Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@fthugr23 T-One markası tutucunun benimki büyük telefonlar için, normal ekranlılar içinde var.
Narlıdere Motis Bisiklet - Bekir Bey'den satın almıştım.
 
Scudo
@Tolga Uşaklı
Fiyat olarak ne kadardı?
 
@fthugr23 yanlış hatırlamıyorsam 50 TL fiyatı vardı.
 
Merhaba, forumda yeniyim. Hatta ilk mesajım :) Ben de 2 aydır vitesse D8 kullanıyorum. Gayet memnunum. Sadece arka fren teli sürekli ayağıma takıldığı için teli koparmak zorunda kaldım :)

Ben D8'i internet üzerinden almıştım. Garanti belgesini ve bisikleti yetkili servise götürüp aktifleştiremedim. Ankara'da bisikleti götürünce internetten/başka bir yerden almamı sorun etmeyip bisiklet bakımını yapabilecek bir servis biliyor musunuz?
 
Bu gün motor ve bisiklet fuarına gittim. Tabi asıl motor fuarı ama bisiklet firmaları da vardır.En güzel stand Aslı ve Ümit bisikletindi. Bu iki firmanın standında bisikletleri test imkanım oldu. Diğerlerinde malesef alan uygun değildi. Sadece katlanır bisikletlere baktım. Hemen hemen bütün markalar vardı. Ama katlanma mekanizması çok iyi olan üç marka göze batıyordu. Dahon Tern ve Bromton. Diger markaları katlanmış halini görünce bu üç markanın neden farklı olduğunu anlıyor insan.
Aslının standında dahon modellere baktım. Dahon 2016 modeller gelmiş ve bayilere gönderilmiş. Bu modeller icinde Benim en hoşuma giden. 16" dahon curve i3. Bindim. Bir ileri bir geri yaptım. Cok beğendim. fiyatı 2050 tl pesin ödemede %5 indirim yapıyorlarmış. Arkadaşlar da ilgiliydi. Sorularıma sıkılmadan cevap verdiler. Tabi dahon dışında başka markalar da vardı ama ben katlanır bisikletlere baktım.

Bir firmanın standında tern modelleri vardı. Ama deneme imkanım olmadı. Bir köşede garip bir şekilde kenara atılmış gibi duruyordu. Soru soracak kimse yoktu denemek icin alan da yoktu. Böyle kaliteli başında kimse yok. Belki ilk gün olduğu için böylesi bilemiyorum. Ben baya bir inceledim ama dahon daha iyi duruyor daha bir güzel ve kaliteli geldi bana. Belki de aslı bisikletin elemanları cok ilgili oldukları için öyle geldi bana.
IMG_20160225_160546.jpg
Böyle gezinirken gördüğüm bisikletler için de beni en çok etkileyen çok hoşuma giden bir bisiklet gördüm. Başında orta yaş üstü bir abi duruyor. Her geçene gülümsüyor merhaba bu bisiklet cok güzel bakabilir miyim dedim. Adam bana hello dedi. Meğerse adam İngilizmiş biraz sohbet etme fırsatım oldu. Bisiklet bromton marka dedi. Ama harika birsey katlanınca ufacık oluyor. Gövdesi iki ayrı yerden katlanıyor. Neredeyse terkerlek ebadı kadar küçülüyor. Şuan turkiyede yokmuş fiyatı bu nedenle bellı degilmis ama ingilterede 950 sterlin civarındaymış fiyatı. İki üç hafta sonra Türkiyede satılmaya başlanacakmış. 11 kg ağırlığında ama boyutlarından ve tutuş şeklinden dolayı bana cok hafif geldi. Adama ingilterede bu fiyatsa turkiyede 6-7 bin lira olur dedim. Adam ingiltereden daha ucuz olur dedi. Param olsa hic düşünmeden alırdım. Fakat böyle biraz narin gibi geldi. Ama adam dayanıklı kolay kolay zarar görmez dedi. Renk seçeneği de cok fazlaydı.
IMG_20160225_152857.jpg IMG_20160225_152754.jpg IMG_20160225_152815.jpgIMG_20160225_154951.jpg IMG_20160225_160546.jpg
Bunların dışında katlanır olup elektirikli olanlar vardı. Hem motor firmalarında hemde bisiklet firmalarında elektirikli modeller var 3000 tl civarinda. Ama bana baya ağır geldi ve hiçbiri katlanmış halini sergilemiyordu. Geleceğin teknolojisi ulaşım aracı bunlar olacak sanırım
Benim aklımda kalanlar bunlar. Herkesin gitmesini tavsiye ederim
 
@Hamunpatra

Tern ile Dahon, katlanır bisikletlerin BMW ve Mercedes'i ise, Brompton Rolls Royce'udur, Bentley'sidir.

Kendine has, çok özel bir katlanma şekli vardır; oldukça kişiselleştirilebilir. Tüm dünyada fun club'ları vardır, adına yarışlar düzenlenir.

Sanırım Türkiye'ye bisikletgezgini getirmeye başlayacak.

Ancak 950 pound, ki 4000 tl civarı bir para ediyor, bu bisikletin en büyük dezavantajı. Aslında ingiltere'de de baz modeli daha ucuza satılıyor ama yukarda bahsettiğim bir takım kişiselleştirmelerle fiyat çok yukarılara çıkıyor. Ne yazık ki Türkiye'de çok rekabetçi bir fiyat tutturabileceklerini sanmıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cihan Saylıkoğlu
@Mert E. Ben adama cok pahalı burada biraz zor satılır dedim. O da bunun farkında sanırım hemen ingiltereden daha ucuz olacak dedi. Ama ben pek inanamadım. Ama bisiklete bayıldım. Otobüs metrobüs hepsinde rahatlıkla yanında taşıyabileceğimiz bir bisiklet. Keske alabilsem diye içimden gecirdim.
 
Brompton markasını Accell Bisiklet getirecek diye biliyorum, fuardan sonra fiyatlar yavaş yavaş oluşmaya başlar.
Ana üreticinin Türkiye pazarından beklentisi olmasa bu tarz bir ticari işbirliğine girmezler diye düşünüyorum.
Ben yeni aldığım için Dahon eskiyene kadar kullanmaya devam, belki ilerde Brompton'a geçeriz. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Cihan Saylıkoğlu
Fuar cok guz3l gitmeyi dusunuyorum da son gun ne zaman di
 
D8 i nakit olarak en uygun nereden alabilirim? D7 (2015) buldum 1200 nakite. Eger uygun d8 bulabilirsem biraz daha ekleyip d8 almak istiyorum.
 
Dahon secme sebebiniz katlanir ozeliginin kolay olmasi ve az yer kaplamasi mi ?
 
ben dahon mu d8 imi bir hafta önce nakit 1800 tl ye alım.çok memnunum.ayrıca bir tanede tern link d8 var bende yine. ikiside güzel.ama alışıtığımdanmı bilmem tern katlanması daha kolay basit geliyor bana.
 
  • Beğen
Tepkiler: burhan çetin
arkadaşlar merhaba dahon bisikletim için pedal takımı almak istiyorum.sizlerin tavsiyeleri ve önerilerine ihitiyacım var.kendi bisikletinde pedal değiştiren oldumu acaba.bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
@maranga44 Shimano A530 modeline bakabilirsiniz. Bir taraf platform, diğer taraf SPD uyumlu.
Shimano CT71 ayakkabılar ile güzel olacağını düşünüyorum.
Henüz değişim yapmadım ama aklımda olan model bu.
 
@mehmet.ali ne marka taşıyıcı ? bende oğlana bu tarz birşey arıyorum, kendi bisikleti var, 4 yaşına geldi ama bizimle takılsa fena olmaz.
Diğer bisikletlerde çocuk koltuğu var ama artık zor sığıyor, bu tip birşey bakıyorum.
 
@Tolga Uşaklı Decathlondan almıştım internetten. Bizimki bayılıyor valla, ayrıca kullanışlı arkasında ufak bir bagajı da var tam pikniklik yani :D

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Rasimcan Meral
Geri