Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@M.Cüneyt K.

Hocam bu çanta ve arka göbekten çok yukarıda.
Şık görünüyor.
Neredeyse yükseltilmiş sele ile aynı boyda.
Dolayısı ile bisiklet katlandığında sökmek gerekir mi?

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Scudo
Benim kastettiğim;
Konnix küçük heybe bu.
20 lt hacim gayet iyi.
Bagaj üstü cep yok.
Bu nedenle katlanır durumda sorun yaratmaz. Ürün açıklaması da "katlanır bisiklete uygundur" diyor.

(link)

Örnek satıcı

• Beğen
Yükseltilmiş port bagaj (Ultimate) olsaydı çanta seleyle neredeyse aynı hizada olurdu.
ultimate bagaj.jpg

@anti panik hayır uymuyor ayaklar değiyor malesef aynı heybeden bende var. Btwinde kullanmıştım. Hatta BTwine Dahon bagajı alıp takmıştım. heybeyi takabilmek için altına alet çantası yerleştirdim bi yerlerde resmi olması lazım hatta bu konu içinde paylaşmıştım sanırım. Mesajımı bulmam gerekir.

işte o bahsettiğiniz çantanın resmi Dahonda da denedim olmuyor ayaklar değiyor. Ancak Dahon Ultimate bagayla kullanılabilir. Birde şöyle bir sorun var Dahon bagajların ön ve arka kısmı oval biliyorsunuz ve bu çantaki bağlama kayışları kayma yapıyor bağlamak sorunlu. düz bagaj lazım tam oturması için.

Dosyalar

• btwinbagaj.jpg
    btwinbagaj.jpg
    165,4 KB · Okunma: 51
Anladım hocam.
Ayaklar yere değiyor dediğiniz;
Jant 20 inch ise sözkonusu ise yanlardan yere değiyor anladığım.:)

Ben 24 inch dahon için düşünmüştüm.
Belki onda yere değmeyebilir.

Maalesef heybe satan internet siteleri sanki çok zormuş gibi ürünün ebatlarını yazmıyor.;)

Yahu kardeşim..kendini müşteri yerine koy.
Ben nerden bileyim..Ebatlarını bilmeden sattığın ürünün işime yarayacığını?
:)

@anti panik yanlış anladınız sanırım bu 'değme' işini, çanta yere değmiyor zaten. pedal çevirirken ayaklar çantaya değiyor. ölçülerini vereyim ölçüp.
Sizin bahsettiğiniz heybenin yandan boydan boya uzunluğu 67-68cm tek heybenin yandan aşağıya uzunluğu 26-27cm kadar ölçtüm.
Benim Port Bagaj üstü heybenin ölçüleri aha farklı. Heybesi 28cmx25cm Kutunun uzunluğu 38cm eni 17cm yüksekliği 18cm kadar ölçtüm şimdi

@M.Cüneyt K.
Anladım hocam. Ayağa çarpma çok önemli konu.
Ben de şu anki bisikletime yeni bagaj almak zorunda kalmıştım.
Ben dahon d24 espresso 26" katlanır için düşünüyorum.
Bunun bagajı biraz daha büyük gibi.:)

• Beğen
@anti panik 26 inch bisiklete rahatlıkla alabilirsiniz ayağınız değmez. Ben 20 inch bisikletiniz var anladım. Kusura bakmayın benim hatam.
Yinede 20 inch kullanıcıları için Ultimate bagaj resmi ekliyim heybe kullanmak isteyenler için faydalı olur kanısındayım.
DahonUltimate1.png

Merhaba ,ben de 24 inç de kullanacağım,bu yüzden sorun olmayacağını düşünüyorum,ben vaude yi düşünüyorum,kaliteli bir marka olmasından dolayı,fiyatıda konnix ayarında 3 boyutta orta boyu sanırım konnix kadar,ne dersiniz?

@Dağhan

Ben Vaude yi incelemiştim.
2 kg civarıydı. Konnix orta boy 600 gr. Küçük boy 300 gr civarıydı.
Konnix orta boyu 10 yıl kullandım. Rengi iyice soldu. Ama hala duruyor.
Fermuarlar çalışmaya devam. Çok sağlammış.
Eski konnix eski bisikletimde duruyor.
Yeni bisiklete yenisini aldım .:)

Ben bu heybeyle 2 tane yanlara 8 er kg karpuz ve üstte bolca sebze meyve taşıdım.
Her hafta 4 mevsim semt pazarı yaptı.10 yıl boyunca.:)

Ortlieb ve Vaude genelde ağırlık konusunda sıkıntılı.:)

• Beğen
@Dağhan ben şahsen Konnixden çok memnunum evet Vaude de iyi bir marka ama Konnixden çok daha pahallı. örneğin şuan kullandığım kutu gibi olan heybe çanta 119TL, diğer bir resim olan normal heybeyi sanırım 65TLye almıştım. Tabiki tercih ve ekonomik durumla alakalı birşey. Para var huzur var. Şahsen haftada iki gün kulanacağım bir bisiklet için Vaude çanta almak istemek kusura bakmayın. Vaude markasıda şimdi olduğumdan daha farklı göstermez ya da yapmaz beni.

@anti panik
ve bu bu ürünler dediğiniz gibi ağır değil hocam,bu ikisinden birini alayım diyorum

@M.Cüneyt K.
Yok estağfurlah ,gösteriş açısından demedim,daha sağlamdır diye Alman malı olduğu İçin,işe gidip gelirken kullanacağım,yağmurda su alma derdi olmasın diye,hemde konnix 120 vaude 134 lira civarı hemde çanta kılıfı da yanında geliyor diye,

Oo pardon hocam, bu kadar fark olduğunu bilmiyordum,o zaman konnix mantıklı dediğiniz gibi,konnix su geçirmez mi peki,yağmurda su alırmı içine acaba?

@Dağhan Ben Vaudeleri çok daha pahallı olduğunu biliyordum ama Konnix çantamda da yağmurluk sorunu sırt çantamın yağmurluğuyla çözdüm. Valla terziye götürsem ölçse biçse bu kadar uyduramaz.
Kullandığım yağmurluk Quechua.

Dosyalar

• yağmurluk.png
    yağmurluk.png
    30,9 KB · Okunma: 27
Ebet aslında buda mantıklı bir çözüm,konnix almakta fayda var,bu ürün benİm terne olur herhalde,çarpma sorunu yaşanmaz

@M.Cüneyt K. Resmini paylastigin konnix bagaj ustu cantanin hacmi 33 litre mi?

@Dağhan
Kısmen su geçirmez diyeyim.
Fermuarlar tamamen gizli yani kumaşın saçak altı yapılmış.

Yenidi için tecrübem:
Kumaşın üzerinde yağmur yuvarlak yuvarlak toplandı .içine su girmedi.
Ama birkaç yıl sonra ne olur bilmem.
Mesela eskittiğim konnix de en üste marketten gazete koyuyordum.
Yağmura yakalandığımda biraz ıslanıyordu.
Yenisiyle hazirandan bu yana bir iki kere full yağmura yakalandım. Şu ana kadar su almadı içine.:)

@M.Cüneyt K. O canta 33 litre gelmez
Cantanin bolumlerinin en boy yuksekligini ver de hacmini hesaplayalim bir kere

• Beğen
Geri