama garanti kapsamı için bence servise gitmeniz en doğrusu olacak.

Deneyen arkadaşlar için bir sorum var. Suluk kafesi takmadım benim için olsa da olur, olmasa da olur bir ekipman. Formundan dolayı bu bisiklette kullanışlı oluyor mu?

Herkese iyi sürüşler.

Son düzenleme:
Bisiklete tekrar vites ayarı yaptım, park tools'un "rear derailleur adjustment" videosunu izledim ve birebir uyguladım. Dışarı çıkıp test sürüşü de yaptım geçişler akışkan ve stabil geldi. Ama şu 1. Vitesteyken pedalı geri çevirince ikiye atma olayı düzelmiyor. 'B screw' denen ayarı da yaptım belki düzelir diye, düzelmedi. 'L' vidasını nizami ayarladım gene düzelmedi vs vs. Yabancı forumlarda epey gezindim, bu durumun 9'lu sistemlerde normal olduğu yazılmış. Burda da yukarıda arkadaşın açıkladığı gibi pedalı geri çevirince hem zincire tersten kuvvet gelmesi hem de 1x9'lu sistem olduğu için zincir 1.viteste biraz çapraz durduğu için kendisini 2'ye atıyormuş ki bana da mantıklı geldi.

Arka tekerden gelen sürtünme sesini de çözdüm, jant telleri ile kasetin arasındaki plastik koruyucu kasete sürtüyormuş. Biraz sürünce baktım, sürten yerleri hep ufalanmış ve ses epey azalmış.

Zincir de 9'lu sistem içinmiş, Kmc super Z diye geçiyor. 'Super' olan zincir 9'lu sistemde kullanılıyormuş. Bağlantısını da buldum.
(link)

Şimdilik içim rahat, bir katlanır için oldukça hızlı geldi bana. Aynakolu çok büyük ama yokuşlar ağlatabiliyor. Evden çıkarırken de attırıcıyı kapıya vurdum az biraz çizildi😁 siftahı yapmış oldum böylelikle.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleme:
Bisiklete tekrar vites ayarı yaptım, park tools'un "rear derailleur adjustment" videosunu izledim ve birebir uyguladım. Dışarı çıkıp test sürüşü de yaptım geçişler akışkan ve stabil geldi. Ama şu 1. Vitesteyken pedalı geri çevirince ikiye atma olayı düzelmiyor. 'B screw' denen ayarı da yaptım belki düzelir diye, düzelmedi. 'L' vidasını nizami ayarladım gene düzelmedi vs vs. Yabancı forumlarda epey gezindim, bu durumun 9'lu sistemlerde normal olduğu yazılmış. Burda da yukarıda arkadaşın açıkladığı gibi pedalı geri çevirince hem zincire tersten kuvvet gelmesi hem de 1x9'lu sistem olduğu için zincir 1.viteste biraz çapraz durduğu için kendisini 2'ye atıyormuş ki bana da mantıklı geldi.

Arka tekerden gelen sürtünme sesini de çözdüm, jant telleri ile kasetin arasındaki plastik koruyucu kasete sürtüyormuş. Biraz sürünce baktım, sürten yerleri hep ufalanmış ve ses epey azalmış.

Zincir de 9'lu sistem içinmiş, Kmc super Z diye geçiyor. 'Super' olan zincir 9'lu sistemde kullanılıyormuş. Bağlantısını da buldum.
(link)

Şimdilik içim rahat, bir katlanır için oldukça hızlı geldi bana. Aynakolu çok büyük ama yokuşlar ağlatabiliyor. Evden çıkarırken de attırıcıyı kapıya vurdum az biraz çizildi😁 siftahı yapmış oldum böylelikle.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Muhtemelen zincirin yeterince yağlı değil.
Ayarlar tamam ise zincirini tercihen shimano zincir yağlarından biriyle iyice bi yağla pedalı geriye çevirince atma olayı bitecektir.
Ayrıca bu olay normal değil.

• Beğen
Tepkiler: Ciclista
Muhtemelen zincirin yeterince yağlı değil.
Ayarlar tamam ise zincirini tercihen shimano zincir yağlarından biriyle iyice bi yağla pedalı geriye çevirince atma olayı bitecektir.
Ayrıca bu olay normal değil.
Bisiklet sıfır, yağlama yapmadım. Sizin önerinizi de deneyeyim.

Dediğim gibi yerli ve yabancı yerlerden araştırdım normal diyen de var, öyle olmaması gerekir diyen de var.

Teşekkürler Aynen bu ürün ama Sitede 2 model var. Ben bi tane aldım n11 den .
. bizim sitelerdeki büyük ihtimal hepsi aynıdır herhalde .

Bunun ayarlanması ile ilgili bilinçlenmek istiyorum. Sallamasyon yapıyorum. Bir video anlatım bulamadım bi Türlü ;(
Edit :
Sitedeki ürün ismini arattım bunu buldum. Başlangıç için güzel ))
Siparişim geldi birazdan başlayacağım umarım yaparım. Kabiliyetli değilim pek ama bakalım

Dosyalar

• 5906B0B1-5F15-42BE-B6A7-660C2E55B6A0.jpeg
    5906B0B1-5F15-42BE-B6A7-660C2E55B6A0.jpeg
    75,4 KB · Okunma: 27
Kendin becerince ve düzgün çalışınca zevki ayrı oluyor. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim. Sistemi Mantığı çözdüm ama. Yaylardan biri kaybolmuş .

Ne yaparım bilmiyorum.
Buna uygun yay nasıl bulunur. Yayın bir ismi ölçüsü var mı bilmiyorum .

Dosyalar

• E475216C-98AC-40F8-BF46-D71779F87D38.png
    E475216C-98AC-40F8-BF46-D71779F87D38.png
    125,5 KB · Okunma: 30
  • 8FEBF1BD-0105-413E-9D4F-1860749B02A1.jpeg
    8FEBF1BD-0105-413E-9D4F-1860749B02A1.jpeg
    70,5 KB · Okunma: 31
Edit :
Evet arkadaşlar. Kaybolan yay yerine başka yay bulduk sanayiden . Aynı boy ve uzunlukta olmasa da şimdilik işimi gördü .
Şehir merkezinden 60-70 km uzak olduğum için idare edeceğim. Yetkili servise gidene kadar .

Özetle yaptım tamiratımı ve mantığı tamamen çözdüm . Bundan sonra daha kolay müdahale ederim . Elimde yedek takoz ve yayım da var nasıl olsa ))

• Beğen
Tepkiler: Ciclista
€1.254 ilginç...

Gidondaki sallanma artınca, açıp baktım.
Vitesse d8 furş takımının aşağıdaki parçası kırık mıdır? Yoksa rulmanlarda sorun çıkabilir mi?
20220821_181536.jpg

Biraz paslanma var ama yok gibi

20220821_181631.jpg

Rulmanlı kısımları çıkartamadım tabi...

Şu tarz modeller tr'ye de gelmeli artık. Bir sürü çok kullanışlı model var ama 2-3 tanesini anca getiriyorlar. Üzücü.
Muhtelemelen en az 25 bin civarında gelir, üç beş taneyle de uğraşmak istemiyorlar.

Gidondaki sallanma artınca, açıp baktım.
Vitesse d8 furş takımının aşağıdaki parçası kırık mıdır? Yoksa rulmanlarda sorun çıkabilir mi?
293333 dosyayı görüntüle

Biraz paslanma var ama yok gibi

293334 dosyayı görüntüle

Rulmanlı kısımları çıkartamadım tabi...

Gidon neresinden sallanıyor .
Benim başıma gelen sorundan dolayı olabilir belki. Menteşe takozunun oralardaki vidaları sıktınız mı ? ( sonuna kadar değil tabi )

Muhtelemelen en az 25 bin civarında gelir, üç beş taneyle de uğraşmak istemiyorlar.
Bilmiyorum, Brompton'ları getirenler var 30-40bine. Bence bunlar da getirilebilir.

selam arkadaşlar izmir’den yazıyorum aranıza yeni katıldım, d8 mariner sahibiyim günde 25-30 haftasonları 50-60 km yol yapıyorum kasıklarımda bir şişkinlik oldu ve doktorantibiyotik verdi ufalıyor. Bu sorunu seleye bağladım zaten kafamda brooks almak vardı bal rengi b17,elçik ve sele altı çantasını almayı düşünüyorum hatta izmirden sundu bisiklet ile görüşme yaptım. Sizlere danışayım brooks’un bu modeli iyi bir seçimmi ve yaşadığım sağlıksal sorunu yaşayan oıldumu 787253C3-F945-49EE-8B6B-07AF9BE7E549.jpegCFFD2FA2-7495-4EB7-981D-F12CB35E7DE1.jpegCFFD2FA2-7495-4EB7-981D-F12CB35E7DE1.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
selam arkadaşlar izmir’den yazıyorum aranıza yeni katıldım, d8 mariner sahibiyim günde 25-30 haftasonları 50-60 km yol yapıyorum kasıklarımda bir şişkinlik oldu ve doktorantibiyotik verdi ufalıyor. Bu sorunu seleye bağladım zaten kafamda brooks almak vardı bal rengi b17,elçik ve sele altı çantasını almayı düşünüyorum hatta izmirden sundu bisiklet ile görüşme yaptım. Sizlere danışayım brooks’un bu modeli iyi bir seçimmi ve yaşadığım sağlıksal sorunu yaşayan oıldumu 293494 dosyayı görüntüle293495 dosyayı görüntüle293495 dosyayı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun. Marineri aktif olarak kullanıyorum. Aldıktan 1000 km sonra ilk değişime firen pabuçlarıyla başladım. Sonra yazın popoyu perişan eden iğrenç selesini değiştirip selle italia x1 taktım. Biraz sert ama iş görüyor. Son olarak Qr mandal taktım. Şu an 9000 km ye doğru gidiyoruz.

Son düzenleme:
Geri