Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dahon Kullanıcıları Kulübü

@Dağhan Eşim Alaşehir'li. Dolayısıyla yolum ara sıra o taraflara düşüyor :) O tarafa bisikletle geleceğim zaman size özelden haber vereyim. Müsait olursanız pedallarız:harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: Dağhan
Scudo
@cagugur
Vallahi çok isterdim ama ben istanbulda yaşıyorum,senelerdir de gitmiyorum öyle özle özledim ki selam söyleyin memlektime :) inşallah bir gün beraber süreriz bisikletlerimizi

selam arkadaşlar bugun dahon stow-away taşıma çantası aldım ama nasıl kullanıyoruz çözemedim,,çözemediğim yer taşıma askısını nasıl monte ediyoruz?vede askı ipiyle tekerleride sıkıyormuyuz(sabitlemek için)?

selam arkadaşlar bugun dahon stow-away taşıma çantası aldım ama nasıl kullanıyoruz çözemedim,,çözemediğim yer taşıma askısını nasıl monte ediyoruz?vede askı ipiyle tekerleride sıkıyormuyuz(sabitlemek için)?
 
  • Beğen
Tepkiler: cagugur
IMG_3282.JPG IMG_3281.JPG IMG_3280.JPG IMG_3279.JPG

Fren performansından memnun olmadığım Mu D8'imin fren takımını sonunda değiştirdim.
Allem ettim kallem ettim, Magura'ya geçtim. Dün itibariyle HS 33 R modeli artık MU D8'imin üzerinde.
Sancılı bir montaj evresi oldu. Ön fren takımında herhangi bir sıkıntı olmadı fakat arka fren takımı takılırken, kadronun yapısı biraz sıkıntı çıkardı ama oldu gene de. Şimdilik bir sıkıntı olmadan kullandım ama daha çok yeni olduğundan ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verebilirim.
Ama ilk kilometrelerimdeki görüşüm gayet başarılı olduğu yönünde.
 
Hayirli olsun. Bende bugun kazadan sonra ilk etaptan saglam ciktim. Doktorun dedigine gore bir ay sonra bisiklet surebilirmisim. Platin olunca geri donusu daha kolay oluyormus. Icim biraz rahatlar gibi oldu. Allah kimsenin basina vermesin.
 
Arkadaşlar. Benim bisikletin katlama kısmı kapanmasına ragmen arka kısım la ön kısım açılı bir şekilde kapanıyor. Bunun sebebi nedir? Kadro eğilmiş olabilir mi.
Ne tür sorunlar doğurur bu?
 
@Aenescan
Fotoğraf koyarsanız sorunu daha iyi anlayabiliriz.
 
@Aenescan eklem tam oturmamış görünüyor, normal değil o şekilde binmek tehlikeli olur. Aman dikkat..

@mutkugurler D8 inize Trabzon da 3.arkadaşımı katlanır camiasına katmak için talibim. Özelden yazdım.
 
@Yusuf'san hadi ya. Düzelmiyor ama. Nasıl düzeltebilirim?

Sallanmaya başladı. Düzelteyim dedim. Gitti hepten. Hey allahım ya.

http://www.yukleresim.com/image/RSW (link)

Böyle bir parca var ekleme sisteminde. Bunu orijinal hali mi bu şekilde eğimli?
 
@Aenescan kadronda bi sıkıntı yok ise üzülmene de gerek yok..
O mandal takımlarının yedeği var.
Aslı bisikletle çalışan bir bisikletçiye getirttirmen gerekiyor zira Aslı bisiklet perakente satış yapmıyor.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Aenescan
@Yusuf'san
Adaşım aslı bisikletin sirkecide dükkanı var perakende satış yapıyor galiba orada. Dün bişey sormak için uğradım ben. Belki bu set orada vardır. @Aenescan oraya bir sorun.
 
Herkese selam,

Yarin saat 19:30 da Florya'da Tern kullanıcıları olarak bulusacağız. Katılım çok fazla değil maksat tanışıp laflamak Yeşilköye kadar gider geliriz.. Sizlerden de müsait olanlar gelmek isteyenler var ise bekleriz.

Bulusma yeri olarak AquaFlorya'nin sahil tarafinda hemen Kaşıbeyaz'ın orda olacağız.

Katlanır bisiklet almak isteyenler içinde modelleri karşılaştırma fırsatı olabilir.
 
@Yusufclp kardeşim çok sağol. Ben arayayım bilgi almak için.

@Yusufclp @Yusuf'san herkese yardımları için teşekkür ederim. Katlama menteşesinin ayarlarını için internetten dahonun ingilizce servis yardımı kitapçığını kullanarak yaptım. Arızalı kısmı düzelttim. Sitede menteşe arasında bir parca gözükmüyordu. Bende ise plastik parçalar vardi metal şeritler gibi. Onları soktum. Şimdi sallanmiyor. Eski sahibi fazla kurcalamis olmalı bu kısmı. Asinmalar vs olmuş. Onun dışında bir sıkıntı çıkmasa bile yedek parçasını almayı düşünüyorum eğer bulabilirsem. Ama kadrodaki açılanma sanırım üretim hatası. Menteşe tamamen kitlendi ve de oynaklik yok. Yine de kadroda bir açılanma var. Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Napalm
 
CAM00453.jpgCAM00452.jpg

1.5 yıl önce Forumdan tanıştığım bir arkadaşla 2 gün önce kısa bir tur yaptık. Tarihi yarımadayı epey dolaştık. 7.5 sene Sirkecide çalıştım ve her yerini biliyorum sanıyordum meğer doğma büyüme (33 yıl) Fatihte oturan arkadaşın yanın hiç bir yerini bilmediğimi farkettim. 33 yıldır Fatihte oturmasına rağmen Gülhane parkının sirkeci marmaraya çıkan bir kapısının olduğunu yeni öğrenmiş ve bana da öğretti sağolsun.

Asıl konuya gelirsek Bir ara bisikletleri değiştik. B.twin Tilt bana nedense çok daha akıcı geldi. Lastik havası düşüktür diye hava bastım zincir yağsız dı temizleyip yağladım. Değişen bişey olmadı. Bir de 4-5-6-7-8 viteslerde padalda bir titreşim başlıyor. Rahatsız etmiyor ama kafa kurcalamıyor da değil. Araştıracağım bu durumu. 2015 D8 i olan arkadaşlarda durum nasıl acaba?
 
@Yusufclp Bende bisikleti alalı 1 ay oldu. 180 km civarı kullandım henüz. Üst viteslerde titreşim var. Hissedilir dişli/zincir titreşimi.İnternette arattım. Dahon'larda olduğu yazıyor. Bisikletin akıcılığına birşey diyemeyeceğim. Karşılaştırma yapmak için hiç başka katlanır bisiklet kullanmadım.

Ben titreşimin bir nedeni olarak şunu da görüyorum. aynakol'un dış tarafındaki plastik koruma,zincire bazı noktalarda sürtüyor.Yüksek viteste, çapraz konum sebebiyle bu sürtme fazla. Ben ondan olabileceğini düşünüyorum. Hatta bu sürtünmeye nasıl önlem alacağımı bilmiyorum.Fikri olan arkadaşlar varsa,paylaşırsa sevinirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@cagugur

Ben de 1 ay önce bugün almıştım. Biraz daha alışması gerek belki. Şimdi tekrar inceledim.Zincir aynakoldaki plastiğe sürtmüyor hiçbir viteste. Arka göbekte boşluk vardı hafiften bisikletçide biraz sıktırdım göbeği biraz azaldı titreşim ama yine de var. Göbeklere bakım yapmam lazım kendim ama ince somunları sökecek anahtarım yok. Anahtarı alıp göbekleri elden geçireceğim. Bu bisikletleri monte ederken bilyalara az gres sürüyorlar sanki. Vybe nin pedalını sökmüştüm gram yağ yoktu.
 
@Yusufclp
Hocam,benim vybede de aynı sorun var,takipteyim yaptıklarını bende uygulayacağım
 
@Dağhan Biraz evvel denemek için 30 KM kadar pedalladım. Tıkırtı/titreşimin kaynağını anlayamıyorum. Ruble den değil.Aynakol tarafından geliyor.Pedallardan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü alt viteslerde olmuyor.Yokuş yukarı yükte yokuş çıksan bile sorun yok.Üst viteslerde var. Yüksek hızlarda daha da bariz.Haftaya ücretsiz bir aylık kontrolünü yaptıracağım.Orada inceletirim. Sebebini netleştirebilirsek sizlerle de paylaşırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Geri