Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@ismqil
Tamamen normal bir durum. Dahonlarda seleden iterek götürmek zor hele bir de mıknatıslı tutucuysa daha da zor. Vybe c7 a da katlayınca birbirine geçen bir sabitleyici vardı açılmayı engelleyen. Onda daha rahat oluyordu. Bulabilirsem mıknatısları söküp eski sabitleyiciden takmayı düşünüyorum.
 
Scudo
@ismqil
Tek bir noktadan katlandığı için paralel olması fiziken mümkün değil. Açı oluşması normal. Biraz el alışkanlığı gerekiyor sanırım. 2 senedir c7a yı hergün kullanıyorum. Katadığım zaman seleden iterek sürüklüyorum problem olmuyor. Ön fren kablosunun gerilmesinden dolayı, fren sıkıyor olabilir, bu ön tekerleğin dönmesini engeller. Bu da sizin rahat bir şekilde itememenize neden olur. Ön fren kablosunun sıkışıklığını kontrol edebilirsiniz.
 
Katlanınca btwinler gibi yürütülmüyo maalesef.
 
Tern sahibi olarak katlaninca bebek arabasi gibi surukleyebiliyorum. Dahonda neden olmuyor anlamadim.

SM-G530H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@Glownshow @Yusufclp @Fırat İler @Bahadır ÖZEL

akşam vakit bulursam fotoğraflıyım tekerlik paralelliğini. yeni aldık, sıkıntılıysa eğiştiriyim bir an evvel. sele ile yitince sağ tarafa düşücek gibi oluyor dengelemeye çalışmazsam elimle. sizin dahonlar dümdüz hiç müdahale etmeden gidiyor mu?

@Glownshow az kullanılmış takaslık dahon düşünürmüsün :))
 
@ismqil
Ben tern link c8 sajibiyim. Yiterek surmek inanilmaz pratik alde ve cantada tasimaya kiyasla.


SM-G530H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@ismqil
Bende tern var. Onda da eğik duruyor. Sıkıntı yaratmıyor. Btwin ve brompton gibi değil. Zaten inceleme videolarına bakarsan hiç dedigin gibi kullanıldığını göremezsin. Ama btwin ve brompton da özellikle bundan bahsederler.
 
@ismqil
Ben katlayıp sorunsuz bir şekilde elimle selesinden dengeleyerek iterek götürüyorum. Sorun yaşamadım
 
@ismqil
Ben şöyle bir çare bulmuştum.Bisikletin üstündeki çabuk sökülebilir parçaların tamamını emniyete almak mümkün.

Bir çeşit kilit
 
  • Beğen
Tepkiler: ismqil
gerçek mi bu katlanır :)


@burhan çetin mantıklı gerçekten. insanın kafası kalmasındansa.. ama her şeyi bisiklet üzerinde taşıdıkçada bisiklet git gide ağırlaşıyor tabi. bisikleti aldığım yer bana bir kilit önerdi motorsiklet kilidi gibi. bunu asla kesemezler dedi. kalın bir şeydi. ne anlmı kaldı o zaman onca agırlıkla demi ama katlanırın :)
 
Fren pabucunu degistiren oldu mu?
 
@ugurbahadir
300 km yi geçti canavar gibi hala
 
  • Beğen
Tepkiler: Hamunpatra
Balatalari degil, tutuculari tektro veya shimano ile degistiren oldu mu acaba? Yanlis sordum. :)
 
Bisiklet parçalarını uygun fiyatlı ve bol çeşitli bulabileceğim yer öneriniz var mı?

Huawei P8 mobil cihazından gönderildi.
 
Merhabalar, çok önceden bir muhabbet dönmüştü belirsiz kalmış. Üşenmedim dahon un amerika iletişimine mail attım. Vitesse d8 ve d7hg 2016 için tek kat jant imiş. Her bayi farklı şeyler söylüyor ben de oraya sorayım dedim.
 
Merhaba. Bir süredir ön ve arka ışık arıyorum. Arkada sıkıntı yok ancak ön ışık, katlandığı zaman herhangi bir yere engel olsun istemiyorum. Sizler hangi markaları kullanıyorsunuz? Brooks fenom ön arka ışıkları çok tarz. İkisi birlikte 120 TL. Bu modelin ön ışığı iş görür mü dersiniz? Yoksa en az 100 lümen li ön ışık olsun..vs mi dersiniz? Evet sevgili arkadaşlar ne dersiniz?:)

Nexus 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Merhaba sevgili forumdaşlar,
Ben de dahon vitesse d8 2015 ile aranıza katıldım. Bir kaç şey sormak istiyorum sizlere.
Öncelikle boyum 1 93 yaklaşık. Ve gidon borusu ayarlanabilir değil bisikletin. İnternette bir kaç modifikasyon gördüm. Kimisi kelebek gidon takmış, bir nebze beni bu konuda rahatlatır diye düşünüyorum. Ancak katlanmada problem çıkarması çok yüksek. Başka bir videoda da dahon bir bisikletin gidonunun dışa katlandığını gördüm. Sonra bir de bisiklete baktım. Gidonun kadroya bağlandığı kısmı yaklaşık 90 derece saat yönünün tersine döndürme gibi bir ihtimalim varsa aynı şekilde ben de dışa katlayabilirim ve kelebek gidon taksam sonrasında problem olmaz katlanmasında diye düşünüyorum. Gözden kaçırdığım bir şey var mı sizce, denemeye değer mi?
Bullhorn da olabilir tabi.
 
Yukseklik ayarli gidon bogazi taktirman sorununu cozecektir. Benim de boyum 192 su anda hic sorunum kalmadi.
 
@ugurbahadir temmuzda Avrupa'da hem şehir içlerinde gezmelik hem de bir kaç şehit arası kullanmak maksadıyla götürmeyi planlıyorum da o zamana kadar bir çözüm bulmam lazım. Teleskopik gidon boğazına da hiç rastlayamadım bir yerlerde 2. el de dahil. O yüzden çözüm üretmeye çalışıyorum:) aslı bisiklete yedek parça diye gelecek dediniz bakalım artık onu bekleyeceğiz sanırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: ugurbahadir
Geri