Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@3ngin
(link) bu üründen kullanıyorum ben,kadroyu bence delmemelisin [emoji23]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
arkadaşlar aranızda dahon boardwalk d7 d8 modellerinden herangi birini kullanan varmı acaba varsa bana ö.m atabılırmı yada buradan bilgi verebilirmi ?

Yaklaşık 10 gündür dahon araştırıyorum dahon mariner d8 ile vitesse I7 arasında nasıl bir fark var biri 8 biri 7 vites ama sanırım göbekten hangisi neye göre daha mantıklı olur vitesse I7 yaklaşık 700 lira daha pahalı ve 7 vitesli yardımcı olurmusunuz

@alicansenyurt

2016 i7 sahibiyim ve oldukça memnunum. Eski bisikletim de göbekten vitesliydi ve göbekten vitesin özellikle kullanımda gösterdiği rahatlık çok iyi bana göre. Vites değişimlerinde ses duymazsınız ve meselâ dururken 3. Vitesle durdunuz; vitesi 1'e ya da 4'e aldınız, pedal çevirmeden o anda vites geçmiş olur ve siz yola o vitesle çıkar, pedal basarsınız.

Göbekten vites sorunsuzdur. Bozulmaz. Ayar gerektirmez.

Forumda sadece göbekten vitesle ilgili başlık var. Orayı inceleyip yeterli bilgiyi alırsınız.

700₺ pahalı da olsa göbekten vites için değer bence.

8 vitesli dıştan normal vitesli bisikletten daha iyidir bana göre göbekten 7 vites.

Herşeyi geçtim, vites değiştirirken sessiz sedasız değişim gerçekleşiyor ve zincir atması gibi bir durum hiç söz konusu bile değil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar, ikinci el olarak aldığım az kullanılmış dahon visc d18 model bisikletim ilk bindiğim anda arka kısımdan akort sesi gibi çıt çıt çok ince bir metal sesi geliyor. Ses pedal çevirdiğim anda belli periyotta geliyor sanki otomobilin tekerine çivi saplanmış da asfalta vurduğunda çıkardığı ses gibi. Uzerine indiğimde ses kesiliyor ağırlık varken ses yapıyor. Çok ilinginçtir 10-15 dakika sonra ses azalıyor heryeri kontrol ettim ama bulamadım aktarıcı akort pedal vs. Sesin tam nerden geldiğini de bulamadım. Acaba ben mi evham yapıyorum diyorum tern p20 bar ona bilmiyorim kaymak gibi gram ses yok. 95-100kg civarıyım bazen yüklendiğim de kadro katlanmasından gelen hafif çatırdamaları saymıyorum bile :) Böyle bir sorun ile karşılaşmış arkadaş yada bilgisi olan arkadaş varmıdir aramızda acaba ?

@mehmetsimsek
Bazı seslerin kaynağı çok basit olabiliyor. Ya da sesin geldiğini tahmin ettiğiniz yerden ferklı bir yerde olabiliyor. Padal çevirdikçe geliyorsa ön vites teline çarpıyordur. Pedal göbeğinde de olabilir. Çok takmamak gerwk bazen.

@Yusufclp

Çok takmamak konusunda hem fikirim sizinle ama ilginç bir ses olduğu için bulmaya çalıştım. Ses arka döner veya hareketli aksamdan geliyor buna eminin. Pedaldan olsa sürekli aynı frekansta olur ve her pedal da gelir, ses bir süre sonra yok denecek kadar azalıyor. Pedal çevirmede arka dişliye yüklenildiği için jantta bir gerilim yapıyor bu yüzden mi geliyor tahminim bu yönde pedal çevirmede yani streste artan pedal çevirmeyi bıraktığımda da azalan bir ses. İlginç tarafı da bir süre sonra jant lastik ısınıp genleştiğinden midir nedir bilmiyorum ses yok denecek kadar azalıyor :)

@mehmetsimsek Bisikleti ters çevirip pedal çevirin. Tekerin dönüşüne bakarak ses dinleyin. Arka göbekte bilya sorunu da olabilir.

@Yusufclp

Üzerine yük bindiğinde ses geliyor hocam tavsiyenizi yine deneyeceğim. Akar ayarında da sıkıntı yok sanırım sekiz çizmiyor teker.

@mehmetsimsek bende de çok benzer ses meydana gelmişti. Bisiklet hareket halindeyken ve ben selede otururken o ses geliyordu. Sonradan anladık ki arka tekerleğin akor ayarında sıkıntı varmış. Ayar yaptıktan sonra da belli bir süreliğine ses kesiliyordu ama sonra tekrar başlıyordu. Akor ayarı yaptıkça, sonunda bi gün tellerden birinin kırıldığını fark ettim. Sonra jant tellerini yenilemek zorunda kaldım.

@Burak Tahiroğulları

Muhtemelen ayni problemi yasıyoruz hocam teşekkür ederim yorumunuz için.

Dahon vtesse D8 kullanıyorum, bendede pedala yük bindiğinde tak tak sesi geliyor ve bu ses hiç azalmıyor. bugün pedal çevirmedende aynı sesi duymayı başardım, ayakta sürer gibi pedal çevirmeden hafif zıplayarak (ayaklar pedalda) sadece alttaki pedela yük verdiğimdede aynı ses geldi, Diğer pedalı alta alıp yük verdiğimdede sonuç aynı sağ sol,
bariz göbek yada pedal hatası gibi duruyor ama 3 yere göstermeme rağmen göbekte hata yok dediler pedal değiştim ses yine var. Damdan düşen varsa beklemedeyim ;) teşekkürler

@CengizBlack
Tarif ettigin ses bende de başladı. Önce orta katlama mekanizmasını kontrol edip yağladım kesilmedi. Sonra sele borusunu ve kelepçesini söktüm. Sele borusunun geçtiği yerde sele borusu ile kadro arasında kalan kadronun içine geçmiş alüminyum bir parça daha var onu da söküp parçaların temas yüzetlerini ince bir şekilde yağlayıp toplayın ses kesilecektir. Önceki dahonumda da aynı ses vardı. O da katlama mekanizmasındaydı.

Bu çeşit zıplayarak oluşan sesleri pedalda aramamak gerek. Test için pedallara hiç yük vermeden seleye baskı yapın yine gelecektir.

@Yusufclp
teşekkürler yusuf bey, söylediklerinizi uygulayacağım tekrar buradan paylaşırım :harika:

@CengizBlack Özellikle sele borusu için anlattığım kısmı iyi uygulayın. Sele borusunun geçtiği yere toz vb girince olabiliyor. Sonucu da paylaşırsanız iyi olur bilgi açısından.

Bisikletim D8 yani sizinkiyle aynı.

@Yusufclp ses küçük bi ses değil tamam sele borusu tavsiyenize uyacağım fakat katlama mekanizmasınıda kontrol edicem! saygılar

Geri